Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Kutsun osalema! Väike mäng: Tulevik
 
Mina Olen 31. juuli 2018, kl 14.30
Teen ettepaneku, et kõik kes arvavad ennast olevat võimelised tulevikusündmusi kaardistama, paneksid siia kirja 5 eestlastele olulist tulevikusündmust.
Aeg ei oma tähtsust, aga tegu võiks olla ikkagi lähituleviku protsessidega, mida me oma tõenäolise eluea jooksul näeme.

Oleks ka viisakas, kui me ei kritiseeriks teiste visioone- küll aga oleks siin koht, kus enda tulevikunägemus, mis on tõeks osutunud, esile tõsta.

Minu viis on:

1. Eesti langeb Venemaa mõjusfääri (paanika).
2. Iisrael viskab Palestiinale tuumapommi, misjärel saabub maailma rahu.
3. Juudid heidetakse ÜRO (v. analoog) otsusega Jerusalemmast välja.
4. Nii nagu "mees on pea- naine on kael" nii saab Eestist Venemaa "Kael".
5. Yana Toom saab Venemaa presidendiks. Eesti saab maailma juhtivaks riigiks.

Tänan, kui ei kritiseeri, sest ma ei saa ju ometi oma visiooni muuta!

Mina Olen
 
Taat Malaat. 31. juuli 2018, kl 20.07
Ma tuvastasin oma ainulaadsel ja patendeeritud meetodil, mida kinnitavad ka arvukad teaduslikud katsed, et su organism on liiga happeline.
Ükski neist teesidest ei pea paika.
Rääkisin jumalaga ja ta arvas, et hüääna toomist ei saa kunagi Suursuguse Venemaa Presidenti.
 
Taat Malaat. 31. juuli 2018, kl 20.12
Keegi on siin minu nime all esinenud ja rahvale usu oopiumi silma puistanud.
Yana Toomist võib saada küll President ja väga võluv.
Kuid mina tean, et minust saab Universumi Isa.
Minu paremal käel istub isemaag ja vasakul Igor Mang.
 
dame 02. august 2018, kl 14.21
Eesti läheb tõesti üle (tagasi) Venemaa mõjusfääri. See päästab Eesti läänes käivitatud enesehävitusest mis on kaasa tõmbamas ka Eestit. Eestlane on liiga nõrk, et oma isamaad päästa lääne käest. Selle teeb ära venelane. Hinnaks on Eesti iseseisvuse kaotus ja kogu maa minek Moskva kontrolli alla. Ma kahtlen kas pehmem variant kus Eesti säilitab oma omariikluse moodustades vaid liidu Venemaa Föderatsiooniga, teostub. Selle variandi järgi distantseeruks Eesti võim läänest ja selle hukust ning hakkaks looma liitlassuhet Venemaaga. Eestisse tuleks kaitseks idioodistuva lääne eest Venemaa militaarbaasid. Loodaks leping Venemaa ja Eesti vahel mis paneb õiguslikult paika poliitilismajanduslikud suhted jne. Tavalisele inimesele läheks elu paremaks. Elamiskulud langeks kordades sest Venemaa müüks meile madalamate hindadega elektrit, kütust, gaasi jne.Meie matsidele kes südamest vihakavad kõike mis venega seotud, on see muidugi maailma lõpp. Kaasa ei tunneks neile....
Tuumasõda võib käivituda küll lähiaastatel. Oleks nagu kaks varianti: üks on totaalne ja üleilmne kus kõik riigid kel on tuumaarsenal, kasutavad seda vastaste peal või lokaalne tuumasõda kusagil lähis-idas. Planetaarne tuumasõda viib ellujäänud osa inimkonnast tagasi 12 sajandi tasemele.
Tõenäoliselt liituvad Venemaa, Hiina ja India. Lääne leer saab olema huvitatud selle liidu hävitamisest sest see liit hakkab väljastama kulla tagatisega raha. Päris raha on see mis kukutaks kokku kogu praeguse lääne. Föderaalreserv on viimaste aastakümnete jooksul trükkinud katteta raha vist sadade triljonite dollarite väärtuses.
Yana Toomi ei puutu keegi sest tema olemine poliitikas on tingitud kõrgematest seadustes kui need mida meie valitsus toodab. Toomi on vaja tasakaaluks refide ja nendesuguste vastu. Ka Savisaare roll omas samasugust põhimõtet. Toomist võib saada EV president. Ja Na Toom(pea).
Rahvale pole vaja riikliku moodustist mille iga president on rahva poolt vihatum kui teine, mille ükski amet ei saa mitte ühegi ülesandega talutavalt hakkama, kus valitsus teenib teiste riikide huve, kus kõik mis väärtuslik parseldatakse õhu vastu maha teistele maadele. Kus kõik hea ja kultuurne vahetatakse välja porno vastu.
 
