Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Religioonide teema.
 
Taat Malaat. 15. juuli 2018, kl 21.36
Kuna foorumis räägitakse Jumalatest ja religioonidest, siis tehke seda parem ühes siinses teemas.

Tõstatage ise arutlusteemasid teile huvipakkuval religioonil ja teemal.

Toon abistava näitena sellise teema.

Esmalt toome 2 vastuolulist / vastupidist väidet/arvamust:

1. Sikhi väidab, et Sikhi guru Nanak ei olnud Moslem.
https://www.youtube.com/watch?v=PNygsMyrXwA

2. Moslem väidab vastupidiselt, et Sikhi guru Nanak oli Moslem.
https://www.youtube.com/watch?v=6seiM8EInZk

Seejärel tõstatame küsimuse, et kumb väide on teie arvates tõene, kas 1 või 2?
Te võite tuua väite 3 ja 4 lisaks, mis erinevad väidetest 1 ja 2.

Kui oleme üheskoos arutluse käigus leidnud, kas Sikhi guru Nanak oli Moslem, siis võime edasi pärida, kas ta oli jumal . Või hoopis keegi leiab videodest või nende all olevatest kommentaaridest mingi lause, mille üle ta soovib teistega siin arutleda. Näiteks siis ühe video all on huvitav kommentaar/küsimus, et kas Nanak ja Jeesus ütlesid oma elu ajal, et nad on vastavalt sikhi ja kristlane? Mõni piibliteadlik tuleb lisab, et ei nad ei öelnud oma usundi nime oma elu ajal või tuleb ütleb vastupidist. See on mõnele huvitav detail järele mõtlemiseks. Siit tõstatate järgmisi küsimusi ja teemasid.

Te võite ignoreerida minu poolt abistavalt toodud suvalist esimest arutlusteemat sikhismi kohta.
Ma lihtsalt abistan rääkima.
Eesmärgiks on et teie õpiks rääkima.

Head arutlemist.
 
Taat Malaat. 15. juuli 2018, kl 22.01
Religiooni mõiste alla võib liigitada mitmeid usundeid ja asju, millest kõigest siin ka rääkida.

Näiteks mitmesugused sõltlased palvetavad igapäev mingi teatud Kõrgerma Väe poole. See on siis
omamoodi religioon, milles on ka omamoodi arutlust tekitavad teemad.

Näiteks mitmesugused spirituaalsed/vaimsed inimesed kasutavad sõna Jumal üldse mitmes erinevad tähenduses ja nende religioon on omade mitmete arutlusteemadega.

Siin foorumis on populaarne Narsiaanlsus, millel kindlasti samuti omad temaatikad. Siinjuures mainin üle, et ei maksa mind kuidagi selle Narsindusega ega muu religiooniga seostada, mina neid ega kedagi teist ega ennast siin ei turusta. Mul on oma religioon.

Noh ja kui teil on soov luua uut religiooni, siis võime ju luua.

Paljudes religioonides on olemas mingid Kuradid ja Saatanad ja siis esoteerikute jaoks on hobi siis tegeleda selle osaga religioonidest.

Seega on see religioonide teema lai, kuid püüame ikkagi teemasse jääda. Näiteks kui mõni hakkab pikalt rääkima kuidas tema soola panni peal praeb, siis see soola Vuuduu pole enam piisavalt religioonidega seotud ju ja las teeb eraldi Soola teema omale või VuuDuu teema.

Ühes hiljutises kõrvalteemas keegi soovis alustada Budismi kohta arutlust, paraku ei mäleta, mis väited/mõtted tal selle Budismiga olid. Kui keegi oskab üles leida tema väited, siis pange kirja ja arutleme.

Head religioonide arutlust.
 
