Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Kas mina võin ka kaartidelt suhtenõu küsida?
 
Üks neiu vanuses 36 13. oktoober 2018, kl 16.37
Ilmselgelt ei ole keegi kohustatud vastama või kaarte lugema, aga ma siiski teen proovi ja panen enda loo kirja. Kes tahab süveneda, aega leida ja vastata, sellele ütlen juba praegu aitäh abi eest.
Olen juba pikemat aega sisse võetud mehest, kes minu jaoks just teab kui kättesaadav pole. Me klapime hästi, meie huumorimeel ühtib, meil on alati, millest rääkida jne. Ehk siis lühidalt - ma tunnen ära, kui millestki saaks asja ja inimese, kellega ma sobin, tahan koos olla.
Mõned kuud tagasi ilmus mu ellu inimene, kes koheselt mu vastu huvi tundma hakkas. Olgem ausad, ka mina ei ole tema vastu siiani päris ükskõikne olnud, kuid miski on ikka puudu. Jah, meil on kõike - intiimsust, meeldivaid õhtuid, nalja, naeru jn. Otseloomulikult on ka tülisid ja vaidluseid. Kuid miski on ikka puudu. Ma ei tunne, et ta oleks päris õige. Miskipärast võrdlen ma tundeid tema vastu tunnetega enda eksi vastu (kelles ma muideks kunagi ei kahelnud; paraku läksid meie teed lahku) ja teda ennast eelmainitud mehega. Temas pole päris seda, mida ma otsin ja mida ma tahan, et temas oleks.
Ma ei tea, mida teha. Kas minna temaga edasi? Kuhu see meid viiks? Kas nn kättesaamatu mees on ikka nii kättesaamatu? Mida ma peaksin tegema? Jah, peaksin seda ise otsustama, kuid mida soovitavad kaardid? Mida nemad näevad? Ehk hoopis mõlemad kõrvale jätta ja edasi liikuda? Mida teha?
 
Q1 13. oktoober 2018, kl 16.57
Oh Sind Onu...:)))
 
Pähh Oled 13. oktoober 2018, kl 19.14
Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Oh Sind Onu...:)))

Oh-hoh-hoo. Paranoilised luulud on näha vaikuses iga harva tekkiva piiksu puhul tonti.

Vaevalt, et teema algataja onu on või kelleks iganes teda pidada, lisaks pole ka tähtsust, kes ta on.

Oluline on ikka sisu, mitte diplomid, ega autoriteedid.

Loen hiljem sisu ja lisan oma vastuse.

Seniks aga head arutlust teistele.
 
puusalttulistaja 17. oktoober 2018, kl 12.08
Nii. Lühidalt, lugu siuke.
"Mitte just nii kättesaadav"- mees - ei
"Miski on ikka puudu"-mees - ei

Mõlemad variandid on pehmelt öeldes üsna halvad.
Murettekitav on hoopis see, et Sul on mingi korduvmuster suhete lagunemise osas. Täielik, absoluutne restart oleks hädavajalik.
 
Pähh Oled 17. oktoober 2018, kl 16.38
Siin on arutlusteemaks, et milline partner valida, kuid miljard inimest ei vali üldse.
Neile miljardile valivad vanemad. Ja nad on rahul valikuga.
Sinul on privileeg valida ise ja sa pole ka siis rahul.
Seega on siin mõtlemis-ainet, et miljard on ühest/sinust veel khevemas olukorras, kuid õnnelikumad.

Vanasti valisid vanemad lastele kaasasid peamiselt vara järgi. Tänapäeval on noortega praktiline pilt teine, vanemad valivad juba teadlikult mitte peamiselt rahalise jõukuse järgi, vaid ka vaatavad, et oleks sarnane/sobiv haridus, välimus, kuid ka juba sarnane iseloom. Ja kui iseloomud ikka üldse ei klapi, siis ka valivad uued potensiaalse kaasa kandidaadi. Vaatavad ka võsukese Facebooki, et kellega ta sealt paremini klapib, ja valivad siis sealt kaasasid. Seega, tänapäeval on kaasa valik miljardile juba läänelikum/demokraatlikum, kuid kaugel sellest paradiisist, mis on sinul, et saad valida ja pirtsutada.

