Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
maausk ja ristiusk
 
segaduses 13. juuli 2009, kl 21.52
Olen tihti segaduses ja kahevahel: miks ristiusk ei aktsepteeri maausku (võib-olla on lause arusaamatu ja raskesti mõistetav, vabandan sel juhul)
Õigeusk pidi rohkem maausuga sarnane olema.
Samas, ma olen täiskasvanuna oma lapsed lasknud ristida (abikaasa suguvõsa eestvedamisel) ja mind ennast on täiskasvanuna koos lastega ristitud.
Ma ei ole üdini usklik, pean lugu kümnest käsust, aga mulle on vastuvõetamatu ajaloost kirjeldatu, et ristiusk toodi vägivaldselt.
Mis on paganluses halba? Paganlus on ju maausk ja maa rütmidega üheks olemine reaalelus on ju sama hea kui mõtted sellest, et kusagil on nn. teine elu, s.o. et hing on surematu.
Kes aitaks mulle need asjad lahti seletada?
 
üks põhjus 13. juuli 2009, kl 21.53
ristiusk põhineb hirmul ja tema kaudu saab inimestega manipuleerida (kiriku) kasuks.
 
kristlane 13. juuli 2009, kl 22.18
Ristiusk ei põhine hirmul - kust selline teadmine, kell 21:53?

Rist on võidu märk - Jumala Poeg Jeesus Kristus võitis 2000 aastat tagasi ristil surma ja Saatana, kelle võimu all on surm. Jeesus surmati ristil, kuid Jumal äratas ta ellu. Ja sellest ajast alates
iga inimene, kes tunnistab, et ta vajab Jeesust, saab koos Jeesusega igavese elu. Igavene elu on Jumala armuand, kingitus noh:)- igale inimesele, kes usub, et igavese elu saab ainult Jeesuse Kristuse kaudu. Jeesusel on oma nõuded inimesele - inimese süda, so tema vaim peab uueks saama.
Oma jõuga inimene ei suuda 10 käsku täita - aga ilma Jumala nõudeid täitmata ei anna Jumal inimesele igavest elu. Ilmselt sellepärast, et inimese kurjus ajaga suureneb ja kujutada ette tänast kadekopsu või pilkajat 10 000 aasta pärast...ausalt, ei ole meeldiv kujutluspilt.

Segaduses - ristiusk on usk PALJU suuremasse jõusse kui looduse rütmidesse...:) See on usk tegelikku Jumalasse tegelikult, sellesse isikusse, kes on loonud taeva ja maa ja inimese ja kes on need rütmid seadnud.:) Ma eelistan iga kell kummardada ja teenida Loojat - mitte loodut...

Eks maausuk on puudelt-põõsastelt energia saamine jmt? Jah, on küll energia asjadel - aga mõnikord on asjade taga ka kurjad vaimud... Siin peab olema ettevaatlik. Sest Saatan oli üks peainglitest ja ta hakkas Jumala vastu mässama, tahtis Jumala kohta omale. Temaga koos tõstis mässu kolmandik inglitest - ja nad on Maale heidetud...Nii Piibel räägib.
 
kristlane 13. juuli 2009, kl 22.22
PS Vägivallaga ristiusu toomine ei ole Jumala tahe, kiriku kasuks manipuleerimine EI OLE Jumala tahe. Ennasttäis kirikuõpetajad ei ole Jumala tahe. Umbrohul lastakse kasvada koos viljaga - ja siis hävitatakse umbrohi, vili läheb eraldi.
Jeesus ise ütleb ülekohtuste kirikutegelaste kohta, et tol päeval, mil nad tahavad tema lauda tulla, ütleb ta neile: Ma ei tunne teid, ülekohtutegijad. Niiet mõõgaga usutoojatel saab Jumala juure palju seletamist olema...

Eks me kõik teame ennasttäis politseinikke ja arste ja kooliõpetajaid? Aga me ei tunnista selle pärast veel seadusandlust ja politseinikke ja kõiki arste ja kooliõpetajaid kõlbmatuteks. Eks nõnda ole ka kiriku ja kirikutegelastega...
 
eino 14. juuli 2009, kl 11.37
hahaahaa, kristlane.
 
