Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
rääkimise õpetus filmide abil
 
Cicso 02. oktoober 2019, kl 22.24
Teeme siia eraldi filmide hobiliste teema, mitte aga piltide analüüsi teema.
Mis on onaneerimine ja film? Need on mõlemad head asjad ja üsna samad asjad- neid võib nimetada ka teie hobi nimetuse alla "esoteerika".
Jah, mõned õudusvilmid on nii kohutavad, et und ei tule- aga siis räägimegi üheskoos, et mis on uni ja mis on hirm, ja millal ajaloos esmalt hakati muinasjutte kirjutama; teeme lühilausena: õpime rääkima.
Kas te suudate tunnetada, mida ma praegu teie pea sisse panin? Tehke paus nüüd ja praegu, 3 sekundit ehk hetkepaus ehk hetk. Nii, mis tunne on? Ma ei anna mingeid vihjeid miks ma küsisin selle raviküsimuse teilt ja ma ei oota seekord ka mingeid vastuseid, sest küsimus ise-enesest tegi ravi.

Euroopas on mitu kultuuri, skandinaavia on euroopa kultuuri eri haru, siinjuures tähendab "eri" seda, et osad juur/rohe/puidu viljad on küll puuviljad, kuid samas natuke eriliste omadustega, vahel näiteks võib neid liigitada nii puu- kui samas ka juurviljadeks. Seened, tomat jne. St, et skandinaavia on arenenud Western kultuur, nagu Saksa ja Inglise, kuid samas natuke omamoodi nagu mõned rohesaadused, nagu avokaado.

Skandinaavia on seega euroopa kultuur, olgugi/seejuures eriline natuke, kuid siiski arenenud ehk euroopa, erinevalt ida-euroopast, mis on aasia ehk vene ehk arenematu.

Lääne ehk arenenud kultuur on ülemuslik teiste kultuuride/süsteemide ees väga lihtsa loogikaga. Võib lihtsustada arutelu selleni, et öelda, et usk Puutinisse ja Allahisse on pimedam ja ala arenenum, kui usk inimesse.

Kui te postitate filmi, siis proovige aduda, mis on filmi kultuuri ruum. Kas see film kuulub ala arenenud rahvaste hulka nagu teie, vene, vms? Või on arenenud euroopa kultuur, nagu Rootsi, Austraalia, Kanada, USA?

Lisaks filmi kultuuri mõõtmele, proovige hinnata filmi ajajärku. Näiteks, kui film oli teise maailmasõna vahetul järgsetel aastatel, siis öelgegi, et see oli ajastu, kus polnud talente. Ei olnud andekaid muusikuid peale maailmasõna, kuna muusika alles alustas tärkamist. Kehtis lihtne loodusreegel: "esimese pioneeri üllatus saavutab menu". Näiteks siis muusikud, kes peale maailmasõda esimest korda kuulsaks said, on tänase ratsionaalse hinnangu järgi andetud soperdajad, kuna nende muusikas pole midagi nimetamisväärset, jah, jah neil on emotsionaalne väärtus kuna nad olid nimetatud "pioneerid"- see aga on esimese seksielamuse sündroom, kordame: "esimese pioneeri üllatus saavutab menu". Eks elus nii ole, et kel on õnne olla esimene teatud ajastul, see siis saab popiks, kuid ei ole mingit alust pioneere nimetada jumalateks.
Lisaks filmi kultuuri mõõtmele, proovige hinnata filmi ajajärku, näiteks öelge filmi tutvustades nii: tegu on keskaega kujutava filmiga, kus teadus oli nii madal ja poliitika nii haige, et pani nn nõiad põlema- seejuures tegu polnud eales nõidadega, vaid lihtsalt isikutega, kes olid leidnud võimaluse lugeda aastas 4 korda ajalehte ja siis see tekitas nende peakolu sees natuke erinevamaid arenguid kui teistel orjadel.
Lisaks andke ka muid mõtteid enne filmi esitamist, kuid ärge ikkagi filmi sisu ette rääkige. Sest õpetamise/ravimise juures on vägi siiski selles, et me laseme patsiendil ise avastada. Nagu koolijunsu puhul- me ei ütle talle, kuidas on lahendus, vaid laseme tal see ise avastada ja see jääb talle palju kauemaks meelde ja arendab teda vaimselt palju tugevamalt. Seega, olge ettevaatlikud kui õpetate või üldse selgitate. Las teistel olla see väekas võimalus avastamist kogeda. Aga siin tekib teil muidugi ratsionaalne soovitus, et kaua sa ikka ootad kuna patsient valgustub, eks tuleb ikka muidugi mingid lusikatäied talle kiirelt otse suhu suruda, lootuses, et saame kiiremalt edasi ja kaugemale. Jalgratta leiutamine ja tähestiku õppimine on üldjuhul naiivsed, aga harvadel juhtudel nad on väga väekad, kui kasutada teie hobi sõnavara.

