Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
meditatsioon
 
kirilee 14. jaanuar 2010, kl 05.34
Kes teab, kus Eestis saab olelda meditatsioonil?
 
ei tea 14. jaanuar 2010, kl 15.25
kahjuks ei tea aga miks üksinda ei mediteeri?
 
kysimus 14. jaanuar 2010, kl 15.51
mida head on meditatsioon teie ellu toonud? Palun jagage kogemusi.
 
hp 14. jaanuar 2010, kl 16.13
Joogatundides ka mediteeritakse.
ehk leiad ka siit lehelt miskit
http://www.vikerkaaresild.org
ja minu meelest jooga lehel jooga.ee oli ka kuulutusi
 
suleke 14. jaanuar 2010, kl 16.48
mediteerimine pole mingi müstiline tegevus, mida vaid üksikud oskavad. mediteerimine on igale ühele olenemata soost, vanusest, ametist, usust. isegi agatha christie tegelane hercule poirot harrastas mediteerimist! mediteerimine teeb hinge rahulikumaks, aitab tasakaalu leida ja säilitada ning aitab fokuseerida ja mõttejõudu suunata. see viimane on tähtis eesmärgi ja soovi saavutamisel.

mediteerimine toimub igale ühele erinevalt:
- tavaliselt istudes, aga ka lamades, kui magama ei jää
- meeleolu tekitamiseks võivad abinõuks olla erinevad lõhnad, muusika, valgus või selle puudumine
- mediteerimine toimub läbi hingamise ja sellepärast on tähtis riietus, mis annab rinnakorvil ja kõhul vabalt paisuda

algajal soovitan lihtsalt 3-meks minutiks aega maha võtta ja sügavalt sisse-välja hingata. mõtelda tuleks ainult hingamisele ja ette kujutada, kuidas puhas, kuldne, hõbedane, helesinine jne õhk sisse hingates organismi toidab ja hall toss välja hingates stressi leevendab. hingama peaks nii aeglaselt ja sügavalt kui võimalik, ilma et nõrk hakkaks. õhku peab tõmbama mitte õlgadesse, vaid külgribidesse ja kõhtu, nii et kõik paisuks nagu õhupall. soovitan seda teha hommikuti, et päevaks ette valmistuda ja õhtuti, et päevasest stressist vabaneda.
 
mediteerija 15. jaanuar 2010, kl 05.15
olen oppind meditatsiooni ise omal kael kodus juba neli aastat,igast erinevatest raamatutest. Ja nuud siis ka jooga opetajate kursusel.Nimelt on palju erinevaid medititatsiooni voimalusi. Void mediteerida taielikus vaikuses ja vaatata endale nina peale ,voi siis chanting ,kus siis kasutatakse sankriti keelt.ja siis loomulikult hingamise meditatsioon kus kasutad erinevaid hingamis tehnikaid ,ja siis chakra meditatsioon mis on suunatud inimese energja keskustele.(kasutatkse reiki ravimises)
Siis on veel meditatsion as medicine kus on valja toodud erinevad haigused ja probleemid ja spetsiaalsed meditatsiooni harjutused nendele probleemidele,see on uks mu lemmikuid,ja kusjuures alati aitab.
minu koige imelikum kogemus oli parast joogat relaxasioni ajal kus ma tundsin kuidas enda kehast valja tulin ja parast sisse tagasi laksin. mega elamus oli igatahes.
Nuud kus olen opetaja olen ka oma opilastele seda seletanud ,alguses motlevad et olen hull aga osadel neist on sama tunne olnud ja kui valja tulevad siis on nii onnelikud ja uli puhanud .Raagivad et parim elamus nende elus.
Koige tahtsam on praktiseerimine.Sa ei pea minema kuskile kursustele seda oppima ,ise olen kainud ja ei ole sealt kull nii targemaks saand. omal kael on oppida palju parem minuarvates. Loe erinevaid raamatuid ja proovi nende jargi.
 
imestan 15. jaanuar 2010, kl 13.02
kummaline on see, et meil saavad õpetada need, kes pole valgustunud.
 
