Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Kas Toonald Trump suudab peatada kliima soojenemise?
 
Elda 14. november 2016, kl 20.03
Tekkis küsimus aga buduaari ei saa kirjutada.
Kas Toonald Trump suudab peatada kliima soojenemise?
Sest kui Hillar klinton oleks võitnud valimised siis oleks ameerikas hakatud nanotehnoloogiaga rikastatud uraanist nahvtat tootma.
Õnneks on ameerikas temokraatja ja raffas valis ühe häälega pretsedndiks Toonald Trumpu.
Hillar klintor on reptiloid, nagu seda näitas oma filmis ka Tavid Icke, see on tõestatud.
Härra Žirinovski ütles ka et Toonald Trump peab võitma, muidu tuleb Nibiru. Reptiloidid ajavad Tallase lennujaama all oma salapäraseid vereliini rituvaale ja politse ei lähe kohale, sest ta on vaba müürlastest läbi imbunud. Tallase lennujaama all on paas kus illuminoidid joovad verd ka inglise kuningas on reptiloid.
 
kliima soojeneb niikuinii 15. november 2016, kl 08.57
rumalate inimeste jutt ja demagoogia on kliima soojenemise peatamine

see protsess ei sõltu inimestest
 
Reptiil 15. november 2016, kl 10.17
Äi ta suuda mitt muffigi peatat. Reptiilid kütavad talle enne peeruvahele
 
iwar 18. november 2016, kl 04.56
siin tekib meil selliste asjade kohta juba kõnekäänd, et mine tea, ta on ju Trump :D
 
Olen Vari 24. november 2016, kl 03.34
Trumpkaart on kõikvõimas.
 
Mesilane 24. november 2016, kl 16.14
Kliima muutumine on Maa loomulik nähtus: kord soojeneb, siis on jälle jääaeg. Nii on see ajast aega kordunud. Inimese tahtele ja tegevusele see protsess ei allu. Lihtsameelsetele püütakse sisendada, et on vaja midagi ette võtta. Selle sildi all saab käiku rakendada igasuguseid raha pumpamise variante.
 
kohuket 28. november 2016, kl 17.53
Trump obama ja nad koik sama!!
Usa ja venemaa on mesris.
Koik maailmas on mestis iaegi kuritegevus keegi ei iitsata ilma loata.
Pole motet loota et trump on nyyd mingi ingel!!!
 
Paola Lafrange 07. november 2018, kl 21.51
Vaatasin täna inglikaarte ja selgus,et Trupm on tegelikult veerandreptiil.
Need on sellised eluvormid,kes suudavad vastikustundega süüa isegi natuke taimset toitu kuid tavaliselt toituvad nad verest.
Kas sellist eestit me tahtsimegi.
 
Onu Pähh 08. november 2018, kl 00.16
Paola Lafrange Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Vaatasin täna inglikaarte ja selgus,et Trupm on te
> gelikult veerandreptiil.
> Need on sellised eluvo
> rmid,kes suudavad vastikustundega süüa isegi natuk
> e taimset toitu kuid tavaliselt toituvad nad veres
> t.
> Kas sellist eestit me tahtsimegi.

Sul on siin mitu mõtet, toon need nummerdatult välja ja igaüks võib igal hetkel mõelda ja jagada oma seisukohti sinu nende punktide kohta:

1. Osad inimesed on reptiilid. See on tuntud väide nii esoteerikutel kui ka ka seente sooja pioneeril Mäkk Kennal. Tema nägi isegi reptiilide riiki mäletatavasti oma teekonnal, võime tuua sellest ja muust siia video ja arutleda. Vandenõuteooria huvilised armastavad nimetada asju muinasjutuliste nimetustega, kindlasti on peale sisalik-inimeste nende arvates olemas ka kilpkonn inimesed ja aju sees müstilised "valvurid" jpm. Seega, siin siis arutlus teemal reptiilide vandenõu teooria.

