Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
Ette tunnetamine
 
elu tahab elamist 15. jaanuar 2019, kl 10.01
Kas teil on ka vahel olnud nii et tunnetate asju ette, mul on juba pikkemat aega mingi loll tunne et kohe varsti juhtub kellegi lähedasega midagi, sammuti olen surmkindlal veendumusel et mu mees sureb varsti, see on nii imelik vahel mind valdab meeletu paanika ja kurbus seetõttu mul lihtsalt sisetunne aimab seda ette, kõlab küll väga tobedalt aga nii see on, varem olen ka ette aimanud 3 inimese surma ja nii on läinud, ei tea kas juhus või mitte , kas kellelgi teisel on ka nii, praegu tean ka et 1 inimene on lisaks mehele suremas varsti, lisaks sellele tajun ma väga energiaid, nt lõikasin 1 kord vähihaige juukseid ja seda tunnet mis pärast mu kättel oli on raske kirjeldada aga usun , et see oli surma energia külm vastik haige energia, selline tunne oli et võiksingi jääda käsi pesema pärast kuigi midagi rõvedat seal nagu polnud , tavaline juuste lõikus...kas ma olen imelik või on kellelgi teisel ka nii, ise pean ennast küllaltki empaatiliseks inimeseks..
 
Paugu Peeter 15. jaanuar 2019, kl 11.31
Vaat mina tunnen ette, et ma saan sulle varsti mõnusa paugu peeru vahele panna.
Et see juhtuks, siis pead sa minui meilile kirjutama, et ma saaksin sinuga juba kindla ühenduse luua.
 
O.P. 16. jaanuar 2019, kl 16.08
Kui näete lohisevat teksti, siis tehke sellest lühikokkuvõte, näiteks nii:

Kokkuvõte:

1. usud, et suudad tulevikku ennustada, näiteks, et mehe surm on saabumas.
2. usud, et tajud teiste inimeste energiaid, näiteks siis paha isik tekitab sulle paha tunde.

Punkti 1 kohta on selgitus selline, et esoteerika ja ennustamine pole tänaseni toiminud. Näiteks ennustati, et Jaanuar tuleb eesti rahvale raske, aga ei ole ju midagi rasket. On ennustatud maailma lõppu ja muud ebaedukalt. Kui toodetakse palju ennustusi ja väga üldsõnalisi, siis muidugi vahel harva neist mõni läheb mingil määral täppi, aga see siis juba matemaatika/statistika tõttu. Näiteks kui kõik maakera 10 milj inimest igaüks ennustaks ühe maailmalõpu kuupäeva, kõik pakuksid erineva kuupäeva, siis saaksime iga järgneva 10 milj päeva jaoks maailma lõpu ennustuse kuupäeva. Sina pakuks, et lõpp on homme ja mina ülehomme ja õlejäänud 10 milj kataks muud kuupäevad ära. Siis muidugi üks ennustus läheb täppi aga see ei tähenda et ennustamnine toimib, vaid lihtsalt statistika/matemaatika toimib.

Aju sees toimuvad mitmed teadvustamata protsessid. St, et sa ei pruugigi mõelda tulevasest sündmusest, ja mõtled muid mõtteid, kuid samal ajal toimub ajus kuskil alateadvuses ka muud protsessid, kus lahendatakse küsimusi. Sellised alateadlikud tagaplaanil olevad aju protsessid tekitavad aimduse tunnet, näiteks kui unustad võtmed koju ja hakkad kodust väljuma, siis tekib aimduse tunne, et midagi on valesti. See on selline aimduse tunne, mis tulebki kusagilt alateadvusest, kus toimub mitmeid teadvustamata protsesse. Aimad, et midagi on valesti, kuid sa ei tea mis on valesti. Seejärel mõne hetke pärast taipad et võtmed jäid maha, seda tänu aimdusele. Kellel on elus suured probleemid, neil tiksuvad ajus tagaplaanil kogu aeg need probleemid ja tekitavad väsimust, imelikke aimdusi, ka uneprobleeme, ja isegi siis kui inimene on rõõmsalt sünnipäeval ja naerab. Osad psühholoogid soovitavad, et naerga ja peletage sellega stress eemale, kuid ega see naiivne meetod ei toimi. Kui te naerate ja pealtnäha olete rõõmsad, siis sel ajal tiksuvad ajusopis ikkagi edasi lahendamata probleemid ja naer ei peleta neid kuidagi eemale. Need nn alateadlikud probleemid ka ilmutavad end mõne tunni või päeva järel teie teadvusesse, noh ja siis kui surute nad taas eemale naerurõketega, siis ega nad tiksuvad seal ikka sama kenasti edasi. Seega aju on keerukas, või mis.

