Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Sotsiopaat töökohas-kuidas ennast kaitsta?
 
Kannatlik 10. juuli 2016, kl 18.15
Selline küsimus ongi.
Töö on tore ja lahkuda ei soovi, see oleks viimane samm.
Ette tänades
 
Meelis 10. juuli 2016, kl 19.18
Võimaluse korral kasuta silmaklapid ja/või kõrvatropid. Kui ei aita siis kasuta eelmise postitaja nõuannet.
 
nohik 10. juuli 2016, kl 19.57
Pane töökaaslane paika, sotsiopaat enne järele ei jäta. Hakka ta kalla nokkima ja varsti ütlevad tal närvid üles ning läheb hüsteeriasse.
 
küsimus 10. juuli 2016, kl 20.11
Müstikast ei ole sellisel puhul küll mõtet abi otsida.
Milles see tema arvatav sotsiopaatia õieti seisneb?
 
Kannatlik 10. juuli 2016, kl 22.19
Intelligentne sotsiopaat on andekas inimestega manipuleerija, kes suudab enda huvides imiteerida täiuslikku empaatiat. Nö võita sõpru ja mõjutada inimesi. Ja siis keerab sitta, nii et tapab. Oskuslikult. Eesmärk on omada mingit veidrat võimu ja kontrolli kogu kollektiivi üle mitmel rindel. Süüdi ei jää kunagi. Mina pole sugugi ainus ohver. Kõik kannatavad, aga kellelgi hammas peale ei hakka. Tegemist on naiste kollektiiviga, seksuaalhuvid ei ole olulised. Müstikast otsin abi, sest teisiti enam ei oska.
 
entity 11. juuli 2016, kl 22.30
Osta mingi väike, aga asjalik diktofon, mis ka vestluskaaslase juttu suudab salvestada, ning mida poleks võimalik silmaga märgata. Kasuta seda manipuleerijaga rääkides, nagunii ta regulaarselt "sööb" oma sõnu, veeretab hiljem oma patud hoopis sinu kaela vms. Siis tuleb muidugi hoolikalt kaaluda, kas ja kellele mõnd manipuleerimist ja valetamist tõendavat salvestust üldse ette mängida. Seda teha tõesti ainult äärmisel vajadusel ja väga usaldusväärsele inimesele, kuid sotsiopaadiga suheldes see äärmine vajadus kipub varem või hiljem tekkima.
 
Kord 12. juuli 2016, kl 12.18
Tegelikult saabki abi müstikast. Mul oli ka samasugune probleem. Selline tegelane on nagu haigus, ainult kehaväline. Oled oma meilis väga täpselt kirjeldanud kuidas asi töötab. Uskumatult täpselt. Aitab, kui tõsta oma "isiklikku jõudu", see on termin C. Castaneda raamatutest. Kui sul on suurem "isiklik jõud", laheneb probleem mingi aja jooksul iseenesest. Praegu pole aega pikemalt kirjutada, aga kui tahad rohkem infot, siis küsi.
 
Kannatlik 12. juuli 2016, kl 22.52
Aitäh viimasele kommenteerijale. Soovin küll infot.
Castanedat kunagi olen lugenud natuke, millegipärast ei sobinud, ei mäletagi enam, miks.
 
To kannatlik 13. juuli 2016, kl 03.49
Kas oled muidu pehmeke ning metroseksuaali tüüpi? Meil on töö juures vastupidi, käib närvidele see kannatliku tüüpi inimene. Parim lause tal, et kas sa vahest mõtled.. Halloo sa tõsiselt mõtled seda va? Samas ta arvab, et on jutuosav.
 
viimasele 13. juuli 2016, kl 14.28
sa vist eriti intelligentne ei ole onju?
 
To viimasele 13. juuli 2016, kl 20.06
Gendrik oled, pehmega tehtud ning kõvaga pähesaand?
 
Kord 14. juuli 2016, kl 17.22
Panen kõigepealt oma juhtumi kirja. Mind ründas kunagi töö juures üks sotsiopaat, kuna pidime koos töötama, polnud kuhugile taganeda ka. Asi läks järjest hullemaks, mõtlesin töökohta vahetada või võtta hästi pika puhkuse. Siis võttis hoopis see ründaja üle aasta kestva puhkuse. Edasi ei pidanud enam nii ninapidi koos töötama ka nagu varem. Sotsiopaat hakkas endale ise probleeme tekitama ja sai nii endale piisavalt tegevust. Nüüd on nii käitunud juba aastaid, et tekitab endale ise probleeme, ega tülita enam. Ma isegi ei saanud teada milles ta mind süüdistas või mida ülemustele rääkis, ma ise ei süüdistanud teda mitte milleski, sest polnud vajadust.

