Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Appi,mehel vist depressioon!
 
Siret 05. november 2018, kl 13.15
Mure selline,et mees arvab juba viis aastat, et tal süda ei taha korralikult töötada. Iga pisikese piste peale kipub paanikahoog tulema ning liiga tihti satub sellega emosse ja tegelikult ma ei näe ammu sellel mõtet, et ta seal aega raiskab,nii enda kui töötajate. Mingi aeg tarvitas antidepressante isegi,tulemusi pole. Iga päev praktiliselt ütleb,et ei tunne end hästi jne. Ma olen nii väsinud sellest ja tahaksin teda aidata.. Selline küsimus, et kas äkki aitaks keegi selline eriliste võimetega inimene...ühesõnaga, nõid. Ma juba tõesti prooviksin sellise variandi ka ära. Aitäh ette nendele, kes oskaksid kedagi soovitada.
 
Evald 05. november 2018, kl 13.34
Kerro kindlasti aitab.
Ühendust saad kodulehe kaudu.
https://www.marilynkerro.ee
 
salatoimik 05. november 2018, kl 14.00
Tal on mingid majandusmured hoopis. Mingi võlg või asi.
 
Q1 05. november 2018, kl 18.07
Paanikahoog iseenesest tekitab jah sellise tunde, et südamel mingi viga. Aga pöörduma peab ikkagi psühhiaatri poole, mingid kerrod ei aita siin...:) Paanikahäire on ikkagi juba haigus, mitte mingi "majandusmure või võlg või asi"...:)
 
Siret 05. november 2018, kl 20.49
Majandusmuresid tõesti pole. Üldiselt väga hea abikaasa,väga hea laste isa. Aga mingi klikk käis kunagi ära ja nüüd ongi,et väike torge,lisalöök rinnus ning juba ta paanitseb. Kardioloogide juures on mitmeid kordi käidud, seal on terveks tunnistatud kuigi mingi pisike veresoone kitsenemine on aga see ei pidavat segama. Nüüd mõtlen, et prooviks mingit alternatiiv varianti või oleks kasu hüpnoosist? Ma tahaks nii väga, et noor mees ei raiskaks elu vindudes ning tunneks ikka iga päev, et elu on õnn.
 
Q1 05. november 2018, kl 21.05
Paanikahäire on organismi närvisüsteemis ringlev liig suur nö "elektrivool". Mitte nüüd sõna-sõnalt võtta:) Ida pool kutsutakse seda kundalini energiaks. Põletab pidevalt läbi. Sellega on hea uudis ja halb uudis. Hea uudis on see, et see läheb üle...halb aga, et võib võtta palju-palju aastaid...:)
Kuna küsijal oli huvi nõia:) vastu siis...see tõenäoliselt avardab ka teatud taju võimeid Teie mehel...:)
 
Pähh Oled 06. november 2018, kl 03.41
Hüpnoosi on populaarne mainida. Midagi sellest nagu ollakse kuulnud ja juba selle võõrsõnanalise nimetuse mainimine upitab ego.

Hüpnoos on tänapäeval nagu Winny Puhhi laul Kaspirohvski:


Kui külastate hüpnoosi teatri tegijaid, siis on sama nagu selle laulu kuulamine, et mingit seisundit ei teki. Reaalseid hüpnoosi suutlikkusega arsti haridusega isikuid on niivõrd vähe, et 1 mitme miljoni kohta. Ja need üksikud arstid omakorda omavad 1% edu oma patsientide juures. See tähendab, et enamus inimesi ei suuda hüpnoosi laskudagi, aju kaitseb ennast ja stress segab jne. Need 2% inimestest, kes suudavad hüpnoosi seisundisse kergemalt laskuvad, need inimesed omakorda ei võta ka hüpnoosi seisundi ajal mingit infot sisse. Lihtsalt ei võta, aju kaitseb end isegi une/hüpnoosi ajal ja ega aju/inimene poel arvuti. Seetõttu enamasti maailmas pole küll hüpnoosidega midagi saavutatud, ega võimalik saavutada.