Ütled, et sul on aimdus, et keegi sureb ja esoteerikahobilised räägivad, et nemad tunentavad lausa muinasjutulisi asju. Eelneva jutu põhjal on seletus selline, et kui inimese sügavamasse ajusoppi satuvad uskumused, et nemad suudavad tunnetada, siis hakkabki nn alateadvuses tiksuma usk, et küll mul on ikka väekad tunnetamise ja tulevikunägemise võimeid. Ja kui alateadvuses tiksuvad sellised imelikud uskumused ja asjad, siis eks tekibki imelikke aimdusi ja tundeid. Kui said suure trauma peale lähedase surma, et olid ülikurb jne, siis ka sel hetkel võis tekkida suur hirm elu ees, et kõik surevad ja selline hirm pugeski sügavasse ajusoppi ja tiksub seal, isegi siis kui naerad ja pealtnäha on kena elu. Arvan, et sul nii läkski, et lähedaste surm tekitas natuke liiga tõsise trauma ja siis siis nüüd ongi sul hirm et kõik surevad maha, ja siis see hirm tiksub seal sügavas ajusopis iga sekund ja vahel tekitab siis halba aimduse tunnet, et tunned et kohe kohe kõik surevadki ära ja oi kui kurb see on.

Esoteerikahobilised on välja mõelnud mitmesuguseid psühhotehnikaid, nad nimetavad neid meditatsioonideks jm uhkete terminitega. Näiteks siis soovitavad nad ette kujutada, et nad on vähiraku sees või trauma põhjustanud olendi ees või muud muinasjutulist ja siis kujutavad ette, et lõhuvad vähiraku ära ja traumakolli ka ja probleemid kadunud. Selline muinasjutuline psühhotehnika pole ealeski toiminud, kuid selle kõrval-efekt on see, et mõtlete probleemi üle. Kui inimene mõtleb rohkelt ühe probleemi üle, siis see probleem võib muutuda tavaliseks asjaks ja tavalised asjad ei tekita enam probleemi. Või kui mõelda ühe probleemi üle, analüüsida, ja siis mõista paremini seda, siis ka probleem laheneb, mõistetakse, et tegu polegi probleemiga, või leitakse lahendus. Seega eks muidugi võib kõrvalefektina kasu tulla, kui mõtled end oma traumakolli olendi ette ja siis ütled Kõtt. Sest juba see mõtlemine trauma peale võib aidata traumat paremini mõista või üle saada sellest. Muidugi on ka olemas oht, et trauma peale mõtlemine teeb olukorra hullemaks. Näiteks kui ikka isikul on väga suured traumad, näiteks tuli sõjast, siis parem kui ta ei meenuta neid sõjakoledusi esimestel kuudel/aastatel. Aga sinu puhul soovitaks küll, et mõtle, et millal sul tekkis see hirm et kõik maha surevad, et kas vast siis oli suur traumaatiline kurbus kunagi kui keegi maha suri? Religioonid on selline hea vahepealne arenguetapp, et aitavad meelsust muuta, näiteks osad religioonid ja ka esoteerika tekitavad sinus usu, et ega surm pole midagi halba, kuna hing jääb ellu ja liigub edasi uude kehasse. Noh ja paljud õpetused muudavad ka muid tõekspidamisi ja hoiakuid, niiet lõpuks naudid oma eluhetki täies ulatuses ja võtad suremisi ja muid kadumisi ja ebaõnnestumisi normaalse osana elus. Seega võiks soovitada, et tegele enesearendusega, näiteks siis religioonidega.