??? 14. juuli 2009, kl 11.45
igal oma usk - kristlasel oma ja einol oma haahaahaa...
 
eino 14. juuli 2009, kl 11.52
igatahes:), ???
ühtlasi ongi vastus käes, et miks ristiusk ei aktsepteeri maausku... sest tahab ainult oma:P
 
aga 14. juuli 2009, kl 11.55
segaduses.
miks sa pead oma elu nii keeruliseks elama. jumal on niikui nii yks. maausk austab loodust ja meid ymbritsevat, ei pea inimest loodusest ylemaks. vaga ilus ja hulga sygavam, kui kristlus. igas religioonis on oma vaikesed eriparad, kuna see on tekkinud vastava piirkonna kultuurile ja traditsioonidele. p6his6num igas religioonis on yks - ara tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse.
 
ei olenii 14. juuli 2009, kl 12.14
juudi talmuud küll ei lähtu põhimõttest-ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse.
 
tipsu 14. juuli 2009, kl 12.36
just ükspäev emaga vestlesin sel teemal.. selgituseks niipalju et minu ema on tõsiusklik kristlane ja usub siiralt, et päästetud saavad ainult kristlased ning kõik muud usundid on ebajumala kummardajate religioonid. mina isiklikult arvan, et ei ole vahet mis usku sa oled, peaasi et inimene elaks kooskõlas oma südametunnistusega. üllatavalt paljud usuvad tegelikult Jumalasse.. inimloomusele on lihtsalt omane uskuda, et kusagil peab olema midagi kõrgemat ja võimsamat kui see, mida me siin maapeal näeme. mõnesmõttes on kristlus minu silmis laiskade ja lollide religioon.. ainus, mida tegema pead on see, et tunnistad Kristust ja aeg-ajalt palud oma patud andeks. kristluse põhimõte seisneb ju selles, et inimene ise ei suuda midagi ja kõik mida inimene elus saavutab või ei saavuta on Jumala tahe ja Jumala plaan. pealegi kristlus ei tunnista reinkarnatsiooni, mille olemasolu jälle mina usun. usun, et inimene ei peaks panema Jumalat raamidesse, nimetades teda Jehoovaks või Allahiks, või kelleks iganes, tegelikult käib jutt ju sellest samast kõikvõimsast Jumalast. Niisiis mina tunnistan Jumala olemasolu, palvetan kui abi vajan, kuid mingil juhul ei pane ma Jumalat raamidesse, st ei liitu ühegi religiooniga. mis on õige ja mis vale, selle tunnen oma südametunnistuse abiga isegi ära niiet mingeid ette kirjutatud käske-keelde ma ei vaja (10 käsku). proovin elada oma elu võimalikult kooskõlas oma sisemise hääle ja südametunnistusega ning eks siis peale surma ole näha, milline saab olema tagajärg siin maapeal elatud elu eest:)
 
aga 14. juuli 2009, kl 15.07
oled ikka kindel?
oled sa seda kohe paris syvenenult lugenud?
enamus moslemeid naiteks ei tea koraanist tuhkagi. seda raakis muide oxfordi ylikooli professor, kes religiooniloenguid peab.

tipsu
oleneb mida keegi usust v6i religioonist valja lugeda suudab. rumal inimene t6lgendab loomulikult asju lihsalt, nii nagu see temale j6ukohane on. kristluses on oma sygav filosoofia, millest lihtsameelsed loomulikult aru ei saa.
 
kristlane 14. juuli 2009, kl 16.01
aga - kas sa väidad, et kristlaste Jumal ja Buddha on üks? Sorri, aga su väide kõlab nii, nagu sa väidaksid, et päike tõuseb idast ja läänest samaaegaselt. Jah, mingid printsiibid on sarnased - aga erinevused on veel suuremad. Kõikides paatides ei ole võimalik korraga istuda - kuigi on filosoofiaid, mis seda võimalikuks peavad. Aga iga inimene peab siin ise otsustama - selleks ongi Jumal inimesele mõistuse andnud.

tipsu - mis see sul on, mis sa oled ise saanud? Oled ise teinud õhu, mida sa hingad? Ja et siis kui abi vaja, sa palvetad ja palud Jumalalt abi - aga enamasti ütled, et ok, Jumal, ma ei vaja sind, ära sega ka sina mind.
Inimene võib elus paljugi teha - Jumal õnneks on pikameelne ja halastaja ja ta tõesti ei löö inimest tema eksimuste pärast kohe maha.
Jah, inimesel on valikuvõimalus ja tahe. See ongi inimese vabadus. Ja inimene võib valida Buddha, Saatana, kivikummardamise või mida iganes - ja ta võib valida ka elava Jumala. Aga seda peab inimene teadma, et tema valikutel on tagajärjed. Buddahal on omad reeglid, satanistidel omad, maausulistel omad - ja Jumalal on ka reeglid. Millised reeglid sina valid? Jumal ei ole kohe kindlasti kõigi pisikeste jumalate Baabel - ei, elav Jumal mitte.
 
