Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Kleit kisub viltu
 
Õmblejad, appi!! 05. detsember 2007, kl 21.10
Traageldasin omale kleidi kokku ja oh häda, tagaõmblus,küjeõmblused ja esimene vasaku (lõhiku)õmblused kisuvad kõik ühtepoole viltu.mida teha?
 
rahu 05. detsember 2007, kl 21.29
sa pole välja lõiganud täpselt piki lõime, vaid viltu, võid proovida, kas piki lõime veel mahub lõigata uuesti, kui väga viltu, siis pole midagi teha.kas see on trikotaaž?
 
Õmblejad, appi. 05. detsember 2007, kl 21.33
Ei, see on midagi tafti moodi ja oma arvates on tagaosa mul kindlalt lõimelõnga suunas lõigatud.Samas tegin seda maas vaiba peal ja võibolla jäi kanga alumine pool mingi pinge alla.Mõtlesin, et võtan küljeõmblused lahti ja lasen rippuda ja vaatan, mis täpselt kisub.
 
rahu 05. detsember 2007, kl 21.43
just-pane rippuma.kas ikka jälgisid lõike peal olevat lõimesuuna noolt? võimalik, et tuleb ka õlad lahti võtta ja nihutada külje või vastupidi kesjoone poole- proovi.
 
Näpp 06. detsember 2007, kl 09.09
Triigi õmblused üle ja siis alles tee proovi.
 
a 06. detsember 2007, kl 19.05
vaata, et oleks traageldatud (pärast ka õmmeldud) kõik ühes suunas.
 
m&m 06. detsember 2007, kl 21.35
äkki võtad õmblused lahti ja proovid uuesti kokku panna?
ise olen endale sedasi õmmelnud, et panen kleidi (pluusi) tagurpidi selga- õmblused väljapoole, siis nööpnõeltega selliselt kinni, et hoidma jääb...ja on paika saanud nii mõnegi muidu ehk vähe kiiva kiskuva õmbluse...proovi..vahel võib olla lihtsalt nii, et väljalõigatud tükkidel ei satu õiged kohad just vastakuti...
 
T 07. detsember 2007, kl 19.46
kui panna kaks poolt kokku ja korraga lõigata .ei pruugi alati õnnestuda. nihkub alumine kiiva. iga kord ei jookse kangas otse. kui panna pooleks jääb üks serv teisest üle. seda saab kangast venitades teada. kuidas venib.
 
Moeateljee AVALANCEL 12. detsember 2007, kl 22.34
Ütlen ausalt et meie kogemus näitab et sellised asjad saavad juhtuda siis kui kangas oli rullis nats viltu pandud, siis lõime niit on veninud, on kõver veninud kaldu joonega nagu, ja terve kanga tükkis lõimejoon on viltu.siis tuleb kahjuks lõigata uksaaval detaile, ja jalgida et siis see lõimejoon oleks igal detailil õige. Ise kontrollinud olen, kõrvale kaldumised on päris suured.
Samuti sellised asjad juhtuvad , jah, kui väljalõigatud valesti.
Tavaliselt juhtub ki nii et inimene toob normaalne tükk , nagu peak piisama,aga lõimejoon on paigast ära läinud ja seda kangas hoopis ei piisa. Raske klientidele selist asja seletada.Mõni lihtsalt , kahuks, ei saa aru ka ei taha uskuda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!