Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Aru ma ei saa...
 
Siil-udus 26. juuni 2017, kl 07.49
Käisin täna juhuslikult hulkumas Facebooki käsitöölehel ja silmas hakkas selline väga kummaline ilmutis...kaks naist mainis seal nii jutu sees et neil on üle jäänud teataval hulgal mulinee-niite, millele kohe kasutust pole ja kohe ilmus kohale 1 K.A kes avaldas soovi need materjalid endale krabada TASUTA !!! Kas ei teki meie hulka juba liiga palju neid "tasuta-tavaari" tahtjaid? Minu meelest on kvaliteetsed käsitöö materjalid küllalt hinnalised , et neid tasuta "puukidele" jagada? Kui soovid teha käsitööd võiks ikka ISE omale materjalid varuda... kui ma õigesti arvan, siis ju "Tasuta Lõunaid ju pole olemas!" Kusagilt poest ju ka kaupa tasuta ei anta...Miks tänane eestimaalane on muutunud nii kasuahneks ja täitmatuks?
 
...? 28. juuni 2017, kl 12.47
kas peabki kõik hetkel seisvad käsitöökaubad Tasuta tahjatele -kaarnajõugule ära jagama? ongi nii või?
 
ehh 30. juuni 2017, kl 10.34
Aga võibolla on tasuta tahtja kogenud, et muidu rändab korralik kraam prügikasti? Et pakub: ma tulen ise järgi (või maksan postikulu) ja leian neile asjadele kasutuse, ärge ainult ära visake! Sest mu meelest see äraviskamine on viimasel ajal üha rohkem normaalseks muutumas.
 
algataja 30. juuni 2017, kl 11.48
... kas sa "ehh" tead kui palju siinseid tasuta-tahtjaid siit kõik-võimalikku käsitöökraami kokku ahmivad jumala-muidu, selleks ,et siis 10 x-dse hinnaga mujal maha müüa, ise hädaldades , et kui palju tema ikka on pidanud selle kraami eest maksma....(ise kõik tasuta kokku krabanud) tehes nägu, et on andjale SUURE HEATEO teinud , et antud kraami vastu võttis...
 
E. 02. juuli 2017, kl 09.44
Paraku, nii ongi. Osad panevad ka ise postituse-- tegelen käsitööga, äkki on kellelgil tasuta materjali anda???
Olen nüüd õel, aga-- kes minule on tasuta andnud hunniku lõnga, vardaid? Kuna koon enamuses kvaliteetlõngast, siis see pole sugugi odav.
Samas, olen ise saanud tasuta lõnga-- üks tädi enam ei kudunud, siis andis oma mõned ülejäänud vihid mulle. Olen ka ise tasuta andnud tuttavatele. Kuna osad materjalid olen ostnud tuhinas kokku, mingi projekti jaoks. Kuid isu selle eseme tegemiseks on kadunud... Vaibamaterjali olen andnud. Oli ikka plaan heegeldada vaip, kuid----käed keeldusid seda karvast materjali heegeldamast.
 
algataja 02. juuli 2017, kl 16.03
kus juures kõige kummalisem on see , et need kraami tasuta kokku ahmijad on tavaliselt just verinoored 20-30 sed "tibinad", kes pole ise veel käsitöötegijaks kujunenud ja siis hakkab üks lõputu hala, et kuidas "talle ikkagi ei sobi materjalide värvid, koostised, kogused ja tuhat+üks häda veel peale" ja mõne tunni möödudes algab aktiivne müügipakkumine pakkumine neti lehekülgedel, kuni leitakse järgmine kergeusklik annetaja...
 
E. 02. juuli 2017, kl 17.19
Algataja, nii ongi. Lisaks muudab nii valgus, pildistamise nurk, fotokas ja ka arvuti ekraan värve. Olen ise tellinud netipoest pildi järgi imeilusa sinise lõnga. Kodus pakki lahti tehes olin täielikult pettunud värvis. Minu jaoks oli värv kohe kole sinine. Poes ma sellise sinise poole poleks mitte vaadanudki. Aga õnneks leidus tuttav, kellele see värv istus, seega sain lõnga ära kasutada.

JA samas-- ka poodide müüjaid ei tasu iga kord usaldada... Konkreetselt just poodi helistades ja värvi uurides. Korra sain ilusa rohelise asemel jubeda väki. Tuttav ütles otse välja-- see on kevadel karjamaale läinud lehma p..a värvi. Teinekord sain ilusa kullerkupu-kollase asemel kanap..a pruuni. Seega, juhtub ka kogenud tegijatel. Aga samas ka õppetund-- neist poodidest enam ei telli. Kui ise kohale lähen, siis ostan. Või noh, tellin ikka, aga siis konkreetset lõnga, mille vastavat värvi juba tean.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!