2. Teiseks korrutad ajupestud küsimust, et kas me sellsit Eestit tahtsimegi. Selle kohta võiks pikki raamatuid kirjutada kuivõrd ajupestud on selline loosung ja võrrelda seda loosungiga "halleluuja!". Sest, esiteks, eesti inimesed ise olid orjameelsed ja nõus orjapidajatega, eeskätt siis venelastega. Nad aitasid lausa kaasa saata kaasmaalasi Siberisse piinalaagrisse ja teha muid venele omale inimkoledusi, seda tegid eesti oma inimesed eesti maal, ise oma karjääri tahtel ja eiteamis muul tahtel. Seda tahetegi. Olgugi, et tollal polnud teadlikkus arenenud ja ei adutud elu, oldi osaliselt nö süüdimatud lollikesed kes siis orapidajal Venel lasi hulludega mängida, teeniti pimesi vene haiget ideoloogiat. Seda tahetegi, olgugi et osaliselt ehk süüdimatult/teadvustamata. Teisalt aga, kui saabus vabadus, siis asendusid orja-ajastu koledused teistega, sest enam polnud vaimset tervist, et alustada normaalselt/euroopalikult. Oldi nii ajupestud vene ideoloogiast ja selelst haiged, et valitses ainult ahnus ja sotsiopaatia (ehk elu jooksul omandatud psühhopaatia). Seega oldi haiget patsiendid, ning vabana ei suudetud enam terve(mõistusliku)na käituda ja riiki ehitada. Mis tekkis on kõigile näha- ei osata rääkida, ei soovita rääkida, ei osata olla, käituda. Haige psüühika ja vaen. Vaadake kasvõi siin ringi, kas näete sõbralikkust ja abivalmidust, mida teevad psüühiliselt terved rahvad nagu Sikhid, hindud? Neid pole te näinud, kuid reisige siis ja näete, et on olemas rahvaid, mis on sõbralikud ja inimlikud. Nemad küll ei küsi, et kas nad sellist riiki/religiooni tahtsid ja nemad küll ei tekita asju, mille üle kurta ja küsida, et kas seda tahetigi või.
Seega siin on siis teemaks, et kas käesolev endine vene osariik Eesti on hea?
Eks arutlege, kas siis on, tõin omapoolselt soojenduseks tausta infot.

3. Annad mõista, et osa toitu on parem (kui muu osa). Eks arutleme siis, et kuidas siis on osa toit parem ja mida tähendab mõiste "parem". Sikhid kes mõõka ei kanna on mulle üelnud, et neile lihtsalt maitseb liha niivõrd et seetõttu nad ei saa loobuda lihast (ja mõõka kanda). Kui isegi niivõrd arenenud inimesed nagu sikhid ei näe toidul vahet, siis vaevalt üks eesti haige paganarahvus nüüd midagi taimetoiduteemal rääkida oskab. Toitu võite ka vaadelda kui lihtsalt kõrvalist/materiaalset asja/eset, justnagu pakendit, mis ei oma ju mingit sisu ega funktsionaalsust, olgu siis pakend triibuline või punane. Sisukus on ju vaimselt arenejate motoks, seetõttu pole oluline, mis on taldrikul, vaid peakolu's. Sissejuhatuseks siis selline jutt taimetoidu teemal. Eks tooge oma argumendid toidu teemal. Lisaks võime arutleda ka mõningate eritoitude teemal ,mis esoteerika huvilistele kindlasti müstiliselt põnevana tundub. Jagaksin tolles tulevas vestluses mõningaid nippe, kuidas füüsist/tervist mõjutada toiduga.

4. Räägid poliitikast, et mingi poliitik Trump või keegi on kuidagi eriline. See teema on lühidalt öeldes temaatika: kas tasub autoriteete kummardada? Loogika ütleb, et kõik inimesed on võrdsed lihatükid ja nende diplomite hulk, või särkide hulk, või muud kõrvalised atribuudid ei mõjuta milline on nende väljaheide ja aju sees toimuv liiklus. Neil on täpselt samasugune väljaheide ja mõttejõud nagu kõigil inimestel, kõik on võrdsed, ei muuda särkide arv kuidagi väljaheidet ega mõtteid. Seega pole loogikat autoriteetide kummardamisel, olgu nad trumpid või pumpid. Vahel tuuakse vastuargument, et elu on lühike ja pole aega õppida ja areneda ja mõistlikum/optimaalsem on lihtsalt võtta sikhism vms eluõpetus ja see omandada võimalikult sügaval tasemel, et oleks nagu võitluskunstide õppijatel nö reflekside tasemele üppitud liigutusoskused, noh ja siis hõlpsalt elada sikhismi eluõpetuse järgi, või olgu siis religiooniks mis tahes muu religioon. Argumendiks on siis, et parem võtta näiteks eeskujuks riigi president ja teda siis kummardada ja kuulata, või võtta autoriteediks oma religiooni guru. Sest pole aega keerukamalt elada, parem võtta valmispakett sikhismi näol kiirelt vastu. Noh, võime teie sellise vastuargumendi osas arutleda kui soovi on, kui teil aga on muid argumente või mõtteid, siis laske aga tulla.
Väiteks aga on see, et autoriteetlus on hea.
Arvan, et pigem ei ole hea.

