Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Milline õmblusmasin osta?
 
Merle 28. november 2015, kl 20.32
Tere, soovin osta õmblusmasinat, kui kahjuks ei oska valida. Olen tavaline kodukasutaja, ei midagi suurt ja keerulist. Mida silmas pidada, kui valin "keskpärast"? Töökindlus? Hinnaklass? Tänan neid, kes oskavad minu küsimustele vastuse anda :)
 
ma saaks 28. november 2015, kl 21.27
aru kui sa paneksid mingi hinnavahemiku ja küsid soovitusi aga nii? osta brother või singer üle 100 natuke maksavad ja selle raha eest teevad tööd küll.
 
MHM 28. november 2015, kl 21.57
Kui sul on hea masin, hakkad sa veidi rohkem tegema, kui keskpärane õmbleja. Seega pigem keskklassi masin, sest töörõõmu peab ka olema. Aga ...mine kuhugi poodi, kus saad ka proovida. Tallinnas nt Karnaluks või...nimi ei tule meeld, ehk google aitab sind. Ja siis otsusta. Ära osta neid odavaid plastmassplõnne, mida kõik "toidupoed" müüvad.
 
äppukas 29. november 2015, kl 05.38
Hommikut!. Kui juba jutuks läks,siis ikkagi 1 loll-ja-töökindel-koduloom, nõukaaegne Tsaika 142-M-III. Masin on üleni metallist, väga hästi reguleeritav ja väga vastupidav. Esineb nii kohver -kui kabinet varianti.Kui on korralikult seadistatud masin , õmbleb võrdselt hästi nii koormapresenti kui õhukest siidkangast. On võrdväärne partner vana-vanaema SINGERI masinale..Maha teevad neid nõukaegseid masinaid,inimesed kes ISE õmblumasinaga midagi teha ei oska ja iga väiksema tõrke peale jooksevad ostma uut masinat.Ainuke mis on ,et tal puudub AUTOMAATNE nööpauk, kuid nööüaugu suurust oskab ju iga õmbleja ise reguleerida..Pregu palju kiidetud Janomed on nii ära automatiseeritud et õmbleja tahtele ei allu, toimetavad MASINA-OMA-äranägemise järgi ja see tõttu tuleb valmis töö kvaliteet niru.Ka kaob tänapäeva masinatega nökerdades igasugune õmblemise isu ära...Mitte kõik pole kuld mis hiilgab!
 
m. 30. november 2015, kl 15.58
No mina näiteks ostsin just sellise "toidupoe" masina ja pärast olin väga õnnetu, sest see õhemat trikotaazi ei õmmelnud, ja üldse venivaid kangaid. Mulle aga just sellisest kangast riideid meeldibki õmmelda. Lõpuks siis kinkisin selle masina lihtsalt kellelegi ära. Plaanin Janomed osta, sest sõbranna juures proovides olen näinud, et õmbleb ilusti, ka õhukest ja venivat.
Vanemate juures on mul Tsaika ja seda küll ei soovita - lähed halliks selle kõrval, enne kui midagi õmmeldud saad.
 
äppukas 01. detsember 2015, kl 11.19
olen kunagi suure näljahädaga endale koju ostnud selle kuradima JANOME 423s ja ei ole suuremat paska, kui see kolakas. Ömbleb ainult pakse kangaid, venivast trikotaazi st kuuldagi ei, pistete reguleerimisest vöid ainult unistada. Kölbab ainult kohvipakkidest kartulikottide ömblemiseks.Tsikaga, kes eesti maha jäi ömblesin alati ja köike, siidist tallanahani välja. Sinu Tsaikal on lihtsalt reguleerimise
 
äppukas 01. detsember 2015, kl 16.30
unustasin lisada, et kui tsaika ei toimi, siis on viga lihtsalt ömblusmasina ja tooli vahelises tihendis, ei muud...
 
Janome 02. detsember 2015, kl 11.49
Janome'sid on palju erinevaid mudeleid, ju neil siis ka erinevad omadused.
 
.. 03. detsember 2015, kl 10.13
Janome universaal, see kallis variant. Paneb mõnuga õmblema.Soovitan.
 
ha haa 15. detsember 2015, kl 15.34
äppukas ilmselt sõidab ka Mossega ja kiidab - no nii palju parem massin kui mingi Toyota!

Tšaikat eelistada Janomele, no andke andeks...
 
viimasele 07. veebruar 2016, kl 10.57
Jutt ei ole autodest, et sa teaksid, loe teemat algusest.
 
to viimasele 07. veebruar 2016, kl 18.40
Kui loeksid ha haa vastust, siis näeksid - ka tema ei räägi autodest. Aga sarkasmist arusaamiseks peab veidi ehk mõtlema. Olen temaga nõus -Tšaika võis olla hea masin, aga uuemad (ja mitte need odava otsa masinad, mida ka toidupoed müüvad), on ikka palju mugavamad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!