Sinu puhul on fakt, et sinu riik on niivõrd ebastabiilne ja haiglane, ebapüsiv ja muutuv, seetõttu ka rahvas ebastabiilne. Indias on rahvas tugeva kultuuriga, religioon ei ole hobi vaid elu õpetus, on kindlad reeglid kuidas elada ja mida pidda tähtsaks. Kaasa valiku võimalus/optsioon ei ole tähtis, vaid tähtis on usaldada ja austada vanemaid. Sellise kultuuriga inimesed on õnnelikud oma elus neile valitud kaasadega. Sinu ühiskonnas aga ei olegi varianti, kuidas saaks rahulolu nii kaasades kui muus, kuna kordame, et tegu on haige rahvaga. Kas sina või su käesolev partner on ebastabiilsed ja homme uute neurootiliste tujudega. Seetõttu on ka statistiline fakt, et partneri valiku teema on ebaedukas kogu rahva tasemel.

Mis sulle siis soovitada? Soovitaks nn üldiseid rusikareegleid. Esiteks siis, et mida teadlikum oled, seda usutavasti parem on su elu. Teadvustamine tähendab, et võta elus aega mõtisklusteks, arutle enda ja teistega, elust ja muust. Hetkel sa ei arutle, kuna dialoogi siin pole, ja pole 7 aastat olnud, ega ka ei tule, seda oskust/kultuuri poel lihtsalt. Mõned nimetavad enese vaimseks arendamiseks sellist mõtisklemist jne. Igatahes see on see rusikareegel, et selle abil õpid enda soove paremini tundma, emotsioone haldama jne. Ja lõpuks siis juba oled osavam partnerite valikul ja muul. Paraku on elu lühike ja kui pole teismelise eaks omandanud elementaarset mõtlemise ja rääkimise oskust, siis on muidugi raske elus, sest hiljem pole peale tööd enam aega ennnast arendada. Noh, aga natuke siiski leiab elus ka hiljem aega, et end arendada. Sageli leiad ju ka internetist artikleid, kus naised ütlevad, et 20ndatel olid päris lolid, 30ndatel pool-lollid ja 40ndatel hakkasid natuke aru saama- see ongi tõestus eelnevale jutule, et rahvas on haige ja harimatu. Euroopas arenenud riikides on juba teismelised kõrgemalt arenenud kui eestis 45 aastased naised või 54 aastased kõrgharitud riigiametnikud.

Seetõttu on raske uskuda, et su partneri valikud edukad tuleks. Arvan, et põhiretsept oleks siiski rääkimine. Räägi / mõtle selgemaks elu asjad. Oled sa näiteks mõelnud, et kas on õige nimetada neegriks kedagi ja miks su rahvas nii nimetab? Pole ühtegi normaalset põhjust, miks peaks nii nimetama, miks siis arenemata rahvad nii nimetavad, aga arenenud rahvad mitte? Ja kuidas on lood sinuga, kas see sõna tundub sulle õige või vale? Eestis oli isegi sajandi alguses Kreisiraadio rassistlik naljavideo neegritamisest, kas see tekitas sulle ja su rahvale tolla ja täna nalja? Arenenud inimesed nimetasid kohe rahvust rassistlikuks ja haigeks, kuidas sina neegritamisse suhtud? See on üks näite teema, mida peaks enne teismeiga läbi arutlema/rääkima. See on näiteteema, et mis moodi arutleda elu üle, et mõista elu ja ennast ja teisi. Kas riigi poolt kurjategija tapmine on õige? Mismoodi erineb armukadedus venna-õe ja mehe-naise vahel? Jne. Religioonid on abiks, et arutleda elust.

Ühesõnaga, soovitan arutlust, mõtisklust. Ja on suur tõenäosus, et seejärel ka elu paraneb.

Head arutlust.
 