Minu arvamus ei pruugi olla tõene, kuna me pole alustanud veel dialoogi ega arutlust. Ei tea, mis asjaolud sul tegelikult seal on. Sageli tekib mõnedel selline mõte, et kui tal juba on nii pikk tekst ja kuidagi loogiline ja tark jutt, siis küllap tal on õigus ja vastame, et jah, et tal on õigus ja täpselt nii ongi. See on aga pimestav usk, see on aukartus pika teksti, arutluse ja muu võõra ees. Allute pimesi mulle ja panete mu arvamused omale pähe kui tõe. Ärge seda küll tehke. Mina lihtsalt teginalguse, et harjutada rääkimist. Siin ei saa olla mingit lahendust või tõde sinu hirmude või asjade kohta. Õppige rääkima, arutlema, siis tuleb ka areng ja mõtete selgus. Seega kirjuta ja arutle meiega, räägi ja harjuta rääkimist.

Teine mõte su jutus oli see:

2. usud, et tajud teiste inimeste energiaid, näiteks siis paha isik tekitab sulle paha tunde.

Eelmise punkti seletus vist seletas ka selle punkti ära. Siin võiks öelda, et sa mainisidki ise empaatiat. See ongi inimaju oskus, et kui näed kurba inimest, siis tekib ka sul ajus kurb tunne kuna mõtled, et miks ta on kurb, püüad mõista, et miks ta kurvastab ja siis üheks mõistmise viisiks ongi seda kurbuse tunnet enda sees tunda ja siis proovida mõista. Insenerimaailmas on sarnane võte, et kui leitakse defekt, viga, tõrge mingis seadmes, siis püütakse mõista, et mis viga see täpselt on ja kuidas tekib, enne kui hakatakse lahendama viga. Selleks siis esmasammuna püütakse reprodutseerida/taastekitada viga. Üritatakse jõuda olukorrani, kus see vahel esinev tõrge oleks teie silme ees ja te suudaks seda kogu aeg tekitada, et saaks hiljem hakata seda lahendama. Seega selline taastekitamise samm on insenerimaailmas, ja ka inimaju empaatia omadus on sama, et püüab tekitada sama emotsiooni, mis on teisel inimesel, siis vaatleb oma peakolu sees seda emotsiooni ja püüab mõista.

Sa väidad, et sul on haiglaselt sagedane või intensiivne empaatia. Noh, eks siis aju on rikkis, tegu on vast sellise traumatiseeritud isikuga,või minetea mis, igatahes tuleks mõelda, kuidas seda empaatiat vaigistada. Võimalik, et tuleks leida hobi, mille peale mõelda, siis ei vaagi mida teised teevad ja mõtlevad. Või mis teised pakuks?

Head arutlust.


elu tahab elamist Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas teil on ka vahel olnud nii et tunnetate asju e
> tte, mul on juba pikkemat aega mingi loll tunne et
> kohe varsti juhtub kellegi lähedasega midagi, sam
> muti olen surmkindlal veendumusel et mu mees sureb
> varsti, see on nii imelik vahel mind valdab meele
> tu paanika ja kurbus seetõttu mul lihtsalt sisetun
> ne aimab seda ette, kõlab küll väga tobedalt aga n
> ii see on, varem olen ka ette aimanud 3 inimese su
> rma ja nii on läinud, ei tea kas juhus või mitte ,
> kas kellelgi teisel on ka nii, praegu tean ka et
> 1 inimene on lisaks mehele suremas varsti, lisaks
> sellele tajun ma väga energiaid, nt lõikasin 1 kor
> d vähihaige juukseid ja seda tunnet mis pärast mu
> kättel oli on raske kirjeldada aga usun , et see o
> li surma energia külm vastik haige energia, sellin
> e tunne oli et võiksingi jääda käsi pesema pärast
> kuigi midagi rõvedat seal nagu polnud , tavaline j
> uuste lõikus...kas ma olen imelik või on kellelgi
> teisel ka nii, ise pean ennast küllaltki empaatili
> seks inimeseks..
 
