Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Märtsis avatav e-butiik otsib omapärast käsitööd müüki
 
Diana 13. veebruar 2011, kl 13.13
Tere

Plaan märtsi alguses avada internetis väike nurgake, kus müügil omapärasemat käsitööd... Ei ole ka traditsiooniliste asjade vastu, aga väike kiiks peaks ikka juures olema :D

Kuna saan aru, et skeptilist suhtumist päris palju ja ei saa pahaks panna siis on võimalik Tallinna ja Saue valla elanikel alguses asju müüki anda alguses ilma asju reaalselt edastamata. Täpsemalt info http://unique-boutique.eu/tooted

Pood siis ise hakkab asuma aadressil http://unique-boutique.eu/ - hetkel alles arendamine käsil, aga mingi nägemuse asjast ehk saab :)
 
kairit 13. veebruar 2011, kl 19.00
kas kaugemalt saavad ka inimesed käsitööasju myyki anda?
 
Luci 14. veebruar 2011, kl 00.29
Milline on omapärane käsitöö? Tissipadjad näiteks?
 
Diana 14. veebruar 2011, kl 09.11
Nagu kirjas siis kaugemal saavad käsitööd müüki anda ainult juhul kui asi minuni toimetatakse... Ega see variant Tallinna ja Saue elanikele ka kehtib ainult päris alguses - kuni kaup liikuma hakkab :)

Tissipadi? Täpselt ei tea, millega tegu, kuid kui tegu kauni käsitööga, millel praktiline väärtus siis saada pilt ja suhtleme edasi...

Panen siia mõned näited, kellele disainimajas ise kirjad saatsin :)

http://www.disainimaja.ee/shop/user_shop/liina
http://www.disainimaja.ee/shop/user_shop/Decotahvel
http://www.disainimaja.ee/shop/user_shop/lilleliis
http://www.disainimaja.ee/shop/user_shop/huntlus
http://www.disainimaja.ee/shop/user_shop/Piia

Vaadake neid linke ja ehk tekib emotsioon, et mida ma täpselt otsin... Ja kui kahtlete, siis saatke pilt ja suhtleme privas...
 
? 14. veebruar 2011, kl 10.53
kui toode sobib teile kuidas tasumisega on?millal?
 
Diana 14. veebruar 2011, kl 13.11
Tere

Nagu ka oma lingis toodud tekstis kirjutasin siis toote ostan teilt välja kui on mul kinnitatud tellimus. Aga kuna taolisi algatusi on palju ja ka inimestel halbu kogemusi käsitööpoodidega siis seetõttu alguses eelistangi Tallinna ja lähipiirkondade (eriti Saue Saku ja Harku valla tegijaid) kuna siis saab teha nii, et saadate tootest pildi ja oma soovitud hinna ja toode jääb teie kätte. Kahjuks kaugemate piirkondade elanikele seda varianti pakkuda ei saa - neil siis võimalus tooted mõne usaldusväärse sõbra kätte Tallinnas anda.

Võite samal ajal ka müüa toodet läbi teiste kanalite - ainukeseks tingimuseks, et enne kindlalt kellegile toodet ära ei luba kui olete mulle teada andnud, et toote müügist ära võtaks. Lihtsalt kuna ostukorv automaatne siis ei taha olla olukorras kus inimene teeb ostu ja siis pean ütlema, et kaupa laos pole.
 
Anna 14. veebruar 2011, kl 14.51
Päris hea valik muidu. Endal mul miskit küll pakkuda poleks, sest olen suht algaja ning pole veel oma käekiri välja kujunenud. Kuid enda kogemus laadal ütleb, et inimesed küll vaatavad erilisemaid asju, kuid kaubaks läheb siiski selline tavaline/igapäevane toode.
 
nu-nu 14. veebruar 2011, kl 21.19
ütlen vaid niipalju, et tõelisi pärle pole sa veel üles leidnud...
 
Diana 14. veebruar 2011, kl 21.31
;-) Võibolla ma kõike päris siia ei pane ka :D

Samas kui tead kedagi, kes tõesti häid asju teeb ning päris ostjate järjekord ukse taga ei ole või tahaks üritada veidi paremat hinda praegusest siis sales@unique-boutique.eu tasub ühendust ju igatahes võtta :)
 
kaur 16. veebruar 2011, kl 11.51
Usun , et kellel ikka päris hea toode on , see müüb ise ja vaheltkasusaajaid enam ei vaja
 
Diana 16. veebruar 2011, kl 21.05
To: Kaur

Kusjuures kahjuks see nii ei ole. Kindlasti on häid erandeid, aga palju käsitöölisi lihtsalt ei oska leida turgu oma tootele - müüakse muidugi - tuttavatele ja ainult materjali hinnaga mõnikord. Aga lihtsalt ei osata leida kohta...

