Käsitöö
Vanutamine
teresa 01. jaanuar 2008, kl 18.49 |
Ma tahaksin proovida vanutamist, eriti tahaks katsetada villaloorist susside tegemist. Aga kusagilt ei leia mingit õpetust algajale. Isetegija.net foorumis uurisin küll neid teemasid, aga pigem on seal lihtsalt linke erinevatest valmisasjadest kui et mingit step-by-step selgitust algajale.
Ma isegi ei tea mida ma peaksin ostma, villaloor küll, selle sõna ma sealt leidsin, aga kust seda saab ja palju peaks ostma jne...
Tõesti ei leidnud ei guugeldamise ega isetegija foorumi lugemisega midagi sellist, et vohh.. kohe homme lähen ostan vajalikud vahendid ja proovin.... Äkki keegi oskab viidata või seletada ise kui paljuks ei pea?
Ma isegi ei tea mida ma peaksin ostma, villaloor küll, selle sõna ma sealt leidsin, aga kust seda saab ja palju peaks ostma jne...
Tõesti ei leidnud ei guugeldamise ega isetegija foorumi lugemisega midagi sellist, et vohh.. kohe homme lähen ostan vajalikud vahendid ja proovin.... Äkki keegi oskab viidata või seletada ise kui paljuks ei pea?
teresa 01. jaanuar 2008, kl 18.51 |
tädike 01. jaanuar 2008, kl 19.04 |
Otsi pigem viltimise alt,googlist tuleb sealt hulgi õpetusi.
Nunoviltimisest on "Käsitöö" ajakirja sügis 2007 numbris ja tavalisest viltimisest käsitöö raamatutes. Aga põhimõte on selles,et laod väga õhukesed villaloori kihid risti ja nätsutad seda kuumas seebivees, rulli peal või vormi peal või lihtsalt käte vahel.Villaloori on käsitöö kauplustes,seal,kus maavillast lõngagi. Ja ehk alustad lihtsamalt,kui sussidega. Head aastat sulle!
Nunoviltimisest on "Käsitöö" ajakirja sügis 2007 numbris ja tavalisest viltimisest käsitöö raamatutes. Aga põhimõte on selles,et laod väga õhukesed villaloori kihid risti ja nätsutad seda kuumas seebivees, rulli peal või vormi peal või lihtsalt käte vahel.Villaloori on käsitöö kauplustes,seal,kus maavillast lõngagi. Ja ehk alustad lihtsamalt,kui sussidega. Head aastat sulle!
tädike 01. jaanuar 2008, kl 19.24 |
teresa 01. jaanuar 2008, kl 19.25 |
teresa 01. jaanuar 2008, kl 19.27 |
teresa 01. jaanuar 2008, kl 19.33 |
Liisi 02. jaanuar 2008, kl 02.31 |
No ma ei tea kui step-by-step juhendit sulle vaja on, aga isetegija õpitoas on küll täiesti ok juhend olemas - vähemalt mina sain sellest küll aru kuidas tehakse:
http://www.isetegija.net/it/6p/varia/viltsuss_kuutydruk.html
Muide - tegu ei ole vanutamisega vaid viltimisega. Vanutad sa kootud kampsunit või heidest valmis heegeldatud-kootud asju. Susse vildid villaloorist.
http://www.isetegija.net/it/6p/varia/viltsuss_kuutydruk.html
Muide - tegu ei ole vanutamisega vaid viltimisega. Vanutad sa kootud kampsunit või heidest valmis heegeldatud-kootud asju. Susse vildid villaloorist.
teresa 02. jaanuar 2008, kl 09.46 |
teresa 02. jaanuar 2008, kl 09.54 |
teresa 02. jaanuar 2008, kl 09.58 |
Mesipiiga 04. jaanuar 2008, kl 22.36 |
teresa 06. jaanuar 2008, kl 10.47 |
TõelineKrõõp 08. jaanuar 2008, kl 11.40 |
Ühes eelmise aasta "Käsitöös" oli õpetus susside viltimise kohta. Lisaks: villaloori saab kauplusest "Veimevakk", Tartu mnt 35, II korrus; tellida saab ka "Pilvelammastest": www.pilvelambad.ee Ja Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit korraldab aeg-ajalt susside viltimise kursuseid: vt www.folkart.ee/est
Lisa postitus