Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Võlgnevus mitmesse kohta.
 
eikeegi 21. märts 2009, kl 12.16
Asi nimelt selles, et tütar elas kaks aastat koos elukaaslasega. Selle aja sees on tekkinud võlad tütre nimele, elukaaslane lahkus. Vülgnevused on Elionisse, Emt -sse, Credit 24 , viasati ja sms laen. Ka mina olin loll ja andsin oma nimelt talle laenuvõimalust.. Ise suudan kuidagi ära maksta ja pärast kohtu kaudu temalt need summad välja nõuda, kuna mul on tema allkirjaga kirjalik tunnistus, et ta on minu kaudu need asjad ostnud, aga tütrel ei ole mitte mingit tagatist. Tahaksin teada, kas tütrel on kasulikum kõik need võlgnevused lasta minna kohtusse ja siis osaliselt hakata neid maksma, kuna praegu ei ole tal mingit võimalust maksta., mitmeid maksenõudeid korraga.
 
Jep 21. märts 2009, kl 14.10
Mamma,sa oled oma tütart valesti,halvasti kasvatanud!
Krt,miks te headel aegadel ei õpetanud lastele rahaga ringikäimist ja eelkõige vastutust oma tegude eest.Nüüd on hilja halada,tuleb hakata maksma. Ainult süüdimatu võtab igalt poolt piiks-piiks laenusid,saada tütar ravile.
 
hip 21. märts 2009, kl 14.20
Üritagu ikka kuskilt otsast pihta hakata - lasku elionis, viasatis ja emt-s maksegraafikud teha, credit24 ja sms-laen lasku kohtusse minna- Kaks viimast liigkasuvõtjad nagunii, las ootavad oma raha ja lahendust, aga elionis ja emt-s, nagu ilmselt ka viasatis pole ju vaielda midagi - tellisid teenuse, teadsid, mis hind, järelikult tuleb tarbitu eest ka tasuda. Sealt saad kohtuga ainult tohutu rahakulu lisaks, sest vaielda pole seal ju millegi üle. Mida kiiremini maksegraafik tehtud saab, seda parem - ehk annab esimese makse algusaega siis ka pisut nihutada, et kõik korraga ei tuleks.
Aga jah - oma lolluse eest tuleb ikka endal maksta.
 
keegi 21. märts 2009, kl 14.33
ei saa ka aru, kuidas sellise poolearulise tütre oled üles kasvatanud. kas ta üldse kusagil koolis on käinud? sellistele alaarenenud lastele on isegi mingi erikoolid, kus õpetatakse raha lugema ja iseseisvalt hakkama saama. aga see selleks.
arvesta, et intressid kogu aeg jooksevad. kui asi läheb kohtusse, tuleb kinni maksta kohtukulud. kui kaasatakse ka kohtutäitur, tuleb maksta lisaks kohtutäituri tasu, pluss kõik kohtutäituri poolt tehtud kulutused.
ja mis tähendab, et sina andsid talle oma nimelt laenuvõimalust? juriidiliselt sellist asja pole olemas. kas laenuvõtjaks oled siis sina v tütar? või oled mingi laenu kaastoatleja. kui sina oled laenuvõtja v laenu kaastaotleja, siis nõutakse laen välja sinult. kui ei maksa, arestitakse pangakonto ja muu vara.
arvan, et sul tuleb kõik võlad ise ära maksta ja leppida sellega, et sa seda raha oma tütrelt tagasi ei saa. äkki su tütar veel nii noor, et oledki kohustatud teda ülal pidama. ja äkki suudad talle aru pähe panna, et ta edaspidi enam laene ei võta.
 
krooks 21. märts 2009, kl 14.34
kas veidi viisakamalt ilma solvanguteta ei saa või?
 
eikeegi 21. märts 2009, kl 15.23
Vabandan ,kui olen ennast halvasti arusaadavaks teinud. Võlad tekitati kahe peale, kui tütar ja tema elukaaslane koos elasid. Tütar oli muidugi noor ja rumal ja võttis oma nimele, kunagi ei usuta ju ,et ükskord võib kooselu ka laguneda. Siis tuli lahkuminek ja võlad jäidki tütre kaela. Ja muidugi usaldasin ka mina neid ja püüdsin neid omamoodi aidata, käendades nende võlgasid. Ja parastajatele niipalju ,et küsisin ainult nõu, kuidas oleks kõige parem tegutsema hakata, aga mitte ei palunud teiste õnnetuse üle irvitada, kunagi ei tea ,millal ütlejal endal midagi sellist võib juhtuda, me keegi ei ole ju selgeltnägijad.
 
ang 21. märts 2009, kl 16.34
eikeegi - seleta mulle see koht lahti: 'Ise suudan kuidagi ära maksta ja pärast kohtu kaudu temalt need summad välja nõuda, kuna mul on tema allkirjaga kirjalik tunnistus, et ta on minu kaudu need asjad ostnud, aga tütrel ei ole mitte mingit tagatist.'

