Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Toimetulekutoetus?
 
Töötu mees 01. mai 2009, kl 09.31
Jäin töötuks ja praegu ainuke sissetulek töötu abiraha (see ca 1000kr kuus) Läksime naisega just lahku :( ja mul ei ole kuskil elada. Kui taotleksin toimetulekutoetust, kas siis maksakse kinni ka üürikorteri puhul mingi üürisumma (see mis omanikule läheb) või ainult kommunaalkulud? Kui kaua seda makstaks, kas nii kaua kuni uue töö leian? Ja mis tingimused seal üldse on, et seda saada? Kui pean hakkama lapsele alimente maksma, kas siis toimetulekutoetus suureneb? (Laps elab naisega koos)

Loodan, et keegi targem oskab aidata...
 
Jep 01. mai 2009, kl 09.48
Võtad kaasa üürilepingu ja selle kuu üürikviitungi(ei pea olema makstud),samuti ka el arve. Üürikviitungil peab olema näha kom summad + see mis omanik puhtalt tasku pistab,hea oleks,kui selleks ajaks oleks ette näidata ka TTA otsus. Muud paberid vormistatakse kohapeal.
Elatis lapsele,tel,internet ja muu taoline kompensatsiooni alla ei kuulu.Toimetulekutoetus on 1000eeku inimesele,kui laps elaks sinu juures,siis saaksd 800 lisaks.Ja paberitega tuleb minna kindlasti enne 20 kuupäeva!
 
ABI 01. mai 2009, kl 10.22
üüri kinni ei maksta ja ainult sealt sotsist saad abi kuhu kuulud elanike registri järgi.
 
. 01. mai 2009, kl 11.10
Üür MAKSTAKSE ka teatud ulatuses.

ABI vassib siin korduvalt
 
ametnik 01. mai 2009, kl 11.13
Toimetulekutoetuse arvestamise aluseks on üksi elava isiku või perekonna kõigi liikmete eelmise kuu netosissetulek, jooksval kuul tasumisele kuuluvad alalise eluruumi alalised kulud ning kehtestatud toimetulekupiir.
Toimetulekutoetuse suurus arvutatakse järgmise valemi järgi: TT = (EK + TP) - S, kusjuures TT – toimetulekutoetus, EK – eluasemekulud kulude piirmäärade ja normpinna ulatuses, TP – perekonna arvestuslik toimetulekupiir, S – perekonna sissetulek (tulud).
Igakuist regulaarset sissetulekut mitteomava isiku toimetulekutoetuse arvestamise aluseks võetakse toimetulekutoetuse taotlemisele eelneva kuue kuu keskmine sissetulek.


Perekonna sissetulekute hulka arvatakse:
töötasu;
vanemahüvitis;
elatisraha (alimendid);
töövõimetuslehe alusel makstav hüvitis;
pension (kõik pensioni liigid, k.a toitjakaotuspension);
ametliku hooldaja toetus;
üksi last kasvatava puudega vanema toetus;
riiklike peretoetuste seaduse alusel makstavad toetused;
töötu abiraha;
tulu ettevõtlusest ja individuaalsest tööalasest tegevusest (k.a tulu ettevõtlusest omandiõiguse alusel);
tulu kinnis- ja vallasvara müügist ja rentimisest;
tulu väärtpaberite ja erastamisväärtpaberite müügist;
stipendiumid;
õppetoetus;
honorarid;
intressid krediidiasutustelt ja hüvitusfondidelt;
muud sissetulekud.


Sissetulekute hulka ei arvata:
ühekordseid toetusi, mida on üksi elavale isikule või perekonnale või selle liikmetele makstud riigi- või kohaliku eelarve vahenditest;
puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse alusel makstavaid toetusi, välja arvatud puudega vanema toetus ja hooldajatoetus;
riiklike peretoetuste seaduse alusel makstavat kolme- ja enamlapselise ja kolmikuid kasvatava pere toetust;
riigi tagatisel antud õppelaenu.


