Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
kootud salli..
 
kysija 05. jaanuar 2016, kl 09.49
oleks vaja kududa 1 sall 10 aastasele poisile.. jään ootama põnevaid ideesid.Ise arvan et võiks olla kirjust sokilõngast, või kuidas? Toru-salli ei tasu välja pakkuda
 
no 05. jaanuar 2016, kl 12.30
lõustaraamatus kontot omad? Seal on ju igasugu käsitöö gruppe küll ja rohkem ka ja ideid liigub seal vägagi huvitavaid. Ole ainult mees ja vali välja
 
no-le 05. jaanuar 2016, kl 14.21
"lõustaraamatus" kontot ei oma ja teha ei plaani kaa...ja enda eest oskan ka siin seista, ainult ideedest tuleb mõni kord puudus kätte--/kõik õigused kaitstud hammastega/
 
* 05. jaanuar 2016, kl 14.43
Mina oma lastele, kui nad veel väikesed olin, kudusin sellised sallid, kus ees rinnal oli nö lapakas ja kaela ümber soonikust rullkrae, mis kaela tagant nööbiga kinni käis. Lastel oli lihtne kaela panna ja samas olid nii kael kui rinnaesine alati kaitstud ja soojad (muidu lapsed kipuvad salle kui soolikaid kaela tõmbama ja tegelikult ikka ei ole sallist mingit tolku). Kümneaastasele sobib selline veel hästi, suuremad juba peavad seda titekaks.
 
kysija 05. jaanuar 2016, kl 15.39
ja-hah, idee pole paha aga 10-12 aastane kutt, naljalt enam "pudipõlle" kaela ei pane, ta ju "härras-mees" ja salli oleks vaja jope all kandmiseks.
 
no 05. jaanuar 2016, kl 15.49
no-le Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "lõustaraamatus" kontot ei oma ja teha ei plaani
> kaa...ja enda eest oskan ka siin seista, ainult id
> eedest tuleb mõni kord puudus kätte--/kõik õiguse
> d kaitstud hammastega/

no see su oma valik, mina omangi seal kontot just selliste gruppide vaatamise jaoks. Kõikvõimalikku käsitööd ja tegemise õpetusi jagatakse seal ikka kordades rohkem, kui ise eales suudaks netist välja tuhnida. Mitte mingit infot ega pilte enda kohta ma sinna ei postita ega ole ka kunagi postitanud. Kui keegi tõesti peaks soovima minu järel nuhkida, siis saabki teada ainult seda, et olen liige mõnedes gruppides ja sellise info avalikuks tulek ei häiri mind vähimalgi määral. Ma ei häbene seda huvi.
Ma ei saa aru, miks mõned nii haiglaselt sellesse lõustaraamatusse suhtuvad. Ei pea ju enda kohta kogu elu ja tegemisi sinna üles riputama. Ega sinna info iseenesest ei teki, ikka see mis ise sinna pannakse.
 
sall 08. jaanuar 2016, kl 11.24
Seda "lapakaga" salli ei pane 10-aastane elu sees kaela, selle peale võid mürki võtta!
Sokilõng ei pruugi salli jaoks kõige paremini sobida - kui sünteetikad on rohkem kui villa, siis võib jääda liiga jäik. Sallilõngas võiks villa rohkem olla. Poistele sobib hästi tviidlõng, või siis lihtsalt triibuline sall. Aga minult tellis üks noormees hoopis sellise salli, kus lõng oli sile tumehall, aga mustriks nn kanaihu. Samuti nn maleruut peaks tulema huvitav , st parem- ja pahempidistest silmadest moodustustunud ruudud.
 
Praegu 10. jaanuar 2016, kl 10.36
koon topeltkoes salli, saab paks, idee ja mustri sain raamatust"Kootud sallid kogu maailmast". Kui lapsed olid väiksemad, siis sai ühekordne pehme kohevam sall kui kududa 1 parempidi, 1 pahempidi, 2 parempidi, 1 pahempidi,1parempidi, 2 pahempidi, tagasi samuti, vaadata,et kohakuti , kus enne parempidi, seal tagasitulles pahempidi kootud silmus ja vastupidi.
 
ka kuduja 10. jaanuar 2016, kl 19.34
Just võtsin katsetada seda parempidi pahempidi ja enne kui jätkan tahtsin autorilt küsida, et kas sel silmade arvul ja järjestusel on mingi kindel eesmärk vastavate soonte tekitamisel või võib neid "ridu" igatmoodi tekitada. Ja kellel kogemusi, küsin, et kolmekordne on vist ikka liig mis liig?
 
Ajaviiteks 11. jaanuar 2016, kl 01.09
kudusin jämedate varrastega, aga ühekordsest mohäärist kampsuni seljatüki laiuse palmikkoes (nagu proovilappi tehes eri laiusega ja kahanevaid ning kasvavaid palmikuid, igat 10-15 cm) 1,5 m pikkuse tüki.

Siis nägi seda mu laps ja avastas, et see on parim sall, sest oli pehme-pitsiline-kohev ja mõnus soe.

Kududes ma salli ei mõelnud, ajaviiteks harjutasin palmikuid.
 
Praegu 11. jaanuar 2016, kl 08.55
Ikka võib ise tekitada, lihtsalt mina tegin sellise, sai pehme ja veniv ja pole päris sokisääre kude.
Praegune topeltkoes sall läheb täiskasvanud mehele, torusalli ei tahtnud teha ja nii saab kahe vardaga mõlemale poole parempoolse koe, paksus, kui panna lai ühekordne sall pooleks saab sama paksu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!