Kellelt kohtu kaudu, tütrelt? Kui ise käendajaks olid ja võimalus on, siis maksa ära. Kuidas sa tütrega edasi klaarid, see on juba teievaheline asi, võimalik, et peadki kohtusse minema, kui tingimata oma raha tahad tagasi saada.
 
selts 21. märts 2009, kl 17.07
Armas jumal, kas te lugeda ei oska? Inimene kirjutab, et laen tütre elukaaslase võetud ja temal paber kohustustega olemas, aga siin soovitatakse ikka tütrega idagi klaarima hakata! Kui tahate nõu anda siis süvenege, aga niisama lahmida või ilkuda pole ka mõtet.
Mina soovitan ka teenusefirmadega maksegraafikute asjus läbi rääkida ja laenufirmad lasta kohtuni minna, kuigi vimastes oleks mõistlik laenu põhiosa ikkagi tagasi enne maksta. Korrektne oleks veel maksta topeltsumma ja siis ülejäänul lasta kohtuni minna.
 
k 21. märts 2009, kl 18.41
laen ei ole ju tütre elukaaslase võetud, vaid ainult tütre võetud. elukaaslane oli nii tark, et enda nime laenulepingusse panna ei lasknud, aitas ainult laenuraha ära raisata ja siis lasi jalga. teema autor oli laenu käendajaks. kui laenuvõtja laenu maksta ei suuda, peab seda tegema käendaja. juriidiliselt oleks võimalik käendajal kohtu kaudu summad pärast tagasi nõuada, aga ei oska öelda, kas see käib ka ema ja tütre kohta, kui nt emal oli sel ajal perekonnaseaduse järgne ülalpidamise kohustus.
igatahes oleks mõttekas nii palju kui võimalik ruttu tagasi maksta. kui iga laenuandja kohtuasja algatab on pärast päris palju kohtukulusid kinni maksta. kui iga laenuandja annab nõude edasi kohtutäiturile, on vaja kinni maksta viie kohtutäituri kulud. mida kauem viivitate, seda suuremaks kulud lähevad. jääte ka igasugustesse andmebaasidesse võlglastena kirja, mis võib edaspidises elus kahjuks tulla.
 
tsiteerin 21. märts 2009, kl 21.08
Teemaalgataja kirjutas:
Ka mina olin loll ja andsin oma nimelt talle laenuvõimalust.. Ise suudan kuidagi ära maksta ja pärast kohtu kaudu temalt need summad välja nõuda, kuna mul on tema allkirjaga kirjalik tunnistus, et ta on minu kaudu need asjad ostnud, aga tütrel ei ole mitte mingit tagatist.

Kohtu kaudu kavatseb ta seda ikka tütre elukaaslaselt tagasi nõudma hakata.
 
ang 21. märts 2009, kl 23.19
no ma ka tsiteerin:

Asi nimelt selles, et tütar elas kaks aastat koos elukaaslasega. Selle aja sees on tekkinud võlad tütre nimele, elukaaslane lahkus. Vülgnevused /sic!/ on Elionisse, Emt -sse, Credit 24 , viasati ja sms laen.

Palun mulle näidata, kuskohas on äeldud, et elukaaslane võlgu võttis? Mina loen, et tütar elas elukaaslasega, tütre nimel võlg, elukaaslane lennus. KUSKOHAS on, et elukaaslase võlg?

selts, ma oma arust süvenesin, ole kena, näita mulle seda kohta, mida ma ei märganud? tõsiselt kohe, sest mul pole plaanis ei lahmida ega ilkuda, minu soovitus oli asi laenuandjatega ära klaarida, siis võlg edasi ei kasva ja siis pere raames edasi tegutseda, kui tarvis.
 
selts 22. märts 2009, kl 01.38
No mis sa oma tsitaadi siis nii varakult lõpetasid - loe läbi ka kaks järgmist lauset:

Ka mina olin loll ja andsin oma nimelt TALLE laenuvõimalust.. Ise suudan kuidagi ära maksta ja pärast kohtu kaudu TEMALT need summad välja nõuda, kuna mul on TEMA allkirjaga kirjalik tunnistus, et TA on minu kaudu need asjad ostnud...
-siiamaani käib minu arusaamist mööda jutt elukaaslasest, sest

lause jätkub ja nüüd järgneb: ...AGA TÜTREL ei ole mitte mingit tagatist.
- see tähendab siis, et ülejäänud lepingud-laenud nihverdas osav väimehekandidaat tütre nimele, pole mingit jälge, et elukaaslane ka kuidagi oleks nende võtmise-sõömimisega seotud, aga see, mida ema aitas võtta, selle kohta on tal allkirjastatud kirjalik tunnistus (ilmselt seisnes aitamine käendajaks olemises) - mille alusel ta siis kohtu kaudu oma raha kätte loodab saaada.
 
ang 22. märts 2009, kl 01.57
no mina ei oska nii küll järeldada, et millal TEMA on tütar ja millal elukaaslane.