Hüpnoosiseisund on üks aju seisund, kuid igasugu seisundeid tehakse ja abiks on äärmuslikud meetmed, näiteks kanged ravimid, narko jne. Sel juhul kogu meetodite hulk teeb aju sees mingit niemtamisväärset muutust küll, aga hüpnoos on seal hulgas niiväikse kaaluga. Näiteks kuulus laulja Bitney Spairs on lasknud ajule mitmeid meetodeid teha, nende hulgas on hüpnoos ka üks pisike meetod, kuid peamiselt siiski muud tõhusad meetodid.
Sellised aju programmeerimised on ohtlikud. Näited lauljast kui ta aju on täiesti segi "progetud":





Seega, esmalt kordaks, et hüppnoosi võimega arste teie ümbruskonnas pole, teil on puuõõne esoteerikud. Teiseks, hüpnoos kui selline toimib väga harva ja on väga ettearvamatu. Näiteks Britney ajusse on püütud panna sellist "Olen tugev ja särav Britni" mõtet, aga nagu näete, siis ei toimi selline naiivne aju progemine, tema aju on nüüdseks kontrollimatu ja rikkis.

Sellsied soojendusmõtted siis hüpnoosi teema juurde. Olen ise elanud nn maagi majas jäinud rohkelt esoteerika teatrit, sh ka hüpnoosi sugemetega asju. Hüpnooside ja muu vuuduu tulemus oli nagu kogu esoteerikal, ehk siis lihtsalt klientidelt raha röövimine. Seetõttu on ka vajalik inimesi valgustada aeg-ajalt, et ärge matke oma raha rumalustesse. Hüpnoos kui selline on kindlasti rumalus, kuid igasugused esoteerikad samuti.

Head arutlust.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Pähh Oled 06.11.2018 03.46.
 
Q1 06. november 2018, kl 12.25
Jah hüpnoosist on jutt enamvähem õige, sest ega alateadvus kaitseb ennast. Kui talle tundub, et midagi on kahtlast siis sealt edasi ei saa ka. Valvurid astuvad ette:) Ja paanikahäiret ravida hüpnoosiga? hmm...ei tea, ei usu nagu. Aga no see on minu arvamus...:)
 
Onu Pähh 07. november 2018, kl 20.59
Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Valvuri
> d astuvad ette:)

Räägid "valvuritest". See on näide, kuidas sünnib üks asi. Mis asi siis sünnib nii kui rääkidas muinasjutulistest valveametnikest? Vastus on, et nii sünnib asi, mida nimetatakse esoteerikaks.
Seega, tõid hea näite.

Kui keegi ei soovi hetkel hüpnoosi temaatikaga jätkata, siis võib seda hiljem teha, aga hetkel lisaks juurde järgmise mõttearenduse. Või tundub teile raske kui on liiga palju teemasid korraga arutluses- juhe jookseb kokku? No aga miks ta siis nii jookseb kokku? Kui olete võimelised ainult ühes kindlas teemas psüida, siis olege selles ühes, ignoreerige muud "müra". Kui aga arenete elus siis peagi suudate juba kahte teemat korraga arutleda ja mõelda rohkem kui ühest asjast. Las siis olla mitu asja, mille üle mõelda, teie aga mõelge ainult ühele asjale, seni kuni pole suutlikkust rohkemaks. Mkay?

Esmapostituses räägitakse, et on tervise rike ja aju tekitab selle peale ärevust, kuna kardab surra. Sel juhul võiks arutleda, et kuidas siis surmahirmust üle saada? Milliseid teraapiaid te soovitate selleks, et ei kardaks surma?
 
Q1 08. november 2018, kl 08.52
No ega sõnu ei maksa alati otseselt võtta...ilukirjanduslikudeks väljenditeks võiks mõningaid liigitada...muidu ei saakski millestki rääkida. Aga, et ei kardaks surma või? Väga lihtne, tuleb lihtsalt uurida kes see on, kes surma kardab...:)
 
Onu Pähh 08. november 2018, kl 15.47
Minu arvates on siin teemas oleval isikul surmahirm, kuna ta kardab et südamerike lõppeb surmaga. Sarnane surmahind on näiteks sellisel patsiendil:

https://www.kliinik.ee/psuhhiaatria/id-7/noustamine/question-24563

"Külastaja küsib:
Tere. Olen 38-aastane naine ja tunnen kohutavat surmahirmu kogu aeg. Kusjuures mitte et õues telliskivi pähe kukub vms. vaid, et tervisega miskit juhtub - infarkt või vähk. Kuna olen sünnist saati haiglane tüüp, siis ei möödu paari kuudki kui poleks käinud mõne arsti juures jälle mõnda häda kaebamas.

