Müstika nurgake
Ükski heategu ei jää karistuseta
R 13. jaanuar 2010, kl 22.06 |
prr 13. jaanuar 2010, kl 22.21 |
Jube on lugeda selliseid kommentaare, et vanakesi ei tohi bussi aidata, las kukub rataste alla, pimedadetele ära ulata kätt ja aitamise eest tuleb tasu ilmtingimata vastu võtta, mis sest et vanake oma võlatundes tahab oma taskust viimase ära anda. Sellise mõtlemisviisiga ongi meie ühiskond muutunud egoistlikuks, seda egoismi propageeritakse lausa igal tänavanurgal. Igaüks mõtleb vaid endale, kaasinimesed ei lähe enam korda, ja omakasupüüdmatuse asemele on imbunud kõike valitsev omakasupüüdlikkus. Mujal tsiviliseeritud maailmas selle üle ei filosofeerita, kas on vaja hädalisi aidata või mitte, vaid seda lihtsalt tehakse. Küllap on neil süda suurem.
mina 14. jaanuar 2010, kl 01.33 |
normaalne inimene aitab vanakese bussi ja annab pimedale käe, aga minu meelest on see täiesti normaalne käitumine, mitte mingi "heategu", see "heategudest" jahumine läheb vahel täiesti imelikuks kätte, eriti enne jõule, inimene on sotsiaalne olend ja ühiskond toimibki koostöös, mille hulka kuulub ka vajadusel üksteise aitamine ilma mingi "heategevuse" sildita
, 14. jaanuar 2010, kl 08.31 |
"Kui suur on tõenäosus, et auto tõesti teed ületavale pimedale inimesele otsa kihutab? Pimedatel on kõik muud meeled nii hästi arenenud, et ta jääb õigel ajal seisma. Või on autojuht nii kõva ralliäss, et pidurdab õigel ajal :)"
Selline tõenäosus on meie madalate instinktidega liikluskultuuris eriliselt suur, ja auto alla jäädakse päise päeva ajal, rohelise valgusfooriga ülekäigurajal, olenemata sellest kas tegu on noore, vana, nägija või pimedaga.Aga sellise mõtteviisi viljelemine algab kodusest lastetoast.
Selline tõenäosus on meie madalate instinktidega liikluskultuuris eriliselt suur, ja auto alla jäädakse päise päeva ajal, rohelise valgusfooriga ülekäigurajal, olenemata sellest kas tegu on noore, vana, nägija või pimedaga.Aga sellise mõtteviisi viljelemine algab kodusest lastetoast.
vana 14. jaanuar 2010, kl 11.34 |
v 14. jaanuar 2010, kl 12.58 |
heategu on kahe otsaga asi. kust meie teame, mis on see teise inimese hea? mu ämm vägisatb meid kogu aeg heategudega, saab selle eest elult peksa, räägib kogu maailmale, kuidas ta kõiki aitab jne. täielik terror. olen väga ettevaatlik tema nn heategude suhtes. pealgi see kellegi eest millegi ära tegemine, teeb teisele karuteene: sa pead ise saama oma elu õppetunnid tehtud.
vanainimese bussi aitamine on elementaarne viisakus.
vanainimese bussi aitamine on elementaarne viisakus.
Aivo 09. juuli 2019, kl 17.42 |
Subaru 02. oktoober 2019, kl 19.28 |
prr Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jube on lugeda selliseid kommentaare, et vanakesi
> ei tohi bussi aidata, las kukub rataste alla, pime
> dadetele ära ulata kätt ja aitamise eest tuleb tas
> u ilmtingimata vastu võtta, mis sest et vanake oma
> võlatundes tahab oma taskust viimase ära anda. Se
> llise mõtlemisviisiga ongi meie ühiskond muutunud
> egoistlikuks, seda egoismi propageeritakse lausa i
> gal tänavanurgal. Igaüks mõtleb vaid endale, kaasi
> nimesed ei lähe enam korda, ja omakasupüüdmatuse
> asemele on imbunud kõike valitsev omakasupüüdlikku
> s. Mujal tsiviliseeritud maailmas selle üle ei fil
> osofeerita, kas on vaja hädalisi aidata või mitte,
> vaid seda lihtsalt tehakse. Küllap on neil süda s
> uurem.
Imestan, et leidsin esimese postituse, milles on sisu ja eluterved mõtted, ning üldse tõde.
Teen ettepaneku, et paneme rohkem kirja, mis on teie rahvuse eetikas haiglane. Asi on selles, et sageli ongi vaja väljastpoolt vaataja rolli, et näha olukorda, sest ise ollakse pimedad ja haige ego kiidab oma teod kõik heaks. Aga harjutage siis ego vaigistama ja saage valgustatud. Kui arvate, et valgust poel vaja, siis on väga lihtne teile tõestada, et valetate. Näiteks kui te soovitate mingisuguseid teisi Para foorumeid lugeda, siis see tõestabki, et tegelik tõde on, et teile ei meeldi vaikus, soovite ikakgi rääkimist ja lugemist. Noh, aga räägime siis ja tehke nii, et õpiksite nii rääkima, et poleks vaikimist ega vaja soovitada muid naiivseid õlekõrsi?