Hillari Klimtpon 20. juuli 2018, kl 19.20
Aga see nõuab lihtsust ja vahetegemist. Sest nad omavad vaba aega ja nad on sõltumatud. Meile kõige olulisem on see, mis on hästi meeldiv võimalus valida, kui nad on lubanud teha aga miski ei ole nii. Iga rõõm on tervitatav ja iga valu välditav. Aga teatud psühhiaatrilistel tingimustel ja vajadusi arvestades oma ülesannetes siis sageli juhtub, et naudinguid hüljatakse, või väldib rõõm ja pahameel mõned asjad, mis ei ole aktsepteeritud. Valiti need küsimused käesolevaks, seega on isikul kohustus olla tark mees, et ta teaks kas ta lükkab naudingute tagamise anarhokraatiasse või muidu ta püsib valu, et vältida hullemat valu. Sest keegi lükkab tagasi meeldimist, või väldib rõõmu ise, sest see on rõõm, kuid kuna nad ei tea, kuidas jätkata rõõmu ratsionaalselt tekivad tagajärjed, mis on mured. Aga see nõuab oneroidsust ja pronokeerimist. Sest ventropoodid omavad vaba aega ja nad on sõltumatud. Meile kõige olulisem on see, mis on hästi meeldiv võimalus valida, kui nad on lubanud teha aga miski ei ole nii. Iga rõõm on tervitatav ja iga valu välditav. Aga teatud enterotsefaalseletel tingimustel ja vajadusi arvestades oma ülesannetes siis sageli juhtub, et naudinguid hüljatakse, või väldib rõõm ja pahameel mõned asjad, mis ei ole aktsepteeritud. Valiti need küsimused käesolevaks, seega on isikul kohustus olla tark mees, et ta teaks kas ta lükkab naudingute tagamise plutokraatiasse või muidu ta püsib valu, et vältida hullemat isiksuse lõhestumist. Pean tunnistama, et mul tekib mittevälditav koonukramp sellist taatmalaatlikku narsiaanlase randommöga siia kribades, kuid see selleks. Sest keegi lükkab tagasi oikumeenilist meeldimist, või väldib rõõmu ise, sest see on rõõm, kuid kuna nad ei tea, kuidas jätkata rõõmu ratsionaalselt, tekivad tagajärjed, mis on fataalsed.
 
Taat Malaat. 29. juuli 2018, kl 16.40
Kui keegi arvab, et tal on mingigi seotus religiooni(de)ga, siis peaks ta olema võimeline suupragu avama sel teemal. Või mis?
Teeme siis abistavalt ise algust ja toon alustuseks veebilehe kus on numbrid ja tähed:

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Europe#Eurobarometer_survey_2012

Esmaküsimus oleks, et kas religioonidega huvituvad inimesed oskaks alustada mõnda arutlust toodud religioonide veebilehe arvude või tähtede või kirjavahemärkide või piltide baasil? Või muul teemal?

Kui jah, siis head arutlust.

Kui ei, siis abistan peagi teid.

Head religiooni.
 
O.P. 13. jaanuar 2019, kl 00.55
Religioonid arendavad teid, kui teil on küsimus millist religiooni valida, siis teen ettepaneku alustada esmalt arutlust, dialoogi, räägime, milline elustiil teil on, jne.

Legendaarne Säde on eksinud niivõrd paljude asjadega, sh ka religioonide ja toitumisega seotud aspektide kohta, et silme eest läheb mustaks. Seetõttu teeme selgitustööd religioonide teemal, teie arenemata rahvusel ei ole sellest mingit arusaama.

Soovitan metoodiliselt ka seda, et jätame jeesuse religiooni kõrvale, valige ülejäänute hulgast ja arutleme.

Religioonid arendavad teid.
Mina ei vaja arendamist (enam), kuna adun religioone ja elu, olen saanud aj usellele tasemele, et hindan asju millisekunditega ja väga täpselt. Sellise küpsuse sain kuskil 30ndate eluaastate alguses. Võin tuua nimekirja arengutehnikatest hiljem. Põhimeetodiks on see, et õpite rääkima. Tulge rääkige minuga milelst soovite, kasvõi sikhismist või esoteerikast. Ma ei usu kumbagi aga annan teile pädevad vastused ja soovitan teile vahpealse arenguetapina sobivat religijooni.
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 08.40
Siin on nüüd hästi näha, kuidas patsiendi haigus kulgeb. Ta on täielikult allutanud iseennast oma teemale. See on tavapärane. Selline haiguse kulg on ohtlik ja vajab sekkumist. Tunnusteks on hüplev ja ebaselge jutt. Tihti peetakse ennast paremaks ja targaks. Ülaltoodu on väga ilus õpikunäide sügavast depressioonist, lahknevatest minadest ja üksindusest.
Eks ootame ära tema järgnevad vaimuhaiguse hood ja siis saan vaheanalüüsi koostada.
Niikaua kuniks ta siin ravil käib, on ta meie kontrolli all. Püüdke teda mitte peletada. Mujal ei saa teda nii vabalt ravida ja teda mõõda palateid taga ajada on kah keeruline. Tundub, et tal on veel mitu aliast peidus. Alaarenenuna pole tal kahjuks suuri lootuseid aga ometi me teame, et tema rahvust on julma selektsiooni teel juba kord aidatud!
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 08.44
Täpsustan, et jutt käib mentaalsest alaarengust. Sealt siis probleemid haridusega, käitumisega jne
 