Thea 14. juuli 2009, kl 19.10

kristlasele.
Mida Sina oma Jumalast tead rääkida?
Jeesus Kristus oleks kurb sinu jutu peale.
Sinu sönad on kusagilt pühapäeva vöi noortekoguduse jutlustaja semu-nalja-ja rahvamehe etteaste.
Minus ei teki kohe kindlasti usaldust "Sinu" Jumala vastu.
Austan sügavalt usklikke, kes oma argielus ei paku ega proovi mulle müüa Elavat Jumalat. Ta lihtsalt elabki selles.
Olen tundlik selliste ülepaisutatud öpetuste, usuliikumiste ja muude tarkuste pakkujate esindajate hurjutavast hoiakust !
Jätke mulle vöimalus iseendas nöu pidada. Kui olen valmis vötma vastutuse, austuse ja ülima lugupidamise mingi teesi suhtes olen veendunud, et Jumal leiab minu, kui "eksinu" ise üles ja ülendab mind oma tarkuses.
 
kristlane 14. juuli 2009, kl 19.33
Theale - mu jutt oli mõeldud segaduses olijatele, mitte iseeneses tarkadele.

Jumal leiab eksinud üles kindlasti, selles pole kahtlustki. Aga sama kindlasti ei tee Jumal kedagi vägisi usklikuks - kui inimene Jumala reegleid ei tunnista. Sa paistad olevat käinud pühapäevakoolis ja noortekoguduses? Ja mu jutt tundus Sulle hurjutava hoiakuga? Hmmm - kas mitte Su enese südametunnistus ei süüdista Sind?
Ma erinevalt sinust ei ole pühapäevakoolis käinud ja pole ka seal jutlustanud.

Eks jutt Jeesus Kristusest ja tema ristist on olnud pahanduseks algusest peale - üks jäledus ja rumalus tarkade inimeste silmis.
 
Thea 14. juuli 2009, kl 19.56


Eks me köik ole otsijad. Olen käinud pühapäevakoolis. noorekogudustes, ka päris kirikutes ja ka mujal usklikega kohtumas, kuhu mind kutsutud vöi kuhu seoses oma tööga on vajadus olnud minna. Tunnen väga palju häid pastoreid ja ka neid, kes kuidagi ei suuda taibata piiblis öeldust, vaid loevad ja proovivad must-valgelt neid käske täita ja meeles pidada.Need on need, kes peavad tähtsaimaks kuhugi kuulumist, see äravalitu staatus kiusab neid. Kui neilt midagi küsida, siis jäävad nad enamasti "jänni" ja lappavad imekiiresti piiblikoha, kus vöiks olla minu küsimusega seonduv vastus.Selliseid kohustetundlikke teate-tunnete kindlasti: laulukooris-sönad on neil alati filigraanselt peas, kuid viisipidamist pole ollagi.
Ei pea piiblit jäleduseks, vaid Tarkuse Allikas köigile, kes sealt töesti TÖDE leida tahavad ja seda piiskhaaval saavad ja iga kord sünnib Ime : avaneb koputajale uks ja kuuljale körv ja nägijale selge silmavaade.
 
kristlane 14. juuli 2009, kl 21.06
Theale - küllap on nii seda kui teist ja mõni pastor on kindla peale kõrk uskmatu. Ja siis? Eks tema saab palga oma töö eest.

Aga kuidas see kõik minu kirjutatusse puutus? Ma kindlasti ei ole pastor. Lihtsalt üks kristlane.

Kas mu jutt ei puudutanud Sind mitte sellepärast, et Sa oled kuulnud küll, aga pole valinud? Usu, Jumal ei vali Sinu eest.
 
Thea 14. juuli 2009, kl 21.49
Sul vöib öiguski olla. Su jutus puudutas hoopis sinu innukus, konkreetsed näited on omased ameerikalikule käitumisele. Et meil Sinuga on kindlalt suur ealine vahe, siis selline "kergus" ei too minus esile usaldust. Ikka oli probleem minus.