Nn ravitsejaid ikka ju leidub. Näiteks väga tore oli siin kunagi ammu uue religiooni looja, kes välja peletati ja saavutati vaikus. Miks mitte luua uusi religioone ja asju- ei ole minul sellega raskusi ega niimõnelgi teisel rääkimise omandanud inimesel. Käituge nii, et tulemus oleks konstruktiivne, st arengut soosiv, mitte aga lammutav. Lihtne eluõpetus teie rahvusele, või mis? Minu jaoks on muidugi omakasupüüdlik huvi, kuna mulle pakub lihtsalt pinget ravida suuri objekte, nagu teie kultuur, saan sellest ise arengut oma kõrge teismelise arengutaseme juures. Olen juba hilises puberteedis oma hinnangul, see tähendab, et 19 aastane, teie rahvus aga 9 aastane veel. Seega areneme koos: teie jõuate varase pubeka tasemele, mis on väga kõrge tase ilma naljata, ja mina siis teid suunates saan täiskasvanud, st 20 aastaseks. Oma elueal jooksul onb teie maksimaalne võimali kareng elueani 16, minul kuni küpsuseni 27. Igal ühel oma tee ja missioon, ei maksa võrrelda ega kadestada. Lihtsalt elu on üürike ja ei saa kõigile nii kõrget arengut ja asju- tehke parim oma võimaluste piires. Ravin ja suunan teid tõhusalt.
Head arutlust.
-------------------------------------------------------
> Jube on lugeda selliseid kommentaare, et vanakesi
> ei tohi bussi aidata, las kukub rataste alla, pime
> dadetele ära ulata kätt ja aitamise eest tuleb tas
> u ilmtingimata vastu võtta, mis sest et vanake oma
> võlatundes tahab oma taskust viimase ära anda. Se
> llise mõtlemisviisiga ongi meie ühiskond muutunud
> egoistlikuks, seda egoismi propageeritakse lausa i
> gal tänavanurgal. Igaüks mõtleb vaid endale, kaasi
> nimesed ei lähe enam korda, ja omakasupüüdmatuse
> asemele on imbunud kõike valitsev omakasupüüdlikku
> s. Mujal tsiviliseeritud maailmas selle üle ei fil
> osofeerita, kas on vaja hädalisi aidata või mitte,
> vaid seda lihtsalt tehakse. Küllap on neil süda s
> uurem.
Imestan, et leidsin esimese postituse, milles on sisu ja eluterved mõtted, ning üldse tõde.
Teen ettepaneku, et paneme rohkem kirja, mis on teie rahvuse eetikas haiglane. Asi on selles, et sageli ongi vaja väljastpoolt vaataja rolli, et näha olukorda, sest ise ollakse pimedad ja haige ego kiidab oma teod kõik heaks. Aga harjutage siis ego vaigistama ja saage valgustatud. Kui arvate, et valgust poel vaja, siis on väga lihtne teile tõestada, et valetate. Näiteks kui te soovitate mingisuguseid teisi Para foorumeid lugeda, siis see tõestabki, et tegelik tõde on, et teile ei meeldi vaikus, soovite ikakgi rääkimist ja lugemist. Noh, aga räägime siis ja tehke nii, et õpiksite nii rääkima, et poleks vaikimist ega vaja soovitada muid naiivseid õlekõrsi?
Nn ravitsejaid ikka ju leidub. Näiteks väga tore oli siin kunagi ammu uue religiooni looja, kes välja peletati ja saavutati vaikus. Miks mitte luua uusi religioone ja asju- ei ole minul sellega raskusi ega niimõnelgi teisel rääkimise omandanud inimesel. Käituge nii, et tulemus oleks konstruktiivne, st arengut soosiv, mitte aga lammutav. Lihtne eluõpetus teie rahvusele, või mis? Minu jaoks on muidugi omakasupüüdlik huvi, kuna mulle pakub lihtsalt pinget ravida suuri objekte, nagu teie kultuur, saan sellest ise arengut oma kõrge teismelise arengutaseme juures. Olen juba hilises puberteedis oma hinnangul, see tähendab, et 19 aastane, teie rahvus aga 9 aastane veel. Seega areneme koos: teie jõuate varase pubeka tasemele, mis on väga kõrge tase ilma naljata, ja mina siis teid suunates saan täiskasvanud, st 20 aastaseks. Oma elueal jooksul onb teie maksimaalne võimali kareng elueani 16, minul kuni küpsuseni 27. Igal ühel oma tee ja missioon, ei maksa võrrelda ega kadestada. Lihtsalt elu on üürike ja ei saa kõigile nii kõrget arengut ja asju- tehke parim oma võimaluste piires. Ravin ja suunan teid tõhusalt.
Head arutlust.
to prr 02. oktoober 2019, kl 19.31 |
Lisa postitus