O.P. 17. jaanuar 2019, kl 12.34
Dr. Aibalit Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Täpsustan, et jutt käib mentaalsest alaarengust. S
> ealt siis probleemid haridusega, käitumisega jne

mainid minu "rahvust", aga nimeta, et mis rahvus see siis on?
Sa ei tea?
Aga mina tean küll kõike, millest räägin.
Kui hinnata inimest, kes ei tea mida räägib, ja inimest kes teab kõike, millest räägib, siis ühte peetakse tervemõistuslikuks, teist mitte.
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 15.23
Näen, et oled hoolsasti siin ravil ja õpid inimestega suhtlema.
Tubli! Minu ravi sinu üle on järjepidev ja edukas. On tagasilöõke aga laias laastus toimub edasiminek. Parim tõestus on, et vastad juba korrektsemalt. Teiste alahindamine ja alla surumine on veel tugevalt sees aga see on sinu rahvuse geneetiline eripära. Sinu rahvuse madal EQ ja IQ on just peifus nende emotsioonide taga. Ei ole midagi, tuleb raviga jätkata. Ootan sinu arutelusid. Kahjuks täna sa midagi asjaliku peale eneseõigustuse teinud ei ole. See on mööduv faas.
Ka oled vahel nagu väga jonnakas. Ühel hetkel allud ilusasti ja siis tuleb mingi faas kus jonnid. Võib kahtlistada pohmelushetki. Alkoholism on suur mure. Soovid sa seda arutada? Oled juba peaaegu arutlemist ja vestlust võimaldavas faasis ja liigume edasi.

Vasta järgmistele küsimustele:

Kas alkohol aitab viia mõtteid oma muredest eemale?
Kas võib olla, et oled veel joovastavate ainete lõksus (kanep, amfetamiin vms.)?
Kas erutus puuviljade vastu on kuidagi seotud su ema rindadega?

Kiidan sind kui tublit ent madala mentaalse maailmapildiga inimest.
 
O.P. 17. jaanuar 2019, kl 15.35
Dr. Aibalit Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Sinu rahvuse madal EQ ja I
> Q

Esmalt kordan küsimust, et nimeta mu rahvus kui seda tead.
Kui sa ei vasta küsimusele, siis sa ei tea seda rahvust.
Kuidas hindad selliseid inimesi, kes ei teagi millest räägivad?
Mina tean küll sinu rahvust ja vastan kõigele ammendavalt.


>
> Vasta järgmistele küsimustele:
>
> Kas a
> lkohol aitab viia mõtteid oma muredest eemale?
>

Jah, alkohol nö eemaldab, kaugendab, viib eemale muredest ja muust. Aga kangemad ained lähendavad, näitavad muresid lähedalt jne. Kas see vastus ammendab?


> Kas võib olla, et oled veel joovastavate ainete lõ
> ksus (kanep, amfetamiin vms.)?

Kõik võib olla, aga kuidas seda tõestada? Mina tean, et ei ole sõltuvuses ja ma ei kasutagi neid aineid mida kirjeldasin, ma söön ainult seeni. Kui sul on vastupidine uskumus, siis on sul vaja seda kuidagi tõendada, minul aga pole vaja tõendada. Seega, head tõendamist.



> Kas erutus puuvi
> ljade vastu on kuidagi seotud su ema rindadega?
>

Mul ei ole erutust puuviljade suhtes. Kuyi olen maininud puuvilju, või lennukeid, siis see ei tähenda, et need oleks tabuteemad, ega ka tähenda, et olen kamikaaze lendur. Tõenäoliselt olid mingid kavatsused kui mainisin puuvilju ja lennukeid, eks minge uurige, kus mainisin ja uurige kavatsusi. Kui teil on uskumus, et kindlasti oli mu eesmärgiks majatornide vastu lennata jms, siis on vaja kuidagi tõendada seda uskumust. Väga raske on tõestada, et mis võiks olla teise inimese eesmärgiks, või mis mõtted tal hetkel peas on.

Küsin, et kas said ammendavad vastused? Kui jah, siis miks sa ise ei vasta?

Ma olen alati vastanud kõigele ammendavalt ja arvan, et see on kasulikum kui vaikimine või jonniküsimuste küsimine.

