Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rahamured
Mure
 
Abivajaja 19. detsember 2017, kl 15.30
Tere... Mure on väga suur... Olen üksikema ja käin korralikult tõõl... Aga kunagi lasin ennast kõvasti armastusel pimestada... Tänu sellele sain ka endale korralikud jamad oma eksilt kaela mis läksid mulle maksma igakuiselt pea 500 eurot.. Nüüdseks kõik korras aga laenu taodelta ei saa veel... Kuid just seda ma vajan et maksta ära oma 2 kuu üür... Mulle ei meeldi siin kõike pikalt kirjeldada ja ma ei soovi nõmedaid kommentaare selle kohta et olen rumal olnud ja nii edasi... Otsin ainult inimest kes oleks valmis mulle laenama 600 eurot seda kas või lepingu alusel või muul usaldusväärsel viisil... Kohe on jõulud ja ma tõesti ei taha et mu laps kannataks sellepärast et tema isa kunagi suured jamad kokku keeras...kes soovib aitata või olukorrast paremini teada saada jätke info võtan ise ühendust
 
??? 19. detsember 2017, kl 18.51
ehk täpsustad, mis see muu usaldusväärne viis on? Mingi lihtsalt leping ei ole kindlasti usaldusväärne.... Mingi tagatis?
 
Abivajaja 19. detsember 2017, kl 19.30
Kahjuks pole eriti midagi tagatiseks anda kui just ei soovi mingit arvutit või telefoni... Ei oma just eriti vara...ma ei ole selliste asjade just väga kursis kuidas need asjad käivad või milliseid võimalusi on olema kuna pole varem sellise olukorras olnud
 
Eee 19. detsember 2017, kl 23.37
Sa kerjad siin juba aastaid. Pidevalt sama jutt, et oled üksikema jne. Lõpeta juba!
 
Abivajaja 20. detsember 2017, kl 10.38
Kahjuks ei tea kellest sa räägid. Pole sama inimene ja ma tõesti ei paluks siit abi kui ma seda ei vajaks. Olen alati üksi hakkama saanud aga nüüd lihtsalt kardan oma kodust ilma jääda
 
??? 20. detsember 2017, kl 12.42
no suure tõenäosusega ei näe see laenaja seda raha enam kunagi. Kui sa niigi kõikvõimalike laenude ja/või järelmaksude maksmisega hakkama ei saa, siis ei ole mingit alust loota, et suvaline eraisik midagi tagasi võiks saada. Nimeta asju õige nimega, tahad lihtsalt, et keegi sinu rumalused kinni maksaks. Ehk ongi selliseid heategijaid, aga siis räägi ka otse, mitte ära häma mingist laenust ja lepingust jms. üritada kedagi lapsele rõhudes siin härdaks teha on juba lihtsalt inetu.
 
Abivajaja 20. detsember 2017, kl 13.06
Vabandan väga aga just sellepärast ei soovinudki oma mure siia kirjutada.. Selliste salvavate sõnade pärast... Ma ei ole kunagi jätnud oma asju maksmata ja olen alati korralikult kõike maksnud tõõl käinud 2 kohas korraga et tagada oma lapsele tulevik millest mu eks ei hoolinud... Tema juurest tulin ära tühjade kätega ja oma jh rumalusest jäid ka mu dokumendid ja panga asjad sinna... Tegin küll uued dokumendid ja Pangakonto kuna ta ei tagastanud mulle neid... Sellest nüüdseks küll mõõdas peaaegu 4 aastat aga mida ma ei teadnud oli see et võttis mulle kaela suured smslaenud minu dokumendiga ja panga asjadega... See oli jh rumalus ja ma maksin kogu selle jama ka ära aga tänu sellele on jäänud maksmata 2 kuu üür sest tõesti nii väga kui ma ka ei üritanud ei saanud ma seda raha kokku... Sest 800 eurosest palgast läks otse kohtutäiturile 500 eurot... Tahan oma mineviku unustada ja eluga edasi minna ja loodsin et leidub inimesi kes teavad sellistest olukordadest ja saavad mu murest aru... Ma ei rõhu lapsele ega ürita kedagi härdaks teha vaid otsin abi lootes leida kompromissi... Ma ei ole inimene kes jätab maksmata ja ma ei saa muidugi seda kuidagi tõestada kahjuks... Pole kunagi olnud abiotsija.. Olen aidanud.. Kuni selle aasta alguseni oli mu uus elu väga ok ja siis sain selle paugu olen igatepidi ise proovinud hakkama saada ja nagu siit lugedes pean ka nüüd saama aga kahju et inimesed nii õelalt ütlevad teadmata tagamaid...
 