Arst vastas:
Vajate rohuks antidepressanti (AD)."


Kui te arvate, et isikul pole surma hirm, siis mis moodi te seda nimetakse, mis hirm see siis on?
Arvan, et kui küsida patsiendilt endalt küsimusena, et mis himr on, siis ta ei oska vastata, või pakub ´valetades vale vastuse, või pelgab surmahirmu ja ütleb muud. Seega tuleb pigem uurida teistpidi, nö ringiga, tema käitumist ja arvamusi. Seda saab teha psühhiaatriga vesteldes ja see võtab aega ja raha. Seejärel kui on selgus, et on teadlikkus, mis on olukorraks, võtab väga palju aega ka aju ümber progemine ehk ravi ja enamasti see ei õnnestugi. Surmahirm on minu arvates üks lihtsamaid haigusi, vaja lihtsalt inimest arendada, näiteks las alustab mõne religiooniga.

Minu arvamusega ei ole mingit vajadust nõustuda ja see ei pea üldse oleme tõene arvamus, kuna vaadake kui vähe sisendinfot meil on, siin ei leidu jumalaid, kes hetkega oskaks ennustada mis ja kuidas. Kui ennustamine toimiks, siis arvake ära, mis loterii numbrid homem tulevad, või mida ma hetkel söön.

Head arutlust.
 
Q1 08. november 2018, kl 16.08
No kui see Onu Pähhi poolt alustatud libateema pole siis ma rõhutan..tuleb vahet teha psüholoogilisel kannatusel ja reaalsel. Paanikahäire ei ole mingi illusioorne kujutlus...see on päris kogemus nagu valu...Aga surmahirm niisama, ilma otsese ohuta on illusioon...ja sellest tulenev nägemus on asjatu kannatus...:)
 
Onu Pähh 08. november 2018, kl 20.33
Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No kui see Onu Pähhi poolt alustatud libateema pol
> e siis ma rõhutan..tuleb vahet teha psüholoogilise
> l kannatusel ja reaalsel. Paanikahäire ei ole ming
> i illusioorne kujutlus...see on päris kogemus nagu
> valu...Aga surmahirm niisama, ilma otsese ohuta o
> n illusioon...ja sellest tulenev nägemus on asjatu
> kannatus...:)

Sa oled korduvalt libateemade paranoiat näidanud. Miks peaks ma tekitama mingiseid libateemasid ja kui keegi neid tekitab, siis mis sellest?

Saan aru, et püüad defineerida paanika mõistet.

Arvan, et ei maksa paanika mõistet mõista nii nagu on raamatutes kirjas, vaid parem on öelda, et tegu on suurema ärevusega ja veel suurem ärevus on hirm. Eks defineerige ka teised, siin on hetkel ainult 2 isikut defineerinud. Kuulame kõik ära ja alustame arutlust.

Arvan jätkuvalt, et patsient kardab surra.
 