Taat Malaat. 02. august 2018, kl 17.19
Internetis / Youtube's on nimekirjad tuleviku kindlatest (ja üsna kindlatest) sündmustest.
Neis on näiteks tähtajad, millal saab mingi väljakuulutatud teadusprojekt valmis.
Ja et millal nafta otsa saab ja muu selline üsna kindel.

Näiteks siin üks selline nimekiri tuleviku kohta:

https://www.futuretimeline.net/21stcentury/2020-2029.htm

Sedalaadi nimekirjade läbi vaatamine võtab päris palju aega.
Sest näiteks osad nimekirjad on teadussündmuste kohta, mis räägivad, mis seisus mingi teadusharu oma projektidega hetkel on. Selliste asjade lugemine / kuulamine võtab päris palju aega, kuna tuleb anda ajule aega, et üldse kurssi viia end vastava valdkonna /teadusharuga. Näiteks siis meditsiinis on vähkide kiiritamise viisid arenemas uuele tasemele ja esmalt tuleks üldse aru saada, et mis asi see vähk on ja mis asi on kiiritus jne. Tuleb leida aega (ja soovi), et kurssi viia end meditsiiniga üldse. Ei pea just ülikooli pinki nühkima, aga täiesti reaalne, et ühel tavalisel eurooplasel võib kuluda terve nädal, igal õhtul paar tundi, et uurida, mis moodi tänapäeval vähki ravitakase üldse. Peale sellist nädalat uurimist saab siis naasta tuleviku ennustuse video kohta, mis rääkis, mis seisus on vähiravi ja seejärel saab siis kaasa mõelda sel teemal ja "ennustada" omapoolselt.
Sedalaadi nimekirjade läbi vaatamine võtab päris palju aega.

Seega, kui on soovi olla laia silmaringiga, siis telesaate vaatamise asemel tasub aega pühendada küll teaduse/ühiskonna olukorra peale ja pisut siis ka ennustada sealhulgas edasisi arenguid. Lisaks, selline mõtlemine ühiskonna tuleviku nimel/kohta, annab ju tegelikult ülla kõrgel tasemel ühiskonna teenimise vajaduse rahulduse, saate selle "orgasmi", mida Maslow jt mõtlejaid nimetavad üheks kõrgeimaks tasemeks ja minetea kuidas esoteerikud või mistahes muud valdkonnad sellist asja nimetavad. Seega arendav ja üllas tegevus, miks mitte areneda sel viisil oma eluteel. Muidugi on ka muud viisid ja vajadused ja lahendused elus, sealhulgas ka telesaate nautimine on kauslik ja vajalik ja ei maksa seda alahinnata.

Üheskoos teadusega ja tervemõistuslike inimestega ei usu ma abraka-tabradesse / muinasjutulistesse asjadesse, sest neid pole tänaseni keegi tõestanud, demonstreerinud ega midagi. Enne toodud nimekirjad tuleviku kindlatest sündmustest on 90% kindlad ennustused, aga nende baasil välja mõeldud uued oletused juba vähem-tõenäosed, näiteks 7% tõenäosed. Näiteks siis väide, et Eesti läheb Vene koosseisu tagasi vms on kuskil 7% tõenäone, mis pole väga väike tõenäosus. Samas võib-olla läheb Eesti Soome koosseisu ja tõenäosus on 6 %. Seega eks see ennustamine on nagu on ja tõenäosuse rvu paika seadmine on ka keerukas, räägiks sellest natuke alateemana.

Kui inimestel lasta välja mõelda üks arv vahemikus 1-10 ja panna see vaikselt kirja, siis elu näitab, et väga suur hulk vastanuid pakkus arvu 7. Sellepeale saab siis katse läbiviia hüüda, et näete arvasin ära teie arvu, olen suur mõtete lugeja ja eiteamis maagiliste võimetega. Selle arvu 7 kohta tõime kusagil teemas ka video, mis näitas, et tõesti enamus inimesi armastab valida arvu 7. Seletust 7-me paradoksile teavad asja-tundjad paremini, ma ei näe vajalikuks teada seletust. Elus ei ole vajadust ega aega kõike teada (saada). Võimalik, et arvu 7 sositab mingi aju moodul, mis toimetab tagaplaanil meile märkamatult. Näiteks on sedalaadi moodulid ajus isegi sellised, mis panevad teile teadmata teie osad lihased liikuma, rõhk siis sõnal "teile teadmata". Näiteks need, kes mingi vitsaga / pendliga tegelevad, siis nende puhul on selgitatud justnimelt, et ajus toimub selline tagaplaanil olev üksus, mis siis liigutab käe lihaseid vastavalt, et vitsad / pendlid pealtnäha "maagiliselt" ja seletamatult liiguvad teile soovitud suunas ja viisil. Nii on ka numbri 7 osas tõenäoliselt mingi passiivine tagaplaanil olev üksus ajus, mis siis seda numbrit 7 eelistab. Rohkem lugemist numbri 7 kohta seal:

https://io9.gizmodo.com/why-do-people-love-the-number-seven-so-much-1666353786

Kui inimestel lasta välja mõelda üks arv vahemikus 1-10, siis statilistelt on 10 erinevat arvu ja tõenäosus ühe ära arvamiseks on 1 /10 ehk 10.0 %. Samas äsja rääkisime, et tegelikult on arv 7 kõige populaarsem ja selle tõenäosus on suurem kui 10 %. Seega on raske selgitada, et mis on siis tõenäosus, kas 10% või 20 % või üldse 50 % (kui vaatame asja kahe (2) tulemuse järgi, et kas arvad ära või ei arva). Noh ja on mitmesuguseid muidki viise hinnata tõenäosusi asjadele. Osad asjad on ebaselged ja hämarad, seega on raske öelda, kui suur kaal/tähtsus neil on. Näiteks, kui ennustame arvu ja publiku hulgas pooled on teadlikud arvu 7 asjaolust, siis see teeb juba päris raskeks ennustamise sellise rahva pealt. Sest raske on hinnata kuipalju mõjutab asja see, et pooled isikud on teadlikud. Nad võivad oma teadmisi kasutada, samas võivad ka meelega nalja teha ja pakkuda mitteootuspäraseid variante / arve. Lühidalt öeldes on keerukas hinnata tuleviku sündmusi, kuna väga paljud asjad mõjutavad jne.

Seega on raske öelda, et mis tõenäosus on sellel, et Eesti langeb Vene mõjusfääri, mida siin pakuti. Ma pakkusin, et selle tõenäosuseks on kuskil 7%. Seega minu arvamus / ennustus ühtib teistega siin selles osas, kuid millised on minu põhjendused? Need on sellised:

1. Juba täna pole Eestis piisavalt eestlasi. Sest riigis on vähe elanikke ja väga suur hulk on mitte-eestlased, see hulk on väga suur, võimalik, et 50% juba tänaseks. Seega on väga väike hulk eestlasi eesti riigis hetkel. Mõnisada tuhat. Oleks tegu rahvarohke riigiga, näiteks 5 miljonit, kus pooled oleks võõrad, siis poleks hullu, sest neist 2-3 miljonit eestlast oleks kokkuvõttes päris suur hulk ja selline suudaks tõenäosemalt edasi eksisteerida. Aga täna Eesti riigis küll pole piisavalt rahvast ja on peaaegu pooled võõramaalased. Seega on väike tõenäosus, et selline väike kamp inimesi alles jääb. Väike kogum ei ole lihtsalt elujõuline. See on nagu pisike kalaparv ookeanis, mis lihtsalt kaob varem või hiljem ära.

2. Juba täna on Eestis suremus suurem kui sündimus ja seejuures ega eestlasi ei sünni, vaid segurahvaid / venelasi, neid kes ei ole eestlased ega kõnele eesti keelt. Seega on iive negatiivne ja isegi see väike iive sisaldab endas suurel hulgal mitte-eestlasi. See iive sisaldab täna eesti passiga vene keelt kõnelevaid isikuid ja tulevikus india rahvast ja pagulasi jne. Lisaks on eesti inimeste väljaränne Soome ja mujale aina kasvamas. Seega eestlaste rahvaarv kahaneb aina kiiremalt. Võimalik, et varsti on Soomes 200'000 eestlast ja Tallinnas 150'000 eesti inimest. Seega on rahva vähenemine väga tõhus ja pole küll märki, et rahvahulk hakkaks kasvama.

3. Eestis olevad võõrliigid sigivad võimekamalt. Nagu ka Ameerika naaritsad on võimekamad sigijad kui Euroopa naaritsad, nii ka Venelased ja pagulased sigivad eesti pinnal kiiremini kui eesti inimesed. Kuna eestlastel on madal sigivus, siis seetõttu surebki eesti liik välja ja küsimuseks on, et millal, mitte et kas.