Eelmine postitaja tõi need 4 mõtet välja või isegi rohkem ja head arutlust.
Uriinia 08. november 2018, kl 19.15
Teie usk feng-shui imettegevatesse aspektidesse on nõder.
Toonald Trump suudab peatada Maakera.
Mingi kliimasoojenemise peatamine...midagi amatööridele.
 
Onu Pähh 08. november 2018, kl 20.26
Uriinia Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Teie usk feng-shui imettegevatesse aspektidesse on
> nõder.
> Toonald Trump suudab peatada Maakera.
> > Mingi kliimasoojenemise peatamine...midagi amatö
> öridele.


Siin teemas ei mainitud Feng-shui'd, milelst sa järeldad, et keegi usub Fengisse?
Väidad, et Trump suudab midagi teha. Too oma väitele tõestus.
Alavääristad kliimasoojenemise temaatikat, annad mõista, et profid selliste lihtsate asjadega ei tegele. Aga millega siis mitte-amatöörid tegelevad? Ja milelga sina oled 7 aastat tegelenud? Kas professionaalsete palati naljadega või? Need ei ole professionaalsed, vaid igavad ja korduvad.
 
Onu Pähh [logimata] 30. november 2018, kl 13.32
Paola Lafrange Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas sellist eestit me tahtsimegi.

Aga pange kirja, millist Eestit te tahtsite? Kas te olete suutelised kirja panema, on teil võimekus üldse kirjutada? Kahtlen ja oletan, et te ei tea millist Eestit te tahtsite. Mida sisi arvata rahvast, kelle seal on populaarsed loosungid, mille sisusse nad pole eales süübinud?
 
Onu Pähh [logimata] 01. detsember 2019, kl 12.47
Keegi ei kirjuta, millist eestit nad tahtsid.
See on teie rahvuse komme. Aga mina tegin täna jälle nii silma järgi 0,4 grammi seent ja mu maailm avanes, motivatsioon on täitsa Laes.
Näiteks soomes võivad bussijuhid vabalt kanepit roolis teha.
Mädaprits 01. detsember 2019, kl 15.08
Eelmise jutu kokkuvõte:

1. rahvus ei oska rääkida, kuid sisemas ikkagi sooviks rääkida. Seetõttu siis ka säutsub vahel.

2. puudub asjatundlikkus, ei teata midagi ei seentest ega muust. On asjatundmattu esitada fraasi "0.4 grammi seent". Asjatundmatus tuleneb esmalt sellest, et eesti keeles pole mitte kui ühtegi seenetemaatilist kirjutist. See on fakt, minge guugeldage kui kahtlete faktis. Asjatundmatus ja infopuudus tuleneb punktist 1 ja ka pimeda eelarvamuste kultuurist. On mingi eelarvamus, et raha ja alko on hea, aga seen paha, kuid põhjendada oma sellist arvamust ei suudeta, ja üldse ei ole suudet ega kommet mõelda.

3. punktis 2 kirjeldatud võhiklikkus paneb fantaasia tööle, et ju seened avavad mingit maailma või tekitavad motivatsiooni või lausa tekitavad doppelgängereid. Aga fantaasiaga on seotud uudishimu ehk huvi. Kui on alateadlik huvi seente vastu, siis see tähendab nagu punktis 1 kirjeldatud sisemisi soove. Kui teil on mingid soovid, siis mõelge, kuidas saaks neid realiseerida. Vaevalt, et säutsumisega soovid täituvad.

Teie rahvus on religioonide osas võhiklik, kuid seente teemal 5X võhiklikkum. See on fakt. Mõtisklege, et kuidas saaksite oma võhiklikkust ravida.