Jo 24. november 2018, kl 00.24
neiule vanuses 36.
selline luguke. kord oli ka üks neiu. oli ta 36 või 46, pole oluline. neiu on neiu.
olnud siis neiul mureke.
ja läinud see neiu teadjanaise juurde. (tol ajal delfi naistekat veel polnud, kust tõeseid vastuseid saada.)
niisiis. mure sama. ei tea, mis teha. kas ikka minna mehele või mitte, kuna mees nagu on ja samas ei ole ka, justkui armastab aga midagi nagu puudu, neiu ise ka pole mehe suhtes ükskõikne aga vist pole päris see siiski, et ikka minna sellele mehele või mitte.
teadjanaine pilku pliiditoimetustelt tõstmata, vastas: ei, ära mine sellele mehele.
neiu huuled läksid pisut mossi ja vastu: oi, no miks siis kohe ei?
naine: ei sellepärast, et küsid. oleks sinu jaoks õige mees, ei küsiks.

the end.
 
G to Jo 27. november 2018, kl 23.34
Väga õige jutt. Eks neid õigeid satub elus ette harva (0-2) ja eks ikka kõik need peaaegu õiged tekitavad küsimusi. Peaaegu ju tahaks... midagi...vist...ei tea ka. Ei, ikka tahaks küll, või...? :)
Õigega on kohe kindel teadmine, rahu, usk.
 
Onu Pähh 29. november 2018, kl 15.48
G to Jo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Väga õige jutt. Eks neid õigeid satub elus ette ha
> rva (0-2) ja eks ikka kõik need peaaegu õiged tek
> itavad küsimusi. Peaaegu ju tahaks... midagi...vis
> t...ei tea ka. Ei, ikka tahaks küll, või...? :)
> > Õigega on kohe kindel teadmine, rahu, usk.


Kokkuvõttes väidad, et õige on see, mida sina oled kogenud.
Sina oled kogenud arvu 2 ja seetõttu ütled "õige jutt".
Ilmselt need, kes on kogenud teisi arve, neid nimetad eksivateks ja hakkaksid jonnima?

Sinu väljend "kindel teadmine" kõlab nagu "tõeline teadmine", ja sellised sõnad nagu tõeline, kindel, õige, on kõik ebaselged ja pimedad. Eks arutleme, mis moodi teadmine saab olla tõeline või ehe või kindel või õige või kuldne vms? Selliseid väljendeid ei ole arukas kasutada.

Elus kohatakse partnereid ja asju vastavalt elustiilile ja arenguastmele.
Kui pole veel arenenud isegi rääkima ja seetõttu ka mõtlema, siis on areng ehk muutus väga kiire, nagu teismelisel. Samas ka osutuvad vanad partnerid kiirelt ebasobilikeks, selline kiire areng on teismelistel. Arvan, et eesti rahvuse puhul enamik ei oska rääkida ega mõelda, ja seetõttu on nad nagu teismelised, kes midagi suurt ei tea, aga selle vähese mõistuse natukese juures on muutused/areng kiire, ja seetõttu ka partnerite vahetus kiire. Indias on areng aeglane, kuna ollakse arenenud inimesed, mitte teismelised, seetõttu ollakse õnnelikud 1 partneriga ja ei kohata teisi sobivaid. Eesti puhul aga pakun, et elu jooksul kohatakse kindlasti rohkem kui 2 sobilikku, arvan, et kuskil 22 sobilikku on kokku.

Mis arvu teised arvavad?

Head pakkumist.
 
Tähe Laps 01. jaanuar 2019, kl 20.59
Minu kaardid näitavad, et oled võidukas hoopis kellegi kolmandaga. Kättesaamatu jääb kättesamatuks. Eemaldud mõlemast lõpuks. Ootamatult tuleb aktiivne ja julge mees. See on saatuslik kohtumine kohe peale seda kui oled kellegagi lõpparve teinud.
 
To Tähe Laps 02. jaanuar 2019, kl 01.40
Tänan teid suurepärase postituse eest! Loodan, et valgustate oma meetodeid siin avalikult ja aitate seega inimkonnal hüppeliselt edasi areneda!