Selline asi on nagu kehaväline haigus. Pead tõstma oma "isiklikku jõudu", "energeetilist taset", väge, siis laheneb probleem kuna hakkad ennast ise kaitsma. Umbes nagu immuunsussüsteem saab tugevamaks. See, et teine inimene läheb puhkusele ongi tugeva "isikliku jõu" tulemus, mitte juhus. Mikael Hakimi raamatus ütleb peategelane (tegevus toimus samal ajal kui "Sajandi armastuse" seriaalis), et peab lootma oma õnnetähele. Ta mõtles, et õukonnas lüüakse kohe pea maha, kui õnne (väge, isikilikku jõudu, tugevat energeetikat) ei ole.

Sotsiopaadid ründavad kui oled nõrk ja naiste kollektiivis on neid või lausa nende rühmi alati.
 
kull 14. juuli 2016, kl 23.35
Kas ignoreerida ei anna? Ega ta oma võimu kinnitamiseks ju füüsiliselt seda kehtestama ei tule! Ignoreeri st saada ta mõttes pikalt ja käitu siis ise ka vastavalt. Ta ei oska sellisel puhul midagi peale hakata. Pealegi tal peab olema mingi koht sinus kust ta sind saab kinni võtta. Kui Castanedat loete siis seal on juttu tavakodaniku enesetähtsusest ja sellest lahti saamisest. Kui enesetähtsust pole siis sellised s-paadid ei saa midagi teha või kuidas?
 
korrale 15. juuli 2016, kl 00.27
Huvitav! Aga kuidas seda isiklikku j6udu v6i energiat luua ja tugevdada, ja milles selle olemasolu valjendub?
 
Kord 15. juuli 2016, kl 09.01
Kui saab ignoreerida ja distantsi hoida, siis tuleb seda teha. Sotsiopaadid tegutsevad just põhimõttel, et tekitada olukord, et pole võimalik ignoreerida. Tööl olles ja ka perekonnas (suguvõsas) on valikuid vähem ja pead tahes-tahtmata suhtlema.
 
korrale 16. juuli 2016, kl 18.22
Jah, see on 6ige, ignoreerida tuleks kui v6imalik. Alati pole v6imalik muidugi. Kuidas seda isiklikku j6udu suurendada? Kuidas sinu puhul oli, ja mida Castaneda selle kohta kirjutab?
 
Kord 02. august 2016, kl 09.45
Teemaalgatajale. Olin vahepeal puhkusel, kui teema veel huvitab ja kuuldel oled, kirjutan pikemalt.
 
Mari M. 22. august 2016, kl 23.43
Kui ise hakkama ei saa ja tunned, et vajad kaitset, siis lase endale kaitse peale panna. Peaks kindlasti aitama ka sel puhul. Mina lasin endale kaitse peale panna ja väga hea enesetunne on, rahulik ja hoitud..ei oskagi seletada. Lisaks on elu muutunud ka, enne olid kollektiivis mul pidevad hõõrumised paari prouaga, aga nüüd on olukord hoopis teine, üks viidi üle teise osakonda ja me absoluutselt ei puutu kokku ja teine lihtsalt teretab ja i mingisugust draamat. Lähen rõõmuga tööle. Enne aga olin iga õhtu väsinud, ei teadnud mida oodata ja kaalusin töökohast loobumist. Väga vastik oli olla. 2 aastat kemplemist ja nüüd mitte pikuksugi ja see, et üks vaikib ja teine on teises osakonnas ja me ei kohta, poleks mitte kuidagi muudmoodi seletatav kui ainult see et kaitse mis mulle peale pandi aitab mind. Lisaks ei karda ka pimedas tänavatel liikuda ( bussipeatusest koduni päris pikk maa ja enne ikka pelgasin). Üleüldse tunnen end turvaliselt.
 