Nagu näete, siis minul ei ole küll vaja ei seeni ega pingutust, et harutada säutsumised lahti kolmeks punktiks. Või rääkida muust, teada elust, olla inimene.

Mind paneb imestama, et te oelte niivõrd harimatud nii seente kui muus osas, kuid seejuures ka nagu räämas nukitsemehed, et kui keegi pakub seebivett ja sarvede viili, siis puksite vastu ja jooksete tagasi metsa ära.

Ma isiklikult ei söö hetkel seeni, kuid pisivalgustusi esineb aina sagedamini küll. Reedel lõi korralikult pildi eriti selgeks silme ees. Eks sedalaadi paugud tulevad mitmetest asjaoludest. Paraku ei ole mõtet neist ja muust rääkida, kuna te pole veel valmis selleks. Seetõttu soovitan arutada lihtsamatel teemadel. Näiteks arutlege oma rahvusest, endast. Mis tunnuseid suudate näha enda rahvuse puhul?

Head arutlust.
 
Q1 03. detsember 2019, kl 19.44
No Onu Pähh, kuidas siis elu läheb ja miks Sa enam seenesousti kartulitega ei taha süüa?...:)
 
OP 04. detsember 2019, kl 20.05
Tere päevast.
Kui teid huvitab, et kuidas minu seenesöömine kulgeb, siis peaksin vist vastu küsima, et kuidas teil unenäod kulgevad? Mõlemad ju samaväärsed asjad, või mis?

Annaksin meeleldi üldinfot seente osas, kuid mitte detailinfot ega nö süvainfot. Olen mõtisklenud, et miks ma ei raatsi anda nn süvainfot, et kas tõesti on tegu haige egoga jne. Vastuseks on, et on seletamatu tunne, et süvasaladusi lihtsalt ei tasu anda. Ju siis osati haige ego ja osati ka mingi aimdus. Üldinfot võin aga huvilistele muidugi jagada. Kordan, et miks mitte jagage siis unehobilised ka oma unehobi üldvihjeid.

Olen tarbinud mitmeid esoteerilisi drooge, ja minu valik jääb seente juurde, alatiseks, arvan et alatiseks. Kui teile kui esoteerika hobilisele tundub, et seened ja muu ei ole head vms, siis kinnitan et eksite. Need on teie hobi nurgakivid. Toon põhjenduseks näite oma kogemusest. Kui aastaid nn mediteerides ehk keskendudes saavutab isik vahel harva selle, et näeb üksikuid pildikesi suletud silmadega, vahel väga harva ka tekivad ka keskendumise ajal füüsilised vibratsioonid selgroo sihis, siis see on ka kõik, ja seda väga harva. Ma ise olen nn medides saanud vibratsiooni tunnet südame piirkonda väga harva, väga harva. Ah et teil ja buda munkadel kogu keha vibreeriv iga päev medides või? Ärge tehke nalja. Kui aga seeni süüa, siis on aga esohobiliste nn tshakrad kohe vibreerimas, otse südamest peakolu keskele välja. Ja need on täpselt samad vibratsioonid, mida mungakesed ja muud harjutavad aastakümneid joogade ja muul viisil, ja siis vahel harva neid kogevad. Ja kui räägime visuaalsetest piltidest, mida mediteerijad üliharva näevad, siis seentega lähevad needsamad pildid koheselt käima ja kui doos korralikum, siis mitte ainult pildid, vaid ka tehakse läbi nn surmaeelne teekond. Kui teid huvitab, mis on teie tegelik rahvus/identiteet, siis seentega saate surmaeelse kogemuse ja näete, et mis see on, kui näete nagu mina tunnelit nagu lääne ehk arenenud kultuurid, siis oled läänekas, mitte venelane, kui näete jõge, siis hiinlane, jne. Üldiselt pole tähtsust, kas näete tunnelit või jeesukest või muud, oluline on mõista, et see on seesama nägemus/kogemus, mida ka autoavarii tegelane haiglavoodis näeb. Tunneli lõpus pidavat nägema surmaeelsed inimesed mitmesuguseid esoteerilisi asju, sh sugulas-hingi, aga see kõik on individuaalne minu arvates, ja sealmaal pole enam tavaloogikaga ja tavaarusaamaga vaja asju seletada ega analüüsida- kuid ei maksa ka fantastikasse laskuda oma esohobiliste tõlgendustega. Kokkuvõttes on minu hinnang selline, et esohobiliste jaoks on seened nurgakiviks ja üldiselt on tegu surmaeelse kogemusega. Kuid mitte alati, edasijõudnud saavad ka muidu niisama vaimseid reise/arenguid teha, ja seda eriti just mõõdukate doosidega. Kui on mingigi nn esoteeriline pädevus, näiteks oma mõtteid peatada jms aju hallata, siis seened on kahtlemata katalüsaator ja abiks. Minu kogemuse järgi on seened aidanud üleüldist võimekust. Näiteks kui olen kogenud ülitugevaid süda-aju suunalisi vibratsioone, ehk teie hobi mõistes "tshakrate puhastamist", siis peale seda on tava/kaines olekus meditatsioonid palju tõhusamaks läinud, põhjendada võibki nii, et "kui oled (seente kaasabil) kogemuse saanud, siis hiljem on (tava olekus igapäevaselt) palju lihtsam kogetud korrata (ilma abivahendita/seenteta)".

