Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
juhend kudumiseks (ajakiri käsitöö)
 
saamatu 29. november 2010, kl 19.16
Palun abi,kampsuni kudumis juhendi lahti seletamisel. No ei saa aru ;DDDD
Tekst siis järgmine:" kahanda käeaugukaare jaoks mõölemast servast igal 2.real 1korda3 ja 1korda1 silmus. Kui töö kõrgus on 63 cm, kahanda...."
Kuidas see kahandamine siis täpsemalt välja näeb? Kas igal teisel real kahandan 3 silmust ja vahepealsel real siis 1 silmuse ja seda seni kuni töö kõrgus on 63 cm? Nii kahtlane tundub?
Aitäh kes vastata viitsib!
 
saamatu 29. november 2010, kl 19.31
Või on see nii,et igal teisel real kahandan 1 silmuse ja nii 3 korda ning siis 1 silmuse igal real, kuni kõrgus on 63 cm?
Tundub,et nii vist on õigem, muidu oleks ju äär sakiline?
matu9 29. november 2010, kl 23.33
kahandad kolm silmust , siis kood ühe rea kahandamata ja siis kahandad ühe silmuse ja järgmine rida jälle kood kahandamata. See ongi 1kord kahandamine. Jutust on raske aru saada, hea oleks, kui pilt oleks ees
 
saamatu 30. november 2010, kl 08.22
Aga mida see igal 2. real siis tähendab?
Praegu sain aru,et kahandan 3 silmust, vaherida, siis kahandan ühe silmuse ja järgmine jälle vaherida. Et siis rohkem ei kahandakski või?
Mitte ei saa aru :D
 
saamatu 30. november 2010, kl 08.26
See "igal 2. real" ongi siis justkui fakti konstanteerimine,et KAHANDA IGAL TEISEL REAL! Mitte ei puuduta seda,et ma peaks seda 3 silmust üle kahe rea kahandama :D
 
.. 30. november 2010, kl 09.53
Kusjuures, ma olen päris palju kudunud, kuid sõnalise kirjeldusega mustrit isegi ei ürita kätte võtta. Nii palju kui ma neid tekste loen, on need täiest jaburalt liiga keeruliseks aetud ning kahtlaselt sõnastatud. Kas siis tingmärkidega on tõesti raskem kirja panna? Lugeda on igatahes tingmärke kordades ja kordades lihtsam.
 
mina 30. november 2010, kl 10.21
Olen ka üsna algaja kuduja. Mina eelistan lõike järgi kududa. Alles lõpetsin lapse kampsuni reklaan lõikega.
Aga nüüd siis sinu probleem: Igalt realt ei saa ju kahandada. Kahandada saad ainult varrda algusest. Seega ongi et algad rida kahandad 3 silma. Varrda lõpus ei kahanda pole ju võimalik kood tavaliselt. Algusest jälle kahandad 1 silmuse ja ongi
 
saamatu 30. november 2010, kl 11.55
Kuidas ei saa varda lõpust kahandada? Tegemist ju käeaugukaarega, mis tuleb peegelpildis.
Ühesõnaga mina saan aru,et kahandan 3 silmust, siis teen kahandamiseta rea. Seejärel 1 silmust ja jälle kahandamiseta rea ja siis selle 1 kahandamisega üle rea jätkan kuni töö kõrgus on vastav.
 
salakuulaja 30. november 2010, kl 12.22
kuulsin lõngapoes selle käsitööajakirja peale kirumist, ostja nimetas end käsitööõpetajaks, müüja teadis, et neid mustreid avaldatakse ilma läbikontrollimata nii sõnas kui pildis, ise mässasin ka ühe põlvikumustriga
 
Mina 30. november 2010, kl 14.12
Kui sa rea lõpus kahandad siis jääb üks silm ju üksikuks. Kuhu sa selle paneks. Proovi. Kudumisega on hea, kui ei meeldi või läks midagi valesti, siis saab ülesse arutada. Mina teen kahandamised kõik rea alguses.
 
saamatu 30. november 2010, kl 16.02
Ei jää ju midagi üle.
Kuidas sina siis kampsunil teise poole käeaugukaare kahandad?
 
