Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
töölt lahti
 
tuttav mures 07. oktoober 2009, kl 20.19
Mis tähendab Töölepinguseadus %88 lg 1 p. 3 ja 4 ? Et lahti lasta? Tänud ette!
 
. 07. oktoober 2009, kl 20.40
Võtad Töölepinguseaduse ette, otsid üles paragrahvi 88, sealt loed 1. lõike 3. ja 4. punkti.
 
tt 07. oktoober 2009, kl 22.07


§ 88. Töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt töötajast tuleneval põhjusel

(1) Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda töötajast tuleneval mõjuval põhjusel, mille tõttu ei saa mõlemapoolseid huve järgides eeldada töösuhte jätkamist, eelkõige kui töötaja:
1) ei ole pikka aega tulnud toime tööülesannete täitmisega terviseseisundi tõttu, mis ei võimalda töösuhet jätkata (töövõime vähenemine terviseseisundi tõttu). Töövõime vähenemist terviseseisundi tõttu eeldatakse, kui töötaja terviseseisund ei võimalda tööülesandeid täita nelja kuu jooksul;
2) ei ole pikka aega tulnud toime tööülesannete täitmisega ebapiisava tööoskuse, töökohale sobimatuse või kohanematuse tõttu, mis ei võimalda töösuhet jätkata (töövõime vähenemine);
3) on hoiatusest hoolimata eiranud tööandja mõistlikke korraldusi või rikkunud töökohustusi;
4) on tööandja hoiatusest hoolimata viibinud tööl joobeseisundis;
5) on pannud toime varguse, pettuse või muu teo, millega põhjustas tööandja usalduse kaotuse enda vastu;
6) on põhjustanud kolmanda isiku usaldamatuse tööandja vastu;
7) on tekitanud süüliselt ja olulisel määral kahju tööandja varale või lõi kahju tekkimise ohu;
8) on rikkunud saladuse hoidmise või konkurentsipiirangu kohustust.


(3) Tööandja võib töölepingu töötaja kohustuse rikkumise või tema töövõime vähenemise tõttu üles öelda, kui ülesütlemisele on eelnenud tööandja hoiatus. Eelnevat hoiatamist ei ole ülesütlemise eeldusena vaja, kui töötaja ei saa kohustuse rikkumise erilise raskuse tõttu või muul põhjusel seda hea usu põhimõtte järgi tööandjalt oodata.

(4) Tööandja võib töölepingu üles öelda üksnes mõistliku aja jooksul pärast seda, kui ta ülesütlemise aluseks olnud asjaolust teada sai või pidi teada saama.
 
põhjus 07. oktoober 2009, kl 22.14
Põhjus on tööandja korralduste eiramises või töökohustuste rikkumises ja joobnuna tööl viibimises.
Lõikeid 3 ja 4 pole mainitud.
 
juhtub ka nii 08. oktoober 2009, kl 09.03
Neid ülesütlemisi võib kasutada väga universaalselt iga inimese suhtes.Tööline võib olla ükskõik kui tubli, alati võib leida põhjuse ja kontoritibid on ikka ja alati nõus tunnistajatena kinnitama bossu otsust töölise kahjuks.Kas või kohtus,sest kes kontrollib tagant järele seda tegelikku põhjust? Siin oleneb kõik tööandja nahhaalsusest.hea,et tööramatusse ei kirjutata enam põhjust.Nagu öeldakse,leidke meile inimene ,põhjuse leiab alati!
 
JUHM 25. oktoober 2022, kl 20.24
VaSSistlik vald no kas normaalsel nõukogude ajal oleks ausa töölisega niimoodi käitutud. Neil oleks minek olnud seda ka paremal juhul halvemal juhul kohe seina äärde. Mina olen ametnik ja mul peab füüsiline abi olema. Nää ennem oli küll olin mina see füüsis aga nüüd tahavad odavalt saada
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!