Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Müstika nurgake
ma ei näe enam pointi
 
väsinud 13. august 2010, kl 15.09
..ma ei näe enam oma tuleviku,mul pol ejäksu uuesti tõusta, et taas kukkuda... kas mul on mõttet hingata veel seda õhku??..nii tahaks ära..igavest rahu ja vaikust.. ma olen elust nii väsinud
 
muri 13. august 2010, kl 15.18
Selliste hetkede järel tulevad tavaliselt üsna varsti mingid lahedamad asjad, nii et pea vastu. :) Elu ju lainetab. Ehk on seepärast praegu põhjale lähedal, et võtab hoogu su laineharjale lennutamiseks. Sammalhabe ütles ka, et looduses valitseb tasakaal. :)
 
Anon 13. august 2010, kl 15.25
Su postitus paistab appikarjena, aga Delfi foorum ei ole küll parim koht, kus seda teha.

Ürita proovida uusi asju, mida pole varem teinud, tee regulaarselt trenni ja ürita mõelda headele asjadele elus ning mitte negatiivsetele. Proovi tutvuda uute inimestega. Lihtsalt ootamine, et midagi paremaks läheks, ei anna enamasti tulemust. Ikka ise tuleb tegutseda; elu ei peagi kerge olema.

Copypaste ühest teisest postitusest:

See, et sa saad siia Delfisse oma mure postitada tähendab, et sa oled õnnelikum kui 78% maailma inimestest, kellel puudub ligipääs internetile.

Kui sa suudad seda lauset lugeda, oled sa õnnelikum, kui miljard inimest maailmas, kes on kirjaoskamatud.

Kui sa saad enda peale päevas kulutada rohkem kui 25 krooni, oled sa õnnelikum kui 3 miljardit inimest, kes peavad iga päev vähemaga hakkama saama.

Kui sa saad praegu anda oma lastele klaasi vett, siis on nad õnnelikumad, kui 400 miljonit last maailmas, kellel pole puhast joogivett.

Kui sul on külmkapis toitu, puhtaid riideid mida selga panna ja korralik kodu, oled sa rikkam, kui 75% maailma inimestest.

Kui sul on pangaarvel säästetud raha mustadeks päevadeks ja natuke sularaha ka rahakoti vahel, kuulud sa 8% maailma rikkaimate inimeste hulka.
 
to väsinud 13. august 2010, kl 15.30
Kallis väsinud,
Pointi on ikka, sest kui pointi oleks või oleks point täidetud, siis poleks sind siin enam. Kui kõik on läinud allamäge ja pole millegile toetuda, siis vaata endasse, mis läks valesti. Õpi sellest ning uuesti tõustes ei pea enam kartma, et kukud taas. Raske on leida seda valgust, mõtet mille nimel, aga see on olemas kui vähegi vaatad. Pead saama rahu endaga esmalt, see ongi rahu mida vajad. Võta omale nädalavahetus aega ning mine kuhugi ilusasse hingelähedasse kohta, kus saad olla üksi endaga. mõtle, mis on läinud hästi, mis on sulle on teinud rõõmu ja mõtle, mis juhtus, et enam sa seda ei näe. Kui leiad sellele vastuse, õpid vigadest, muutud paremaks ning tugevamaks. Pealegi leia keegi, kellele toetuda. Kindlasti on keegi, kes sind aitaks hea meelega.
Kaunist ja ilusat suve jätku ning rahu su südamesse!
 
ei tohi 13. august 2010, kl 21.40
Mul ka nüüd suvel eriti sama seis mis sinulgi, aga vahelduva eduga üritan ikka pinnal end hoida, lapsed vaja jalgadele panna, mees on ka nii kallis ja ema...tuleb küll ahastus, raha pole, niiduk rikkis, kõik on ripakil, olen depressioonis ja söön AD-d ja rahusteid ka, kui vaja magamiseks, ei julge kätt küll endale külge panna...ausalt! Olen leidnud endale ühe "abistaja", kes minusse julgust ja jõudu sisendab, olen nii ripakile jäänud just igasuguste "pahade" tegude pärast ühe inimese poolt...aga sinule soovin ka, et saaksid oma optimismi tagasi ja hakka enda jaoks elama, täie rinnaga, niipalju kui see võimalik on!
EElmine lisas ka sinusse kindlust ja julgust ja lohutust, oleme sinuga!
 
teemaalgatajale 13. august 2010, kl 22.12
Tunnen sama juba paar aastat. Ei lähe kergemaks. Tulevik on tume.
Kahjuks ei oska Sind aidata. Ei oska ennastki aidata. Ehk suudad Sina edasi minna ja saada sellest august välja.
 
elan 16. august 2010, kl 18.27
ma ka ei näe pointi, aga elan ikka edasi, sest suremine oma käe läbi oleks kuidagi eriti nõme.
kas üldse on mingi point olemas? ei usu.
seda enam, et mind tegelikult armastavad paljud, kellele ma teeks halba, kui lihtsalt niisama ära läheks.
ka sul on ilmselt selliseid inimesi, keda su surm kurvaks teeks.

