Müstika nurgake
mis teeb inimesest nõia

jocelyn 16. aprill 2013, kl 22.58
palun Lisa veel 1 asja m,a tahaks ka paremale too kohale sokutata saada such Ara or smth.ma ka she keys tunneb vamime ja kummitused võivad (mitte ainult tunes), junõu...

SJ 17. aprill 2013, kl 12.41
Minul pole küll rohelisi silmi, kuid selline suurem ja natuke teistmoodi sünnimärk on küll abaluu juures, ei suhtle küll otseselt teispoolsusega, kuid taro kaartidega toimetan küll ja tuleb üsna hästi välja, lisaks tunnetan mõnikord asju ette jne. Ei teagi millal selle avastasin, kuid üsna kaua aega tagasi.

lugeja 18. aprill 2013, kl 14.59
Kahju, et Kotkas enam siin ei käi. Temalt oleks palju õppida olnud, loomulikult neil, kellel tõeline huvi müstika vastu...

Lotte 16. mai 2019, kl 14.16
Nõial peab olema:

Eriline võime
Rohelised silmad

Vähemalt tänapäeval, need luuaga
sasipead on ainult muinasjutud.
Mina olen ka nõid, mul on rohekad silmad ja
ma tunnetan asja enne, kui see juhtub.

Jevpatorija Kukrinõksovna 20. mai 2019, kl 19.37
Lotte, kui sa suureks saad, siis võiksime teha nõidade osaühingu, eks?
Veel parem kui mõtleksime välja mõne uue joogastiili, imedieedi või siis mõned ilunipid.

curadio 21. mai 2019, kl 10.07
Nõia elu on keskmise matsi elust oluliselt raskem. Halb saab osaks juba lapsepõlvest. Traagika jälitab teda elu lõpuni. See on hind mida peab võimete eest maksma.

Mina Olengi 13. juuni 2019, kl 14.55
Ma tahan ka saada nõiaks, kahjuks pole mul rohelisi silmi ja müstilist sünnimärki.
Aga see-eest on mul suur nina ja soolatüügas.
Kas nende aksessuaaridega on võimalik nõiaks hakata?

Q1 13. juuni 2019, kl 22.12
Lihtsalt väga lühidat. Kui tahad Nõiaks saada, pead Deemoni Äratama...:)

keegi 16. august 2019, kl 21.40
Nõid on nõid. Tavaliselt nõid ei räägi, et ta nõid on. Ta on. Ta ei pea end kellegile tõestama. Ta ei näe eriti eriline välja, kui ta ise seda ei taha. Kuid ta teeb kummalisi asju. Asju mida teised ei oska.
isemaag 21. august 2019, kl 00.00
vale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> nõid ON õige sõna
>
> mulle pakuti lapsena nõiaks
> saamist, mulle ei meeldinud sõna 'nõid', oleks tah
> tnud 'võlur', aga öeldi, et kas nõid või üldse mit
> te keegi ja kui ma lolli peaga nõustusin, saigi mi
> nust kaks eri inimest
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sellise shedöövri peale ikka annap tulla. Aga on näiteks inimesi, kes oskavad korraga olla võlur ja völlur. Lasevad sõrmega nipsu ja raha paneb rattad käima. Lasevad teise nipsu teatud aja möödudes ja PANK ROTTE TÄIS. Rotid viljasalves.
Sisso [idi] 03. oktoober 2019, kl 19.41
Mina soovitan taaskord läheneda asjale peamise võttega: alustage rääkimist mõistetest. Et mis too nõid on jne. Mitte ainult "mis (see nõid on)?", vaid ka muud küsimused on elus laialdaselt ennast tõestanud, näiteks ka küsimus "mis su eesmärk on?" ehk "mi(lle)ks sul seda (nõiandust) vaja on?". Seega missitage jam iksitage kui elus tekib olukord, et peakolu ei suuda enam otsustada. Küsisõnade tundmine on üldse abiks, neist räägiks kunagi edaspidi mõnes teemakohasemas teemas.

