Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Eraisiku pankrot?
 
Kerttu 07. september 2009, kl 15.45
Olukord siis selline, et olen sattunud võlakeerisesse, kust enam väljapääsu hetkel ei näe. Võlgasid erinevate laenuandjate ees kokku ca 300 000 (tekkepõhjustel ei taha peatuda - fakt on see, et olukord praegu selline).
Aasta aega tagasi jäin töötuks, uut töökohta pole õnnestunud siiani leida. Sissetulekuks hetkel vaid juhutööd.
Isiklikuks varaks on ainult üks vana kasutuskõlbmatu sõiduauto, mille väärtus on 0, kui mitte miinustesse ulatuv.
Elan hetkel koos elukaaslasega (ebielus ei ole). Korter kuulub elukaaslasele, mina olen sinna ainult sisse kirjutatud.
Aastaid tagasi asutasime sõbrannaga OÜ, millega hetkel toimetab vaid sõbranna, mina kuulun juhatusse.

Mida tähendaks minu jaoks praeguses olukorras eraisiku pankrot?
Kuna mul endal peale isikliku auto rohkem vara pole, siis kas kohtul on õigus minna mu elukaaslase vara kallale (me pole abielus, olen tema korterisse vaid sisse kirjutatud)?
Kas minu pankrot mõjutaks kuidagi ka sõbrannaga asutatud OÜ tegevust? Kui, siis kuidas?
 
heldur 07. september 2009, kl 16.09
ära tee eraisiku pankrotti - eestis jääb sulle märk külge, samuti firmale, mida esindad. lõppude-lõpuks püüa ikka töö leida ja võlausaldajatega kokkuleppele jõuda. summa ei ole ju müstiline, seda jõuab maksta küll.
 
no 07. september 2009, kl 16.36
sul läheb pankrotimenetluseks ka u 30 000 vaja.

sul tuleb maksta ajutise pankrotihalduri tasu jne.
 
Kerttu 07. september 2009, kl 16.38
Tööotsingud käivad muidugi täie hooga.
Võlausaldajatega kokkulepete saavutamine ei ole olnud võimalik kuna tagasimaksegraafikut ei võimaldanud neist keegi kauemaks kui 3-6 kuud. Seda poleks mul aga võimalik täita ka stabiilset sissetulekut omades, veel vähem praeguses olukorras.
Seepärast peangi nüüd asju ajama inkassofirmadega, milledest osad on ka juba kohtu poole pöördunud.

Mis halba märki puutub, siis see on mul juba anyway küljes ja olen sellega leppinud. Muretsen vaid sellepärast, et lähedased inimesed ei peaks minu pärast kannatama.
 
Kerttu 07. september 2009, kl 17.02
Ja mis pankrotimenetlusse puutub, siis ise ma seda muidugi tegema ei hakkaks. Tahtsin lihtsalt teada, et kui mõni inkassofirma selle esitaks, siis mida see mulle kaasa tooks.
 
siisi 07. september 2009, kl 17.26
Tsiteerin: "Osaühing on äriühing, millel on osadeks jaotatud osakapital. Osanik ei vastuta (!) isiklikult osaühingu kohustuste eest, osaühing vastutab kohustuste täitmise eest kogu oma varaga.

Leidsin ka veebilehe, kus teemat põhjalikult arutatakse: http://jaanomartin.blogspot.com/2008/12/laenulksust-pstab-eraisiku-pankrot.html
 
elli 07. september 2009, kl 17.38
5 aastat maksad võlgasid ükskõik millisest sissetulekust. väga kahtlane kas sa üldse mingit tööd saad. ükski tööandja ei taha tööle inimest, kellega käib kaasas "pankrotis". ka ei saa sa mitte kunagi ühestki pangast laenu.
kõige hullema stsenaariumi järgi jäädki eluks ajaks töötuks-kodutuks ja elukaaslase ülalpidamisele.
miks sa pole proovinud välismaale tööle minna?
ametlikult ei saa su lähedaste inimeste vara kallale minna. kui võlausaldaja teab, et pankroti väljakuulutades sult nagunii midagi ei saa, siis ta ei hakkagi raha kulutama pankroti menetlusele. pigem võivad väga kurjad võlausaldajad sind ja su perekonda ähvardama hakata, sundides nende vara maha müüma.
 
