Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Riidest poekott
 
c 30. mai 2019, kl 16.30
Tere,
kas oskab keegi anda nõu, kuidas teha ise riidest poekotti? Otsisin netist lõikeid, aga ju siis ei osanud otsida. Hea oleks kasvõi kirjeldus, kuidas siis ise lõiget teha. Mind huvitaks selline kott, mis oleks sangadega, teeksin tugevast riidest ja kindlasti põhjaga, et oleks ka mahutavus.
Seega siis kaks küljetükki, kaks ühesuurust esi ja tagatükki. Ja põhi. Sangad saaks ilma õpetuseta ka ehk toime.
Ma saan aru, et võiksin ise hakata paberile katsetama ja klapitama, aga siiski küsin, äkki on siin neid lugemas, kellele see on käkitegu ja on kogenud, et teada, milles eksida või mitte.
 
viimasele 01. juuni 2019, kl 20.22
no poekoti õmblemine on küll kõige lihtsam asi siin ilmas. Millest kotti õmmelda plaanid? Poekotti võid teha millest iganes, kas vanast päevasärgist v teksapükstest. Sangad paneksin sinu asemel spets sangapaelast, riidest õmmeldud sangad jooksevad kasutuse ajal peos kokku "nööriks" ja hakkavad pihku soonima.
 
c 02. juuni 2019, kl 17.22
Tavalist riidest poekotti, kilekoti asemele. Kahe sangaga. Ja mitte sellist, millel kaks külge kokku õmbled, vaid nagu ütlesin: põhjaga kott, mis mahutab rohkem, või siis kui põhja ei ole, siis selline küljesiiludega. Mul oli eelmine tuttava poolt kingitud ja tal olid isetehtud sangad, mis ei jooksunud peos kokku.
 
viimasele 02. juuni 2019, kl 20.42
sinu jaoks tundub küljesiiludega koti õmblemine olema paras müstika.. Võta parem ette 1 paar vanu teksapükse ja haruta sääre sisemine õmblus lahti, ka võta 1 naisteajakiri mõõduks ette. Nüüd õmble teksa "toruks kokku ja põhjaks lõika u 15x 35 cm ristkülik, nurgad lõika ümaraks, on kergem "torule " põhjaks õmmelda. NB! jääb korrektsem kui viitsid õmblused diagonaalkandiga ühendada. Ja veel , ära unusta ülaserva õmmelda kotile sisetaskut rahakoti ja võtmete jaoks. Sanga paela peaks olema ka eestis müügis. Ilma voodrita kotti on parem pesumasinas pesta ja sul lihtsam õmmelda.vabandan et liialt palju õpetan
 
lisaks 02. juuni 2019, kl 21.15
unustasin sulle pakkuda välja varjanti... võta kirparilt 1 paar vanu teksapükse, lõika , sääred maha, kui oled saanud, sobiva mahutuse kõrguse, pane lõigatud säärejupist põhi alla, paelast sangad peale ja kott mis sugune
 
??? 09. juuni 2019, kl 14.58
nädal on möödas, kas "kauppakassi" on valmis? või on näputöö "raketiteadus"?
 
c 13. juuni 2019, kl 11.48
Muidu vastaks põhjalikult, aga üleolevus ei meeldi.
 
viimasele 15. juuni 2019, kl 19.43
Noor Daam, kus kohas Te siin üleolevust konstateerisite? Tahaks isegi seda lauset siin näha... "koti-teema" oli minu jaoks nii algeline, et selle kohta nõuannet otsida ise poleks kül. taibanud.....see nii algeline teema... niisiis minu vabandused algataja ees.... aga 2 kotti 1 texade paarist on reaalne taaskasutus.
 
Ülla-ülla 28. juuni 2019, kl 09.57
Pükstest (ei soovita) koti tegemisel - kui pükste värvli lahti harutad, saad sellest parajasti kaks sanga.

Aga muidu - kõigepealt otsusta, kui suurt kotti sa tahad. Üks naisteajakiri on väike. Kaks kõrvuti naisteajakirja (või lahtine naisteajakiri) on juba parajam. Siis ongi nii, et lõikad kolm lahtise naisteajakirja suurust lapakat välja, kaks jäävad laiadeks külgedeks. Kolmanda lõikad pikuti pooleks - sellest saavad kitsamad küljed. Siis lõikad põhjaks veel ühe tüki, mis sama pikk kui suurte küljelappide kitsam külg ja sama lai kui kitsama külje laius. Ja kotiosa ongi valmis.

Sangade osas pead kõigepealt vaatama, kui pikki sangu sa tahad - kas tahad käe otsas kantavat kotti või üleõla-kotti. Mõõda mõne paela või mõõdulindiga endale sobiv pikkus - või mõõda oma eelmise hea koti pealt. Ja arvesta juurde umbes 5-6 cm selle jaoks, et pead sangad koti sisse koti külje külge õmblema. Laiust on samuti hea eelmise koti pealt vaadata, aga see sanga laius tuleb korrutada kahega ja lisada veel 2 cm õmblusvaruks. Siis sangad pikkupidi kokku õmmelda pahemalt poolt ja pärast õmblemist pahupidi keerata, siis ta jääb parempidi. Lisaks võib ta siis paremalt poolt ka 1 cm vahedega pikkupidi üle õmmelda, jääb rohkem paelataoline.

Ja üleüldsegi, kui sul on juba olemas olnud üks hea ja mugav kott, on hea lõiked selle pealt võtta, jättes õmmeldavatele servadele õmblusvaru 1-2 cm juurde ja lahtisele ärapööratavale kotiservale 3-4 cm (aga sangad mitmekordsena). Saad sellise koti, nagu eelmine oli.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!