Tulles tagas iarenenud kultuuride juurde, siis tutvustaksin arenenud kultuuri eriharu Skandinaavia filmi esmalt. Teie rahvus on naljakalt naiivne, et tahab end sageli Põhjamaade hulka arvata. Kas teid ennast ei aja naerma selline haiglane soov? Te olete ju ilmselgelt aasia. Ja ei maksa siinjuures arvata, et aasia pähh oleks, eks neil ole omad plussid nagu kõigel elus.

Kui mne toome filmi, siis nimetame selel nime ja lisame mingi sellise vihje/fraasi, et kuidas filmi tasuta omale tõmmata ja vaadata. Kas te olete suuteline mõistma, mida ma eelmise lausega teie pea sees rääkisin?

Kui te millestki aru ei saa, siis käituge nagu inimesed. Mida inimesed teevad kui nad aru ei saa? Oskate öelda? Mina "ei" oska, aga loodan teie abile ja nutikusele, teie ravi tõhususele.

Skandinaavia film seekord esimesena vaatamiseks. Märksõnadeks "Yify" ja "Midsommar".

Kas te olete valmis, et me alustame rääkimise harjutamist selle baasil, kas te olete jõudnud nüüdseks filmi ära vaadata?

Kas te mõistate, miks filmid ja onamine on head?

Kas te soovite ise algust teha toodud esimese filmi teemal, või soovite ülemeelikult teist filmi tutvustada ja tolle baasil arutleda? Minul on ükskõik, mida patsiendid teevad, tehke mida tahate kullakesed. Minuga olete turvalised ja kui asi kipub reelt välja sõitma, siis vist pole kahtlust, et toon teid rajale nagu alati.

Seega, vaatame esimest filmi ja avame peakolu sees mõtte-liitod ("liito" alla mõtleme spaanja/itaalja keeltele omast väikseks tegemist, näiteks "sibula/tshipo" teeme ju ka väikseks kui ütleme ainult Nõukogude rahvastele tuntud tegelase nime "Tshipo-liino" või Tshipoliito. Itaallased ise tshiplooni raamatust pole teadlik, see pole nende kultuur, olgugi, et enamd selle kirjutasid- see on teie/vene kultuur(i teos) ). Mõtteliinod valla, kulla chipoliinakesed, vaatame ja räägime!

Kui te ei suuda esimest filmi leida, siis küsige abi oma teistelt rahvuse liikmetelt siinsamas, nemad aitavad, pole minu abi vaja.

Head vaatamist.

Aga teise filmi soovitate ise ehk? Kui ei, siis esmalt räägiksime lahti, mis on see india bollivuud. Arutleme mõnisada lehekülge ja vaataks siis ühe teise filmi ära ühe india müstiku kohta.

Head arenemist.
Sisso [idi] 06. oktoober 2019, kl 23.21
Postitan vilmi nr 2.