mariann 01. detsember 2010, kl 10.26
teeme piltlikult selgeks, oeltame et on tavaline labane pind, kus üks pool on parempidi ja tagumine pool vastavalt pahempidises koes:

rida 1 parempidine kude, kood kohe alguses 3 silma maha (edaspidi vastavalt skeemile üle rea ükshaaval). Kood selle varda lihtsalt lõpuni parempidises koes (kui sinul on muster, siis vastvalt mustrile),
pöörad töö ringi

rida 2 pahempidine kude, selle rea alguses kood maha 3 silma (edaspidi vastavalt skeemile) ja kood varda lõpuni pahempidiste silmadega (või vastavalt sinu mustrile), pöörad töö ringi

rida 3 parempidine kude, kood kahandamata lõpuni, pöörad töö ringi
rida 4 pahempidine kude, kood varda kahandamata lõpuni, pöörad töö ringi

rida 5, parempidine kude, kood maha 1 silma, kood varda lõpuni ja pöörad töö ringi

rida 6 pahempidine kude, kood 1 silma maha, kood varda lõpuni, pöörad töö ringi

rida 7 ja rida 8 vastavalt nagu 3 ja 4

rida 9 ja rida 10 nagu 5 ja 6...

kas tundub õige?, alguses 3, siis üle rea 1-kaupa.
point ongi selles, et sa ei koo maha teiselt poolt sama varda lõpust (lõng jääks ju mitme silma maha kudumise korral üksikult kudumi sreva vardast kaugele:), 1 silma mahakudumisel ei oleks see niimoodi märgatav), aga kunagi ei koota maha samal vardal peegelpildis, vaid alati pärast töö pööramist varda alguses!

Mina koon varrukakaari tavaliselt M-suuruses kudumile maha olenevalt lõnga jämedusest... no 4-5 silma esimese raksuga, järgmisel 2, siis 1 ja seejärel veidi aega üle rea ühekaupa ja seejärel üle kahe-kolme rea ühekaupa. vaatan loogiliselt kuidas üks varrukakaar pean välja nägema. kui seal joonis ka juures on, pane pilk peale:)
loodan et olin abiks.
 
saamatu 01. detsember 2010, kl 10.39
 
Kahandus 01. detsember 2010, kl 16.38
Kahanda käeaugu kaare MÕLEMAST SERVAST iga 2. rea alguses 1x3 ja siis 1x1S tähendab. K
1. R- Kahandad rea alguses 3 silmust, kood rea lõpuni(nt. parempidine kude)
2.R Kuna oled nüüd töö pahemal poolel siis kahandad 3 silmust rea algusest (teise käeaugu jaoks). Kood rea pahempidi lõpuni( tegelikult oled ju nüüd kudunud 2rida)
3.R-kahandad rea alguses 1 silmuse, koodlõpuni
4. R- kahandad rea alguses 1 silmus, kood rea lõpumi
KUI nüüd kogu seda teksti näed siis Kahandused töö paremal poolel toimuvadki igal 2. real(1. ja3.) ja töö pahemal poolel on ka kahandused igal 2. real (2. ja 4.)
Tegelikult pole tööjuhised kehvakesed vaid meil puudub tööjuhiste lugemise oskus. Jõudu käeaugu kaartega!
 
kuduja 24. august 2011, kl 18.29
Algaja kuduja ja tulevale eebile kampsuni kudumisega hädas, olen seljaosaga sealmaal kus tuleb käeaukkude jaoks kahandama hakata aga mitte midagi ei saa sellest õpetusest aru :( vb keegi oskaks aidata?
Pärast esimese sinise triibu kudumist kahanda mõlemas servas käeaugu jaoks 1x3 s. Jätka raglaankahandusi Kahanda igal 2. real 14(16)17x1 s ja seejärel igal real 2x1 s
alljärgnevalt: koo 2 pp, 2pp kokku, koo rea lõpuni kuni vardal on 4 silmust, koo 2 s ületõstmisega
kokku, 2 pp. Pärast kahandusi koo kuni käeave kõrgus on 9(10)11 cm, koo ülejäänud 26(26)28 s
maha. Arusaamatu on see siis et mismõttes kahandan? kas koon maha või koon kokku kaks silmust või kuidas? Reklaankahandused ?? Ja siis see et igal teisel real kahanda 16x1 silmust mismõttes?. kas 2pp tähendab et 2 paremal pool nagu?
Ette tänud kui keegi aidata oskab.
 