dd 15. jaanuar 2010, kl 13.18
Mediteerimine on ikka peen vaimne kunst kus vajalik vahetu kontakt guruga. Ainult selline viib reaalsete resultaatideni.
Tänapäeval pannakse nagu mõnest eelnevast arvamusest näha, iga vaikselt istumine meditatsiooni alla. See aga lisab segadust. Need yogatundide istumised ehk vaid jäljendavad väliselt meditatsiooni kuna need "õpetajad" on kuskil välismaal olles seda pealt näinud või raamatus pilte ja siis kohe ongi meditatsioon. Näis mida nad valgustumise all mõtlevad!
Vaikselt istudes ja ....(mida iganes siis keegi sel ajal teeb) võib saada kogemusi, abi ja ideid. Vaikselt istudes või tegeleda kontemplatsiooniga (usuline sisevaatlus) ja seda saab teha ka rongis istudes ning aknast välja vahtides.
Olen ise saanud mõned vastava ala kirjandusest tuntud kogemused (kõige ühesuse tunnetus või "taevaste avanemine" või mõttevoolu peatamine ja sellest kõrgemale tõusmine) aga mitte kunagi spetsiaalselt selleks maha istununa ja mediteerides vaid...
 
...... 15. jaanuar 2010, kl 16.44
kõigega ühesuse kogemine, teadlikud kehast välja rändamised, ühises infoväljas olemine (seal kus pole enam küsimusi, seisund kus tead kõike) jms peaks olema alles algus ja neile kogemustele ei tohiks liialt tähelepanu pöörata, sest see oleks sama kui jääda imetlema trepi esimest astet, selle asemel, et trepist üles kõndida. need on näilised ilmingud, millesse ei tohi takerduda ega neile keskenduda.

ma isiklikult arvan, et tavalised meditatsiooni õpetajad ei tea isegi, mida nad õpetavad ning peavad mõnd kehavälist kogemust juba kaugele edasijõudmise märgiks.
 
........ 15. jaanuar 2010, kl 16.46
jah, see vaikne istumine pole meditatsioon, täiesti kindlalt mitte.
 
:_: 15. jaanuar 2010, kl 18.15
Paljud reklaamivad ennast kui mediteerijaid. Kuid tegelikult nad istuvad ja tukuvad.
 
stressivaba 15. jaanuar 2010, kl 18.18
tukuvad ja ja näevad und:)
 
küsimus 15. jaanuar 2010, kl 18.18
"...ning peavad mõnd kehavälist kogemust juba..."

Mis on kehaväline kogemus?
 
kirilee 15. jaanuar 2010, kl 18.37
Aitäh väga huvitavate ja erinevate vastuste eest. Proovin iseseisvalt järele. Lugesin ka mõned raamatud läbi ja see just andiski inspiratsiooni. Ajendas selleks mind imelikud läbielamised, mis tuli minu seest, ilma et ma ise sellest osa oleks võtnud.
 
Uriinia 15. jaanuar 2010, kl 20.30
Meditatsiooniks pole ju ometi palju tarvis.
Ka meie suures, ent see-eest kõledas palatis on võimalik täiesti segamatult mediteerida, ning kui taevaisake annab, siis ka fantaseerida.
Siinkohal paar pisikest nippi algajatele mediteeriatele:

Kõigepealt barrikadeerige kättesaadavate rahvatarbekaupadega uks, et keegi kuri kurtisaan teie mõtisklusi heidutada ei saaks.
Seejärel jooge vähemalt kolm liitrit harmooniaga kodeeritud võluvett...
väike vihje siin:
http://www.wisewater.ee/index.php?page=6&
et ka kõige kartlikumad oleksid veendunud ohutuses, kõlgutan siia ka olulise info:
http://www.jt.ee/031008/esileht/20010127.php
Aga seejärel juba tuleb raskem osa...
Mõned uskmatud meie osakonnast hakkavad ümisedes ja lootosepoosis end küljelt küljele kõigutama, nagu titeootel vesiaeroobikas, aga vägede Madahšalipundra manas äsja kõuehäälel, et see pole kellegi õige meditatsioon.
Pigem suigutus...
Õige tehnika on hoopistükkis Päikesevaatamise Suur Kunst!
Kissitagem koos silmi, nagu obstipatio puhul, ning vaadelgem parem üheskoos Päikest!
Halleluuja!
Teie lahke loaga lisaksin siia ka lingi:
http://peaasi.ee/P%E4ikesevaatamise%20praktika.html
 