Jumal ei ole Paabel pisikestele jumalatele...
Sa ei pea öigustama, see on kindlasti Sinu jaoks praegu nii, kuid ei ole kena lajatada teistele, kes usuvad oma nn. pisikesi jumalaid. Siin on vahel AEG, kultuuriruumis ja traditsioonides , mille tulemiks sajanditega kujunenud uskumus.
Kuid jumala päike paitab ja armastab köike Loodut, valimata nende töekspidamisi...küllap teab Jumal oma Loodut ja ka seda, miks me niisugused oleme.
Loodan, et meist Sinuga ei saanud vaenlasi.
 
Teadja 14. juuli 2009, kl 21.50
Enamus kristlasi ei teagi, mida see kristlus endast kujutab. Aga ju nii on kõikide religioonidega - kõikjal on masse, kes on vajalikud vaid kahurilihaks. Kristluse tegelikesse doktriinidesse on pühendunud vaid vähesed ning nood ei ole üldiselt teiste religioonide ja uskude vastased.

Mida käredahäälsem on kristlane oma rünnakutes, seda vähem ta tegelikult kristlane on. Aga selles on süüdi tegelikult religioon kui selline, mitte usk. Usk on iga inimese enese südame asi. Ent kui võetakse inimese usk ja vormitakse see käsuseaduste järgi religiooniks, mis dikteerib mida ja kuidas teha, siis piirab see inimese hingelist vabadust ning pärsib tema olemust.

Mida rohkem inimest kästakse midagi tegema, seda enam inimene käitub vastupidiselt käsule. Armastada ei saa käsukorras. Käsuseaduste aluseks olevad 10 käsku on monopoliseeritud kristliku religiooni poolt, samas on need ühed ürgseimad käitumismallid inimkonnal. Mida enam on inimene kinni religioonis, seda enam ta selle õpetuste vastu eksib. Ei ole olemas verisemat religiooni, kui armastust kuulutav kristlus.

Maausk ja kohalik paganlus eeldab aga et inimene on indiviid. Indiviid kes austab iseennast ja seeläbi ka teisi .Indiviidi ei saa aga allutada religioonile ja see ongi põhjuseks, miks üldine kristlus ei salli paganlust ja maausku. Nii lihtlabane põhjus ongi - kadedus, hirm.
 
qwe 14. juuli 2009, kl 23.33
Risti energeetiline kaitse on vähenenud tänu ristisõdadele, verega määritud.
 
qwe 14. juuli 2009, kl 23.30
Risti energeetiline kaitse on vähenenud tänu ristisõdadele, verega määritud.
 
tipsu 15. juuli 2009, kl 00.06
kristlane, ma olengi valinud elava Jumala, kuid ma ei suhtle temaga läbi ristiusu. mille poolest on "minu jumal" kehvem, kui Sinu? mõlemad me pöördume oma mõtetes ja palvetes kõige kõrgema jõu/olendi poole, mida me tegelikult näinud ei ole, kuid mille olemasolu südames usume. minu käsud-keelud on sisse kirjutatud mu südametunnistusele ja mida vähem end religioonidesse mässin ja mida rohkem oma südant kuulan, seda parem. inimene kellele vähegi mõistust antud on võiks seda ikka iseseisvalt kasutada. vaevalt, et Jumalat see kurvastab kui inimene soovib tunda ära tõe iseseisvalt, mitte lugeda käske raamatust maha. leian, et ise mõeldes ja tegutsedes saan ma palju paremini tundma õppida ja tajuda nii Jumalat, maailma enda ümber, kui oma tegelikku isiksust. nõndaviisi ei teki mul ka vimma teiste religioonide vastu, sest annan endale aru et tegelikult pöörduvad ju kõik need inimesed Kõige Kõrgema poole, ainult et igaüks tajub teda erineva vaatenurga alt. kui rohkem inimesi mõtleks sedaviisi, siis oleks maailmas ka palju vähem ususõdu ja vihavaenu erinevate religioonide vahel. kuid ei, kõik on ikka enda usus kinni ja kindlad, et just nende Jumal on SEE ÕIGE ja teised on ebajumala kummardajad. olen siiski seisukohal, et religioon on eelkõige inimestega manipuleerimiseks ja masside vaoshoidmiseks parim lahendus, kuid sellegipoolest tekitab usk palju vaenu ja sõdimist erinevate usulahkude vahel.

