Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Kindad?
 
valgevares 13. oktoober 2016, kl 07.10
Kes viitsiks õpetada? Tahan õppida kinnast kuduma...Milline oleks kõige õigem lõng kinda kudumiseks?Kui jämedad peavad olema vardad? Kas 3-4 mm vardad sobivad?Kahjuks lastekoduajal koolis ei õpetatud kudumist-õmblemist..Kas oma kootud kinnas kestab ühe talve või kauem? Kui kaua ajaliselt kootakse 1 kinnast ja siis veel, kui palju kulub lõnga 1paarile kinnastele, 1paarile sokkidele? Aga kui palju maksab kinda lõng? Või parem otsida kusagilt poest valmis kindad? Ja kui paljumaksavad poes kindad? Äkki on kellelgi kinda kudumise õpetust samm sammult?
 
:) 13. oktoober 2016, kl 09.06
Guugelda "kinnaste kudumise õpetus" ja saad pea kõigile küsimustele vastused, tööjuhendeid on palju.

Vardad valid lõnga järgi. Kaua vastu peavad, sõltub lõngast ja sellest, mida sa nendega teed. Mul oli üks paar üle 10 aasta kasutusel, aga eks sai natuke parandada ka.

Kui tahad õppida, siis ega ilma alustamata meistriks ei saa:) Muidugi katseta, aga esimesest paarist ei tasu just kõige paremat tulemust loota.
 
valgevares 13. oktoober 2016, kl 11.45
googeldamine mind ei rahuldanud, kuna õpetas kuduma "nöörist" paksude aiateivastega mingit hõredat kindalaadset "sibulavõrku", mina aga tahaksin kududa ilusat, kestvat kinnast...Tänan teie poolse ammendava vastuse eest...
 
ei usu 13. oktoober 2016, kl 14.13
Ei usu, et sa googlest midagi ei leidnud. Aga kui see sul esimene paar kududa on, siis siin interneti kaudu on võimatu õpetada AB- st alustamist. Ja nendele sinu küsimustele kui palju aega läheb, palju lõng maksab jne, on võimatu vastata. Kui sa üldse esimest paari kood, siis sinu kiirus on ettearvamatu ja kauaaegsest kudujatega mitte võrreldav.Lõnga hind on ka seinast seina.
 
------- 13. oktoober 2016, kl 15.08
No tõega, guugeldad eesti või inglise keeles, materjale tuleb lehekülgede viisi. Kaal, mustrid, vardad... kõigest on räägitud.
Ja YT on videoid täis.
 
valgevares 13. oktoober 2016, kl 15.23
küsimus oli tegelikkuses suunatud mõnele klassikalisele vanaemale, kes on isekuduja ja ka omi lapselapsi õpetab midagi näpu vahel tegema... Muideks 1 proovi-löraka tegingi Youtube.com eestikeelse õpetuse järgi valmis, aga kindaks ei ole seda kuidagi võimalik nimetada...kulutatud, aeg-lõng-raha ja tulemuseks ,tahtmine alla vanduda ja mitte kunagi enam omakootud kinnastest unistada.
 
imestan 14. oktoober 2016, kl 01.13
kui sa proovikinda jõudsid mõne tunniga valmis kududa, sealjuures pidid netist ju ka õpetuste otsimise peale aega kulutama, siis oled küll supertubli.
aga kui tõsiselt kududa tahad, siis ajakirjas MAALE sügisnumbris on sõrmkinnaste kudumise õpetus. Puust ja punaselt ette antud.
 
kk 14. oktoober 2016, kl 10.55
Kõige targem on keegi oskaja paluda ette näitama. Saad oma küsimustele otsesed vastused ja jupp-jupilt kindad valmis.
 
Ell. 14. oktoober 2016, kl 13.18
Ehk on veidi abiks see--http://www.slideshare.net/marrre/kinnasmarekabel

Täitsa eestikeelne, ja enamvähem samm-sammult õpetus.
Kui oled täiesti algaja, nagu aru võis saada, siis otsi lähedal asuv käsitööring. Või lähedusest mõni inimene, kes tegeleb kudumisega. Olen kindel, et ta ei keeldu õpetamast!
 
viimasele... 14. oktoober 2016, kl 13.25
.. aitäh lingitamise eest, aga ma juba õnneks-õnnetuseks leidsin üles ka www.mustrilaegas.blogspot.fi ja seal on palju asjalikke asju. Täna tuleb veel enne kodusõitu teha endale õige varda suurus, õige lõnga jämedus ja hakata uuesti üritama.Varraste saadavus võib kujuneda probleemiks.valgevares
 
Ell. 14. oktoober 2016, kl 13.32
Miks varraste saamine peaks olema probleem? Vardaid on väga palju ja paljudelt tootjatelt müügil.

Ja-- tõrva ka meepotti.
Lõnga järgi võid küll vardad osta, kuid igal ühel on oma kudumistugevus.Mina koon tavaliselt lõngavööl soovitatud varda numbrist vähemalt 1 number väiksemate varrastega.
Aga kuna Sa oled alles algaja, siis osta lõngavööl soovitatud vardad. ja-- algajatel kipub kude olema tugevam.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!