Q1 16. jaanuar 2019, kl 16.31
Jah...enamvähem oleksin isegi nõus Vana Pahaga...aga ega see mõtlemine ja arutlemine kuhugile kindlasse kohta ei vii...selles Pähh eksib...:)
 
O.P. 16. jaanuar 2019, kl 19.44
Kui minuga ei nõustuta, siis näen et see on kasulik sõnnik/väetis. Sest selle abil saame harjutada ja praktiseerida. Seega vastan samaga, et ma ka ei nõustu. Aga, kas teised siinsed nõustuvad, mis te teised arvate, ah? :)

Erinevalt tõsi/tõe teadustest nagu fõõsika jne (kahju, et mul täpitähed segamini lähevad, aga ma ei pea õigeks parandamist), siis erinevalt neist füüsikatest on elu kui selline nähtus keerukas ja pole sugugi lihtne. Elus ei ole valemeid, ega midagi lihtsat, vaid on keerukas süsteem. Arutlus on elu osa ja tema on üheskoos keerulise eluga ise ka keerukas. On olemas uskumus, et teadlikkus on kasulik. St siis, et mida rohkem aru arendate, või ntx mida rohkem oma psühhiaatrilisi probleeme lahkate ja mõistate, seda kergem ja parem teil on. See on selline uskumus, ega tõestust pole kerge tuua, elu on üldse keerukas. Aga mina usun küll, et enamasti on kasuks kui aju töötab.

Aga kui rääkida vähestest erandjuhtudest, siis olen täheldanud huvitavat nähtust. Et osad isikud arendavad oma aju kõrgele, aga rahaline pool jääb ikka väga puudulikuks ja siis tekib arendatud ajust pigem kahju kui kasu. Näiteks, sedalaadi inimesed on arendanud end sellele tasemele, et mõistavad, et tervislikum on osta söögiks värskeid suuri mereelukaid, teised ei mõista seda, nemad on arendanud end, lugenud ja ktsetanud ja teavad, et need ülikallid värsked meresaadused on head ja tervislikud, aga neil pole raha nende jaoks, tulemuseks on konflikt ajus, neil tekib äng, et raha pole aga teadmised. Noh ja mõni arendab end niikaugele, et hakkab lõpuks koleda maailma asju mõistma ja nägema. Näiteks kui kuulate legendaarse Sädeme viinalaagri lindistusi, siis seal on tal küll selline hääletoon, et tema arvates on universum ikka nii kole parasiitlik koht ja inimesed on orjad ja siis tal ongi kogu aeg ängistatud hääletoon ja üks alkohoolik lausa adus seal lõkkeümber seda ja küsis, et kle miks sa nii ängistatud oled. Tema sisi on ka harv näide, et aju arendamine võib viia deprekasse.

Üldiselt aga arutlus on raviv, ja hea, vaadake kasvõi siinse foorumi ilusaid arenguid. Inimesed enam ei stressa teksti laiuse ja õigekirja pärast, vaid elavad stressivabalt ja harjutavad rääkimist.

Head arutlust.



Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jah...enamvähem oleksin isegi nõus Vana Pahaga...a
> ga ega see mõtlemine ja arutlemine kuhugile kindla
> sse kohta ei vii...selles Pähh eksib...:)
 
See 16. jaanuar 2019, kl 21.57
See onu pähh situb kōik teemad oma läga täis.
 
O.P. 16. jaanuar 2019, kl 22.38
lühidalt ütled, et olen pähh.
olen ennegi sedalaadi hõiskeid üritanud arutlema hakta, aga hõiskajatelt pole tulnud midagi peale vaikuse.

kuidas hindad ennast kui arenevat isiksust, kui hõiskad lihtsalt, et keegi on pähh?
Et kas see on tüüpiline magister, kes pole oma haridust tõestanud? Sel juhul soovitaks sinu arengumaa riigikokku minna, teil seal ongi sportlased ja isikud, kes ei ole oma pädevust eales tõestanud.

See Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See onu pähh situb kōik teemad oma läga täis.
 
aga 16. jaanuar 2019, kl 22.50
mis viib kindlasse kohta?


