Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Kootud müts
 
--. 08. jaanuar 2021, kl 14.32
Olen otsinud netist teatud sorti kootud mütsi või mütse ,aga ei ole leidnud või neid ei olegi. Ehk ei tea ma nime või pole õiget käsitöötegijat leidnud. pealt pikem, aga ta ei kuulu nende mütsid alla, mis on ülikpikad ja ots ulatub lausa õlani või lausa salliks keeratakse. Ma annan lingi ka, kus taolist nägin: https://arhiiv.err.ee/vaata/jaagupi-joulud/similar-72977 4.10 minutil, Luule Komissaarovi peas.
 
viimasele 09. jaanuar 2021, kl 15.00
parem pane soovitud mütsist selge foto, naistekasse, siis räägime edasi... sinu antud viide esialgu ei avane, midagi läheb nihu...
 
--. 10. jaanuar 2021, kl 22.17
Ega see 4.10 number ei kuulugi lingi alla, see on minut ja sekund, millal näeb.
 
viimasele 11. jaanuar 2021, kl 06.23
Luulel on peas paksust lõngast, jämedate varrastega kootud "päkapikumüts" ja sees soojustuseks-tuuletõrjeks arvatavasti ka fliis vooder Lõnga kuluks arvesta u 150gr põhitooni lõnga pluss 50gr musta ja 50gr valget mütsi alumise poordi kudumiseks (mõlemast poordi värvist jääb kindlalt) pool tokki järgi, tundub et mäts on kootud ka 3,5-4.5mm vardaga. Jõudu , katsetamisel.... Lõnga ostes vali lõng mis sobib pesumasinas vanutamiseks...
 
--. 12. jaanuar 2021, kl 21.42
Aa, hea, et nüüd nägid. Ma vist ei oska seda nii jutu peale kududa, sest ei tea, kuidas seda mustriga serva teha.(mustrit teha oskaksin, mustri võin ka ise valida, aga et see äär niimoodi üles on keeratud ja kuidas seda õigesti teha jne) Otsisin, et kas keegi müüb selliseid või muid ka näha, aga ei leidnud kuskilt. Ehk niimoodi saaksin tehtud, et proovin, harutan ja siis proovin veel ja veel, kuni saan sellise, mis sobib kuidagi. Äkki fliisvoodri asemel ka sobib mingi puuvillane, mis ka hoiab vormi ja paksendab ja takistab libisemist? Flanell vms.
Aga aitäh sulle, et viitsisid vaevaks võtta. Ju hakkan lõnga ostima ja proovima. Tase on selline, et oskan kududa tavalisi sokke ja labakindaid, salle ja lihtsamaid mütse vesti olen ka kudunud kunagi.
 
viimasele 14. jaanuar 2021, kl 19.38
veel kord asjast... serva alusta 3-4 ripsireaga, siis 2 rida klatti põhjalõngaga ja siis algab mustririba, kui poort saab kootud hakka kuduma parempidises koes toru...NB! kui sokikudumine on selge, siis pole oma rahaigasugustele FACEBOOKI-nikerdajatele taskusse loopida.müts ise koo ikka tublisti suurem et saaksid pesumasinas vildiks uhtuda, fliis voodri soovitus oli oli rohkem tuulekindluse jaoks NB! pea meeles et kokkuminek pesumasinas tuleb u 10-20% kogu suurusest.
 
--. 18. jaanuar 2021, kl 11.53
Ole õnnistatud, lahke õpetaja!
 
viimasele... 25. jaanuar 2021, kl 13.45
ara loobi sõnu tuulde, olen ise üks vana krigiseja, peaasi et myts tuleks soovi kohane
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!