Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Sakilise serva kudumine (õhksilm + 2 silmust kokku)
 
sik-sak 01. juuni 2017, kl 09.23
Hei,

küsimus nendele, kes oskavad "sakilist serva" kududa, teate küll, vaheldumisi õhksilmus ja siis 2 silma parempidi kokku. Vaatasin aga saadet Nipet-Näpet, kus Tiina Meeri väidab, et see versioon on vale, et hoopis ilusamad sakid saab, kui kududa 2 õhksilma järjest. Paraku ta aga ei õpeta täpsemalt, kuidas see käib. Loogika ütleb ju, et siis tuleb silmi liiga palju, kas siis kokku tuleb kududa 3 silmust või mismoodi ... ?
Kui keegi selgitaks, oleks tänulik!

https://arhiiv.err.ee/vaata/nipet-napet-kampsun
 
?. 01. juuni 2017, kl 12.53
Saadet ei vaadanud, aga ehk oli seda mõeldud, et tuleb teha ühe õhksilma asemel kaks. Tähendab, et lõng 2 korda järjest ümber varda võtta.Ja järgmise rea kood nii läbi, et ühe õhksilma kood, teise lased lihtsalt vardalt maha ja siis 2 silma kokku. Ma praegu proovisin nii teha, nii tuleb jah sakk sügavam, kuna auk jääb suurem.Ehk saad sellest seletusest aru.
 
sik-sak 01. juuni 2017, kl 13.22
Tänud vastuse eest.
Tegelikult ei saanud hästi aru.
Järgmise rea koon ju pahempidiselt (et siis edasi-tagasi kudumine, mitte ringselt). Ühe õhksilma koon, teise lasen vardalt maha, sellest saan aru, aga mida ma seal veel kokku koon?
 
?küsimärk 01. juuni 2017, kl 13.36
Vabandust, minu viga. Kiirustasin ja kirjutasingi valesti. Kokku teisel real ei koo enam midagi, lihtsalt ühe õhksilmuse kood ja teise lased maha ja siis kood järgmise silmuse tavaliselt.Veel kord vabandust.
 
sik-sak 01. juuni 2017, kl 16.11
Nüüd on kõik selge!
Tänan väga, müsteerium lahendatud! :) Proovin kohe järgi ja usun küll, et tuleb ilusam kui 1 õhksilmusega variant.
Tänud veelkord!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!