Siret 09. november 2018, kl 22.22
Ma olen tõesti siin müstika nurgas esimest korda postitamas ja nii palju kui ma nüüd siin lugenud olen,Onu Pähh tundub väga arukas kodanik. Ja suur tänu ka teistele tublidele arutajatele. Lisan siis omalt poolt juurde,et jahh, tõesti, ma arvan, mu abikaasal on surmahirm sest ta on mitu korda lühikese aja jooksul juba jõudnud mainida seda,et mis küll minust ja lastest saab kui ta siit ilmast lahkub. See teeb mind nii pahaseks ja enese sisemuses ma keen...ning ei suuda talle selgeks teha,et sellises nooruses veel tuleks igat päeva, igat hetke oma pere seltsis nautida ja mitte soiguda. Üritan talle rääkida, et rohkem füüsilist tegevust rakendaks,sporti jne aga iga kord ütleb,et ta ju ei saa,süda hakkab kohe puperdama. Meie jutud lõpuks lõppevad sellega,et ta lihtsalt jalutab minema. Abikaasa muidu juba kümme aastat ei suitseta, alkoholi ei tarvita aga suudab ikka oma pead nässu keerata sellega,et ei lähe tihti normaalsel ajal magama,joob õhtul veel kohvi ja kipub liigselt nutitelefoni näppima. Õnneks nüüd uue lapse tulekuga on hakanud rohkem koduste töödega aitama ja tegeleb palju suuremate lastega... Aga ikkagi..kui ma märgiks kalendrisse punasega need päevad kus ta ütleb, et tal miskit viga või halb olla,see kalender punetaks nagu pohladest kubisev metsaalune. Igatahes sain ühe Võru ravitseja numbri ja mõtlesin, et proovin seda varianti... Kas keegi teist on kuulnud või oskab kommenteerida Aili nimelist ravitsejat Võrust?
 
Kotka 09. november 2018, kl 22.52
Olen ka arvamusel, et Onu Pähh on arukas isik, kelle suuniseid tuleb järgida.
Tema uudiseid on alati huvitav lugeda, sest see arendab.
Ma kuulsin Kohtla-Järvel Maxima poe juures inimesi arutlemas Onu Pähhi fenomeni üle positiivselt. See on suurepärane areng.

Head arutlust.
 
Onu Pähh 10. november 2018, kl 01.03
Arvan, et siin juhtumil sobiks hästi kui patsient külastaks teie lähimat maagi või kuidas te neid seal nimetate ja las siis tarbib, mis teil seal saada on, kas seeni või konni või DMT-d. Soovituslikult DMT-d, kuna see on kiire toimeline ja mugav- võtab mahvi, seejärel teise mahvi ja kui ta pooluimasena vastu ei ole, las siis võtab ka kolmanda mahvi, seejärel las laliseb 10 minutit, ja ongi kogu protseduur kiirelt läbi. Las siis muljetab järgmised 3 päeva, mis ta siis koges ja loodetavasti tema kogetu/nähtu siis ravib tema hetkelist hirmutsemist.

Kui teil ei ole DMT-d, siis eks uurige, mis muid asju teil on seal. DMT on muidu rahaliselt kallis kuid kõige parem, kuna ta on kiiretoimeline ja on võimalik varieerida, et kui sügavat valgustatust soovite, võib alustuseks lihtsalt ühe mahvi ka teha ju, saab ka siis valgust.

Minu soovitusel on muidugi riskid, kuna iga asjaga on riskid. Näiteks skisodele võib kaneb mõnikord harva väga ehmatavana mõjuda. See on harv risk, aga muidugi see risk leidub. Väga väga harvadel juhtudel võib kanepi mahvist toimuda isiku aju sees selline püsiv muutus, et isik ei tunne end enam oma kehaga ühes olevat, et on nagu distantseerunud eemale ja kogeb, et kogu maailm on nagu filmis, selle kohta on ka filme, mida võime hiljem jagada ja koos arutleda. Kuid taas, väga väga harvadel juhtudel esineb see, enamasti aga mitte. Noh ja nii on ka minu soovitatud DMT-ga, et eks muidugi riske leidub, eks võime arutleda neist riskidest hiljem. Üldreegel aga on, et need riskid on peaaegu olematud. Seetõttu ka leian, et minu soovitus on riskivaba ja kasulik.

Seega, las tarbib miskit valgustavat.
 
Jo 23. november 2018, kl 01.19
Siret, kuule, kuidas su abikaasal läinud on?
abi tuli? abi oli?
lilledest või nõidadest, konnadest ja muust?
 
