Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Soki soonikule teistvärvi lõngaga südameke
 
Kuduja 25. november 2016, kl 19.11
Tere! Soov teha soki soonikkoe kujund teise värviga. Kuidas siduda kahte erivärvilist lõnga ilma sõlmeta? Kuidas teist lõngarulli üldse kaasa vedada? Näiteks, kui teen kujundi vaid ühele küljele, siis kas soki siseküljele jäävad aasad vm, et põhilõngarulliga hiljem jätkata peale kujundirea kudumist? Igasuguse nõuande eest olen väga tänulik :)
 
teeksin 25. november 2016, kl 20.24
Teeksin nii, et kooksin soki ühevärvilisena ja siis tikiksin teise värviga selle kujundi sinna peale kootud silmi jäljendades. Ei kujuta ette, kuidas seda asja ainult kududes teha, kood ju ringiratast ja kui lõpetad teise värviga, siis kuidas järgmisel ringil toimida?
 
kõike saab 25. november 2016, kl 22.44
Kui see südameke pole suur, siis põhilõnga tood seestpoolt lihtsalt üle, nagu ikka mitmevärviliste kudumite puhul (mustal kindal valge lumememm), aga südamevärvi lõngaga on mitmeid variante, näiteks lõikad varuga jupid igal real jääb 2 lõngajuppi, ees ja taga üks - lihtsalt "soojenduseks"; või tõmbad heegelnõelaga need jupid sissepoole kinni; või mina teeks pehmed sõlmed ja lõikaks ülearuse ära.

Põhilõng, mis jääb vasakule poole südame taha "triipudena", hoiab südame paigal ja vormis.

Võib ka selle südamekese kududa nn topelt, et põhilõngaga on teed soonikut nagu ikka, sellele kohale kuhu tuleb süda, tuleb kahekordne soonikuosa, raske sõnadega seletada, aga lisavardale jääb süda, mida iga põhivärvi reaga seod tõstes südame ja põhilõngad risti ja südamelõng nn tagasi algusesse, jääb justnagu "taskusse" südame ja põhikoe vahele - tagasiteel nn "triipudena", siis seda läbi ei lõika.
Nii jääb soonik puhas mõlemalt poolt, aga südamekoht on paksem, 3-kordne lõng.

On ka kudumisviis, kus kootakse üle ühe silma ühe värviga ja teine rida teise värviga samuti üle ühe silma, nii saab kudumi, mis on ühelt poolt ühte värvi, näit sinine ja teiselt poolt teist värvi näit valge. Selles koes võib värve vahetades ka kududa mustreid, näit valgel poolel on sinine jänes.
 
Kuduja 26. november 2016, kl 13.09
Aitäh vastajatele, palju häid mõtteid jälle juures :)
 
abiks ehk kah 26. november 2016, kl 18.01
http://arhiiv.err.ee/vaata/longakera-5

Väga vana, aga huvi korral saab vaadata kudumisnippide õpetusi eesti keeles.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!