Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Valmistan rahvarõivaid
 
Marianne 07. juuli 2014, kl 19.33
Kas oled unistanud oma rahvarõivastest kuid endal napib aega ja teadmisi nende valmistamiseks? Nüüd on hea võimalus alustada juba varakult ettevalmistusi juubelilaulupeoks. Mõtle läbi oma soovid ja unistused kaunitest rahvarõivastest ja anna mulle teada. Olen uurinud, valmistanud ja rätsepana taastanud rahvarõivaesemeid viimased 10 aastat.(Rätsepa staaži on 24 aastat.) Teen erinevaid esemeid nii lastele, naistele kui ka meestele. Küsida võib kõigi komplekti kuuluvate esemete kohta. Kui ei saa ise aidata, jagan hea meelega teiste tegijate kontakte.
 
Mariannele 07. juuli 2014, kl 20.38
Mis hinnaga oleks rahvariideseeliku õmblemine naisele?
 
Marianne 07. juuli 2014, kl 20.46
Voltidega triibuseelik taskuga ja käsitsi kinnitatud toodiga 45.-, Halliste tüüpi ümbrikseelik koos käsitsi kinnitatud kõlapoogaga 35.-,kurrutatud muhu seelik kõikide lisadega 60.-, plisseeritud seelik alates 80.- eurost. Lisanduvad materjalid.
 
otsija 07. juuli 2014, kl 21.00
Kui palju maksaks toodiga Reigi küüt? Kas palmikuid ja tanusid ka teete?
 
huviline 07. juuli 2014, kl 21.10
Vaat kui tore! Kas vajalikke kangaid (seeliku ja pluusi jaoks) aitaksite ka Teie muretseda? Või koote koguni ise kangastelgedel? Mina sooviksin endale Keila rahvarõivaid. Olen otsinud pilte netist, aga pole kindel, kas sain õige kätte. Kas need on sellised, et seeliku põhivärv on tumesinine ja sellel jooksevad triibukimbud - seal on valget ja vist ka beeži ja punast natuke, ning ülemiseks pooleks on sinise niidi ja litritega tikitud valged käised? Kas on see? Milline on Keila naistekomplekti vöö, peakate ja sukad, sellest ei ole üldse aimu. Kas tikkimistöö teeksite ka Teie ise, nt käistele? Kas oskate pakkuda umbkaudu kogu Keila naistekomplekti hinda?
 
Marianne 07. juuli 2014, kl 21.11
Töörahad: küüt 50.-, palmik kaunistusteaga 30.-, Reigi tanu 60.- eurot. Lisanduvad materjalid.
 
Marianne 07. juuli 2014, kl 21.38
Kangaid ise ei koo, ostan Käsitööliidu vahendusel või erisoovide korral värvin lõngad ja lasen kududa käsitelgedel. Keila seelikuid saab vaadata Harjumaa Muuseumis, kindlasti on ka ERMis midagi, mis kohe otsinguga välja ei tule. Oma komplekti valmistamisel võib lähtuda juba varem rahva seas levinud variantidest, aga vahel tuleb see "oma" õige tunne ka mõne vähemlevinud eseme nägemisega, siis oskavad juba muuseumi töötajad leida juurde ajastule sobivad sukad vööd jne. Käiste tikandeid teen ühe komplekti kaupa (hulgi teen ainult ristpiste tikandeid). Komplekti hind koosneb väga paljudest osadest: uurimistööst (muuseumi esemete koopiafotod maksavad), materjalidest ja nende hankimisega seotud kuludest ning töötundidest. Konkreetset hinda on väga raske öelda. Nõustun oma õpetaja proua Silvi Allimanni hiljuti väljaöeldud arvamusega, et komplekti hind on eesti keskmise palga tasemel.
 
otsija 07. juuli 2014, kl 21.56
huviline Kirjutas:
-------------------------------------------------------
Mina sooviksin endale Keila rahvarõivaid. Olen otsinud pilte netist, aga pole kindel, kas sain õige kätte.


Keila riided on sellised: http://rahvaroivad.folkart.ee/rahvaroivad/pohja-eesti/keila/keila-naine
 
huviline 07. juuli 2014, kl 22.20
Aitäh info eest nii Teemaalgatajale kui ka otsijale! Paistab, et seeliku põhivärviks võib olla nii sinine, punane kui isegi must ja käiste asemel hoopis särk. Väga hea! Ja soojemaks rõivaks käib peale (kalevist) kampsun või koguni uhke pikk-kuub. Nüüd tuleb siis kõige pealt võtta ette käik muuseumi(de)sse. Äkki tõesti hakkab seal veel mõni eriti paeluv detail või ese silma.:)
 
Marianne 07. juuli 2014, kl 22.24
Ja kui muuseumis leiad endale sobilikud esemed, millest alustada, kirjuta kindlasti üles nende numbrid, siis on pärast lihtsam fotosid tellida.
 
Marianne 12. juuli 2014, kl 13.17
Lisan siia ka kontakti neile,kes ei taipa nime peale klikata: mannilill@ hot.ee
 
mann 14. juuli 2014, kl 23.24
Kas on võimalik tellida ainult kurrutustööd (kaelakaar ja käiseotsad)?
 
Marianne 15. juuli 2014, kl 08.23
Jah, muidugi võib ka eraldi tööetappe tellida. Kui kaelakaar ja käiseotsad on käsitsi kurrutatud, siis peaks ka krae ja varrukavärvlid käsitsi külge õmblema, jääb ilusam ja korrektsem kui masinaga tehtu.
 
Raja 01. märts 2018, kl 19.08
Tere,
kas teie e-posti aadressi või telefoni nr. ka saaks?
 
eemal 22. juuli 2018, kl 10.47
Oleksin ka huviline, kas teete veel rahvariideid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!