Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Koputus aknale?

kummaline 16. august 2010, kl 11.16
miks selline nii vana teema siia jälle topitud on, kusjuures ei mingi seoseta eelnevaga, mõttetu jutt. ja mis mälestused...millised vanad ...ja mis uued, ahjaa, teemaalgatajal vist eelmise päeva lugu... aga üldiselt tundub, et nagu keegi tahaks siin tõesti kedagi hirmutada, paanikat tekitada, ehk ise ongi see "koputaja"...?

arvan, et 16. august 2010, kl 11.43
see kõik on Anoni töö, tema käiski seal kopsimas, kes muu!

x 16. august 2010, kl 16.53
kes see Anon veel on?

ka koputuse kuulja 16. august 2010, kl 18.45
Mees kuulis ka mõni aeg tagasi koputust, et lausa tungivalt klopiti välisuksele, keset päeva. Karjus teisest toast, et ma vaatama läheksin, et niikuinii sinu juurde. Läksin, aga polnud kedagi. Ma muide mingit koputust ei kuulnud. Järgmisel päeval - vist - kuulsin mina ka koputamist. Ei läinud vaatama, aknast piilusin, polnud kedagi. See eelmine koputamine tegi veidi kõhedaks...

Nüüd möödunud nädalal ämm äkisti hääli hakkas kuulma ja ühteteist veel, kiirabi kutsuti.

minajah 16. august 2010, kl 21.13
Seda koputuse asja on minugi suguvõsas olnud, ise pole otseselt kogenud.

Imikute unes nägemine tähendavat aga haigust ja minu puhul töötab see alati, nagu aamen kirikus. Kui näen last unes, jään haigeks või jääb keegi lähedastest. Enne vanaisa surma nägin und, kus terve tuba oli imikuid täis. Muidu endeid ei usu, aga see tittede unes nägemine teeb ettevaatlikuks.

kipakopa 31. august 2010, kl 11.25
Tugev koputus (peaaegu nagu prõmmimine juba) oli aknale, kui ema suri. Mina olin kodus, kohe varsti tuli kõne, mis teatas surmast. Tegelikult sel hetkel, kui oli koputus, oligi ema juba surnud. Olin täiesti üleval, polnud veel magama läinudki.

Ets 31. august 2010, kl 16.53
Kaitset saab küsida oma kaitseingli ja ka Miikaeli käest et valavkau ta sinu une üle ja et keegi saa mulle kurja teha niikaua kuni jumal või kaitseinglid on isnuga tea seda:)

greip 31. august 2010, kl 20.40
Oh... miks siis kohe alati surma peab hakkama ootama? :) Meil suureneb aknale koputamine külmade ilmade tulekuga ka alati, sest talvituvad linnud on ammu avastanud, et inimese pesasoojustusmaterjal sobib hästi ka nende enda pesa soojustamiseks. Müstiline on see seni, kuni sa tihasega tõtt ei ole vahtinud, kes just sinu hästitopitud akna vahelt jupi tihendit välja on kakkunud, endal õnnelik naeratus näol... kui linnu kohta muidugi kõlbab niiviisi väljendada :)
Ja kuna surm ikka vahel külastab kõiki suguvõsasid, siis ei ole ta sellest meile küll kunagi koputusega märku andnud.

ei ole 20. november 2010, kl 19.38
See koputamine tavaliselt pimedas, siis pole ühtegi lindu kopsimas.

rivo 20. november 2010, kl 19.43
no kui kopsimas ei olnud, järsku siis sittumas oli
Uriinia 20. november 2010, kl 20.36
See on ju tore, et ära nuditud, modereeritud, tsenseeritud ja kohitsetud teema taas välja tuuakse.
Needuse-Endli pihuarvuti näitab selle juures ca 30% rohkem postitusi.
Samas mäuravad siin tarkuse emad, nii et tatti kõllidest pritsib.
Meid ei maksa muidugi tõsiselt võtta, me oleme ju ainult patsiendid ja elame vaid teie arvutites...

kartsik 13. veebruar 2011, kl 02.22
EI.
selliste koputuste puhul ei ole nii et 'äkki esimest ei kuulnud...'
kui kuuldi kaks, siis oli kaks, ja kaks inimest kuulsid korraga ka veel.
ära külva asjatut paanikat.