Abivajaja 20. detsember 2017, kl 13.15
Ja ma ei otsi tõesti kedagi kes selle raha mulle lihtsalt annaks.. Vaid tõesti laenu mille ma maksaks kindlasti tagasi... Uskuge siis või ei... Me ei saa panna kõiki inimesi ühte patta ja ma tean vägagi hästi mis tunne on teiste rumalusi kinni maksta... Olen seda terve aasta teinud..
 
??? 20. detsember 2017, kl 17.30
teiste rumalusi maksid kinni?? Ikka enda omi ju.

Eiei, ma võin veel ilusama nutulaulu kokku luuletada. Miks keegi peaks sellist hala uskuma? Selliseid "laenu" kauplejaid on foorumid kubinal täis ja samamoodi on kubinal neid lollikesi, kes seda hala uskuma on jäänud ja nüüd nutavad, et mingi vägi ei võta sellistelt "üliusaldusväärsetelt" laenuvajajatelt mingit raha enam tagasi.

Laenukontoreid ja muid laenusaamise kohti on piisavalt, ja neil on oluliselt suuremad võimalused selliseid hapusid laene tagasi saada, kui eraisikul, kes enamasti jääb oma rahadest puhtalt ilma, sest mingit varianti pole, et petisest laenusaajat sundida maksma, kui too ei soovi maksta. Eraisikute vaheline leping on kõige mõttetum asi pakkuda, selle väärtus on väiksem, kui paberi väärtus, milllele see kirjutatud on.
 
Lugeja 20. detsember 2017, kl 18.20
To ???
Miks sa pead seda inimest maha tegema? Olen ka ise olnud raskes olukorras ja saan aru mida ta mõtleb.Inimene ju pakkus välja ka oma arvutit ja telefoni tagatiseks andma kuna nagu ma aru saan siis tal pole muud vara.
Saan aru et on pettunud inimesi aga kas see maha tegemine siis aitab w? Inimene vajab abi aga nagu ikka tehakse inimene lihtsalt maatasa
 
yxikmees 22. detsember 2017, kl 20.47
??? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> teiste rumalusi maksid kinni?? Ikka enda omi ju.
>
>
> Eiei, ma võin veel ilusama nutulaulu kokku
> luuletada. Miks keegi peaks sellist hala uskuma? S
> elliseid "laenu" kauplejaid on foorumid kubinal tä
> is ja samamoodi on kubinal neid lollikesi, kes sed
> a hala uskuma on jäänud ja nüüd nutavad, et mingi
> vägi ei võta sellistelt "üliusaldusväärsetelt" lae
> nuvajajatelt mingit raha enam tagasi.
>
> Laen
> ukontoreid ja muid laenusaamise kohti on piisavalt
> , ja neil on oluliselt suuremad võimalused sellise
> id hapusid laene tagasi saada, kui eraisikul, kes
> enamasti jääb oma rahadest puhtalt ilma, sest ming
> it varianti pole, et petisest laenusaajat sundida
> maksma, kui too ei soovi maksta. Eraisikute vaheli
> ne leping on kõige mõttetum asi pakkuda, selle vää
> rtus on väiksem, kui paberi väärtus, milllele see
> kirjutatud on.
Laenukontoritel, pankadel jms on täpselt samasugused võimalused oma laenu tagasi saada kui eraisikutest laenajatel. Paraku on eraisikutest laenajad üldjuhul pehmekesed, ei pane tähtagu ja ei astu koheselt järgmist sammu, kui laenusaaja pool oma kohustusi ei täida.
Aga kõige põhilisem on see, et laenukontorid teevad eelnevat taustakontrolli ja ei anna laenu isikule, kellel on maksehäired.
 
??? 22. detsember 2017, kl 21.32
Lugeja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> To ???
> Miks sa pead seda inimest maha tegema? O
> len ka ise olnud raskes olukorras ja saan aru mida
> ta mõtleb.Inimene ju pakkus välja ka oma arvutit
> ja telefoni tagatiseks andma kuna nagu ma aru saan
> siis tal pole muud vara.
> Saan aru et on pettun
> ud inimesi aga kas see maha tegemine siis aitab w?
> Inimene vajab abi aga nagu ikka tehakse inimene l
> ihtsalt maatasa

Keegi ei tee kedagi maatasa, lihtsalt kust sa tead, et tegemist pole lihtsalt järjekordse sarinutulaulude kirjutajaga, nagu neid hunnikute viisi siin ja mujal foorumites haledakeste südameid härdaks üritavad teha ja neilt raha välja petta. Ja selliseid pettasaanuid, kes lähevadki petturite õnge ja pärast nutavad ega oma raha enam kunagi ei näe, neid on ka hunnikute viisi.
Võibolla antud juhul ongi tegu tõelise hädalisega, aga kui inimesel on juba eelnevalt hunnik võlgu kaelas, siis on eraisikust laenajal võimalus seda raha tagasi saada sisuliselt 0-lähedane. Sellistel võibki algul olla mõte, et maksab tagasi, aga kui ikka ka muud võlad vajavad maksmist ja elada on ka vaja, siis kaob see hea tahe väga kiirelt.

