Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
meeste eest lukuga kampsun lühemaks vaja ?
 
Mallikas 22. november 2016, kl 16.11
Suhteliselt uus kampsun, aga juba venis pikaks, suur osa koostisest puuvillane, pole mingi väga odav kaup, aga nüüd pikaks veninud.
Mehe pikkus alla keskmise ja inetu kui niimoodi pikk. Kuidas ja kas üldse kudumit lühemaks teha?
Saan aru, et lukk tuleks enne lahti harutada, aga kuidas edasi, kahtlane...eks ole.
Äkki keegi annab hea nõu?
 
maniila 22. november 2016, kl 16.20
ega sa ei ole kampsunit liiga palju väänanud? kasta külmas vees märjaks ja pane kuivatusrestile või kuhugi, kus see ei ripuks. ära vääna, mulju suurem vesi välja ja lase rahulikult kuivada.
 
olen 22. november 2016, kl 16.32
Olen ühte villast kampsunit lühemaks teinud, kuna alumise äärega juhtus õnnetus. Lõpuks kudusin alla uue sooniku, aga see kõik oli ikka suhteliselt jama töö, enam sellist küll ette ei võtaks.
 
Mallikas 22. november 2016, kl 16.46
Ei ole väänanud, õieti on see kampsun üldse veel pesemata, lihtsalt see puuvillane ollus on nagu suht raske ja muudkui venib:( Ja et sellel midagi uut alla kududa, ta ei ole käsitsi kootud, masinal ja peenemas koes, pigem tuleks kõne alla "jõuline võte" , et alt soonik kääridega- raks ära,tükk vahelt välja , overlokiga ääristama ja ja tagasi panema... no mis teha, ta ei taha sellist pikaks veninud asja kanda, samas on seljas mõnus...nojah , nii ongi
 
PULGA JUKU 22. november 2016, kl 17.24
Pista see pesumasinasse ja lase tsentrifuugiga läbi - peale seda saad lapsele hea paksu kampsiku.
 
autorile 22. november 2016, kl 17.34
mina just nii teekski, et tükk vahelt ära, ausalt.

pulga-Jukule: puuvillane, puuvillane! ei tõmba nii efektselt kokku.:))
 
maniila 22. november 2016, kl 18.11
no mina olen nii mõnegi džempri pärast pesu prügikasti saatnud. sorry, aga need tänapäeva materjalid ei kõlba kuradilegi:( no puuvillane ei tõmba kokku, läheme krimpleeni juurde tagasi:) minu noorusaeg, ei mingit probleemi, võid surmani kanda:)
 
ei tasu 22. november 2016, kl 20.41
vaeva, lihtsam uus osta. Tänapäeval ongi kõik selline ühekordseks tarbimiseks mõeldud. Kui päris uut ei kannata osta, siis kirbukaid ja Humanaid kõik nurgatagused täis.Sealt võib väga soodsalt ka väga korraliku leida.
 
seda-et 22. november 2016, kl 20.50
see töö ei pruugi kodus õnnestuda, mõttekam oleks see asjandus ära müüa ja abikaasale uus kampsun soetada. Järgmised kootud esemed oleks õigem pesukotis pesta villapesu programmiga pesta.ja restile laotatult kuivatada.
 
olen teinud 23. november 2016, kl 11.41
See on päris suur töö, aga teha saab.
Kõigepealt - kui lukk on kogu kampsuni ulatuses, siis tuleb see eest ära harutada.
Nüüd tuleks eraldada kampsunist soonik koos just nii laia põhisaga, kuipalju kampsunil ülearu pikkust on. Seda ei maksa lõigata, vaid harutada üks rida vahelt lahti. Natuke tülikas, aga selle-eest ei jää pärast ühenduskohta näha.
Nüüd harutada seda põhiosa üles kuni soonikuni, siis nõela ja lõnga abil ühendada soonik põhiosaga imiteerides kudumissilmuseid.
 
viimasele 23. november 2016, kl 12.58
kokku silmamine nõuab teatavat vilumust ja mitte igal naisel ei jätku oskust-kannatust lõpuni viia..
 
see viimane 23. november 2016, kl 14.12
Kõik oleneb, millise mustriga on kampsun. Lihtsat koemustrit on ju lihtne silmata.....
Aga eks võib ju ka sooniku alla õmmelda. Võib-olla jääb ka korrektne, ei ole proovinud.
 