Kui oleks kirjas, et nende kahe aasta jooksul tekitas elukaaslane tütre nimele võlad, siis oleks jah üheselt arusaadav.

no siis ju veel lihtsam, ei pea pereprobleemidega pead vaevama. samm 1: kuna võlad tütre nimel ja ema käendajaks, siis need kohe ära maksta ja samm 2: kõik paberid hambusse ja tütre endise elukaaslasega kohut käima. poole peab tütar tõenäoselt siiski oma kanda võtma, vaatas temagi ju viasati vahendusel telekat ja kasutas emt teenuseid. muidugi on ka võimalik, et elukaaslane jättis ka kõik laenudega ostetud kraami tütrele, siis pole nagu millegi üle tegelikult kaevata... küsimusi oleks seega veel. :)
 
t 22. märts 2009, kl 10.55
anna tütre endine elukaaslane ise kohtusse nende paberitega millel on tema allkiri, seadus lubab ka teil-nõuda viivist,kahjutasu,mittevaralise kahju hüvitamist jne jne tuleb ainult leida korralik juristi haridusega esindaja ja nõude suurusest sõltuv riigilõiv maksta-kutt näeb et kohtus midagi niikuinii välja mõistetakse-pluss läheb temalgi esindaja midagi maksma....jõudu
 
eikeegi 22. märts 2009, kl 11.34
Nende kahe aasta jooksul võtsidki tütar ja tema elukaaslane laenusid ja need on võetud tütre nimele. Ma tean, et tütar peab need võlad ise kinni maksma. Sellepärast ma küsisingi, et mis järjekorras on kõige parem maksta.Too väimehe kanditaat sai minu nimel järelmaksudena võetud asju ja laenusid ja kirjutasime kirjaliku lepingu koos tunnistajate allkirjadega. Aga praegu ta keeldub neid maksmast. Kohtus öeldi mulle, et pean mingi aeg ise neid võlgasid maksma, siis alles saan kohtu kaudu hakata neid tema käest välja nõudma. Aga kardan, et kus võtta pole midagi, sealt ei võta ka surm , nagu öeldakse. Panime ka elatise maksmise talle kohtu kaudu peale, järgmine kuu on kohus. Helistasime ka tööandjale ja küsisime ,et kas ta ikka töötab seal veel ja tööandja teatas siis mulle ,et sellele küsimusele tema ei vasta. Ei teagi nüüd, kuidas sellest aru saada ?
 
no 23. märts 2009, kl 23.15
kutsu Võsa Pets ja korras nende mitte-teadjatega.
 
tean 24. märts 2009, kl 00.29
juhtumit, kus üks käendaja maksis ise kõik võla ära, nii et ärge palju lootke.Muidugi oleks hiljem huvitav teada,kas see käendaja lapsevanem sai oma rahad kätte.
 
Mr Elijah 22. veebruar 2020, kl 01.00
Tere,

pakume kahte (2) tüüpi laenu, mis on:

{1} Isiklik laen
{2} Kommertslaen

Asume Saksamaal.

Minu nimi on hr Elijah. Olen eraõiguslik laenuandja, kes annab eraisikutele ja ettevõtetele laenu. Kas nii paljud pangad on teid tagasi lükanud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või vajate isiklikku laenu? Minu laen ulatub isiklikust laenust ettevõttele. Minu intressimäär on väga taskukohane ja ka meie laenuprotsess on väga kiire. Olen väga valmis tegema kõik teie rahalised mured minevikuks. Kui olete tõesti valmis oma rahalised probleemid lahendama, siis ärge otsige enam ja taotlege täna laenu. Kui olete huvitatud, täitke andmevorm, et saaksin teile esitada oma tingimused. Minu e-posti aadress on toodud allpool: loancreditinstitutions@gmail.com

LAENUvõtjate ANDMETE VORM

SINU NIMI..........
SINU RIIK..........
OMA HÕPE ..........
OMA MEREENUS ..........
TELEFONINUMBER..........
KUU TULU ..........
AADRESS ..........
EESMÄRK ..........
LAENU TAOTLUS ..........
LAENU KESTUS ..........

Minu e-posti aadress on toodud allpool: ( loancreditinstitutions@gmail.com
) Ootan teiega äri tegema.

==========
Aitäh
Hr Eelija
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!