Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
russofoobija
 
OP 15. veebruar 2020, kl 23.58
Võiks üheskoos mõtiskleda, et miks eesti inimestele ehk eestlastele ehk eesti keelt emakeelena kõnelevatele inimestele ei meeldi venelased, kes on Eesti kodanikud ehk isikud kelle emakeeleks pole eesti keel või üldse vene inimesed, näiteks Vene kodanikud Venemaal.
Ma võin koheselt eos tunnistada, et olen olnud haiglase ehk foobilise suhtumisega vene rahvuse osas, kuid sooviksin paraneda ses osas. Samas, see ei tähenda, et ma meelt muudaks või uut maailmavaadet võtaks, vaid lihtsalt tunnistan, et olen ebaõiglaselt karm olnud oma mõtetes venelaste suhtes. Sooviks sellist suhtumist ravida teie kaas abil, üheskoos teiega.
Võiksime arutleda, et millest see foobia tuleb ja mis sellest kasu ja kahju on, jne.
 
Leoniida 20. veebruar 2020, kl 19.21
Mina olen ka näinud ehtsat russofoobijat.
Oli selline täidlusele kalduv vanamees (ilmselt endine essesslane, sest kirjutas fašistlike tähtedega). Kutsus kõikki meie Harkku naiste koonduslaagri kinnipeetavaid enda tuppa.
Tal oli mittu mustade kaantega raamatut laua peal, ma arvan, et need olid Gtleri raamatud.
Ja siis ta käskis seina pealt saksa tähti ära tunda ja siis vaatas suure peegliga, mis tal otsaees oli kõigile ninna.
Minu ninasse ta ei näinud, sest mul on võrdlemisi sotsialistlikult tihedad ninakarvad.
Aga selle eest koputas ta mulle valusasti haamriga põlve pihta.
 
OP 20. veebruar 2020, kl 22.09
Peale teist maailmasõda toidavad venelased oma ego, et küll nad saavutasid suure võidu ühiskonnale, hävitati pahalased fashistid. Võimendatakse sõja võitu veel sellega, et kogu Nõukogude liit oli suur hea võit inimkonnale ja üldse, et venelased on kiitusväärsed kõiges. Eks inimestel on kombeks võimendada, näiteks kui keegi püüdis pooleteistkilose ahvena, siis võimendab tulemust sellega, et pajatab üle küla, et püüdis kolmekilose ja on osav paljudes muudeski asjades. Nii ka venemaal toidetakse tänaseni oma ego, et fashistlik riik võideti ja venemaa on üldse kõiges kõige parem. Selline käitumine tekitab ajupesu ja peagi ei aduta enam üldse mida räägitakse, lihtsalt automaatselt suu räägib ise kiitust vene kohta. Ei maksa ka teise äärmusesse minna ja meil öelda, et fashistlik riik oli hea ja vene nii paha ja tunda lausa foobilist tõrget vene vastu.

Käisin Rootsis ja keeleõpetaja ütles meile, et kõik seisukohad on võrdselt head, lihtsalt püüdke neid põhjendada. Ta ütles, et öelge vabalt, et teile meeldib fashism, ja selgitage, mis selles head on. Ütles, et ei ole midagi halba kui öelda, et olete fashist. Selline kõrgemale arenenud eetika on Skandinaavias omane, minu hinnangul on tegu euroopa kõrgeima eetika kandjaga. Miks fashismi toetav eetika on arenneud ja hea? Aga see on seetõttu, et selle eesmärgiks on midagi muud kui ego toita. Selle eetika eesmärgiks on mõista teisi maailmavaateid, olgugi, et mõistmise käigus ei pea neid omaks võtma. Kui mõistate fashisti, kes on lisaks väitluses üle enamikest, siis kiidate tema arengutaset ja olete õnnelikud, et saite kogemust mõista uut maailmavaadet ja sellekäigus areneda inimesena kaugemale. Eesmärgiks pole ego toita ega tõde taga ajada, vaid inimeseks saada. Seetõttu ka mulle selgitati kenasti, et selles pole midagi halba kui tituleerite end fashistiks. Ja olen täiesti päri nendega. ajupestud venelased aga ei ole võimelised kaasa mõtlema minu käesoleva mõttekäiguga. Nende aju külmub koheselt kui kuulevad sõna "fashism", käivituvad ajupesulised instinktid, tullakse teile kallale. On ilmselge, kumb osapool on sel juhul arenenum- kas kallale tulev ajupesuline räuskav egohaige venelane, või rahulik fashismi arutluse võitnud Skandinaavlane. On ilmselge, et ajupestud fashismivastane ei ole elus mõelnudki, et elu on duaalne, mitmetahuline, fashismi positiivsetele aspektidele, seega arenematu. On ilmselge, et kes vaatleb elus asju mitmetahuliselt, on arenenum inimene.