Mina armastan väga seeni ja väga tõenäoselt jätkan nendega ense arendamist. Ma olen sellisel arengutasemel, et ma ei võta kinnisideid, ma lihtsalt annan hinnangu fraasiga "väga tõenäaoselt jätkan", kuid ma ei tee mingeid lootusi ega ootusi. Sest elu on areng ehk muutumine. Võimalik, et muudan seentehobi osas miskit, hetkel aga küll ei tunne et miski muutub ses asjus.

Nn valgustused tulevad küllalt sagedasti mu peakolu sisse viimasel ajal. Ja minu analüüsi järgi on see osaliselt kindlasti esoteeriliste seente abi. Raske on muidugi öelda, et mis täpsemalt elus asju tingib/tekitab. Näiteks kui sööte prae ära ja tervis läheb heaks, siis ka on raske öelda, et kas põhjuseks oli siis prae sees olev üks komponent vitamiin B või? Ma ei usu numbrisse üks ja see on minu praegu elufilosoofia olulisemaks nurgakiviks. Seejuures kui keegi esitab mingi filosoofia numbriga 1, siis ei ole tunnet, et suhtun sellesse kui piiratud ala-arenenud filosoofiasse, vaid võtan seda kui "jah, võimalik et 1, võimalik et 2, kindlasti mingi perspektiivi järgi saab vaadelda ka kui numbriga 1". Praktiliselt usun, et tõde on mitmetahuline ja sõne "mitme" ei tähenda arvu 1, kuid kindlasti saab vaadelda mingist silmapunktist ka kui arvuna 1. Võib-olla siis saaks väljendada teie emakeeles sellist maailmasuhtumist kui "rõõmsameelne purjus pohhuist", kes siis ei ärritu elu üle, kuid sisemas usub oma elufilosoofiat ja selle nurgakiviks on, et "maailma ei saa seletada arvuga 1, kuid pole ka vale kui keegi seletab selel numbri abil".

Väikevalgustus oli hiljuti, kuid suurvalgustuse sain augusti lõpus. Sedalaadi nn valgustused on huvitavad muidugi, sest eks nad muudavad mingit suhtumist ja sellejuures ka elukvaliteet muutub, et ei stressita niipalju ja muud.

Seentehobi juures tuleb ka vaeva näha, et päris nii see pole, et söön imetableti alla ja saan imeliseks. Sama on ju ka nn kirgaste unenägude hobilistega, et niisama und näha vahel ei pruugi anda piisavat pauku peakolule. Tuleb ikka rohkem harjutada ja peensusi omandada.

Paraku ei ole ma teie rahvuse puhul näinud ei seente ega unenägude alast materjali. Seega, head pioneerid, valgustage oma kaasmaalasi. Mina võin üldinfot jagada nagu praegu tegin seente osas. Kordan, et tegu on teie hobi nurgakiviga. Kui te olete selle väite vastu, siis arutleme, et miks te oelte teisel arvamusel.

Head arutlust.
 
Grass 04. oktoober 2021, kl 02.41
Ei seda suuda miski peatada, mis on pika inimtegevuse tagajärjel rivist välja löödud, pealegi on ülerahvastatus, see kõik mõjutab kliimat.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!