Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Käsitöö
Vanutamine
 
teresa 01. jaanuar 2008, kl 18.49
Ma tahaksin proovida vanutamist, eriti tahaks katsetada villaloorist susside tegemist. Aga kusagilt ei leia mingit õpetust algajale. Isetegija.net foorumis uurisin küll neid teemasid, aga pigem on seal lihtsalt linke erinevatest valmisasjadest kui et mingit step-by-step selgitust algajale.

Ma isegi ei tea mida ma peaksin ostma, villaloor küll, selle sõna ma sealt leidsin, aga kust seda saab ja palju peaks ostma jne...

Tõesti ei leidnud ei guugeldamise ega isetegija foorumi lugemisega midagi sellist, et vohh.. kohe homme lähen ostan vajalikud vahendid ja proovin.... Äkki keegi oskab viidata või seletada ise kui paljuks ei pea?
 
teresa 01. jaanuar 2008, kl 18.51
Või kas on mõnd eestikeelset käsitööraamatut, kus vanutamise teema sees, koos juhistega. Kudumiseõpikutes alati kenasti näited ja selgitused, mida selleks vaja läheb..
 
tädike 01. jaanuar 2008, kl 19.04
Otsi pigem viltimise alt,googlist tuleb sealt hulgi õpetusi.
Nunoviltimisest on "Käsitöö" ajakirja sügis 2007 numbris ja tavalisest viltimisest käsitöö raamatutes. Aga põhimõte on selles,et laod väga õhukesed villaloori kihid risti ja nätsutad seda kuumas seebivees, rulli peal või vormi peal või lihtsalt käte vahel.Villaloori on käsitöö kauplustes,seal,kus maavillast lõngagi. Ja ehk alustad lihtsamalt,kui sussidega. Head aastat sulle!
 
tädike 01. jaanuar 2008, kl 19.24
Leidsin veel,Saara kirjastusel on lausa viltimise raamat,vaata www.saara.ee
 
teresa 01. jaanuar 2008, kl 19.25
Aitäh! Kas nendes käsitööraamatutes või ajakirjades on ka nö lõikeid shabloonide jaoks? Kui palju peab arvestama, et asjad viltimse käigus kokku lähevad?
 
teresa 01. jaanuar 2008, kl 19.27
Aa on tõesti viltimsest raamat, väga hea! Lähen uurin seda poes lähemalt. Ma otsisin jah ainult vanutamise märksõnaga internetist.
 
heie 01. jaanuar 2008, kl 19.30
www.isetegija.ee
 
teresa 01. jaanuar 2008, kl 19.33
isetegijas juba kolatud küll. Igasugu nippe tean, mida teha kui juba asi käsil, aga see kuidas täiesti võhikuna alustada, seda ei olegi, seal justkui kogenud inimesed arutavad, algajal raske jälgida.

Ja paraku kannatust ei ole ka et millegi väiksemaga katsetada enne.
 
Liisi 02. jaanuar 2008, kl 02.31
No ma ei tea kui step-by-step juhendit sulle vaja on, aga isetegija õpitoas on küll täiesti ok juhend olemas - vähemalt mina sain sellest küll aru kuidas tehakse:
http://www.isetegija.net/it/6p/varia/viltsuss_kuutydruk.html

Muide - tegu ei ole vanutamisega vaid viltimisega. Vanutad sa kootud kampsunit või heidest valmis heegeldatud-kootud asju. Susse vildid villaloorist.
 
teresa 02. jaanuar 2008, kl 09.46
Liisile,

oh see on küll hea juhend, ma ei jõudnudki sinna. Lugesin ainult postitusi foorumis ja muudkui avasin neid linke kus lihtsalt fotod valmistoodetest. Aitäh ja head uut aastat kes aitasid!
 
teresa 02. jaanuar 2008, kl 09.54
Liisile veel,

kas sa oskad öelda mida seal mainitud 'villase lõnga' all mõeldakse? Ma kujutasin ette et on mingid valmis tükid (villaloor), mida laotada teineteise peale mitu kihti. Ja kust ma saan seda materjali osta, kas nt Abakhanist?

Aga juhend on küll suurepärane.
 
teresa 02. jaanuar 2008, kl 09.58
Ise küsin ise vastan, otsisin jälle vale sõna järgi. 'Villavatt' andis palju rohkem vasteid ja nüüd juba tean kust seda saan! Olen kuidagi üliagar ja nii pähe võtnud selle asja, lausa hirmutav :)
 
Mesipiiga 04. jaanuar 2008, kl 22.36
Selle tegevuse õige nimi on viltimine vist ikka ;)
Aga mina viltisin just enda esimesed sussid täna ja tulid välja küll :)
 
teresa 06. jaanuar 2008, kl 10.47
Mesipiiga - millise õpetuse järgi sa viltisid? Kas selle, mis isetegija.net-is üleval? Hakkan täna katsetama.
 
TõelineKrõõp 08. jaanuar 2008, kl 11.40
Ühes eelmise aasta "Käsitöös" oli õpetus susside viltimise kohta. Lisaks: villaloori saab kauplusest "Veimevakk", Tartu mnt 35, II korrus; tellida saab ka "Pilvelammastest": www.pilvelambad.ee Ja Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit korraldab aeg-ajalt susside viltimise kursuseid: vt www.folkart.ee/est
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!