Opossumionu 01. detsember 2012, kl 00.51
Isa kuulis 2 õhtut järjest, kuidas keegi koputas. Kolmandal päeval (vist oli), oli vanaema seal ja ta suri.Peiedel üks tuttav rääkis ka koputustest ja surmast. Lõppes samat moodi.

geia 18. jaanuar 2013, kl 19.15
koputuste teema on huvitav teema ja pole midagi hullu, kui see jälle üles on tõstetud.
inimestel on ikkagi väga tähelepanuväärseid kogemusi.
see et tihased ja muud linnud ustele ja akendele prõmmiksid - no teate, ärge ajage naerma:))
üks asi on see, kui linnuke koputab oma väikese nokakesega, aga kui ikka pimedas on kuulda tugevat koputust, lausa prõmmimist, siis ärge tulge seda seletama, et tegelikult oli see väike linnuke.
äärmisel juhul võis see olla siis jaanalind:)

geia 18. jaanuar 2013, kl 19.26
kummaline
kummaline on see, et sa siia nii sobimatu ja rumala kommentaari panid. siin on müstika nurk - järelikult kirjutatakse ja arutatakse siin müstilisi asju.
kui sina sellest paanikasse satud, siis ära käi müstika nurka lugemas ja end hirmutamas.
väga lihtne.

aga neid koputuste kuuljaid on ka minu tuttavate hulgas olnud ja kahjuks on peale koputusi ka kurbi sõnumeid saadud, nii et..

tjah 26. jaanuar 2013, kl 18.43
Aga kui kuulda 4 koputust?

pekine 26. jaanuar 2013, kl 19.25
geia Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> koputuste teema on huvitav teema ja pole midagi hu
> llu, kui see jälle üles on tõstetud.
> inimestel
> on ikkagi väga tähelepanuväärseid kogemusi.
> see
> et tihased ja muud linnud ustele ja akendele prõm
> miksid - no teate, ärge ajage naerma:))
> üks asi
> on see, kui linnuke koputab oma väikese nokakeseg
> a, aga kui ikka pimedas on kuulda tugevat koputust
> , lausa prõmmimist, siis ärge tulge seda seletama,
> et tegelikult oli see väike linnuke.
> äärmisel
> juhul võis see olla siis jaanalind:)

Tihased võivad lärmi teha küll. Ise olin kah algul hämmingus, kui suvalisel ajal aknale kopsiti. Hakkasin vaatama... tihased, sunnikud! Tulevad, sätivad end kuhugi aknaraami külge ja toksivad raame ja klaase. Vahel korra, vahel ka pikemalt.

Panin neile peki välja, peale seda need naljad lõppesid.

tapjatihane 26. jaanuar 2013, kl 21.51
ei ole ikka nii :))
meie suguvõsas toimib ka see koputamise teema - tavaliselt keset ööd, kui linnud tudus :) ja ikka nii kõvasti, et kargad ehmatusega voodist välja.

jj 18. november 2013, kl 07.47
Mille järgi te neid koputusi arvestate?

Mina olen nüüd kahel erineval ööl kuulnud selget koputust (kop-kop-kop), nagu keegi koputaks ukse pihta. Lugesin neid jutte siin ja hirmu ajas peale.

Ema just eile helistas ja pidi väidetavalt nii haige olema, et hakkab surema.

to jj 10. august 2014, kl 21.58
jj, mis juhtus, kui võib küsida? Kas koputused ennustasid head või halba?

kapotaja 17. veebruar 2016, kl 17.22
Äkki oli see koputaja hoopis, kes toksimas käis! Ega siis pole nalja, varsti mendid otsaga ukse taga!

omg 17. veebruar 2016, kl 21.37
äkki see oli seenteoksija :S

Mureks 29. september 2016, kl 17.58
Kas se on realne mu klassi ode raakis ka sellest ja Klassi vend Naad Utlesid et see realne Kas see kuulu jutt?

Aska 29. mai 2024, kl 15.04
Kui mu sõber siin käis kuulis ta ka koputamist. Paar päeva hiljem suri ta
Küülik ära ja mu tädi. Natuke hirmus oli küll

Ülla-ülla 31. mai 2024, kl 12.04
Koputusel ja koputusel on vahe.
Jah, ka minul käivad vahel linnukesed hommikuti akna taga koputamas.
Üldjuhul tihased.
Mul on aknaraamid vanad ja pehkinud, ükskord see tihane selle aknaklaasi omale kaela saab. Ja siis saab tõesti öelda, et näe, see päevane koputamine tähendaski surma - selle tihase surma.

Jamaks läheb asi siis, kui koputamine toimub õhtusel ajal, kui linnukesed juba kenasti magavad - vaat siis ei tea, mida oodata. Viimased kaks korda on tulemuseks olnud surm meie majas, minu perekonnas. Nii lihtsalt on, ma ise pole selleks midagi teinud.

Kõik võib olla 20. detsember 2024, kl 13.02
Lii

Kui sa kuuled et keegi kutsub su nime siis ära vasta sellele
või kui vastad siis näiteks mida sa tahad

Mul on ka üks kogemus

Kui ma olin väike u 4-5 aastane siis ma jooksin õues ringi ja korraga kaks korda keegi kutsus mu nime
Mul on maja taga maha langenud puu ja sealt need kostusid
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!