Mõmm Mari M-le 23. august 2016, kl 15.18
Kes selle kaitse peale paneb?
 
nonii 24. august 2016, kl 08.44
Hea kaitse maksab ikka roppu raha. Korraliku eraturvateenuse ööpäevaringne valve lähek kuus 3000+ maksma.
 
ei soovita 27. august 2016, kl 21.54
üks loll venemaal hakkas mingite müstiliste asjadega tegelema ja tulemuseks oli see, et vene lennuk kukkus alla
 
Mõmm 29. august 2016, kl 14.19
Kahju, et inimene kirjutab siia pika jutu, kuidas talle on kaitse peale pandud ja kõik toimib jne, ning siis lihtsalt kaob. Mis siis sellest infost kasu on, kui keegi ei tea, kust seda kaitset saab?
 
kurjus 04. september 2016, kl 23.36
Ei rünnata neid, kes on nõrgad. Vaid neid, kes on käitumiselt viisakad ja intelligentsed. Nende puhul ei ole oodata, et nad esimese asjana "kohvitassi pähe kinni löövad". Ründavad need, kes on ise nõrgad ja hingelt haiged, see on neile omamoodi kaif. Leevendab sisemisi vaevusi, sest olemine on sant kohe, kui ei saa end kellegi peale välja elada. Üksindus ajab sellised hulluks, sest ennast nad taluda ei suuda. Suurim surm on neile ignoreerimine ja sellest natuke väiksem surm on väljanaermine. Ohvri vihastumine ja solvumine aga elu allikas neile.
 
viimasele 06. september 2016, kl 18.06
Aga kuidas siis nende inimestega ja olukordadega toime tulla? Mis nõu annaksite?
 
nõuanne 06. september 2016, kl 18.42
Ära tee väljagi! Või ütle midagi hoopis muud vastuseks , tööl räägitase töö teemadest ja nii teegi. Kui seletab ja seletab, siis vasta nii....ah? sa vist ütlesid midagi? Kui hakkab seletama, et sa ei hooli temast või ta jutust, siis vasta, et ta on õigesti aru saanud, sul ükskõik, tema probleemid on tema omad ja mine lihtsalt eemale kui tüütama hakkab. Vaiki ja mine ära.Ignoreeri ja eira palju soovid, selle vastu too intrigant-sotsiopaat ei saa midagi teha.
 
Ülla-ülla 07. september 2016, kl 12.25
Sa autor nagu räägiks mu endisest töökaaslasest ministeeriumi päevilt ...

Ei olnudki muud teha, kui hakkasime teda ignoreerima. Hoiatasime kõiki töökaaslasi, et see inimene on salakaval, rääkisime kõikidest tema sittakeeramise juhtudest kõigile ja edaspidi ei võtnud tema juttu tõsiselt. Ka siis, kui ta puhast tõde rääkis. Inetu see meist oli, niimoodi temasse halvasti suhtuda ja igas tema sõnas kahelda, aga muidu me temast lahti ei saanud.

Üks tema meetod oli muidugi see, et läks näiteks Krista juurde, ja rääkis seal, et Maila on sihuke ja sihuke ja sihuke, Krista ainult muigas ta üle, aga kaasa ei rääkinud. Siis läks Maila juurde, ja rääkis, et Krista ütles, et sa oled sihuke ja sihuke ja sihuke. Maila oli üllatunud - ta tundis ju Kristat kui oma sõbrannat ja teadis, et see temast nii ei arva. Kui see intrigant oli lahkunud, võttis Maila toru ja helistas Kristale, et kuule, see rääkis, et sa olla öelnud ...? Krista muidugi itsitas ja selgitas, kes seda ütles. Ja siis itsitasid nad mõlemad.
Ja nii see hakkaski toimuma, iga tema sõna küsiti teisest allikast üle ja iga kord kui ta midagi ütles, naerdi talle näkku ja vaadati põlglikult ülevalt alla ta peale.
Ja loomulikult olid sellel intrigandil veel igasugused muud nõksud peale selle. Ikka selles vaimus, et teisi halvast küljest näidata.

Intrigeeris, mis suutis, ja kuna keegi enam temaga kaasa ei läinud, läks ise ära. Muidugi veendumusega, et talle tehti ülekohut ja inimesed seal ministeeriumis on nii õelad, nii õelad . . .
 
kurjus 07. september 2016, kl 12.45
18.06: kahjuks ei tea, mis aitab. ise soovin ka teada. super kui on kollektiiv, kus asjast aru saadakse ja kokku hoitakse. nii ei jää psühhol muud üle, kui minna mujale oma manipuleerimisega saavutatavat võimu otsima. mida aga teha siis, kui üksi sellise inimese vastu... see on väga keeruline. tihtipeale kardan, et võimatu. kui just tõesti müstikast abi ei leia.
 
ohjah 09. september 2016, kl 10.31
Hullem on veel kui juhataja valetab, vassib ja keerab probleeme alluvate mahategemiseks ümber.Talle meeldiks kui küsimsuele,et kuidas läks, ütlevad alluvad, et meil on kõik hästi aga ei ole ju... Ja teha pole midagi...Kes annaks nõu, kuidas toimida sellise juhatajaga?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!