Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
õmblusmasina omanikud, vastake!
 
nele 15. märts 2017, kl 17.15
kui oleks valida ükskõik milline masin hinnaga kuni 700 eurot, millise mudeli ja mis firma oma ostaksite? ei ole rätsep, aga tahaks et masin teeks kõik keerulised asjad lihtsamaks. et temaga saaks iluõmbluseid teha ja muudkui huvitavat. masstoodangut ei hakka õmblema, pigem õpin titariideid ümblema ja võimalik et endale ka mõni kergem pluusike-kleidike
 
AA 15. märts 2017, kl 17.37
Küsi FB grupist "õmblustuba"..seal on palju nõuandjaid.
 
e... 15. märts 2017, kl 18.05
Siit foorumist leiad ehk vastuse
http://kodukauniks.postimees.ee/viewtopic.php?t=62887
 
nimesid nimetamata 15. märts 2017, kl 18.11
Igale selle hinna sisse jäävale masinale saab juurde osta lisasid. Absoluutselt kõike keerulist ei teegi masin lihtsamaks, sest õmblemine ei koosne vaid masina operatsioonidest.
Kui soovitusi küsitakse, küsiks loogiliselt vastu, mis masinaga tegema hakatakse, loetu põhjal teeb ka alla 100.- masin kõik kirjeldatu ära. Ilma lisadetagi.

Iluõmblustel, kui nende all mõeldi mitte vaid kante ja pealeõmmeldud dekoratsioone, vaid erikujulisi niidist moodustuvaid mustriribasid, on oma vead. Kui masin ja kasutaja teevadki kõik nendest oleneva, siis osad materjalid võivad ikkagi veidi kiskuma hakata, kui nende iluõmblustega koos pesus ja triikraua all ära käivad. Katsetamised proovitükkidega.

Masinaid müüvatel lehtedel on võimalik võrdlemiseks filteerida ehk valida hinnaklass ja soovitud funktsioone.

Soovitustega see näide, et ma nüüd paarkümmend aastat pärast esimest masinat lugesin, et kohutav masin, kõlbmatu, probleemne. Aga tookord ma internetist nõu ei otsinud, ingliskeelseid hoiatusi üldse ei näinud ja lihtsalt õmblesin selle õmblemiseks kõlbmatuga, ka üleriideid. Mõnel korral tõesti loetud probleeme märgates.

Hea, kui garantiiküsimuste puhul ei pea masinat kuhugi kaugele saatma.. Ja endal laisem, kui on selline, mille kohta leia hulga videomaterjali.
 
seda-et 15. märts 2017, kl 20.39
algatajale...kõigepealt kohane-harju ära oma ema või vanaema seisma jäänud masinaga, kuna see on üleni metallist ja töökindlam.Enne kui hakkad seisma jäänud masinaga sõprust sobitama, tuleks lasta ta parandaja käest läbi käia, üle vaadata ja õlitada ja reguleerida ja saad endale hea masina koju vaid "kohvi-ja-koogi" raha eest.Nõuka-aegsetel masinatel püüa üles otsida kasutusjuhend, kas või netist.Mina isiklikut ei hakkaks 700.00 euri, välja käima mingi plastikust kobaka eest, kui pole veel teadagi kas hiljem varuosi üldse saada on...
 
Suudlemata Huuled 15. märts 2017, kl 22.13
Ikka vändaga Singeri
 
Brotheri omanik 15. märts 2017, kl 23.07
Õige jutt, ma nii igatsen oma lapsepõlvekodu vändaga Singerit. Üks oli jalaga, teine ilma ja just see viimane oli eriti hea, õmblus tuli täpselt selline, nagu tahtsin. Muidugi on uutel rohkem funktsioone, aga ebamugavam on elektriga õmmelda.
 
reaktsioonid ja nägemine pole igavesti samas headuses 16. märts 2017, kl 08.57
Vanemate inimeste probleem on elektrimasinate kiirus, mis on nende sisseharjunud töötempost mitu korda kiirem. See pole kellegi viga, masinate oma ammugi mitte.
 
mailis 16. märts 2017, kl 14.46
õnneks on uuematel masinatel võimalik valida ömblemise kiirust
 
viimasele 17. märts 2017, kl 05.05
õmbluse kiirust saab valida kõigil elektrilistel õmblusmasinatel jalavajutusega pedaalile,kuna reostaat asub pedaali sees.Ka on elektrilise masinaga mugavam teha masintikandit, vajab ainult harjutamist.
 
niipalju kui põlvkondi ja masiniste, nii paljumuljeid.. 17. märts 2017, kl 09.38
Jaa, vanal ajal polnud mingit kiiruse valikut, usinatel õmblejatel kõigil kas jalg tallas laua all või käed vuristasid vänta ühe fikskiirusega :D
Kõikidel masinatel on võimalik erinev kiirus...

Kui minu leidlik ja õmblusosav ema sai pedaaliga elektrimasina taha, siis selgus, et pedaal talle väga ei allunud, sest tal lihtsalt puudus jalal harjumus ja elunäinud haige liiges ei saanud kiiruse reguleerimisega hakkama. Aga see on treenitav. Autojuhtidel ei peaks üldse probleemi olema.
Tänapäeval endale esimese masina valimise küsimustes pole sellest jutust muidugi midagi kasu.
Üks pisike nipp mitme masina kasutamiskogemusest. Võibolla pole kõik plastid sarnased aga kui pealt pühkida plast üle mingi antistaatikuga, saab veidi tolmukogumise särtsu maha.
Agne Tamm 19. märts 2017, kl 05.19
Mina õppisin elktrimasinaga õmblema, aga pärast nukerdasin vändaga masinaga, tundsin seda hästi,Aga lõppkokkuvõttes õmblejaks ma ei sobinud, sest tööstuslikus masinad ikka väga kiired! Kuigi proovisin ja hakkas juba tulema! Kellegil polnud aega oodata! Vändaga masinaga aga võin lõputult perfektselt,aegluubis,teha! Ja hästi teen! Ja ära teen!
 
:-( lugeja 20. märts 2017, kl 07.50
Tubli, aga jutt polnud sinu oskusest Agne. Ära jaura siin.
 
wwwwwwww 30. mai 2017, kl 19.20
Tõstan ja kasutan seda teemat ära. Palun infot, kas mõni tänapäeval poes müüdav overlok on ka rohkem metalli sisuga või plastmassist ?
 
viimasele... 31. mai 2017, kl 13.27
seda oleks kõige targem küsida parandajate käest, siinsete kolajate juttu ei tasu alati puhta kullana võtta., võid petta saada...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!