Kokkuvõttes annad mõista, et ma olen pähh. Aga see on nagu grammatika ja teksti laiuse teema, et me siinsed oleme üle arenenud sellest tasemest. Me ei näe mõtet nimetada teisi pähhiks. Seda teevad algklassi lapsed. Meie tasemeks on siin kuskil põhikooli tase, seda siis euroopa arenguskaala järgi. Sa ei mahu skaalasse, aga meil ei ole ka soovi sulle seda algharidust anda.
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 16.07
Väga tubli!

Kiidan, et oled jonnituurist üle saanud ja osaled ilusasti raviprotsessis.
Siin olen mina ikkagi doktor ja küsimusi küsin mina. Sina oled madala vaimse võimekusega patsient kes elab luuludes ja väärarusaamades. Minu rahvuse kombeks ei ole küsimustele vastamine vaid haigete inimeste aitamine. Võta seda kui samariitlust ja ole t\nulik, et keegi sind raskel ajal aitab.



Nüüd on meil teada ka sinu vaimse ja mentaalse arengu mootor. Selleks on seened. Enamus rahvustele mõjuvad need vaimselt pärssivalt, aga sinu rahvuse eripära tõttu ei saa enam miski mentaalset arengut allapoole viia kuna põhi on saavutatud. Meil on vaja lihtsalt sind integreerida ühiskonda.

Paljud sinu endised sõbrad in sind hüljanud ja nüüd otsid endale uusi vestluspartnereid. Kui me suudaks ka reaalsusesse tuua sinu enda nägemuse ja positsiooni ühiskonnas, siis on lootust, et sinuväärsed sõbrad ilmuvad tagasi. Hetkel on nad sind hüljanud põhjendamatult kõrge ego tõttu.

Juba sinu viimane vastus annab aimu, et tõeline põhjus on ikkagi lapsepõlves ja ema rindades. See on teema mida väldid nagu tuld.
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 16.10
Aga ikkagi tahan veelkord kiita ravis osalemise eest. Nüüd kommenteeri ka teisi teemasid, see annab parema ülevaate.
Võta seda kui oma raviarsti käsku .
 
O.P. 17. jaanuar 2019, kl 17.09
Ütled, et eesti rahvus ei vasta küsimsutele.
Sellega nõustun ja üldistades võib öelda, et te ei oska rääkida.
Seega oleme samal meelel.

Sul on siin peremeesriigi Venemaa nimetus "ai baliit", päras on vene muusika ja meelsus ja eetika, miks sa sinna siiski ei soovi naasta?

Kuna sa ei vasta küsimustele, siis jah, ega pole kerge sinuga :D

Sel juhul võime proovida sind ignoreerida, ei vasta sulle ja eks siis spämmi pealegi monoloogi stiilis.

Dr. Aibalit Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Minu rahvuse kom
> beks ei ole küsimustele vastamine
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 17.25
Tubli! Oled siin aastaod monolooge pidanud ja foorumi tàis läbustanud. Seega on ravi edukas. Nüüd olen peegeldanud sulle sind ennast. Kohe märgata, et ravi toimib. Ootan uusi arutelusid. Kas oled selleks enam võimeline? Tuldub, et jonnihoog on peal. Pole hullu, küll ma su mõne teise kasutajanime alt taas ravile saan. Sinu ravi jaoks olen ma nõus kasvõi saja teema all kommenteerima ja uusi postitusi tegema. Sa ei suuda oma läbu pritsimata olla ja see on hea. Annab võimaluse simd ravoda. Vahepeal ma teen ka selle nime alt koondkokkuvõtteid.

Ole aga tubli ja agar postitaja, see on sinu ravimiseks vajalik!
 
Q1 17. jaanuar 2019, kl 17.30
Sa Onu Paha vist suures iseendaga rääkimise tuhinas unustasid ära mis kuupäev täna on...:)
 
O.P. 17. jaanuar 2019, kl 17.33
mis kpv siis on? ma pole kursis teie pangapühadega jms-ga.

Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Sa Onu Paha vist suures iseendaga rääkimise tuhina
> s unustasid ära mis kuupäev täna on...:)
 
Q1 17. jaanuar 2019, kl 17.54
Nojah seda ma mainisingi et oled unustanud...17 on ju täna...bänn on läbi...:)
 
Haha 17. jaanuar 2019, kl 17.56
Ta ju lubas, et ta ei lähe sinna ka 10000 euro eest tagasi. Häbi olla nii suur. Hale
 
Q1 17. jaanuar 2019, kl 18.00
No jah aga ehk ikka proovida veelkord...ehk seekord õnnestub...:)
 
O.P. 17. jaanuar 2019, kl 18.07
Minul ei ole küll mingit häbi, mida ma peaks häbenema?