nono 15. jaanuar 2010, kl 21.17
uriinia, narriks teevad selle igasugused perfomensit esitavad ja arusaamatut juttu ajavad "vaimsete" huvidega inimesed ja valgetesse linastesse ürpidesse pugejad, kursustel jooksjad. peasi, et välja näeks, et midagi tehakse.
tegelikult peaks see olema enese sisse vaatamine, millest suurt lärmi ei tehta ega meedias kunagi poosetata. sellest on tehtud raha sisse toov tsirkus ja sellega seoses mõtlen, et kollektiivne Päikesevaatamine ei teeks paha, soovitavalt TV ja Eesti Raadio osalusel. eriti naljakas oli muide hommiku tv joogaga.. oh:))

aga muidu pilkad siiski seda, mida pilkama ei peaks.
 
mediteerija 16. jaanuar 2010, kl 16.53
Jube lugeda kui kurjad eesti inimesed on ,oudne hakkab kohe.Keegi siin ulevalpool kusis mediteerimis kogemustest ja ka ma seda jagasin ,aga tavaline eesti inemene hakkab seda maha tegema. Ma ei saa eriti kaitumisest aru.Seega uks pohjustest miks ma eestis ei ela:),voimalikult kaugel sellest ilusast riigist ,paraku mitte riigi enda parast vaid just sealsete inimeste.loodan vaga ,et kunagi eesti inimene jouab ka tasemele kus ei tunta kadedust ja viha teiste vastu,eriti inimesed kes millegige ise ei tegele ja istuvad netis paevast paeva ja igavusest kommivad teiste tegemisi.Tavaliselt kes opivad ja arenevad need kunagi ei halvusta teisi ,sest neil ei ole aega teiste tegemistega kursis olla ,veel vahem siis halvustada.Ja koik negatiivne mis saadetakse valja tuleb ringiga tagasi:).
Pole veel kuskil oeldud ,et uks meditatsioon on vale ja teine oige. Koik meditatsioonid on oiged ,valja arvatud tukkumine muidugi:).Igauks valib endale sobiva.
Aga koigepealt eesti inimesed palun proovige olla natukenegi inimlikumad ja paremad uksteise vastu .
 
to mediteerija 16. jaanuar 2010, kl 18.03
sa ei peaks sellest välja tegema. kujuta ise ennast aega, mil sa ei teadnud neist asjadest midagi ning kujuta ette, et keegi oleks siis sulle tulnud rääkima m6nest oma meditatiivses seisundis saadud kogemusest. näiteks, et ta käis hingena oma kehast väljas. sa oleksid teda kentsakaks pidanud.. ja v6ibolla s6brannadega pärast omavahel arutanud ja itsitanud:) vu vot. ära räägi sellest neile, kes aru ei saa. solvuda eriti ei saa, sest me ise oleme v6ib-ola ka sellised olnud kunagi. mina näiteks olen olnud selline..
välisriikides peab tavaline inimene selliseid kogemusi kentsakaks täpselt sama moodi kui eestlane. pole eestlane midagi nii palju kurjem. eestlane on ainult näo järgi kurjem (seda siis ausalt ja nähtavalt), kuid see tuleb ainult sellest, et inimestel on palju muresid. kahtlustan, et sisemiselt on eestlane sama kuri v6i hea kui ymber elavad rahvad.
 
z 16. jaanuar 2010, kl 20.30
Teemaga üle paari aasta tõsisemalt tegelnud, parajalt kirjandust ja infot kogunud, ka kogemusi, siis arutada ei soovi, õelust liialt siin.
Kes huvitatud teemat arutama, infot vahetama, ka koos midagi tegema, on teretulnud kirjutama. Ei huvita tasuline tegevus, ei tarbida ega pakkuda. Ka müstika eriti ei huvita, selline reaalsem suund pakub huvi.
 
suleke 16. jaanuar 2010, kl 21.41
siin saab naerda ka vahel. inimene ei tea meditatsioonist mitte midagi, ta pole hetkegi endaga vaikselt istunud - ja mõned tulevad mõnitama. valgustatud isikutena peaks ju teadma, et algajale on isegi 3min rahulikult istumine raske. selle saavutamine läbi harjutamise ja distsipliini viib järgmisele astmele ja sealt järgmisele, kuni jõuab ka selle kurikuulsa valgustatud staatiumini. ja ühel päeval annab hoopis nõu nendele samadele siinsetele valgustatud persoonidele, kelle areng on läbi oma rumaluse stagneerunud.
 