Aga proovime harjutada nii, et me ei satu paanikasse arvu 2 ega 22 peale, eks? St, et õpime aju haldama nii nagu mitmed ülemused ja muud juhendajad teile on soovitanud tööl olles: tehke multitaskingut, ehk mitut tegevust/tööd paralleelselt. Näiteks enne kui lähete WC'sse, siis pange kohvi vesi soojenema- vetsust tagasitulles on korraga 2 ülesannet täidetud: kohvivesi valmis ja kehapaagid tühjad. Mõned ametikohad ongi sellised, et neid pommitatakse pidevalt mitmesuguse infoga, ja siis nad lülitavad end kogu aeg ümber vastavale situatsioonile. Arvatakse, et igasugused nõupidamised ja koosolekud väsitavad lihtinimesi ja muudavad neid peale koosolekut väsinuks justseetõttu, et nende aju jaoks tuli teha liiga palju ümberlülitusi ühelt teemalt teisele. Just see ümberlülitus olevat siis väidetavalt väsitav töö peakolule. Aga kordame, et on olemas lausa töökohti, kus mõni taibukas tegeleb iga päev iga minut erineva juhtumiga, muudkui lülitab ümber end.

Kui meil on siin arutluseks 22 vilmi postitatud ja 22 erinevat teemat, siis arutlemegi neist läbisegi. Näiteks postitus nr 5 räägib teemast/vilmist nr 2, aga postitus nr 6,7, 9, 12 räägivad vilmist nr 3, ja postitused nr 5, 8, 10, 11 räägivad vilmist/teemast nr 4. Ühesõnaga selline läbisegi asi. Proovige vähemalt aduda, kuidas see välja näeks. Proovige kunagi elus jõuda sinnatasemele, kus suudate niivisi rääkida. Esmalt aga tore kui ütlete kasvõi ühesõnalisi mõtteid.

Seetõttu kindlasti arutleme peagi vilmist nr 1- ega vilmi nr 2 postitamine ei tähenda, et me sulgeme vilmi/teema nr1. Internetis ei sulgeta midagi, pole aega, pole algust ega lõppu, pole kunagi eetiline öelda "heataega" ega "lugupeetud", ja muud reeglid, mida õpime kunagi tulevikus.

Siin siis vilm nr 2:



Vaatleme ja proovige seekord lihtsalt vaadata seda, ilma mingite ootusteta. Võite isegi enne vaatamist avada totakalt suu, et tunda end nagu natuke imestavana ja tobuna, et mis see sealt nüüd küll tulla võib. "Mis nad räägivad seal? Mis pildid seal on? Vaata, kui huvitav. Vaatame."

Vaadake kasvõi natuke ja siis lekge, et mis tunne teil oli vaadata? Mis mõtted tekkisid peakolaka sisse? Mis seal üldse üldiseks teemaks on? Kas jälle mingi autode sport mis igapäev uudiste esikaanel? Või, ei mingi mootorpaatide teema vist? Kui suudate ära aduda, et mis üldteema on, siis vaatleme edasi inimesi. Kas nad on raha haiged? Kas nad promovad raha asju? On nad religioossed, on seal jutuks midagi teie huvi alast?

Kell 6:46 on vilmis jutt, et maailmas oli vanasti loodus teistsugune kui praegu. Milline ta seal oli, mis pilt näitab? Kas teil on äkki mingeid muid teooriaid maailma ajaloo kohta?

Head vaatamist ja lisan esmased omapoolsed muljed peagi vilmi 1 kohta.
Sisso [idi] 21. oktoober 2019, kl 00.59
Film, kus öeldakse, et inimerne on idee:

https://yifyhdtorrent.org/movie/16054-the-room-2...

(The Room, 2019, "yify")

Arutlege Q1 ja teised selle filmi baasil, et mis siis on inimene, kas ta on idee nagu filmis öeldakse.

Ka Tallinfilmi sõbrad võiksid arutleda kaasa.

Head arutlust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!