Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Sall 3 värviga
 
Murelaps 07. november 2007, kl 17.53
Tahan kududa kolmevärvilist salli aga selline rumal küsimus on, et kuidas ma värve omavahel vahetan. Kas see paistma ei jää, et on uut värvi alustatud? Kuna tegu on salliga, siis peaks ta ju mõlemalt poolt kantav ja nähtav olema. Isegi mustrit ei oska välja mõelda, sest värvid on kontrastsed roheline, valge ja oranz. Kas tuleks lihtsalt kududa triipude kaupa ja soonikus? Tahaks ikka midagi kena ja kantavat meesterahvale.
 
punapea 07. november 2007, kl 19.55
üks variant on kududa toru ja siis laiaks pressida.
nii saab ainult parempidi teha ja need lõngavahetused paistma ei jää.
lõnga läheb rohkem ja sall tuleb paksem.
soonikus jääb veits lõngavahetus paistma - pahempidisel koel.
aga ei midagi "koledat"

ma olen teinud ühevärvilisi salle ka sellise toruna, et paksemat salli saada ;)
 
krants 07. november 2007, kl 20.05
soonik või patentkude on täitsa OK, kui lepid sellega, et sall on lihtsalt triibuline. LÕngaotsad tuleb muidugi korralikult ära peita. Kui aga soonik või patent ei sobi, siis ei olegi muud võimalust kui toru... ehkki, muide, kas sa tead, et on võimalik kududa ka kahepoolset värvilist asjandust kahe vardaga? So mõlemalt poolt jääb mustriline ja parempidine, aga kootakse korraga kahe vardaga lõngu vahetades. See oleks ju eriti ärev sallike.
 
punapea 07. november 2007, kl 23.03
krants,
"muide, kas sa tead, et on võimalik kududa ka kahepoolset värvilist asjandust kahe vardaga? ...jne"

esiteks, kuidas seda tehakse?
teiseks, alati ju kootakse kahe vardaga :D kas sa mõtlesid nelja vardaga vms?
kuidas seda nimetatakse, või mäletad kusagilt õpetust?
täitsa huvi tekkis...
 
Fifi 08. november 2007, kl 09.58
lood paaritu arv silmi
1. rida - üks silmus parempidi, teine pahempidi
2. ja edasi read - parempidise kood parempidi, pahempidist ei koo vaid tõstad paremale vardale, lõng peab jääma töö taha

ja ongi kogu lugu :)
tekib selline toru, ise olen ühe värviga teinud
mitme värviga tegemine vajaks ilmselt harjutamist:)
 
Murelaps 08. november 2007, kl 10.13
To Krants
Ühinen punapeaga...

To Fifi
Mitme lõngaga ja mitme vardaga Sa seda teed? Ja kuidas tekib toru, kui Sa lihtsalt kood edasi-tagasi? Ja kas pahempidised silmad jäävad kogu aeg kudumata?

Ma olen algaja selles sallikudumise asjas. Koon hobi korras suuri linikuid, kuid see on midagi muud, kui sul on muster ees ja tead, et üks rida mustrit ja üks rida lihtsalt parempidi. :))
 
nobenäpp 08. november 2007, kl 12.50
seda kahe vardaga toru kudumist tuleb enne natuke harjutada, aga peale 10 cm läheb juba iseenesest. Muu jutt eespool on õige küll.
Kui aga teha tavaline triibuline sall, siis ühe triibu kudumise ajal ridu vahetades tuleb salli servas "kaasa vedada ka eelmise rea lõng(ad) ja parajasti kudumises olev lõng keerutada ümber nende lõngade. Nii ei jää lõngad pikalt lahtiste juppidena tilpnema.
Mina isiklikult seda lõngade katkilõikamist iga triibu järel ei poolda.
võib teha tihedamate triipudega, sisi pole ka pikki lõngu salli servas näha.
 
punapea 08. november 2007, kl 13.15
mina pean toru jaoks ringvardad kõige mugavamateks, kood ainult parempidi.
sellest ka arusaamatus, enamik koob vististi toru nagu sokki 4-5vardaga, mina kahega(ringvardad), seega tundus alternatiiv - kahe vardaga jutt imelik...

aga ma vist sain fifi jutule pihta...proovin teine kord järgi.
 
krants 08. november 2007, kl 14.44
fifi jutt õige. ringvarraste puhul tuleb sall üsna lai. Aga see kahe vardaga toru kudumine sai siin täitsa hästi lahti seletatud. Kui kellelgi on väääga vaja, siis ma võin mõnest vanast käsitööramatust vast paar pdf-i teha.
 
ONON 09. november 2007, kl 14.28
Aga on olemas ka sellised lõngad, mida kududes jäävad triibud, see on üks kõige lihtsam variant, kui otste peitmine tundub selline paha töö ja mässamine...

nt.:
http://www.kl24.ee/?ID=9&T_ID=10&L_ID=22
 
Lii 10. november 2007, kl 21.29
Autor: Fifi
Aeg: 11-08-07 09:58

lood paaritu arv silmi
1. rida - üks silmus parempidi, teine pahempidi
2. ja edasi read - parempidise kood parempidi, pahempidist ei koo vaid tõstad paremale vardale, lõng peab jääma töö taha


ei saa kududa üks parempidi, teine pahempidi, kui tahad kahel vardal toru saada.
parempidise kood pahempidise tõstad üle, parempidise kood pahempidise üle ja nii mõelmalt poolt, siis lõppebki asi toruga. algul on ebamugav kududa aga jah, hilejem harjud ära
 
to lii 12. november 2007, kl 11.32
aga fifi õpetus on jumala õige ju. ta väitis et ainult ESIMENE rida tuleb kududa mõlemad silmused. sel juhul jääb toru lihtsalt alt kinni

kui algusest saadik kududa ainult parempidised, siis tuleb alt lahtine toru aga see oleks salli puhul jumala veider minu meelest:)
 
N48 16. november 2007, kl 20.02
mingi aeg tagasi kudusin selle meetodiga kahepoolsed kindad, head soojad ja huvitavad! tööle minnes olid kindad mustad valge mustriga ja kuskile mujale minnes keerasin nad pahempidi - sain uued kindad, seekord valged mustaga!
fifi õpetus on väga ok, kui tahate kahte värvi kasutada, siis peab lõnga vahetama nii et vahetus jääb töö sisse. toru niimoodi ei tekki, sest värvivahetuse koht seob. lõng ei tohiks olla jäme, sest siis jääb kootav ese väga paks. kui kellelgi on huvi, võin asja täpsemalt meelde tuletada ja kirja panna.
 
to N48 25. november 2007, kl 13.53
Mina olen VÄGA huvitatud, palun, seleta ja õpeta, hea inimene!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!