Bryan Adams 17. jaanuar 2010, kl 00.19
Käisin õppimas mediteerimist meditatsiooniõpetaja juures ja võin kindlalt öelda, et mediteerimine pole mingi 3-minutiks aja mahavõtt. Samuti ma usun, et seda ei saa ise õppida. Mina käisin veel pea aasta vahetevahel koos õpetajaga mediteerimas -mediteerimisel tuleb see jama kõik sinu seest välja ning vahel võib n-ö troppi ette lüüa, siis aitabki õpetaja sul sellest üle saada. Mediteerimisel annab õpetaja sulle sinu isikliku mantra. Meditatsiooniõpetaja on õppinud aastaid välismaal meistri juures (nn joogalendajad - need inimesed elus muud ei teegi, kui ainult mediteerivad).

Niisiis - see, mida eneseabiõpikutes näidatakse ei ole mediteerimine - see on lihtsalt puhkamine või istumine või muu säärane.
 
Meie maal 17. jaanuar 2010, kl 00.30
mediteerimise ÕPETAMINE on kõige lihtsam raha teenimise viis.
 
ufj 17. jaanuar 2010, kl 02.53
eneseabiõpikutes - millest sa räägid, mainid ehk õpikute nimed?

väidan, et saab ise, ilma õpetajata. saab ilma isikliku mantrata ka. võib vaid juhtuda, et keskendud liigselt mingtele kogemustele, selle asemel, et neist edasi minna.
 
ufj Meie maale 17. jaanuar 2010, kl 03.01
jah, see võib olla natuke isegi lihtsam kui aura transformeerimine:)

täitsa algtõde on see, et õpetada tohib ainult see, kes ise valgustunud. nad rikuvad seda algtõde. õpetajaid on ei tea kui mitu aga valgustunud neist küll vist keegi pole. seega mida nad õpetavad ning jooga nime all neid aeroobika ja tukkumise kursusi teevad. ma ei saa aru.
 
mediteerija 17. jaanuar 2010, kl 06.10
Minu arvates voib teha ukskoik millist meditatsiooni, peaasi et inimene ennast hasti tunneks parast seda ja suudaks stressi leevendada ja elada onnelikumat elu.Opetajaid on nii palju erinevaid ja eri stiili ,olen ise ka oppind mitme erineva opetaja all. ukski neist ei ole vale ega oige.Ka ise oppimine ei ole vale.Tegelt ju ise oppimine jooga filosoofias vahemalt on uli oluline osa. Akki keegi tahab raakida oma valgustamise kogemusest siin siis?oleks vaga huvitav teada.
Minu opetaja raakis siis sellise jutu:
Munk istub korbes ja mediteerib tunde ja tunde ja paevi ja paevi ja temast moodub sonumisaatja .Munk huuab talle :"Hei sonumisaatja ,kas sa palun kusiskid Buddha kaest ,millal ma saan valgustatuks? "Sonumisaatja sellepeale :"jah loomulikult mu sober."
Siis moodub ta uhest mehest kes joob veini ja laulab ja tantsib ja on happy , ja see mees kusib samuti :"hey sonumitooja kas sa palun kusiks Budda kaest ,millal ma saan valgustatuks?" "Ok mu sober."
Mitmeid kuid hiljem sonumitooja tuleb siis tagasi, munk on uleni ara korbend paiskest ja uli halvas seisundis,ja ta kusib: "noh kallis sober ,mis ta utles?" "Budda utles ,et 5 uuesti sundi veel ja sa saad valgustatuks."Mille jarel munk on vaga onnetu ,viis elu veel, ei suuda ta uskuda ja mediteerib edasi ja kannatab valu seal korbes paikse all.
Siis laheb ta selle teise mehe juurde ,tema ikka tantsib ja naudib elu iga minutit, siis kusib" noh mis ta utles?" Sonumitooja : " naed seda puud seal ,niiplaju kui selles on lehti nii palju elusid veel ja siis saad valgustatuks. Mille peale mees siis utles :"nii vahe?" mille peale ta ainult roomustas ja tantsis edasi .Ja sellest momendist ta saigi valgustatuks.
Ma loodan et koik siinsed valgustatud ja mitte valgustatud saavad sonumist aru.:)
Head paeva teile.
 