4. Kui 20 aasta pärast pole eesti riigi sees enam eriti eestlasi, ja enamik on võõramaalased, siis on absurdne nimetada riiki Eestiks. Kui riigi territooriumil on 60% venelasi 30% eestlasi ja 20% pagulasi, ja neist kõigist kolmest grupist räägib vabalt eesti keelt ainult 25%, siis ülejäänud 75% riigist ei saa küll aru, et miks seda Eesti keelt vaja on ja tervemõistuslik oleks kaotada nimetus "Eesti". Tegu ei ole ju Eestiga kui selles enamik ei räägi seda keelt ega midagi. Seetõttu pole põhjust riigi eksisteerimisele ja riik tuleb kaotada. Kui mingis klubis / organisatsioonis pole enam vanade põhimõtete järgijaid, siis organisatsioon suletakse või niemtatakse ümber. Ja see on väga mõistlik ja loomulik elu areng. Ega ei saa jonnida ja emotsionaalselt võidelda, et tuleks ikka traditsioone järgida ja eesti keelt edasi rääkida. Emotsioonide tasandil ei saa otsuseid teha. Tuleb teha ikka ratsionaalselt. Kui on selge, et Eestist pole mingit jälge, ainult 25% inimestest räägib eesti keelt jne, siis on mõistlik selline riik sulgeda. Kas siis liitutakse Soomega, Venega või mingi muu lahendus, aga ilmselge on, et hääbuv rahvas hääbub kuni teda pole olemas ja siis pole olemas enam ka endist riiki. Arvan, et kusagil 20 aasta pärast on hääbumus piisav, et on mõistlik Eesti väljasurnud liigiks nimetada ja siis vaadata, mis edasi mõistlik oleks.

5. Eesti rahval on olnud õnnetu ajalgu. Kui edukad riigid ja kultuurid olid õigel ajal ja õiges kohas, siis Eesti oli õnnetult vanglas. Traumeeriv ajalugu hoidis vangikongis ja ei saanud tekkida kultuuri / identiteeti ega ka kasvada rahva hulgalt. Võeti ainult teiste kombeid ja seguneti teistega ja oldi suurema osa traumeeritult vait, kuna oli keeld rääkida ja mõelda. Lõpuks sai kultuuri osaks haiglaslik vaikus ja oskamatus rääkida. Rahvad, kellel pole traumat ega õnnetut ajalugu, neil on oma kultuur ja identiteet, hoiavad kokku. Näiteks on sellsite rahvaste liikmetel selged laulud, mida laulda üheskoos. Aga Eestlastel näiteks pole laule, ei osata ei hümni ega jaanilaule. Ainult osatakse viina juua vaikselt. Seega kultuuri pole, kuna ajalugu oli õnnetu.
Kui rahval pole kultuuri / identiteeti, siis ta hääbubki. Riigi elujõud tulebki kultuurist, näiteks et usutakse rohkesti Jeesust ja käiakse kultuurselt nädalavahetuseti kirikus suhtlemas üksteisega. Eestis kultuuris pole ei religiooni ega laule ega muud. See on paratamatu fakt ja sellevastu ei maksa jonnida. Kui pole kultuuri, siis pole ka riiki ju. Seetõttu ei ole midagi kaotada, pole nagu midagi olnudki. Ega enam ei saa tehislikult ka kultuuri tekitama hakata, kuna puberteedi aeg on juba möödas. Nüüd on rahvas kultuurita edasi.

Seetõttu kokkuvõtvalt ma nõustun nendega, kes arvavad, et Eesti praegune riik kaotatakse. Kuid ma ei oska küll oeltada, et mis moodi ta kaotatakse. Kas läheb Soome või Vene kooseisu, või siiski muu variant, ei tea ennustada. Aga kindlasti Eesti kaob ja ei näe selles midagi emotsionaalselt, vaid paratamatut loogilist sammu.

Muude väidete kohta, mis teised tõid, neid kommenteerin hiljem kunagi siin. Eriti tahaks kommenteerida, et venemeelsus ja (seetõttu) läänevastasus on minu arvates põhjendamatu. Ei ole põhjust kiita Venet ja laita läänt ega ka neid üldistada / sildistada Veneks ja Lääneks, jne. Aga sellest arutlen edaspidi siin, hetkel jään teistega samale mõttele, et Eesti kindlasti kaob. Ja et lisaks liitub Venega, aravan ka, et küllalt võimalik, kuskil 7% võimalik.
 
mammammaa 02. august 2018, kl 20.25
Uriiniat oleks siia vaja
 
Selgeltnägija Leonid 03. august 2018, kl 15.18
Minu nägemus
1. Edgar Savisaar sureb lähema 30 aasta jooksul
2. Kreeka läheb pankrotti
3. Sellel talvel tuleb lumi maha
4. Uus aasta saabub 1. jaanuaril
5. Teemas "Teki all" ei lakka niipea anaaliteemade treimine
 
TULEVIK 15. jaanuar 2022, kl 10.45
Mu suguti on must ja murelik
nagu eesti rahva tulevik
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!