Alalise eluasemega seotud alalised kulud võetakse toimetulekutoetuse määramisel arvesse eluruumi normpinna ulatuses. Normpinnaks loetakse 18 m2 üldpinda pereliikme kohta ja täiendavalt 15 m2 perekonna kohta. Juhul, kui korteri tubade arv võrdub seal alaliselt elavate elanike arvuga, kuid korteri üldpind on normpinnast suurem, võetakse aluseks korteri üldpind. Kui korteri üldpind on normpinnast väiksem, võetakse aluseks tegelik pind. Eluruumis üksinda elavatele pensionäridele võib toimetulekutoetuse määramisel arvestada normpinnaks kuni 51 m2.


Toimetulekutoetuse arvestamisel võetakse vastavalt Rägavere Vallavolikogu poolt kehtestatud kulude piirmäärade ulatuses arvesse järgmised jooksval kuul tasumisele kuuluvad alalise eluruumi alalised kulud:
1. KORTERIÜÜR või hooldustasu ;
2. kütteks tarbitud soojaenergia või kütuse maksumus:
3. tarbitud vee ja kanalisatsiooniteenuste maksumus – kuni 100 krooni 1 elaniku kohta kuus;
4. tarbitud elektrienergia maksumus;
5. tarbitud majapidamisgaasi maksumus;
6. maamaksukulud ;
7. hoonekindlustuse kulud ;
8. olmejäätmete veotasu .

Alalise eluruumi alaliste kulude tasumisel varem tekkinud võlgnevust ei arvata toimetulekutoetuse määramisel jooksval kuul tasumisele kuuluvate alalise eluruumi alaliste kulude hulka ja see ei kuulu katmisele toimetulekutoetuse vahendite arvelt.

Toimetulekutoetus määratakse jooksvaks kuuks. Eelnevate kuude eest toimetulekutoetust tagasiulatuvalt ei määrata.
Toimetulekutoetuse taotlemiseks jooksva kuu eest tuleb taotlejal või tema perekonnaliikmel isiklikult pöörduda hiljemalt 20. kuupäevaks valla/linna sotsiaalosakonda kus taotlejal tuleb täita vormikohane avaldus, milles ta märgib ära toimetulekutoetuse määramisel arvessevõetavate isikute andmed.
 
irww 01. mai 2009, kl 11.30
Toimetulekutoetuse arvestamisel võetakse vastavalt Rägavere Vallavolikogu poolt kehtestatud kulude piirmäärade ulatuses arvesse järgmised jooksval kuul
.................

jumala lollakas ikka, ise ei saa arugi.
hahahaaa
 
to irww 01. mai 2009, kl 12.21
No mis, eks teema autor vaatab ise oma omavalitsuse asjad üle, aga TTT asjad on nagunii üle riigi suht samasugused, sest raha tuleb lõpuks ikkagi riigi eelarvest mitte vald ega linn ei maksa seda KOV eelarvest.
 
Töötu mees 01. mai 2009, kl 12.59
Tänud ametnikule:)

Saan siis aru et mulle makstakse kinni 1 toalise kuni 33m2 suuruse korteri komm. kulud ja elekter?

Kas nad sissetulekuna arvestavad ainult ametlikku sissetulekut (töötu abiraha) või vaatavad ka pangaarvele ja arvestavad sissetulekuna ka seda kui nt võtan laenu kelleltki, kui vanemad toetavad või sõber võla tagasi maksab?

Kui saan juhu või hooajatöö kas siis selle aja eest ei maksta ja pärast tuleb uus avaldus kirjutada, või mismoodi nad selle valemi järgi arvutavad? Iga kuu vaatavad mu pangakonto seisu?

Kui palju üürisummast makstakse kinni? Kas nt 1 toalise 25m2 korteri eest 2000kr kuus makstakse? (Odavamat üürikorterit Tallinnas ju eriti polegi) Kas üürileping peab olema ametlik (st et omanik maksab tulumaksu üüri pealt)enamus vist üürivad nn mustalt oma kortereid ju...
 