Mainiks veel ära, et nõustun Teadjaga. ei olegi tema postituse kohta muud öelda, kui et minu seisukohad on täpselt samad.
 
teema algataja 15. juuli 2009, kl 09.00
aitäh vastanutele,
huviga lugesin arutelusid, eks igaühel ole õigus, lähtudes oma tõekspidamistest.
Teadja postitus annab mullegi loogilise ja ammendava vastuse.
südames ei välista maausk ja ristiusk teineteist, saavad sõbralikult koos eksisteerida.
 
igavene elu 15. juuli 2009, kl 09.08
Kristlus pole kaugeltki esimene, kes igavest elu ja taassündi pakub! Tutvuge reinkarnatsiooni teooria ja vanemate usunditega.
 
kristlane 15. juuli 2009, kl 09.44
Thea - ei saanud vaenlasi, sa pole mulle miskit ülekohut teinud. Eks iga inimene otsib ja nii ongi, et otsija leiab.

Mis mu innukusse puutub, siis ma olengi innukas inimene - Jumal on mu selliseks loonud.:) Ja kindlasti ei määri ma midagi kellelegi pähe ja ei teinud seda ka Jeesus. Ta käskis oma jüngritel kuulutada ja kes tema kuulutust vastu ei võtnud, nende juurest käskis ta lahkuda ja selle linna tolmugi oma jalgadelt pühkida.
Aga nende arvamuse kõrval, kes usuvad, et Jumal sisaldab endas kogu Paabelit ja et see kõik kokku on Jumalale meelepärane, on ka mul õigus oma arvamusele kui ma ütlen, et see EI OLE Jumalale meelepärane. Miks mind siis kohe lajatamises süüdistada???
Lajatanud oelksin ma siis kui oleksin öelnud, et need, kes usuvad teisiti kui kristlased, on tobud jmt. Aga ma pole seda teinud ja ei kavatsegi teha - ei ole minu asi kohut mõista ja hukka mõista inimesi, kes on loodud Jumala näo järele.
Aga avalikus foorumis oma vaateid selgitamast ei saa mind ka keegi keelata.

Eks mu arvamise sisu oli see, mis Sind ärritas? Sisu ei saa ma kahjuks muuta - see jääb selliseks nagu ta on.

tipsu - minu usul on religiooniga väga vähe pistmist kui üldse, ma pole isegi ühegi kiriku liige...:) Tean üpris hästi, mis on kirik ja religioon, ja kuidas ta inimestega manipuleerib mõnikord.
Aga sellegipoolest jään oma sesiukohale: sante politseinikke ja ülekohtuseid kooliõpetajaid on ilm täis, ometi ei ole kuigi palju neid, kes tahaksid koolid täiesti keelustada ja polisteijaoskonnad kinni panna. Ja kui see mu võrdlus tundub ameerikalik siis pole parata, lugejatel tuleb lihtsalt leppida.

Ja veel: inimene võib tõesti Jumalast uskuda mida iganes ja kummardada teda nagu ta oma peas seda mõtleb. Kuid kui Piiblit lugeda, siis sealt näeb, et Jumalal ei ole üldse ükskõik, kuidas teda kummaradadakse. Jumal ütleb, et Tões ja Vaimus ja et kellel on Poeg, sellel on ka Isa. Kellel ei ole Jumala Poega, sellel ei ole ka Isa.
Ma lihtsalt olen oma uskumuste süsteemi aluseks võtnud Piibli ja mõned Jumala nõuded sealt, ei muud.

Teadja - et kristlusest tehti verine religioon, ei ole Kristuse süü. See näitab tegelikult KUI suure vabaduse on Jumal inimesele jätnud.
Minu kristlus ei välista indiviidi - vastupidi, ma olen saanud indiviidiks rohkem kui enne, mil ma Jumalat sel kombel ei tundnud.
 
kristlane 15. juuli 2009, kl 09.57
PS Jumal on jätnud inimesele suure vabaduse - aga ka suure vastutus eoma tegude eest. Jah, inimese võimuses oli mõõgaga usku peale suruda - aga seesama mõõgaga usutooja võis selle vägivalla läbi kaotada oma hinge ja igavese elu.
Kas peaksin ma meenutama, et Jeesuse-aegne juudi kirik oli see, kes Jumala Poja risti lõi. Pontius Pilatus tahtis juutide kuninga vabaks anda ja ta pesi sellest surmast koguni oma käed puhtaks - tuleb üldharidusest meelde see fakt? Või Suurel Reedel enne Ülestõusmispühi on ehk mõni seda kuulnud?

MIKS te, inimesed, ei taha näha tõde? KUS selles ristilöömiseloos peegeldub Jeesuse Kristuse kurjus ja KES oli selles loos õieti sallimatu?
 
