"Aadama õunad" Naissaarel - vaat see oli ka tõesti hea etendus.
Olin enne filmi näinud, see käis kunagi PÖFFil. Arvasin, et mine tea, ega nad ehk ei oska ega viitsi teatris nii head asja teha. Jah, mõned head killud on puudu, sest neid ei andnud teatrisse ümber tõsta, kuid valdav enamus on olemas.
Lavastus oli hea, näitlejad olid head. Soovitan kõigile!
Üldse oli kogu see reisikorraldus rahva Naissaarele viimise-toomisega huvitav ja meeldiv (vähemalt minu ja mu poja jaoks). Et transpordiga pilet hakkab kehtima juba Tallinnas Lennusadama kai peal ja kõigepealt saad aurikusõidu. Ja et kapten kutsub rahvast kaptenisillale vaatama - mul poeg oli pool sinnasõiduaega kaptenisillal ja uuris asja, talle oli see juba omaette elamus.
Siis sõit nende peaaegu antiiksete veoautodega etendusekohta. Tee peal paistavad terved kurdlehise roosi väljad, praegu on need täies õies.
Selle aja peale, kui kohale jõuad, on aeg juba nii kaugel, et võtaks kohvi ja võileiva - ja puhvetis on metsaseenesalati võileivad! Ilmselt siis on sel saarel nii palju seeni, et annab terve suve teatrirahvale võileibu teha.
Ja kohapeal oli enne etenduse algust terve tund vaba aega saarega tutvuda. Kolasime rannas ja leidsime üles saare lõunatipu vaatamisväärsused - väikese kiriku, mälestuskivi kodu kaotanud Naissaare endistele elanikele ja Peeter Suure käsul ehitatud rannakindlustuse. Muuseas, teadmiseks järgmistele külastajatele: selle rannabastioni otsas kasvavad muulukad. Praegu on nad küpsed.
Ja milline panoraamvaade põhjarannikule - ühelt poolt algab Aegna ja Viimsiga, siis teletorn, elektrijaama korsten, Maarjamäe obelisk, siis vahepeale Paljassaart ja siis jälle Tallinna linna, seejärel pankrannikut ja lõpuks kaugel läänes Pakri tuulepark. Poleks uskunud, et võid ühe pilguga haarata selliseid maamärke nagu Pakri tuulepark ja Teletorn, aga nii see seal on. Soome sõitvad laevad lähevad rohkem ida poolt, sealt on pilt teistsugune.
Ja peale etendust veelkord läbi metsa veoautodel ja aurikusõit tuledesäras Tallinna poole, seekord täiesti vaikse mere peal.
Muidugi oli põhiline pluss, et ilmaga vedas, sest kujutan ette, et vihmaga pole sõit sugugi nii meeldiv ja pole ka viitsimist saare randa jalutada.
Ah jaa, suurem osa rahvast istus selle vaba aja küüni taga ja ei viitsinud randa vaadatagi. Kõrval oli ka koplitäis lambaid, mõni jälgis ja pildistas nende tegevusi. Aga uskuge mind, lammaste tegevus on suht-koht igav, lammastel pole üldse fantaasiat.