Fashismi juures peetakse peamiselt halvaks inimeste piinamist ja tapmist. On fakt, et nende asjadega tegelevad kõik rahvad, sh ka Venemaa. Mõned leiavad, et Venemaa on teistega võrreldes eriti fashistlik, piinab ja tapab rohkem kui teised, sest selline on nende rahva temperament, impulsiivsus. Olete ju näinud videosid vene politsei jõhkrusest ja kui võrdlete seda lääne omaga, siis on ilmselge järeldus, et Venemaa on kõige inimsuse vastasem rahvas, võib öelda teisisõnu: kõige fashistlikum. See on selline lihtne järeldus eeltoodu baasil.

Sageli ongi elus nii, et kes sõimab teist milleski, räägib tegelikult enda peegelpildiga, üritab teadvusega oma tegelikku palet ilusamaks joonistada. Näiteks tituleerib, et teised on vargad, aga tegelikult unistab kogu elu panka röövida ja riiki ehk ligimesi maksudega petta. Seega näitab varaste suhtes oma viha välja enda enese ravi eesmärgil, loob egopilti, et ta on hea ja õige.

Venelastel esineb oma ajupesu kõrval rohkelt silmakirjalikkust, ütlevad üht aga teevad vastupidist. Näiteks hõiskavad, et Mc donalds on halb, nagu kogu kapitalism, aga kui esimene Mäkk avati, siis oli sadade meetrite pikkune järjekord ja kiideti, tänaseni matsutavad rõõmuga purksi ja tarbivad muud kapitalistlikku, näiteks helistavad lääne telefonidega, sõidavad lääne autodega, jne. Seega ajupesuline lääne vastasus alates fashismi ajast, kuid sinnajuurde ise läänelik käitumine ja selle toetamine. silmakirjalikkus ehk mitmik-moraal on vastu-oluline nähtus, inimese psühhiaatrik seisund on konflikte, esineb rohkelt stressi, ja pole õnnestumisi.

Ajupesu tõttu on hirmus soov olla läänest parem. Näiteks vene sportlastele pumbatakse riigi käsul rohkelt dopingut sisse, mis hävitab nende tervise ja ei ole eetiline, soovitakse igal viisil olla parim, üle läänest. Paraku ei õnnestu olla parim, dopingut täis sportlased ei võida lääne konkurente. Seega, reaalsus on, et vene ei ole kõiges parim, ja pole kuidagi eetilisem.

Mis on venelaste puhul hea? Mulle tundub, et kui lõikate sõrme või vigastate muul viisil, siis esmalt tuleb teile appi venelane ja seob sõrme kinni. Olen jälginud sellist asja teiste rahvuste puhul, ja oman kogemusi küllalt plajude rahvustega, ja teised nii abivalmid pole sellises situatsioonis. Ei maksa nüüd ka äärmuslikku egotoitvat pilti joonistada, et hispaanlane vahiks lihtsalt pealt kui te verest tühjaks jooksete, ei ta ei vahiks, vaid tuleks ka appi, aga väike hetk hiljem kui venelane. Sedalaadi inimlikes asjades abivalmidust tunnetan vene rahvuse puhul ja pean seda heaks, võib ka öelda parimaks. Millega seda seletada, ei oska, tuleks mõtiskleda. Võimalik, et rahva selline heasüdamlikkus tuleb sellest, et endal on pidevalt näljahädad, vaesus, raskused, peksmised jms-ne, seetõttu on siis rohkelt kogemusi selles vallas ja abivalmidus. Võimalik, et muud seletused, ei tea.

Mis teistele meeldib venelaste juures?
 
Russofoob Jefstafi Spiridonõtš Gribojedov 21. veebruar 2020, kl 18.08
Ma jälestan venelasi, sest neist paljud ei tarvita keskkonnasõbralikku sojapiima ja käivad metsas jahil gluteenivabasid tacosid tapmas.
Kanapljää ja hero on nad küll juba osaliselt pealiskaudselt vastu võtnud, kuid siiski kummardavad ebajumalaid.
Nende subkultuuri kuulub sihikindel seentevastane vägivald.
Šveitsi rahvusvaheline instituut on teinud uurimuse, millest selgub, et ühe venelase ökoloogiline jalajälg on seente hävitamisel 86% suurem kui kliimateadlikul eurooplasel.

Tihti korraldavad nende vanema generatsiooni indiviidid massilisi sügisrünnakuid metsas vabalt elunevatele seentele.
Kasutades ära seente asukohatruudust, lõigatakse neil julmalt lihtsalt pead otsast...
Ja Euroopa inimõiguste kohus ei tee midagi!

Meel tõrgub mõtlemast, mis juhtub siis, kui sügisesel rongiplatvormil satub kogemata neile kliimavaenulikele relvastatud sonimütsidega tegelastele ette mõni hästi toitunud heast kennelist isane neeger.
Kas vegankogukonnal on üldse võimalust kuidagi selle vastu protesteerida?
On küll!
Osaleme kõik ühiselt Telliskivi loomelinnakus toimuval kliimastreigil, kus pakutakse vaid vegantooteid!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!