sips 01. mai 2009, kl 14.21
Kui sul pärast eluasemekulude tasumist jääb elamiseks kätte vähem kui 1000 krooni, siis makstakse nii palju, et sulle jääks see 1000. Päris nii ikka ei käi ju, et üürid nt 6000 krooni eest korteri ja ütled: no kuulge, ma saan ju ainult töötu abiraha, ok, sellega ma söön kuu aega, aga te makske mu 6000 korteriüüri ja kommunaalkulud ja alimendid ja...
Kuivõrd üürile antakse korterid tõesti enamasti mustalt, siis ma kahtlustan, et oma üüriraha pead üldse ise leidma, arvesse lähevad tõenäoliselt vaid kommunaalkulud - sest missugune korteriomanik, kes ise sinu üüriraha pealt makse ei maksa, hakkab sinuga tegema lepingut, mille saad omavalitsusele esitada? Siis on ju maksuamet kohe tal endal turjas. Mine oma elukohajärgsesse omavalitsusse ja uuri sealt täpselt järele, mis ulatuses sul on võimalik toimetulekutoetust saada ja mis tingimustel. Siin üks räägib ühte juttu, teine teist, nii jäädki mõistatama.
 
aga 01. mai 2009, kl 17.15
ei ole ikka nii, et kui sissetulek on vaid 1000 eeki kuus, et siis inimene üürib veel elamise (mis ilmselgelt selle 1000 krooni sisse ei mahu) ja loodab et kõik kinnimakstaks.
ei maksta! milleks teha illusioone?
nii võiksime igaüks vehkida fiktiivsete paberitega ja näidata arutut üürikulu.

sinu sissetulek on ca 1000 kuus, siis keskmiselt 33 eeku päevas.
ära mitte loodagi et annetatakse sulle pangakontole ja sina võtad südamerahuga toimetulekut. selles seaduses on ilusti öeldud et KÕIK SISSETULEKUD arvestatakse. ja kui petad, siis nõutakse tagasi.
 
ametnik 02. mai 2009, kl 00.06
Mis siin erilist? Elan ja töötan tõesti Rägavere valla territooriumil.

Aga TÄPSELT SAMADEL ALUSTEL annavad toimetulekutoetust teised omavalitsused ka.
 
njah 02. mai 2009, kl 10.15
tasub ikkagi pöörduda KOV-i poole, kui on normaalsed ametnikud, siis leiavad ka sulle abi kuniks uue töökoha saad.On ju võimalik anda ka ühekordseid toetusi.
 
teine ametnik 02. mai 2009, kl 10.42
ainus sissetulek on töötutoetus!

Töötutoetus ei ole su sissetulek ega elamisraha, vaid TÖÖ OTSIMISE toetus. See on toetus, et saaksid tööd otsida: helistada ja kohale sõita intervjuudeks. Ja kui sulle antakse võimalus koolitusel käia, siis esimesel kuul pead sellest rahast kohal käima. Järgmisel kuul saad kohalkäidud tundide eest stipendiumi ja sõidutoetust.
 
irw 02. mai 2009, kl 14.12
Mina üürisin villa, maksan 25000 üüri kuus + kommunaalid. KOV maksab lahkesti toimetulekut nii et soovitan kõigile.
 
keti 02. mai 2009, kl 15.14
loomulikult peab olema kirjalik üürileping ja selle üürilepingu pead esitama kohalilkule omavalitsusele, kui lähed toimetulekutoetust taotlema. 1-liikmelise leibkonna puhul makstakse kinni 1-toalise korteri kulud. toimetulekutoetuse määramisel võetakse arvesse ka seda, kas sinu nimel (omandis) on kinnisvara, autosid, aktsiaid jne. kas sa enne elasid naise pinna peal, et sul nüüd pole kusagil elada?
elatist ei maksa sinu eest keegi teine. kuni tööd ei ole, koguneb elatise võlg, mille hiljem pead nagunii ära maksma.
 
Töötu mees 04. mai 2009, kl 10.38
Enne elasime naisega koos ühes üürikorteris. Nüüd pean siis omale eraldi otsima.

Ega naine mult kohtu kaudu õnneks elatist ei nõuagi, et võlg tekiks, ta õnneks arusaaja inimene. Aga ise tunnen ennast pahasti, et last toetada ei saa.

Teisele ametnikule - töötuabirahast ära elada polegi ju võimalik, aga kui see on mu ainuke sissetulek, siis millest ma peaksin siis elama? Vargile minema või? Tööpakkumisi ju eriti pole. CV onlines on praegu minu erialale 1 pakkumine ja sinna on üle 130 kandideerija...

