Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Vastsündinule lihtsate kinnaste, mütsi ja kampsuni kudumine
 
kai 18. november 2014, kl 20.00
Ei soovi midagi keerulist. Näiteks kindad teeksin ilma pöidlata, aga kuna ma kunagi neid teinud ei ole, siis lihtsalt ei oska kuskilt alata. Mingid õpetused kuluksid marjaks ära(palju silmi, mis koes, kahandamine jne. Müts võiks olla ka hästi tavaline ja lihtsas koes, aga kõrvaklappidega. Ehk saaksin ka kampsuniga hakkama, kui lihtne tegumood ja lihtne kude on.
Otsisin netist, aga eesti keeles ei leidnud suurt midagi. Vene ja inglise keelest ei saa niipalju aru, et nendest käsitöö mõistetest aru saada.
Olen väga väike kuduja,aga sooviksin lapselapsele siiski mõned asjad teha. Ehk leidub heatahtlikke, kes aitaksid mind:) Tänan juba ette!
 
kai-le 18. november 2014, kl 20.21
kui tohib küsida,miks peaks müts olema kõrvaklappidega nii väiksel inimesel? Miks sa ei taha teha "tanukese"-moega? Mõõdu võtad cm-ga ümber näokese, kood kõrgus u 10cm ja hakkad kahandama nagu "sokikanda" alla serva mõni rida soonikut, kindakesed samamoodi algul 3-4cm klatti+ 3-4cm soonikut edasi labaosa...oma küsimustele leiad vastuseid www.garnstudio.com lehelt koos õpetustega.
 
mis värk selle kudumisega on 18. november 2014, kl 20.25
silmade arvu saad teada kududes proovilapi ja arvutades selle järgi. sest see oleneb lõnga ja varraste jämedusest. ma ei tea, muud ei oska soovitada. arvan, et kui eriti ei oska ja õiget ideedki pole, siis ei olegi tarvis vägisi punnitada. osta parem midagi mõnusat. mina olin omal ajal hea kuduja, kudusin endale ja lastele, oma perele palju. oluline oli, et asjad oleksid ilusad. tookord ei olnud midagi ilusat saada. aga isegi mina praegusel ajal ei kooks vist lastelastele midagi, kui nood ükskord tuleksid, ehk ainult siis, kui sähvatab mingi eriline idee. samas jääb ka võimalus, et noortele minu asi ei meeldigi. praegu on kõike võimalik osta, ära näe vaeva sellega, millel ei ole mõtet ning millest ei ole tolku.
 
kõrvaklapp 18. november 2014, kl 20.33
kõrvaklapid saaad, kui kood tavalise mütsi ja pärast kõrvade kohalt korjad silmad ja koodki klapid valmis. Ja iika ja jälle - garnstudio.com - valid eesti keele ja otsid beebide riided. On väga lihtsaid.
 
kai 18. november 2014, kl 23.09
Aitäh lingi eest!
Saada on muidugi kõike, ja kui ilusaid veel:) Aga mu tütar tahtis, et mõned asjad oleksid minu tehtud. Talv on tulekul, oleks mõnus tegevus õhtuti:)
 
juuli 10. detsember 2014, kl 23.04
Mis te koolis tegite ? Mina pidin kuduma keskkooli lõpuks beebiriiete komplekti .
 
:) 12. detsember 2014, kl 14.28
Meie kudusime põhikoolis, siis ka endale vajalikke asju. Mina kudusin kindaid, ühe soki, igavesti uhke džempri, heiest pika kampsuni, mida kandsid mu lapsed lõpuks hommikumantlina, mitu mütsi, paar salli. Tõsi, paar tüdrukut, kel oli pisikesi õdesid-vendi, kudusid ka mõne lasteasja.
Tütred kudusid samuti põhikoolis, gümnaasium oli muude ainete jaoks.
Aga praegustel vanaemadel on põhikoolist ikka päris palju aega möödas!
 
mutt 21. detsember 2014, kl 10.36
kes küll juulit kiita jõuab! kes ikka kassi saba kergitab kui kass ise. küll juuli on ikka üks tubli naine....
 
juuli 24. detsember 2014, kl 00.40
Kudusin ,kudusin nii ta oli.
 
sinuga 28. detsember 2014, kl 18.47
Mutt võib midagi halba juhtuda kui teisi ilmaaegu solvad ,vaata ette või paranda ennast .Aastalõpp on ohtlik aeg .
 
Katsikuline 18. detsember 2018, kl 07.10
Äkki lõpetaks selle kraaklemise ära ja alustaks teemaga otsast peale? Praegugi on olemas 1 Pisi-Piiga , alles 1 nädal vana ja sooviks ka endale mütsi ja kindaid elu alustuseks...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!