Mallikas 23. november 2016, kl 15.06
to: olen teinud kell 11.41
Esimese asjana mõtlesin, et palun sind- aita ja tee ära :)
Nojah - see vist jääb ära... kas aega on, kus linnades me elame jne.
Siis mõtlesin, et seda tagasi külge silmamast ma vist jutu järgi ei suuda ära teha, kui just mõnda taiplikumat appi võtta :)
Keegi soovitas maha müüa ja uus osta, aga ega seda uue ostmist polegi nii lihtne teha, üsna pikad teised kõik ja kui uus ka hakkab kandmisel venima, no krt teab :)
 
olen teinud 24. november 2016, kl 11.44
No see pilt vist on sellest ühendamisest.
https://www.google.ee/search?q=kudumi+%C3%BChendamine&hl=et&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjR7ofYjMHQAhUHLcAKHSsqAcUQsAQIMg&biw=1920&bih=974#imgrc=cCLAKkZbf2OIMM%3A
 
link uuesti! 24. november 2016, kl 12.00
https://www.google.ee/search?q=kudumi+%C3%BChendamine&hl=et&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=#imgrc=PRSrumHXX7GpyM%3A
 
Mallikas 24. november 2016, kl 16.34
millegipärast kumbki link ei avanenud, õigemini Google ütles, et sellist pole, aga ok, ma googeldasin ise ( kasutdes sõnu- kudumi ühendamine) ja sain ühe pildi ja sinna ´juurde selgituse, kuidas teha
tänud
 
olen teinud 25. november 2016, kl 08.51
Jah, ma ei tea, miks ei ole võimalik linki täies pikkuses siia kopeerida.
 
merit 25. november 2016, kl 11.14
Kõiki asju saab teha , aga kas tasub kui ise hakkama ei saa. Kui annad spetsialistile teha , siis kogu töö võtab aega . Läheb umbes 15 euri maksma. Töö on töö ja praegu on tõesti nii et asjad oleks nagu ühekordseks kasutamiseks. Päris kahju kohe , et selline raiskamine toimub.Kudumeid saab küll nii kitsamaks kui lühemaks teha, aga välja võib tulla ka nii et ei meeldigi, aga töö on ju tehtud.
 
huviline 26. november 2016, kl 09.08
meritile: tunnen ka huvi, kust sellist spetsialisti leida, kes kudumeid saaks lühemaks teha?
 
Mallikas 26. november 2016, kl 20.17
meritile: sama siin, uurisin nüüd seda neti linki,mis leidsin , et kuidas teha, aga hirm on naha vahel, et ei saa hakkama:(
anna juhatust, kust võiks abi leida
 
viimasele... 26. november 2016, kl 20.44
kui ise hakkad kammpsunit lühemaks tegema, siis võta soonik koos 3-4cm kõrguse põhikoeribaga küljest ära, vahelt veel vajalik riba välja. Tagasi silmatav soonik koos kinnita nööpnõeltega otstest külge ja hakka suurel söögilaual kampsunist harutatud lõngaga tagasi silmama...NB! lõngaga, mitte õmblusniidiga.Edu katsetamisel
 
Mallikas 30. november 2016, kl 11.41
tegutsen, luku sain harutatud , aga raskem töö on ees, ma ei tea tõesti , mis valemiga ma selle kampsi lühemaks saan. see on kaunis n.ö. peenike kude ja mingit sellist silmamast , millest meil siin juttu oli, teha ma ei saa, sellega lihtsalt ei saa ma hakkama, nüüd pakuti ikkagi , oi õudust !!! lihtsalt varianti - lõika see üleliigne osa välja , traagelda uuesti kokku ja osta mingi teatud pael poest, see pane peale, et kataks ilusti need narmendama hakkavad ääred ära ja 2 õmblusega kinni ja voila´, oi - kas ikka tõesti nii saab... ma pean täna kindlasti ära tegema, eks annan teada :)
 
silmi kokku seadvad 30. november 2016, kl 22.13
kujutan ette, et villase, vms lõngaga kudumil saab küll ära harutada, aga peenekoeline ja puuvillane??

Mina lõikaks (mõõtes korralikult ühepikkuseks) peale luku (kui on alt lahtikäiv) eemaldust kogu vajaliku jupi maha, traageldaks sooniku osa tagasi, masinaga õmbleks kinni, pressiks üle ja hindaks silmaga, siis otsustaks, kuidas lukk ette ja kas käsitsi miskit (ristpistes?) õmmelda või tõesti mingi paelamoodi asi peale.
 
Mallikas 02. detsember 2016, kl 14.58
Tehtud! Saigi lihtsalt tükk vahelt välja lõigatud, siis soonik uuesti kampsi külge, õmblesin sik-sakiga ja nii ta tehtud on.
 
merit 02. detsember 2016, kl 19.39
Tubli Mallikas. Nüüd saad ka paljude teiste asjadega hakkama.
 
20 aastat tagasi 02. detsember 2016, kl 21.12
ja rohkemgi tegid väga paljud neiud-naised "lipsust ballikleidi", ise tegin kanga (ja raha) puuduse tõttu ühe pika kleidi pidusse minekuks - küljekardinatest.

Nüüd on poed ja second-handid, abakan lisaks, kuid ikkagi pole erilist mõtet ise vaeva näha.
Hea on teada, et vajadusel saab hakkama.
Tragi oled!
 
puuvill viskab villast 03. detsember 2016, kl 00.30
Kui jäi enne tegemist läbi pesemata, võib veel tegemisrõõmu tulla.
 
Mallikas 04. detsember 2016, kl 12.24
Ma ikka jälgin, mida siia veel kirjutatakse, et äkki miskit head soovitust vai nii, aga viimasele seda, et pestud oli , isegi 2 korda:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!