Kerttu 07. september 2009, kl 17.39
siisi, ma täpselt ei saanud aru sinu jutust osaühingu kohta.

Kui minu vastu esitatakse pankrotimenetlus, siis kas see mõjutab minu sõbranna tegemisi meie ühise osaühinguga?
 
Kerttu 07. september 2009, kl 17.43
Elli, välismaale tööle minemise plaan on täiesti olemas ja arvatavasti ma seda ka proovin. Mõned tuttavad on siin-seal juba ees ka, nii et vast midagi leiaks.
Võlausaldajate poolset ähvardamist ei tahaks ma eriti uskuda. Tegemist siiski tuntud Eesti ettevõtetega ja selline käitumine oleks pigem neile endile kahjulik.
 
? 07. september 2009, kl 17.53
kas tõesti osanik ei vastuta OÜ kohustuste eest? ma teadsin, et osanik vastutab kogu oma varaga.
 
täitur 07. september 2009, kl 17.57
see lugu ei lõhna hästi, sinu varandus võib-olla lihtsalt kirjutatud sugulaste ja lähedaste nimele, et mitte vastutada, see uuritakse välja. Sinu osalusega OÜ muidugi vastutab sinu osa piires nende võlgade suhtes.
 
hm 07. september 2009, kl 17.59
iseenesest käib asi nii:
Esitad kohtule füüsilise isiku pankroti avalduse. See peatab igasuguste intresside, viiviste jne arvestuse.
Menetlus kestab 5 aastat ja kui sa pole kuritahtlikult kahju tekitanud ning palud võlgnevuste kustutamist.
Sisuliselt saavutad sellega kaitse võlausaldajate vastu ning pärast 5 aastat oled kõikidest võlgnevustest prii ning alustad puhtalt lehelt.
Seda kasutatakse hetkel väga palju.
Menetlus ise pole midagi hullu-sinu võimalikud sissetulekud lähevad halduri hoole alla, kuid sulle jäetakse iga kuu vajalik summa mis katab sinu esmased vajadused. Ning kui sissetulekuid ei ole siis neid ei ole ja ongi kõik.

Seda kõike eeldusel, et sul pole kinnisvara-muidu pannakse see müüki.
 
hm 07. september 2009, kl 18.00
Sellega on nii, et kui liiga kaua viivitad siis võib kohus lugeda seda tahtlikuks viivitamiseks ning ei nõustu võlgadest vabastamise taotlusega.
Pankroti taotlusega tuleb küll nats lisakohustusi ehk halduri tasu aga ka seda peab maksma siis kui tööle lähed või muud ametlikku sissetulekut omad. Ning need ei ole suured summad.
 
Kerttu 07. september 2009, kl 19.19
täiturile teadmiseks nii palju, et uurida võivad nad nii palju kui jaksavad. Pole mul ei praegu, ega pole ka kunagi olnud mitte mingisugust muud vara peale minu sõiduauto. Kui neid see romu huvitab, siis palun väga - võtku! Lähedastele ei ole ma oma elu jooksul mitte midagi müünud, andnud ega vahetanud.

hm-ile: kinnisvara ei ole mul mitte kunagi olnud. Toonitan veelkord, et ainus vara, mis mul üldse kunagi on olnud, on seesama sõiduauto, mis praegusel hetkel on kasutuskõlbmatu ja 0-kroonise väärtusega.

Mis puutub OÜ-sse, siis seal olen ma ainult juhatuse liige. Osalust minul ei ole. Sõbranna pani selle firma tööle enda rahade eest. Lihtsalt ma kusagilt lugesin, et eraisiku pankrotiga võib kaasneda ärikeeld - siit ka küsimus: kas see ärikeeld laieneb ka OÜ-le, mille juhatuse liige ma olen.
 