Q1 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jah...enamvähem oleksin isegi nõus Vana Pahaga...a
> ga ega see mõtlemine ja arutlemine kuhugile kindla
> sse kohta ei vii...selles Pähh eksib...:)
 
kle 17. jaanuar 2019, kl 00.36
kuidas su postitus teemaga haakub?
mis su eesmärk on??

See Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See onu pähh situb kōik teemad oma läga täis.
 
kiirelt 17. jaanuar 2019, kl 00.42
sinna:

http://www.para-web.org

See Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See onu pähh situb kōik teemad oma läga täis.
 
Pann 17. jaanuar 2019, kl 01.25
mis mõttes?

Paugu Peeter Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Vaat mina tunnen ette, et ma saan sulle varsti mõn
> usa paugu peeru vahele panna.
> Et see juhtuks, s
> iis pead sa minui meilile kirjutama, et ma saaksin
> sinuga juba kindla ühenduse luua.
 
Ülla-ülla 22. jaanuar 2019, kl 14.38
Siin maailmas on rohkem, kui see, mida silmaga näeme.

Jah, mõni inimene saab rohkem informatsiooni kui mõni teine. Jah, mõni saab seda ka muudmoodi kui teised. Mõni saab omaenda alateadvusest, mõni tunnetab väliseid energiaid, mõnele tuleb see info unenägudesse.

Näiteks meie suguvõsa on põlvkondade kaupa saanud sellist infot unenägudesse. Olen ette näinud lähedaste surmasid. Olen ette näinud üksikuid pilte oma igapäevaelust siis, kui nende hetkede algeid minu alateadvuses veel olla ei saanud. Näiteks näinud unes täpselt situatsiooni ja inimest välismaal ja näinud seda und sel ajal, kui selle väliskomandeeringu kohta veel ettepanekutki tehtud polnud.

Ju sinul on siis see ette tunnetamise võime. Sa pole ainus omataoline, neid inimesi on veel. Tõsi küll, neid on vähe, enamus ettekuulutajad on kas sihikindlad petised või lihtsalt ullikesed, kes iga juhuslikku mõttevälgatust kõrgemalt poolt saadetuks peavad. Aga on tõesti inimesi, kel on mingi seos selle ühisvõrguga, kus sees kogu informatsioon olnu, oleva ja tuleva kohta. On mõttetu ajada seda lihtsalt matemaatilise statistika või vana trauma kaela, sest see info on liiga täpne, et seda juhuslikuks pidada.

Ja veel - see tulevik, mille nii teada saad, et ole 100% kindel. Seda saab muuta.

Mina olen unes ette nähtud halva lõpuga situatsiooni, mis mitu kuud hiljem ka tegelikkuses toimus, niimoodi ära muutnud. Tol unenägemise hetkel polnud seda juhtumit võimalik kuskilt alateadvusest unne tõmmata, see firma polnud meie hankija ja ma ei olnud seda nime veel kuulnudki, aga unes oli see juba olemas. Minu tavapärase käitumise puhul oleks see halb lõpp tulnudki. Aga poole sündmuse peal tuli mulle see halb unenägu meelde, muutsin oma käitumist ja muutsin selle halva lõpu ära heaks (tõsi küll, kannatajaks sai keegi teine).

Nii et hoia ja hoiata oma meest, see halb asi ei ole 100% kindel, see on lihtsalt tõenäoline, kui ta endist viisi jätkab. Saada tervisekontrolli väiksemategi kaebuste korral ja vaata, et sõidaks väga ettevaatlikult! Ja kirjuta, kui midagi juhtub.
 