Jo 23. november 2018, kl 01.44
surmahirmust.
ma nüüd ei tea, kuid arvan, et tunnistus liigsagedasti mainitavast surmahirmust on see, et tegelikult kardetakse elada.
millal kardetakse elada? tihti siis, kui kardetakse muutusi.
elu on oma dünaamikas alati seotud muutustega, eks. elu on elus asi. ja muutused samuti. mõnele tundub normaalne aga teisel võtab uus olukord millegipärast vaiba alt ära.
kuigi on seni täiesti adekvaatne ehk isegi olnud. just, just. käib justkui mingi klõps ja pakaa.

seega hirm. elu ees. muutuste ees.
milliste muutuste? miks? mis on peale klõpsu teisiti? miks tundub korraga ebaturvaline?

mõnel lööb ka liigne vastutustunne samasugused hirmukompleksid välja.
püüd vastutada (kõige eest) on aga püüd kontrollida (kõike).
kui tundub, et ei suuda, lähebki juhe vaikselt kuid kindla peale kokku ja tahaks laua alla pugeda.
on nii kellelgi olnud?
kõike kontrollida ongi ometi võimatu.

depressioon on muidugi jama. ravima peab kindlasti, Siret.
kui 1 ad ei sobinud, oleks võinud teisi proovida. proovisite? aga kolmandat varianti? kõigile kõik ja laksust ei sobigi.
ja protsessid võtavad ka aega. ei mitte nädalaid. kuid. vblla veel rohkem.
kuidas teie arst sellest ei rääkinud? või rääkis? miks käega lõite?

kuigi kui on depreka vähesüvenenud aste, siis vist nõiad ja kanep ja muu sarnane käravad ka. nõus.
aga iga depressiivik on erandlik ja tema haiguslugu ka.
aga ravimatu ei ole see asi.
raske võib küll olla. väga. ka lähedastel. tean.
 
Ja 23. november 2018, kl 20.35
Kuhu jäi lõpufraas: Head arutlust vms?
 
Jo 23. november 2018, kl 21.03
head arutust vms.

happy?
 
Siret 27. november 2018, kl 21.53
Nii,ma tänan kõiki siin oma mõtete eest. Jah,meil sai ühe ravitseja juures isegi ära käidud. Oli esmakordne kogemus,ei osanud midagi oodata,arvata. Mehega tegeles tund aega ja no ma tõesti ei tea,mees nägi palju rõõmsam välja. Ma ise käisin uudishimust ka seansil,ütles mulle, et a mis sa siia tulid, sul kõik korras. Aga ei ole ju päris korras...mure mehe pärast
 
Onu Pähh 29. november 2018, kl 16.00
Hirmu osas on isegi rääkinud legendaarne joodikute lektor Säde.
Kui soovite võime koos läbi lugeda tema fantaasiad ja arutleda hirmust?

Arvan, et hirmu raviks on meelemuutus, tuleb muuta suhtumist ellu.
Seda muutust tekitab autoavarii, seened, ja nn enese arendamine. Või mis veel tekitab?
Reisimine ehk tekitab ka natuke. Samas minu hinnang on ,et kui pime reisib, siis nägijaks ta ei saa. Või teisisõnu: kui rahvus ei oska rääkida, siis pole reisimisest kasu. Lihtsalt külastatakse välisriigi hotelli ja tehakse pilt koaalast ja ollakse vait, pole muljeid, pole uusi arusaamu, ikka ollakse arenematu rahvus edasi. Heaks näiteks on Sädeme Nõialaagri purjus kuulajaskond- nende suust ei tule ühtegi mõtet välja, hea näidiskamp kogu rahvusest.

Kokuvõttena siin teemas dialoogi polnud, polnud arutlust. Võib öelda, et arutluse alged tekitas dialoogi näol onu Pähh, teised aga mitte, mis ongi rahvustunnus. Kas keegi pole nõus sellise kokkuvõtva fakti osas? Sel juhul näidake, kus kohas teie rääkisite sii nteemas, kus oli teie dialoog, või näidake muudes teemades, kus te näitate rääkimise võimet? Ma küll pole näinud, ei siin ega mujal. Vaatan foorumisse ja on vaikus nagu alati, ja mõningane jonn, palatihuumor- see ju ei tõesta rääkimist.

Seega soovitus teistele, et õppige rääkima.

Head õppimist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!