pankrot 08. september 2009, kl 12.57
kui sul mingit vara ega sissetulekut ei ole, ei kuuluta kohus ka pankroti välja,pole lootustki,Pankrot ei ole päris vaeste jaoks.
Sa palkad endale juristi, kes sinu taotluse kohtule esitab ning maksad talle 10 000.Kohus aga otsustab, et pankrotti välja ei kuulutata, kuna sul puuduvad selleks finantsid, oled maksejõuetu.
Rakveres oli selline kohtuasi mai lõpus, avatud istung,kahjuks ei tea, kas netis neid materjale ja otsust ka näha võib.
Vaevalt inkasso eraisiku pankrotimenetluse algatab, sel juhul peavad ju nemad kõik menetlusega kaasnevad kulud kinni maksma.
 
no 08. september 2009, kl 13.02
las proovib. ta ei pea juristi palkama, selle töö suudab ta ise ka ära teha (taotluse koostada ja kohtule esitada).
 
m 08. september 2009, kl 14.23
kui vara ja sissetulek puudub, siis just ongi alus pankroti väljakuulutamiseks olemas.
 
viimasele 11. september 2009, kl 10.43
kahjuks ei ole see nii, ehkki inimene loogiliselt mõeldes niimoodi arvab.tegelikult aga juhtub see, et kui raha või vara ei ole, ei tule ka pankrotist midagi välja, sind kuulutatakse lihtsalt maksejõuetuks.see aga tähendab, et sa ei saa 5 aasta pärast taodelda võlgadest vabastamist.Olevat mingi seadus, mille järgi saab võlad kustutada, kui võlglaselt ei ole mingite aastate jooksul sentigi kätte saadud, kuid see on ainult kuulujutu tasemel kuuldud...ehk keegi teab paremini?

to no: suudab kindlasti, kui on arukas , seadust tundev ja visa,paljudele aga ei ole see jõukohane.Kahjuks ei vaevle sms võlgade käes kõrgharidusega juristid, vaid enamuses põhi- või kutsekooli haridusega noored, neid on ju hea lüpsta, nii riigil kui ettevõtjatel.
 
... 11. september 2009, kl 22.14
tuleb küll. see on juba läbi tehtud. justnimelt maksejõuetuse tõttu.
 
hellu 11. september 2009, kl 23.59
to viimasele: on kyll olemas selline seadus, kui isik ei näita kolme aasta jooksul yles mingit soovi oma võlgade tasumiseks, siis nõe aegub.
 
kolmele punktile 12. september 2009, kl 23.13
samuti läbi tehtud, kuid pankroti välja ei kuulutatud maksejõuetuse tõttu-puudus pankrotimenetluseks vajaliku raha või vara olemasolu.olen töötu, võlad 200 000.huvitav, mil viisil see sinul õnnestus? ehk saaksid näpunäiteid anda.mul oli isegi jurist palgatud, kes mind kohtus esindas-sugulased panid raha kokku.
ausalt öeldes käivad õigusteenuste tasud ka keskmistele inimestele üle jõu, mitte ainult töötutele.
 
... 12. september 2009, kl 23.51
juristi ei olnud palgatud. sugulased sõbrad aitasidki. sai makstud ajutine pankrotihaldur, see on suureim kulu.
 
mari ja muri 13. september 2009, kl 17.50
arendades teemat edasi, kui töökoht on alles aga kõiksugu sissetulekud on langenud 60 prossa ning selle rahaga pole võimalik kohustusi teenindada, ning perioodi pikendamisest ei saa juttu olla sest need on mulle tohutu kahjulikud?
 
mari ja muri 13. september 2009, kl 17.53
kui suur on tõenäosus et minnakse minu korteriosa kallale kui mulle kuulub sellest 15 prossa ühisosana mille väärtuseks tuleb max 10000
eeku? see oli veel buumihinne ja kohustusi otseselt sinna ei lasu?
 
Jonian Noxha 10. november 2018, kl 18.09
Tyypillisimpiä yritysten rahoitustarpeita ovat yrityksen perustaminen, laajentaminen, sekä äkillisten menojen kattaminen https://credit-10.com/fi/credit24-luotto... . Yrityksen perustamista miettiessä kannattaa harkita pesämunan säästämistä, jotta yrityksen perustaminen on hieman helpompaa. Yritys on kuitenkin mahdollista perustaa ilman säästöjä joko vakuudellisella pankki-, tai vakuudettomalla yrityslainalla.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!