Kunagi käisin seal sageli, koht on popp ka välismaal, soomlasi tuuakse bussidega kohale. Minu käigud aga lõppesid, sest teenindus ja ostmise protsess on seal alla igasugust arvestust. Ühe helme vms väiksema pudi ostmiseks tuleb terve pakk või karp kassasse kaasa vedida, et müüja saaks koodi vaadata. Mingit triipkoodindust nad seal vist ei tunne, käsitsi lüüakse kõik kaup sisse, müüjad on kohmakad ja aeglased. Samal ajal keegi teine muidugi sama toodet valida ei saa, sest eelmine ostja on paki minema viinud. Kassasid oleks nagu kaks, aga millegipärast töötab korraga üks ja ma olen seal ise nt kahe pärli ja ühe sõrmusetooriku pärast u 45 min seisnud. Tipphetk oli see, kui minu paarieurosele arvele löödi mauhti otsa järjekorras järgmise soome mammi 40-eurised kudumisvardad. Järgnes tige nohin müüjatädi poolt, sest arvutisüsteem on seal kas vilets või ta ei osanud seda kasutada, igatahes kauba mahavõtmine näis täiesti ületamatu raskus. Letil vedeleb igasugu kola, kottigi ei saa aru, mis kaup kelle oma, kui palju rahvast. Julgesin siis piiksatada, et esiteks liigub teil järjekord tiguaeglaselt, 10 inimest 45 minutiga on ikka omaette tase, teiseks, kui minu ostule vale kaup otsa lüüakse, võiks tigeda nohisemise ja põrnitsemise asemel äkki vabandada näiteks? Selle peale vastas mulle mingi leti taga jõlkuv mees u nii, et mida ma virisen, see olevat praegu väga kiire ja korralik teenindus, ma polevat näinudki, mis hullumaja tavaliselt on. Sel hetkel tegin küll otsuse, et olgu kaupa kui palju tahes, aga mina rohkem oma raha sinna ei vii. Ju käib välismaa kliente 40€ vardaid ostmas nii palju, et mingi eestlane oma kahe helmega pole viisakat kohtlemist väärt. Mina ka jälle klähvimise ja sabas seismise eest peale maksta ei taha ja viin oma raha kuhugi mujale.
Ja muideks, kui ma esimest korda seal käisin, polnud väljas ühtegi silti ainult sularaha maksete kohta. Seisin saba ära ja sain pangakaart näpus leti ääres teada. Vbl nüüd on asi paranenud, kes teab...