mediteerija to Z 17. jaanuar 2010, kl 06.13
Oleks tore teiega sellel teemal arutada kull:)
Kahjuks ei saanud ma meile aadressi lahti .Kuidas saaks teiega uhendust?
 
mediteerija 17. jaanuar 2010, kl 06.24
aa ja nii palju veel, et ma ei tea, mis kirjandust muuakse eestis selle kohta aga inglis keeles on vaga head kirjandust muugis.Uks vaga hea raamat just ise oppijale ja algajale on naiteks "Meditation as Medicine" by Dharma Singh Khalsa,M.D,
Kusjuures ,ta raagib vaga lihtsalt koigile arusaadavalt meditasionist ja kuidas see meile mojub. Soovitan vaga lugeda.
Ja seal on palju erinevaid harjutusi ka sees. Kahjuks on see ainult inglise keeles:(.
 
z 17. jaanuar 2010, kl 21.10
alternatiiv3@hot.ee
olen käinud ka selle mehe kursusel, aasta tagasi,
mis ja kuidas, seda ei hakka siin jutustama,
aga
<täitsa algtõde on see, et õpetada tohib ainult see, kes ise valgustunud.
*see on veidi liialdatud, julgen väita, kuna olen käinud kahe nn. valgustunud juhendaja kursusel.
............

Sahaj Samadhi meditatsiooni kursus

Tallinnas 05.-07.veebruar 2010

Õpetaja Rainer Lang Saksamaalt

Kursus on neile, kes soovivad meditatsiooni õppida ja/või kes juba praktiseerivad meditatsiooni. Kursuse jooksul saab iga osaleja oma personaalse mantra, mis aitab muuta meditatsiooni sügavamaks ja efektiivsemaks.

Mitte kelleski meis ei puudu vaimne sügavus. Rahu ja õnn, mida maailmas otsime, on juba olemas meis endis, vahel on see vaid kaetud stressi ja pingete pilvedega. Need pilved eemalduvad Sahaj Samadhi meditatsiooni abil. Sahaj Samadhi meditatsioon annab palju sügavama puhkuse kui uni. Ärgates justkui uue inimesena päikeselisel hommikul, muutub sinu nägemus elule positiivsemaks. Stress kaob, kiire taip muutub helgeks ja loovaks, vananemine aeglustub ja avastad taas püsiva rahulolu oma Sisemises Minas. Sahaj Samadhi meditatsiooni on kerge õppida ja praktiseerida. Lihtsa juhendamise abil võib mediteerida igaüks.

Kursus algab Tallinnas 05.02 kell 18.00 Rocca al Mare hotelli konverentsisaalis, aadressil Vabaõhumuuseumi tee 11. Kaasa palume võtta istumisalus, selga mugavad riided. Järgnevatel päevadel töötatakse väiksemates gruppides (ca 10 inimest), on võimalik valida endale sobilik aeg kas enne või peale lõunat.

Kursus on inglise keelses, kohapeal tõlge eesti ja vene keelde.
 
Mees 18. jaanuar 2010, kl 16.01
Keeruline teema, ei oska ka midagi soovitada, oleme paarkümmend aastat sellega tegelenud, 16 inimest, kohal tavaliselt 10 ringis,
kuna kohtume kaks korda kuus.
Meie jaoks on see täis pidu, parim mida elus kogenud.
Ja uusi pole kedagi tänavalt liitunud, välja langejaid on harva ja uusi tekkinud nagu iseenesest tuttavate hulgast.
Aga ega tuttavad ei tea, millega me tegeleme, vähemalt meil on nii.
See on liiga intiimne tegevus, et võõraid ringi võtta.
Ainus võimalus vast on kui kõik alustavad nn. valgelt lehelt, edu teile.
 
viimasele 18. jaanuar 2010, kl 18.19
millised on tulemused, kas märkate et teie elu on selle tulemusena kuidagi paranenud? Tahaks teada kogemusi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!