Mainiks ära paar kogemust.
Kunagi kui kapitalism tegi Ev esimesi samme, leidsin ühest keldripoest endale türkiisripatsi. Sügavsinise türkiisi naturaalse tüki mis ripatsiks tehtud. Praegust on kaubanduses valdavalt kehva kvaliteediga palasid. Tükid on kahvatud, kehva kvaliteediga, pressitud, vananenud(rohekaks luitunud) jne. See oli aga mitte pressitud ja värvitud vaid ehtne. Hakkasin seda kaelas kandma. Pikapeale märkasin, et isikud kes mulle paha tegid, said peagi kätte omad litakad. Kohe oli näha, et nende halval käekäigul ja minu vastu sooritatul oli nagu seos.
Kätte hakkas jõudma ka üha rohkem vastavat kirjandust. Raamatutest leidsingi kinnituse mu aimule. Nimelt maksab türkiis kandja ründajale kätte. Lugesin siis sellest tagantjärele, mitte pole tegu sellega, et ma lugesin ja siis kujutasin ette või rabelesin ise kättemaksu nimel. Siis loobusin kaelas kandmisest sest hakkas vaevama selline asjade käik. Ei ole eriti kättemaksuhimuline ja ei vae iga kord kättemaksu kui mulle midagi tehakse halba.
Teine kogemus on selline kus ühel vaba päeva hommikul kui kohv oli joodud, võtsin kätte ühe suitsukvartsi monokristalli. Selline sõrme jämedune ja pikkune, hea kvaliteediga. Seda silmitsedes kuulsin heli. Nagu oleks kristall helisema hakanud. Pole sellist helinat ei varem ega hiljem kuulnud. Võis ju olla mingi vererõhust tingitud või kuulmekäigus toimuvast...ei tea. Tundus selline ebamaine natuke.