Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
õmblusmasin2
 
juta 17. detsember 2007, kl 18.40
Minul ka õmblusmasina mure, vaja kiiresti üks kingitus valmis õmmelda aga ülemine niit on lõtv ja pingutamise nupp on juba lõpuni keeratud. Proovisin ka alumist niiti natuke lõdvemaks panna aga ikka ei õnnestu õmblema saada seda masinat.Kas keegi oskab nõu anda?
 
mutt 17. detsember 2007, kl 19.23
Vaata esmalt, kas niidistatud on õigesti.Võta või juhend kõrvale.
 
juta 17. detsember 2007, kl 19.34
minu meelest on kõik õigesti.
 
a. 17. detsember 2007, kl 21.16
kui sul on vana masin ehk on miski liiga kulunud, meie vanale masinale aitas see, kui sai ülemise niidi pingutusketaste vahele sätitid kaks joonistuspaberist ketast ja niit jooksis siis paberite vahelt. Aitas.
ikka vana nipp-proovi kas jamab kõikide niitidega nii. Mõnikord aitab lihtsalt niidi vahetus.
mul suht uus masin, aga suurelt ja raskelt rullilt ülemise niidi saamiseks normaalse piste jaoks peab ülemise niidi pinge 0 keerama.
 
* 18. detsember 2007, kl 22.28
Esimese hooga pakuks ikkagi, et valesti niidistatud. Ehk siis vaata seda pingutusketast, kas niit ikka läheb seal kahe ketta vahelt läbi või on äkki ikka nende ketaste vahelt väljas. Või veel parem: võta ülemine niit ära ja pane uuesti (hoolikalt).
 
ema 01. jaanuar 2008, kl 11.10
Pealmine niit tuleb korralikult tõmmata pingutaja ketaste vahele kui presstald on üleval,niit viia nõelast läbi, hoida niidiotsad taga sõrme all ja viia nõel riidesse, alles nüüd lasta presstald alla ja sellega tõmbavad kokku pealmise niidi pingutaja kettad.Hoida esmeste pistete ajal veel niidiotsi sõrme all. Proovige, kas pealmine ja alumine niit põimuvad kahe riide vahel-- ja ei ole liiga pingul--siis on õige piste.
Õmblusmasin tuleb korralikult tolmust puhastada ja alles siis õlitada. Tolmuse masina õlitamisel tekivad tolmukäkrad liikuvate detailide vahele, mis ei lase enam õmmalda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!