Näiteks inimesed, kes ise tahavad müüa saavad seda teha www.disainimaja.ee, aga niipalju kui tagasiside olen kuulnud siis see pole väga hea müügikanal kuna reklaami on sellele vähe. Teatakse küll kohta käsitööliste hulgas, aga nende jaoks see pigem koht, kust käia inspiratsiooni otsimas.

Kusjuures minu tähelepanek on ka see, et osatakse küll käsitööd, aga siis pannakse ilus sall, kampsun või miski muu kuhugi kortsus vooditeki peale ja tehakse mobiiliga pilt. Netis müües loeb ka pildi kvaliteet - pange sokid jalga, jalad täispuidust lauale ja laenake peegelkaamera - ning tehke hoopis niimoodi pilt... See võib teie müüginumbreid tugevalt kasvatada :D
 
Anette 18. veebruar 2011, kl 08.09
Pealehakkamine on juba pool võitu, tubli ! Tuttavatele kingituseks olen püüdnud osta just käsitöömeistritelt pudinaid - aitan neid kes käsitööd teevad ning omapärane kingitus on palju kenam kui hiina nänn kaubanduskettides. Pean mainima, et disainimaja ma polnud avastanud. Üsna suur valik käsitööd on üleval laat.ee lehel, kus kauplejad saavad tasuta oma kaupa turustada ning vahendustasu maksma ei pea.
 
M 18. veebruar 2011, kl 18.11
To: Diana

Arvan, et iial ei ostaks sokke, mis kellegil juba jalas käinud ja piltki on selle tõestuseks.
 
just 18. veebruar 2011, kl 22.14
seda minagi,jalaseene võib saada niimoodi.ei ole kyll mingit ettenägemust toodete turustamisest.ja teiseks pean ostma selleks uhke täispuidust laua et sokke reklaamida.ega laud ei myy ometigi sokke.
 
. 20. veebruar 2011, kl 11.14
Sinu äri alustamise kõige suurem viga on see, et sa ARVAD end olevat hea internetiturundaja, aga kas sul selles reaalne kogemus ka on? Milliste firmade-toodetega? Sul on tohutult palju nõudmisi müüjatele, aga mida sa neile vastu pakud? Nt milline on garanteeritud summa igakuisele reklaamile? Kus see reklaam ilmuma hakkab? See, et sa võib-olla suudad lehe viia otsingumootorite esimesele lehele, ei tähenda veel ettevõtte müügiedu :). Kui sihtturg on Skandinaavia, siis kas leht tuleb ikka mitmekeelne? Sellest ma parem ei räägi, et sul lonkab nii eesti kui inglise keel.
Aga edu ikkagi, küll sa sügiseks oma pilvepiirilt alla oled tulnud :)
 
K 22. veebruar 2011, kl 11.27
Leht on ing.keeles. See siis välisuturule?
 
.. 22. veebruar 2011, kl 11.30
NB: Liiga palju kirjavigu Eesti keeles. Ei jäta usaldusväärset muljet..
 
Diana 22. veebruar 2011, kl 21.00
Kui ma arvaksi, et ma olen andetu, tobu ja niikuinii miski ei õnnestu siis ma suure tõenäosusega tõesti miskit ette ei võtaks :D Ja kahjuks elus on nii, et arvamust saab testida ainult reaalsetes oludes...

Välisturgudele suunatud jah - lihtsalt Eestis on liiga ära käsitöö hinna ja kvaliteedi suhe...