Ülitundlik mees 29. jaanuar 2019, kl 20.10
Ülla-ülla sa räägid super õiget juttu :) Mul on unenägudega täpselt sama lugu ja ma pean mainima, et aastatega olen veel rohkem hakanud asju tajuma ja tundma. Nii, et see ülitundlikkus hakkab vaikselt juba kasulikuks muutuma. Teemaalgatajal, aga soovitan lippu kõrgel hoida, sinusugesed on kõrge väärtusega inimesed :)
 
Q1 29. jaanuar 2019, kl 22.08
"Ja veel - see tulevik, mille nii teada saad, et ole 100% kindel. Seda saab muuta."
Hetke seisukohast pole olemas tulevikku. Ja miks peaks Hetk ennast muutma?...:)
 
Ülla-ülla 30. jaanuar 2019, kl 10.25
Hetke seisukohast on tulevik vägagi olemas - kui praegu kirjutan, on olevik, kui kommi ära saadan, on kirjutamise suhtes tulevik. Tulevik on see, mida veel ei ole. See tulevik on tõenäoline, kuid mitte 100% kindel - elekter võib ära minna, internet katkeda, arvuti kinni joosta, mina insuldi saada vms. ja siis võib komm saatmata jääda. Aga ärasaatmise tõenäosus ehk selle tulevikuvariandi tõenäosus on ikkagi väga-väga suur.

Kui kommi lugeda näed, siis on see minu tulevik täide läinud, juba käes ja olevikuks muutunud, siis edasi muutus see minevikuks.

Hetk ei muuda ennast ise, hetke saad sina muuta. Ja kui sa ta ära muudad, võib muutuda ka see tulevik sellest hetkest eespool. Lihtsalt sa ei tea, kuidas seda muuta tuleks, et see sulle maksimaalselt positiivse tuleviku annaks. Või tegelikult tead ka - jäta maha joomine ja suitsetamine, siin kribamise asemel mine õue lund rookima või lihtsalt jooksma või hakka tööd tegema. Ongi hetk muudetud ja tulevik parem kui enne tõenäoline oli.
 
Q1 30. jaanuar 2019, kl 14.20
"Hetk ei muuda ennast ise, hetke saad sina muuta"??
eee...Sa pead ennast kellekski ja tahad Jumalat muuta või?...heh...sellist lähenemist ma vist pole ennemalt kohanudki...:)
 
Ülla-ülla 31. jaanuar 2019, kl 12.00
Q1 - huvitavad ja ootamatult kiivas järeldused, kahjuks täiesti alusetud . . .

Selleks, et joomine maha jätta, ei pea Jumal olema. Õue lund rookima minemine ei muuda Jumalat. Iga meie liigutus ei ole Jumalast ette nähtud, Jumal sellise pudiga ei vaevu tegelema. No vähemalt minu jumal küll mitte.
 
Q1 31. jaanuar 2019, kl 17.15
"No vähemalt minu jumal küll mitte."
Selles väites Vale ju peitubki. "minu" Jumal?.... Sa väike Putukas :) pead Jumalat kohe enda omaks või?..:)
 
naine 06. veebruar 2019, kl 15.48
Enne sündimist pidi "hing" oma teekonna läbi käima ja alles siis sobivasse kehasse suunduma. Laps (pigem siis tema hing) pidi valima vanemaid, kelle juurde sündida ja enda õppetunde saada - elus õppida.
Isiklikult tunnen igal aastal erinevaid olukordi justkui need oleksid juba olnud, aga ma tean, et ma poleks kindlasti saanud seal varem olla ega nt selle isikuga suhelda jne.
Ma ei ole üldiselt kergeusklik ega üldse usklik, seega raske on seda juttu uskuda... Ammugi on raske uskuda mingit nö jumala-looja juttu, et tema otsustab, mida meiega teeb. :D
Aga samas, iga kord kui taipan, et selles olukorras olen juba justkui varem olnud (kuigi tegelikult mitte), mõistan, et olen õigel teel ehk hing on selle maise teekonna endale välja valinud.
Natuke lugemist hingede "rändamise" kohta: Michael Newton "Hingede saatus", "Hingerännak" jt.
 
Q1 07. veebruar 2019, kl 16.56
See on Déjà-vu nähtus ( varem-kogetu tunne). Hinge usk tuleneb ego soovist ületada surm. Kui leiad Iseenda saad ka vastuse hinge olemasolu küsimusele...:)
 
On 04. oktoober 2021, kl 02.39
Ikka olnud, olen lähedase inimese surma ette näinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!