Mis siis veel soovitada. Soovitan üldreegli, mis passib üldiselt enamikele enamikel juhtudel, aga osati osadele ei passi, kuna nemad on kas edasjõudnumad vms, nende puhul ei saa soovitada seda, mida üldmassile saab. Näiteks siis üldmassile on naiivne soovitada, et proovige leiutada ratast- nad kulutavad rohkelt aega ja ei jõua kuhugile, jääb ratas leiutamata ja peakolu tühjaks. Aga andekatele või ka muud moodi sobivatele patsientidele on küll tõhus kui lasta leiutada ratast vms jaburat. Kordan siis uuesti, et Soovitan üldreegli, mis passib enamikele. Ja see on: ärge üritage vaadelda sõnu nä keeleteaduse vaatenurgast. St, et ei ole vaja hakata mõtlema, et mida see sõna "nõid" tähendab ja ei ole vaja uurida, millise teise emakeelse sõnaga ta sarnaneb ja ei ole vajas uurida, mida see sõna tähendab vene või poola keeles. Selline üldsoovitus siis teile: ärge tegelege sõnaseletamistega. See on siis üldine soovitus 99.99% inimestest. Võin hiljem lahti rääkida, miks sellist soovitust annan. Aga praegusel hetkel annan selle kui oma arvamuse ja soovituse. Mina räägin väga paljusid võõrkeeli ja olen sümboolikaid ja asju niivõrd palju uurinud, et minusuguse frukti jaoks on jah vahel ka kasu olnud kui olen nõndamoodi sõnu analüüsinud, kuid üldiselt ka minu puhul on siiski kasutegur sellisest analüüsist väike. Esohobilised kuulevad sageli hääli/juttu, mis ei ole ükski inimkeel, vaid miskit arusaamatut. Seal tõepoolest soovitaks teile, et proovige muidugi olla keeleteadlane ja kõike muud ja hakake õppima seda keelt. Aga niisama inimkeeli uurida on kasutu vaev. Noh, võime muidugi taas minna filosoofilise vaatenruga juurde ja öelda, et iga asi on mingil määral kasulik- eks tõsi küll, aga miks mitte ikkagi jääda maisema filosoofia tasemele, kuna me ikkagi asume Maa peal praegu, mitte aga kusagil filosoofia planeedil.

See, kas sõna nõid ja võlur ja maag tähendavad midagi erinevat või on kuidagi teie emakeeles teiste sõnadega seotud või on kuidagi seostes vastavalt sooga, või muud sellist keeleteaduslikku- see ei oma mingit tähtsust, ärge mõelge sõnade peale nii.

Muidugi soovitan sõnasid analüüsida nende sisu vaatepunktist, aga mitte mingit grammatilist vaatepunkti! Siit veel kuldsem üldistus: grammatika ei oma sisu ega väge, on kasutu ego kont. Seda kuldreeglit oleme ju varemgi siin õppinud.

Seega ärge tegelege selle küsimusega, et kas sõna nõid kuulub ainult naistele või meestele. Tegelege sellega, et mida sisuliselt siis see nõiandus tähendab. Mõelge alati, mida teiste enamike peakolu sees võiks tekkida kui nad selle sõna peale mõtlevad. Jne. Ideaalis jõuate oma peakolu sees rääkimisega võrrandini: "a on b". Näiteks jõuate tulemuseni: "intuitsioon on mälestused", "IQ=matemaatika" jne.

Eks neid soovitusi on mitmeid, kuidas asju mõtestada omale ja üldse kuidas peakolu sees toimetada. Andsin seekord ühe üldreegli: ärge tegelege selle küsimusega, kust tuleb sõna "nõid" ja kas ta seeb olla mees või naine. Tegelege ikka sisukate asjadega.

Head harjutamist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!