Ja mõned näited siis piltidest, millega ma ise rahul olen... Kindlasti saaks paremini, aga tegin need võõras kohas kus ei osanud alguses kõiki detaile arvestada:

http://www.facebook.com/album.php?aid=33664&l=56185565b2&id=165062310209272
 
Freya-aksessuaarid 03. märts 2011, kl 22.45
 
Ammune kuduja 10. märts 2011, kl 12.18
Tutvusin teie tingimustega ja sattusin hämmingusse teie poolt lisatava juurdehindlusega. Mida kallim toode, seda jõhkram protsent otsa pannakse. Järeldan, et ei olegi mõtet kalleid tooteid teha, kuna sellise lõpphinnaga vaevalt neid enam tahab. Kui aga käsitööline huvitub ennekõike toote müügist, kas tõesti peab ta siis ise oma hinna nii alla laskma, et müük ka õnnestuks. Olen ise kauplustele kudunud ja tean , mida räägin. Ühes lasteriiete poes oli minu kudumitel väga hea minek, pidin koguaeg juurde kuduma. Ükskord, kui läksin poodi uut kaupa viima, ehmatasin ma tõesti ära, kui nägin et minu asjadele oldi pandud juba topelthind. Selgituseks sain vaid, et kui siiani oli hea minek, siis küll ka kallima hinnaga lähevad. Ega ikka ei läinud küll.
Teise poega teen tänaseni koostööd ja pole probleeme
 
Vigade kontroll 10. märts 2011, kl 13.02
Üks lause kodulehelt:

Garantiid ei saa ma anda, kuid mul on väga tugev erialane taust informaatikas, olen viimasel ajal tutvunud üsnagi sügavalt internetiturunduse teemadega ja töötanud müügi alal. Seega tõenäosus on suurem kui neil, kes küll teevad imeilusaid asju, kuid kes pole täpselt aru saanud interneti olemusest. E-poe idee oli ammu - lihtsalt puudus idee, mida ma müüa tahan...

Kui on informaatika eriala, siis arvan, et koduleht pole küll ise tehtud. Liiga palju vigu ja apsakaid. Väga häirivaks pidasin seda, et kuhu ma ka ei klikanu, avanes mul see uues aknas. Nende sulgemine muutub kliendile üsna tülikaks. Ja kui te ikka tahate tekitada ostjates usaldusväärsust, peaks olema ka kontakti all kontaktandmed, mitte tagasiside vorm.
Aga see vaid minu väike tähelepanek, millest ei maksa ennast häirida lasta.
 
.. 10. märts 2011, kl 19.00
Kuna ka minu eesmärk on siiski antud projektist väikest kasumit teenida siis toote hinnaks kujuneb (teie poolt soovitud hind)/0,67+30senti - asjadel, mis kallimad kui 10 EUR ümmardan hinna ülespoole täisarvuni. Lihtsalt soovin lõpphinnast 30% vahendustasuna ja 3%+30senti läheb Paypali toetuseks :)

Lihtsalt huvist - vahendustasu võetakse 67%, millest 30% on vahendajale ja 3% Paypalile... Mis juhtus ülejäänud 34-protsendiga?
 
.. 10. märts 2011, kl 19.02
sry, viga... (lugesin valesti)... siiski...

49% (mitte 67, nagu enne ekslikult kirjutasin)... Kuhu kaob 16%?
 
Mar 16. märts 2011, kl 16.23
Leht on tehtud pipfrogi peale, mis on kodumaine tasuta võimalus pood teha..aga siiski kui pood on ametlikult avatud siis miks ei ole osatud menüüst ära konfida sellist teksti "This is a demo store. Any orders placed through this store will not be honored or fulfilled."
Kontaktivorm kui selline ei kõlba kuhugi. Sellega läheks kiri nagu musta auku..
Kes selle poe taga on?Mis asutus?Kontaktanmeid?
 
Mulk 20. märts 2011, kl 18.03
Kuule Diana, Unique Boutique'i nimega pood oli vanasti Viljandis olemas, asus Tartu tänaval ja oli kaltsukas. Vbl nüüd on kinni pandud, pole ammu enam seal linnas käinud, aga kas see nimi pole juba kusagil ära registreeritud vms???
 
ja 22. märts 2011, kl 13.20
Tartus oli ka minu arust Tähe tn sellise nimega kaltsukas..
 
nõuanne 24. märts 2011, kl 22.31
idee võib olla hea, aga keel võiks olla valitav ja eesti keel valikus!
 
soovin edu 26. märts 2011, kl 07.33
Minul on hea meel, et on selliseid ettevõtlikke inimesi. Eesti just ei hiilga inimestega, kes ise organiseerivad. Suurem osa ootab suu ammuli, mida neile suhu topitakse.
 
tuutu 26. märts 2011, kl 08.14
Ühes teises foorumis teatas, et asi jäi soiku, tuli uus ja huvitavam väljakutse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!