Paraweb on kajulik ühiskonnale ja kui ma selles osaleksin, siis oleksin kuriteole kaasa aitaja.
Andsin seda neile mõista ja sain alatise bänni.
Mina nende reegleid ei rikkunud ja mind kiideti nagu ka siin kiidetakse.

Põhjendage, et mida seal kasulikku on? Seal on venemeelne ja venekommetega rahvas, isegi vene hümne postitavad ja käituvad samuti vene stiilis. Mind igatahes häiris selline kahjustav käitumine ja seetõttu ma sealt lahkusin.

Kui teile pakub sealt pinget, siis olen alati soovitanud, et minge aga ja olge seal. Paraku ei minda, võimalik, et nähakse konkurentsi vms.

Aga las siis jonnivad siin, usun et pikapeale ravime nad tervemaks.
Arvan, et võiks proovida natuke aega lihtsalt ignoreerida parakaid, et lihtsalt ei vasta nende siinsetele jonnilpostitustele.

Jätkame arutlusega ja lihtsalt ignoreerige kui tulevad pärade jonn vahele.

Siin on religioonide teema nagu näen. Lisage siis mingeid mõtteid neil teemadel.

Ise olen mõelnud, et kas ülivalgete hammaste omamine on nagu mõõga kandmine osade religioonide puhul. Sest kõik hindud tähtsustavad valgeid hambaid ja neil kõigil tõesti on. Pakuvad nätsu peale lõunasööki jne. Tegu ei tundu olema rahvuskultuuriga, vaid religiooni tõekspidamisega. Te ei pea guugeldama selle kohta, lihtsalt lisage oma spontanne arvamus, nagu mina hetkel lihtsalt võtsin taga taskust selle hamba teema.

Head arutlust.
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 18.11
Ahhaa... Saime jälle raviga alustada.
Tundub, et lisaks kõigele oled nüüd peitmas oma nõrkuseid (põrumine, enda ülehindamine jne) ksenofoobia ja rahvuate vahelise vaenu õhutamisele.
See on väga omane salgajatele ja valetajatele.

See on huvitav pöõre. Loen põnevusega edasi.
 
O.P. 17. jaanuar 2019, kl 18.23
Kiidad, et siin on huvitav, teised kiidavad samuti.
Aga ära teiste rõõmu ära võta, et loe siis vaiksemalt ja kiida pisut harvem.
Head lugemist.

Dr. Aibalit Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Loen põnevusega edasi.
 
Kahtlaselt vaikne 17. jaanuar 2019, kl 18.24
Ei tea kas O.P. vajus narkounele? Vedeleb, süstal veenis....
 
Dr. Aibalit 17. jaanuar 2019, kl 18.26
Tõesti on huvitav jälgida kuidas su maailm aina enam ja enam sohu vajub.
Lõpuks on ainult riismed, siis hakkad nullist ennast üles ehitama. Tubli patsient. Kiidan.
 
Täna 17. jaanuar 2019, kl 18.27
on eriti aktiivne siin, niipalju postitusi ja mõtteid.
 
hmmm, 17. jaanuar 2019, kl 18.28
Kellega räägid ja kuidas see religioonidega seostub?


Dr. Aibalit Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tõesti on huvitav jälgida kuidas su maailm aina en
> am ja enam sohu vajub.
> Lõpuks on ainult riismed
> , siis hakkad nullist ennast üles ehitama. Tubli p
> atsient. Kiidan.
 
Teema ei oma tähtsust 17. jaanuar 2019, kl 18.40
O.P. on kõik kohad teemavälist jama täis ajanud ja nüüd peab tema ravi samamoodi kannatama.
 
valgete 17. jaanuar 2019, kl 18.45
hammaste asi võib olla geenides.
 
aga sa 17. jaanuar 2019, kl 19.03
Teema ei oma tähtsust Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> O.P. on kõik kohad teemavälist jama täis ajanud ja
> nüüd peab tema ravi samamoodi kannatama.

näita, kus siin on sinu teemakohast juttu?
 
Ihihihiii 17. jaanuar 2019, kl 19.09
Lugeda sa kah ei mõista...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!