võta ennast kokku ja ela, kui ei oska või ei suuda ennast tappa.
ära palun ainult oma lähedastele selle masoininaga oma elu mõttetusest närvidele käi, ok?
olen oma sünnist saati sellist ennasthaletsevat möga kuulnud 30+ aastat.
lõpuks juba soovisin nende surma, ei suutnud seda lõpmatut joga kuulata.
oma natukenegi eneseväärikust? ok?
 
rõõm ise 16. august 2010, kl 18.39
Ehh, inimesed - elu on elamiseks! Mis siis, et niiduk katki ja asjad ripakil. Mul näiteks vaat et poole milline võlg...mis on üks niiduk selle kõrval!:)
Ma ise uurin ennast huviga - et KUIDAS ma nüüd sellest olukorrast välja rabelen. Ja kuidagi ma seda teen kindlapeale..

Elu mõte ongi elamine - elu saladuse äratundmine. Ning selle äratundmine, et Kristus on meid lunastanud.
Aga nojah, Kristusest ei ole kuigi populaarne rääkida.
 
rõõm ise 16. august 2010, kl 19.10
Kas sind, ok, see pahurus ära ei tüüta? Miskit muud sa isegi ei taha? Või on viinamarjad hapud?

Tahad, vahetame kohad? Võta mu poole milline laen ja ela vingumata.
 
rõõm ise- le 16. august 2010, kl 20.38
keegi ei käse ju laenu võtta :D? mis tegid selle poole milliga? selle eest ei saaa ju midagi praktiliselt:O
 
liberty 16. august 2010, kl 22.17
Teemaalgataja, alati on point, alati! Isegi kui seda hetkel ei taju. Mitte miski ei juhtu niisama, mitte miski ei juhtu põhjuseta.
 
rõõm ise 16. august 2010, kl 22.21
kell 20:38le - No ei saanud jah, sellepärast ongi jama.:( Mõtlesin, et saan, a näed ei saanud. Ja muidugi ei käse keegi laenu võtta, aga lollidusest võtsin ja mis nüüd - inkassos olen, vahepeal tööta ka olin. Ja siis? Et uputama minna?

No ei, vaatan kõrvalt, mis see minake siis selles olukorras nüüd teeb.: )

Libertyl on õigus - alati on point. Aga mõnikord ise ei näe pointi - ja natukese aja pärast jälle näeb.
 
jaana 17. august 2010, kl 11.04
aasta tagasi olin samas seisus-töötu rahatu,2 last,üürikorterist pidin välja kolima,ja kõigega pidin Üksi hakkama saama.kuskil kuu olin päev otsa tekiall ja ei suutnud tõusta,siis lugesin tartus olevast sensitiivist.käisin tema juures. ma ei tea ,mis ta tegi aga
surma mõtteid mul enam polnud.Ta nimi on Asta Valdi.
 
www 17. august 2010, kl 11.18
ei viitsi ma ka seda kristuse jura kuulata-täielik bullshit. närvidele käivad lausa igasugused,kes seda söögi alla ja söögi peale aina ketravad.
 
liis 17. august 2010, kl 11.38
Mul sama seis laen,võlad jne muidugi kes käskis neid võtta aga kes teab ette mis tuleb.Aga ma tean,et pean edasi elama,laste pärast.Igale probleemile on lahendus...ja ma hetkel otsin neid ja usun,et leian...loodan,et Teiegi.Päikest Teile!
 
Oh ullikesi! 07. november 2012, kl 04.04
Polnud su olukorral häda midagi, kui nii palju raha oli , et veel soolapuhuja Asta Valt'i külastada.
See raha oleks küll targemini võinud paigutada :(
 
ulla17 20. september 2015, kl 10.48
Asta Valti küll ei soovita külastada.Tal oma eraelu nii sassis,et ei suuda adekvaatselt kliendiga töötada-suhted meestega on väga hell teema,ärritub sel teemal kohe.Samuti paneb täiesti mööda kaartidega.Ainus,mida oskab,on eelnevate elude vaatamine.Leian,et inimene,kes ei oska ja ei tahagi osata saada selgeks oma suhteid meestega ei ole pädev teisi aitama.Elus ei pea olema seksuaalsuhted number üks.On tegemist isikuga,kes räägib üht juttu ja ise elab täiesti oma jutule vastupidiselt.
 
Qwt 20. september 2015, kl 17.38
Endal on Neid lakse küll ja küll olnud. Peamiselt Teiste kadedusest(pealekaebamised, tagarääkimised, Vabatahtlikult töölt äraminekud, et teine ikka "rahus edasi töötada saaks" jne). Depressioonis olek mind edasi Ei viinud. Oli päevi kus ainult magada tahtsin ning tegin ka seda. Ühesonaga - burnout. Mingeid sensitiive Otsima Ei hakanud.Ainuke pääsetee oli endale ja Oma uskumustele kindlasti jäämine. Inimene areneb ja Opib kogu elu. Otsustasin alustada väiksematest sammudest ja Nii on elu vaikselt jälle Tagasi rööbastele kulgenud. Raha Ei ole Mul kunagi Palju olnud ning ausalt öeldes on muu antud hetkel Palju olulisem. Koik Ei Saagi korraga tulla nagu paljud arvavad. Nii, et positiivset motlemist ja Sa Ei ole Siia ilma niisama sündinud!
 