Ja kas tõesti toimetulekutopetust ei saa kui mul on auto? (Ei ole liisingus)Autot maha müüa eriti ei taha sest kuidas ma hiljem kui tööd leian, seal käima hakkaksin (ehitusobjektid ju tallinnast väljas enamus, ja tööandja vaevalt mulle autot annaks)

Kas siis keegi teab kui palju üüri kinni makstakse, et saaksin korterit otsima hakata?
 
eelmisele 04. mai 2009, kl 10.49
internet sul on, aga kasutada ei oska?
praegu ei räägita kuskil ERIALASEST TÖÖST vaid tööst. saa aru juba!
 
DEIVI 20. juuni 2009, kl 17.25
Oskate Te öelda, kas on muututnud sotsiaalhoolekande osakonnal toimetulekutoetuse väljamaksmise kord?
Olen kodune lapsega ja mees töötu, sissetulek 900.- Eluasemelaen ja kred.kaardid kaelas. Sain 3 kuud toetust, kuid nüüd taotlema minnes öeldi ära ja põhjendati sellega, et nüüdsest arvestatakse sissetulekutena ka kontole sissemakseid. Need sissemaksed on meil kõik krediitkaardi arvetelt võetud ning makstud siis kontole, et kuidagimoodi laene tasuda. Seega on tegemist ju laenuga mitte sissetulekuga. Kus on loogika ? Kas siis võlg on sissetulek?
 
täiega tore 20. juuni 2009, kl 17.44
et KOV peaks nagu krediitkaarti ka arvestama? Ja võetud võlgasid. Krt, mine tööle!
 
tööotsija 21. juuni 2009, kl 22.26
Eks me läheksime heameelega tööle, kui seda vaid keegi pakuks. Ja mida nad reklaamivad seda sots. toetuse maksmist kui ise tõelised hädasolijad minema saadavad.
 
no nii 22. juuni 2009, kl 09.04
Ei ma usu, et inimesele kellel on krediitkaart toimetuleku toetust antakse. See pole üldse loogiline. Pangast ülekandeid tehes, kirjutage võimalikult täpselt selgitavasse ossa, mis asjaga on tegu ja paluge seda ka teha oma sõpradel, tuttavatel ja sugulastel, kes teid aitavad ja laenu annavad. Siison probleeme vähem ja saate ennast paremini kaitsta.
 
DEIVI 22. juuni 2009, kl 09.41
No aga ma eelmine kord ometi sain nendelt abi, omades ka krediitkaarte ja laene.
 
... 22. juuni 2009, kl 10.08
sa pigem mine sinna sotsiaali ja palu endale võlanõustamist, sest et ka krediitkaart ja võlg tuleb ju sul kord tasuda!
 
DEIVILE 22. juuni 2009, kl 10.09
siis nõutakse sinult eelmsel korral makstud summad tagasi!
 
DEIVI 22. juuni 2009, kl 10.56
Seda nõustamist mul vaja pole. Tean ise, et saan sept. tööle ja hakkan võlgu maksma.
 
... 22. juuni 2009, kl 11.18
sa ei pea ju konto väljavõtet esitama sotsiaali selleks , et toimetulekutoetust saada. krediitkaardi raha ja laenud ei ole ju sissetulek!

Kuid tee endale konto teise panka ja maksa need laenude rahad hoopiski teise panga kaudu ära
kas sa selle peale pole tulnud?
 
ABI 22. juuni 2009, kl 11.32
sotsiaalil ON ÕIGUS nõuda täiendavaid dokumente, sealhulgas konto väljavõtet.
 
olq 12. märts 2010, kl 21.22
Kui pikka aega makstakse toimetulekutoetust? Kas elu lõpuni, kui tööd ei leia?
 
kaua 12. märts 2010, kl 21.47
sa selle toimetulekutoetusega keskmiselt veel elada jaksad? vanadussurma sa vaevalt sured, pigem nälga ja viletsusse:(
 
Mugavuspagulane 10. märts 2021, kl 12.37
Riik toidab vald katab ja töötukassa maksab kodanikupalka
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!