Aus oleks sel juhul kirjutada, et vajab abi, mitte ajada mullikesi laenust ja tagasimaksmisest.
 
yxikmees 22. detsember 2017, kl 22.45
Viimasele. Pole vahet kas laenaja on eraisik, või finantsasutus, raha kättesaamiseks on mõlemil täpselt samad seadused. Kui
 
telhvi lugeja 23. detsember 2017, kl 11.20
Yxikmees!
sa iseennast ei pakugi enam välja abikäeks võla maksmise abistamisel teatud tingimustel (noor,alla 33aasta naine, sale jne teadagi mis )? ja ehk saab viimaks temast sinu kaasa - ikka ju unistad?
 
pähh 23. detsember 2017, kl 15.48
yxikmees Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Viimasele. Pole vahet kas laenaja on eraisik, või
> finantsasutus, raha kättesaamiseks on mõlemil täps
> elt samad seadused. Kui

ära aja lolli jama. mine maga kaineks, enne kui siia mölisema tuled. Ainult pooletoobine võib panna eraisiku ja panga võimalustelt ühele pulgale.
 
Aitaja 23. detsember 2017, kl 19.54
Võtsin kätte ja suhtlesin teema algatajaga. Neiu on väga tore inimene ja saatis mulle ka tõestuse Pangakonto väljavõte näol. 6 kuu oma siis.Aitasin teda 200 euroga mille kohta saatis ka mulle tõestuse et maksis selle kohe oma üürileandjale.tagasi maksmise suhtes tegime kokkulepe veebruariks.pidage mind rumalaks aga kui neiu mulle oma telefoni nri andis ja rääkis minuga siis tõesti usun teda sest just niisama sellist juttu välja ei mõtleks ja ei saadaks mulle teatavaid tõestusi. On jõuluaeg ja ei saa olla nii ebausklik ja karm.
 
yxikmees 24. detsember 2017, kl 07.39
pähh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> yxikmees Kirjutas:
> ----------------------------
> ---------------------------
> > Viimasele. Pole v
> ahet kas laenaja on eraisik, või
> > finantsasut
> us, raha kättesaamiseks on mõlemil täps
> > elt s
> amad seadused. Kui
>
> ära aja lolli jama. mine
> maga kaineks, enne kui siia mölisema tuled. Ainul
> t pooletoobine võib panna eraisiku ja panga võimal
> ustelt ühele pulgale.
Ainult veerandtoobine arvab, et võlaõigusseadus, mille alusel krediiti antakse ja mille alusel ka võlg kohtusse antakse, kehtib erinevalt eraisikule ja juriidilisele isikule.
Jah, pankadel on parem juurdepääs registritele, nt. maksehäire registrile mille tõttu ta saab hinnata laenaja krediidivõimekust, st näeb ka maksehäireid, mis on antud isiku kohta sisestatud teiste registrikasutajate poolt. Kuid võla kättesaamiseks on ikka sama tee, kohus ja kohtutäitur.
Kui sul on erinev seisukoht, siis selgita täpsemalt, milles sinu arvates on pangal paremad võimalused võla kättesaamiseks`? Kui ikka isikul vara pole ja laenul pole ka tagatist, ei saa pank täpselt samamoodi oma raha kätte. Pank lihtsalt ei anna laenu sellistele isikutele.
 
T-Mac 24. detsember 2017, kl 14.02
Küsiks, kas abivajaja on ka oma mehelt elatise lasknud lapse kasuks välja mõista ja teinud taotluse ka 100 eurose elatisabi saamiseks?
 
ohjahh 24. detsember 2017, kl 18.23
yxikmees Kirjutas:

> , kohus ja kohtutäitur.
> Kui sul on erinev seisu
> koht, siis selgita täpsemalt, milles sinu arvates
> on pangal paremad võimalused võla kättesaamiseks`?
> Kui ikka isikul vara pole ja laenul pole ka tagat
> ist, ei saa pank täpselt samamoodi oma raha kätte.
> Pank lihtsalt ei anna laenu sellistele isikutele.