y 22. veebruar 2018, kl 20.44
 
Mina Olen 26. august 2018, kl 17.05
Siis mine koju. Mis siin ikka passid ja egas keegi ei saa Sind takistada. Aga oled Sa kindel, et järgmine kord paremini hakkama saad? Ära arva, et Sinu acedia (surmapatt, tujutus) annab Sulle õiguse oma missioon pooleli jätta! Sa oled eesmärgiga ja enne ei saa keegi koduõuele puhkama jääda, kui ta on oma töö teinud! Kõik on võrdsed, sest kõik on üks.
 
Jo 24. november 2018, kl 01.38
Mina Olen Kirjutas:
> Kõik on võrdsed, sest kõik on üks.

just oli kusjuures kommentaar, et
miljard inimest maailmas on kirjaoskamatud, miljardit inimest peavad iga päev vähemaga hakkama saama kui 25 eurtsi, maailmas on 400 miljonit last, kellel pole puhast joogivett jne jne.
(lisaks see netipuudus oli kohe eriti kohutav fakt. eurooplane minestab juba siis, kui wifi on aeglane.)

et siis kuidas? võrdsed?
 
Onu Pähh 29. november 2018, kl 16.50
Jo Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> et siis kuidas? võrdsed?

Väga normaalne küsimus, et mis alusel väidetakse, et kõik on võrdsed.

Las siis huvilised arutlevad, kasutagu arutluses kasvõi oma kristalle selleks.
Paraku pole arutlust ei sinul ega teistel ega su rahvusel- see on fakt.

Seetõttu pean natuke ravima ja omapoolselt miskit lisama.

"Kõik on võrdsed, sest kõik on üks."

Esmamuljel näib see loosung sarnasena siinse kasutaja Q1 omaga, kes ütleb, et Mina ja Looja on samad/üks.

Mida siis esoteerika hobilised arvavad sellsiest filosoofiast. Religioonid tõenäoliselt arvavad, et kõik on võrdsed lambad kuna Jeesuse silmis on kõik samasugused pimedad. Või mõni religioon arvab, et kõigis inimestes on võrdne/samasugune hingeke vms esoteeriline asi, seega kõik on võrdsed. Seega tundub, et oleneb mida hinnata ja kuidas vaadata- mõni hindab arenematust ja muud ei hinda.

Praktiliselt on inimestel erinevad võimalused ja maailma varad/võimalused on ebaühtlaselt jaotunud. Näiteks maavaradest bensiin asub peamiselt Araabias, ja kasutajad on peamisel Ameerikas. Seega on ebaühtlaselt jaotunud- ainult ameerika kasutab ja Araabias pole autosidki. Seega ebaõiglane, ebavõrdne jaotus. Ka inimeste elus on ebavõrdsed võimalused. Seega inimesed ei ole võrdsed.

Võrduse mõiste on nõrk, kuna sageli ei saagi asjade võrdsust omavahel võrrelda. Näiteks õune ja apelsine omavahel võrrelda on rumalus, smauti on võimatu võrrelda võõrkeelte oskust ja sportlikku vormi, kashmiiri chillit ja unenägude sagedust. Seega võrdlemine on nõrk nähtus, ei saa võrrelda ja võrdsusest rääkida.

Seetõttu: kõik ei ole võrdsed, kuna kõike, st paljusid asju, ei saagi võrrelda. Lisaks inimestel on praktiliselt erinev elu ja võimalused, seega nad pole võrdsed.

Mis siis veel lisada? Sageli ei saa võrrelda, kuna poel teadmisi: näiteks inimese ja siili õnnetaseme võrdlust on raske teostada, kuna pole teadmisi kui õnnelikud siilid on.

Seega arvan, et võrdsed kõik pole ja kõike võrrelda ei saa. Aga eks võrdlemine ja üldistamine/raamistamine on tervemõistlikud nähtused. Näiteks võib võrrelda kultuure ja rahvaid, nii üldistavas plaanis. Näiteks võin öelda, et Vene endiste alamate rahvad on rääkimise oskuseta. Seda ütlen kui võrdlen eestlasi näiteks kirjaoskamatute hindudega, euroopa teismelistega jne. Seega rahvad võrdsed pole ja omavad ka üldiseid ühiseid jooni. Eks rahvas elb oma kultuuri mõjusfääris/mullis ja sealsed arvamusliidrid hoiavad rahva kultuuri teatud tunnustega. Näiteks ka siin foorumis on ju näha rahvuse ühised tunnusjooned: vaikus, jonn, negatiivsus, rääkimida ei osata. Seega üldistamine on üldiselt hea ja täpne.

Nii palju siis võrdsusest soojenduseks.

Teen ettepaneku alustada mõtete vahetust võrdsuse teemal. Kas saaks näiteks luua võrdsusest pakatavat ühiskonda? Ja mida siis võrdsus tähendab jne.

Head arutlust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!