vanaema viimasele 24. august 2011, kl 19.42
kõigepealt joonista endale paberile mõõtude järgi lõikekontuur.nüüd kui oled kaenlaaugu kahandused 1x3 silma mahakudunud, koo vahele 1 edasi-tagasi rida tühja. Et sa ei hakkaks pudrutama koo 2 ääresilma läbi ja koo kokku 3s ja 4s silmus 2 viimast koo läbi normaalselt kahandused-kokkukudumised jätta kõik paremale poole. Kui on peenem lõng koo alati vahele vähemalt 1 edasi-tagasi rida. soovitav on aeg-ajalt piiluda lõiget. Kahandamise all on mõeldud silmade kokku kudumist, mille tagajärjel detail kahaneb laiuti. ja õpetus kordas minu juttu, et sul tuleb kokku 16 korral kokku kududa kummastki 1 silmmus,, kuid alati on soovitav vahele kududa tühi st.ilmakahanduseta edasi-tagasi rida. ehk oli abiks.
 
kuduja 01. september 2011, kl 12.09
www.longamaania.ee :kvaliteetsed longad, kudumisvötete audivisuaalne opetus,mudelite näidised,opetus jne jne.Olen sellest lk vaimustuses näe vaeva ja klikka lehel.
Ei ole reklaamija,olen fänn
 
Pirts 24. jaanuar 2015, kl 11.56
Tere!
Sooviks pisut abi. Ei mõista kuidas kududa (silmust ei ole) silmust
 
kraks 24. jaanuar 2015, kl 14.50
... tundub et tegu on "kasvatamisega"--- kui nii, siis haara järgmise silma -silmuse tagumisest kaarest vardaga 1 silmus välja ja koo veel teist korda ka läbi järgmine silmus= et siis 1st kasvata 2 nii peaks olema parempidisel pinnal parempidine 1 lisa-silmus
 
Pirts 25. jaanuar 2015, kl 18.18
Ma arvan et see siiski ei ole silmuse kasvatamisega. Käsitöö ajakirjast võtsin mustri kus selline silmus.
 
Kudumisabi 27. jaanuar 2015, kl 14.00
Abiks "Kudujale"
Pärast esimese sinise triibu kudumist kahanda mõlemas servas käeaugu jaoks 1x3 s. Jätka raglaankahandusi Kahanda igal 2. real 14(16)17x1 s ja seejärel igal real 2x1 s
S.T: Kood varda alguses maha 3 silmust, kood varda lõpuni(vastavalt mustrile). Keerad töö ringi ja taas varda alguses kood 3 s maha, koo rea lõpuni. Oled nüüd kudunud 2 rida ja kahandanud mõlema käeaugu jaoks 3 silmust.
Raglaankahandus tähendab, et silmuseid ei koota maha mitte kohe rea alguses vaid alles mõne kootud silmuse järel. Ja kahandatakse igal teisel real(vt "kahandus" postitust). 14x1S= igal teisel real kootakse 2 silmust kokku( seda kahandust teed nii varda alguses kui ka lõpus) ja neid kahandusi teed neljateistkümnel korral e. kokku siis oled kudunud 28 rida.
alljärgnevalt: koo 2 pp, 2pp kokku, koo rea lõpuni kuni vardal on 4 silmust, koo 2 s ületõstmisega
kokku, 2 pp.
Nagu eelnevalt mainisin siis raglaankahandus ei toimu mitte kohe rea esimeste silmustega vaid: koo 2pp= koo 2 silmust ParemPidi; 2pp kokku= koo 2 silmust parempidise kudumisvõttega kokku; koo vahepealsed silmused vastavalt mustrile ja kui oled jõudnud nelja viimase silmuse juurde siis koo 2 silmust ületõstmisega kokku ja viimased 2 silmust koo lihtsalt parempidi (2PP). Ja tagasi rida kood tavaliselt, ilma kahandusteta ning kõik algab uuesti parempidisel real. Seda kõike kordad vastavalt siis 14,16 või 17 korda- olenevalt suurusnumbrist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!