Ei m'äleta nagui ühtki juhust, kus mõni pank siin kurtmas oleks, et oma antud laene kätte ei saa, eraisikuid sama murega on siin ja mujal foorumites millegipärast hunnikute viisi hädaldamas. Sinu seisukoht on siis, et eraisikul on täpselt samad võimalused omale karjakaupa juriste ja muid asjapulki palgata, kes korrektsed ja igati vettpidavad lepingud koostavad, ja vajadusel võlglasega aastate viisi kohut käivad. samuti on eraisikul sarnaselt pankadega hunnikute viisi raha, et kohtukulud kinni maksta, teadmata, kas neid üldse kunagi tagasi saab, jne. jne. jne.... Täpipealt samad võimalused....

Kui loll võib ikka olla, et sellist jura ajada.... Veelkord, mine maga kaineks, enne kui hakkad panku ja eraisikuid ühele pulgale panema. Või noh, eks seda oled siin foorumis tegelikult korduvalt demonstreerinud, et ajud kui sellised sul puuduvad, nii et mõtlemise võimet ei ole ja ei saagi sul olla. Pole ju millega mõelda.
 
yxikmees 25. detsember 2017, kl 00.31
ohjahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> yxikmees Kirjutas:
>
> > , kohus ja kohtutäitur
> .
> > Kui sul on erinev seisu
> > koht, siis sel
> gita täpsemalt, milles sinu arvates
> > on panga
> l paremad võimalused võla kättesaamiseks`?
> > Ku
> i ikka isikul vara pole ja laenul pole ka tagat
>
> > ist, ei saa pank täpselt samamoodi oma raha kät
> te.
> > Pank lihtsalt ei anna laenu sellistele is
> ikutele.
>
> Ei m'äleta nagui ühtki juhust, kus
> mõni pank siin kurtmas oleks, et oma antud laene
> kätte ei saa, eraisikuid sama murega on siin ja mu
> jal foorumites millegipärast hunnikute viisi hädal
> damas. Sinu seisukoht on siis, et eraisikul on täp
> selt samad võimalused omale karjakaupa juriste ja
> muid asjapulki palgata, kes korrektsed ja igati ve
> ttpidavad lepingud koostavad, ja vajadusel võlglas
> ega aastate viisi kohut käivad. samuti on eraisiku
> l sarnaselt pankadega hunnikute viisi raha, et koh
> tukulud kinni maksta, teadmata, kas neid üldse kun
> agi tagasi saab, jne. jne. jne.... Täpipealt samad
> võimalused....
>
> Kui loll võib ikka olla, et
> sellist jura ajada.... Veelkord, mine maga kainek
> s, enne kui hakkad panku ja eraisikuid ühele pulga
> le panema. Või noh, eks seda oled siin foorumis te
> gelikult korduvalt demonstreerinud, et ajud kui se
> llised sul puuduvad, nii et mõtlemise võimet ei ol
> e ja ei saagi sul olla. Pole ju millega mõelda.
Pangad lihtaslt ei anna laenu riskantsetele klientidele ja kui ka juhtub, siis kantakse halvad laenud maha. Selge on see, et pank ei tule kusagile fooorumisee kurtma.
Aga laenude kättesaamiseks on siiski paraku vaid samad võimalused, mis eraisikust laenuandjal. Seega on sul vaja enne targaks saada, kui saad hakata kedagi lolliks tembeldama.
Tõsi, kui eraisikust laenuandja on rumal, annab laenu sulas ja suusõnalise lepinguga või tagatiseta või riskantsele isikule, siis on ta ise süüdi, et sellise laenu andis, mida tagasi nõuda ei saa. Aga muidu on laenuleping üks lihtsamaid võlasuhte vorme üldse ja pikka ja kulukat kohtuprotsessi üldjuhul sellega ei kaasne.
Üks hea koht targakssaamiseks on näiteks Tallinna Majanduskool, soovitan, olen ise ka seal käinud.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati yxikmees 25.12.2017 00.36.
 
yxikmees 25. detsember 2017, kl 01.11
Täienduseks.
Hetkel on mul pooleli 6 kohtuasja võlglaste vastu. Fiena 1, OÜ-na 3, eraisikuna 1 ja KÜ esimehena 1 kohtuasi (2 kostjat). Ma ei näe, et pangal oleks ühtegi eelist võlgnevuste kättesaamiseks. Protsess on täpselt sama.
 
telhvi moor 26. detsember 2017, kl 00.38
Yksik, kas ajasid siis teemaalgatajale keelt kõrva?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!