Teadja 15. juuli 2009, kl 11.30
Kuule kristlane... kas sa ka seda tõde tead, et KÕIK üldkristlikud pühad ja tähtpäevad on paganlikud. Kristluses ei ole MITTE ÜHTEGI originaalset mõtet, isegi jumala võtsid nad juutidelt.

Seega milline on see tõde, mida me peaks nägema?
 
kristlane 15. juuli 2009, kl 12.58
Teadjale - tean ikka neid kirikupühade tausta ja on olnud aegu, kus ise olen jõule täiega ignoorinud...:)Jeesus sündis kusagil spetmebris, nii on preestrite tempiteenistuse korra järele välja arvutatud - aga sa tead seda kindlasti isegi.:)
On enam kui kindel, et algristikogudus ei tähistanud mingeid jõule ja hingamispäev oli neil kahtlemata nädala seitsmes päev, mitte nädala esimene päev.
Need paganlikud pühad olid tolle 3. sajandi keiser Konstantinuse-aegse ristikoguduse kompromiss riigiga - vastutasuks Babüloonia päikesepäevakummardamise eest ja pööripäevade eest sai ristiusk riigiusuks.
Eks ta reetmine oli ja palju segadust on sellest sündinud.
Jeesus muide ei käskinud oma sünnipäeva tähistada, vaid hoopis mälestada oma surma - kuni ta taastuleb...

Aga mis juutide Jumalasse puutub, siis Jeesus ongi tolle juutide Jumala poeg. Ent juutide Jumal ei ole siiki ainult juutide Jumal - seesama taeva ja maa ja inimese looja on kõikide inimeste Looja ja Jumal. Jumal valis ühe pisikese pujäänidest rahva, et temale Jumala loomust ja teid õpetada ja nende kaudu ka kõigile teistele rahvastele.
Juut ei olnud muide rahvus, juut oli ja on usk. Juudiks võis ja võib saada igaüks, kes tunnistab juutide Jumalat - aga ometi lõid juudid oma Jumala poja risti.:( Sest nad tegelikult ei tundnud teda rahvana - tundsid ainult mõned, nende seas jüngrid, kes jäid talle ustavaks.
Sest ka juudid on kõigest inimesed ja pealegi veel kasuahned inimesed - kelle õnnetusest siiski ükski ärgu tundku rõõmu.

Kui ma jõudsin arusaamisele, et headuse ja tõe kuulutamine ei ole kunagi liiast, siis leebusin ka nende nn kristlike pühade suhtes.
 
Usujünger 22. november 2021, kl 16.59
Nüüd on siis selge miks Vene kirikutes nii hoogsalt laubaga vastu maad pekstakse nemad teavad et Jumal asub maa all punkris. Peab seltsimeestele ateistidele kah ütlema et nood otsivad mingit pikkade juuste ja habemega taati pilve piirilt täiesti asjatult õige koht Jumalat otsida on Moskva lähedal punkris maa all ja Jumal hoopis Jumala kiilakas ilma habemeta ja botoxit silmini täis Tõsi taolised otsingud võivad olla tervisele ütlemata kahjulikud arvestades Vene eriväelaste kombeid Peeter oli Jeesuse jünger Jüri ainult mingi kahtlane katoliku ortodoksi pühak. Muidugi peaks Peetrit eelistama. Nagu pühakiri ütleb, sina Peeter oled kalju ja sellele kaljule tahan ma ehitada riigigümnaasiumi.
 
PATUPUTS 22. november 2021, kl 17.01
Meil siin Vaeste Patuste Alevis palvepaiku piisavalt. Kaks kirikut luteri kants ja vene kerik üks palvela ja va taarausuliste kuivand tüükast kuretootemitaputeivas ka. Pühasi paiku summ ei sääl pole patule paika. Ja aastaid tagasi käis seal altari ees üks süvausklik palverändur kes ka usinasti taarakogumisega tegeles ja palvejorin muutkui ikka mare ja mare. Aga mare on ladina keeli meri ja kui võtta laulust kui see meri oleks õlu siis loksub kõik paika muidugi mitte õlu vesi pigemini. Sest kui palved päris palavaks paisusivad sääl pühakojas ja tekkis tuleoht valgele vabamule siis ühendati voolik kiiresti veevärgiga ja anti patustand palvetajale jahutust ja meelele lohutust
 
Selgitus 22. november 2021, kl 17.05
Vaat mispärast kristlus on kõige levinum. Jeesusel olid paranormaalsed võimed mida Muhamedil ei olnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!