Ootan põnevusega.
 
to Tähe Laps 03. jaanuar 2019, kl 14.12
Ei, ma isegi ei soovi, et te meid valgustaks! Ma soovin, et te hakkaksite inimkonda juhtima! Niisuguse võimega oleks see ju käkitegu! Tulge ja aidake meid läbi pimeduse!
Sama palve kehtib kõikidele esoteerikutele. Kus te olete?
 
To Tähe Laps 03. jaanuar 2019, kl 14.46
Eieiei! Ma hoian ikka ennast tagasi! Inimkonna juhtimine on käkitegu! Luba meil endale kirikud püstitada!
 
Rööpaseadja 03. jaanuar 2019, kl 14.49
See on valgustamine läbi mõnitamise.
On siin pädevamat venda?
 
O.P. 10. jaanuar 2019, kl 20.31
Olen veendunud, et saame pädevalt aktiivse raviprotsessiga alustada õigepea.

Kui me räägime pädevusest, ja seejuures jälgime, et kas tegu ei lähe haiglaseks eneseimetluseks, siis vastan, et pean end küllalt kõrgelt arenenuks ja olev pädev, et ravida kogu rahvust. Jah, rahvuse hulgas leidub mõni üksiks, kes on mõnes asjus arenenum kui mina, kuid tunnen, et enamus on vähem arenenumad, ja seejuures pean oma skille olulisemaks. Näiteks kui mõni on arenenud male mängus, mõni on arendanud une ajal teadlik olemise võimet, siis nad on küll oma erioskustest minust arenenumad, kuid need oskused/skillid pole olulised võrreldes minu oskustega. Ma olen arendanud aju selliseks, et suudan mõelda kõigest, arutleda kõigest, ma ei ole pime/ajupestud mitte kui millegi suhtes, ma märkan kõiki detaili ja suuremat pilti, ja tunnen et minu mõjutus muudab inimhulki, näiteks mind kiidetakse isegi kui olen eemal, teised seda ei suuda saavutada, jonnigu või ironiseerigu palju tahes. Näide: ma adun koheselt, et eesti uudised on haiged, sirvin Delfit ja pealkirjad on haiged. Aga eestlane on ajupestud ja tema ei suuda aduda, vaid vaikib ja määgib kaasa. Võimalik, et see skill seletub sellega, et olen maailma inimene, suhelnud kõikide rahvuste ja religioonide ja kultuuridega, aga võimalik et ka on tegu arendatud mõistusega- minu eesmärk on, et kõigil oleks selline arenenud aju kuna mul on pime usk/veendumus, et arenenud aju loob head erinevad arenemata ajust nagu teie rahvusel.

Aga eks muidugi eksin ka mina koos Budaga vahetevahel, ja mul on veel arenemisruumi. Koheselt tagataskust toon taas näite, et siinkohal tekib arenemata haigel rahvusel koheselt soovitus, et tee raamat müügi eesmärgil. Seda näidet on siin korduvalt nähtud- vastus on taas sama, et kuulge ravige ennast oma raamatu äriga, minu jumalaks ei ole raha, vaid teenin siiralt nn Maslowi põramiidi kõrgemaid kihte.

Minu jaoks on niivõrd enesest mõistetav, et tuua välja autoriteetide vigu. Näiteks pakkusin, et võtame läbi legendaarse Sädeme fantaasiate esseed. See on minu jaoks niivõrd lihtne ja tavaline, kuid arenemata rahvuse jaoks on esimene reaktsioon aukartus autoriteedi ees ja seega vaikus. Seda tuleks muuta ehk ravida.

Siin on legendaarne Tähe Laps, kes hõiskab midagi. Minu soov oleks teda ravida ja küsida, et miks ta kunagi dialoogi ei tee, sama küsimus ülejäänutele siin foorumis ja kogu rahvusele. Küsiks meeleldi küsimuse tema vastuse osas ja muid küsimusi, aga ilmselgelt ta ei vastaks.

Head arutlust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!