Kirjandus ja teater
ei saa aru
kivirähk 26. jaanuar 2007, kl 18.00 |
suure vaevaga lugesin pool rehepappi läbi. lihtsalt ei köitnud, arvasin et ei ole minu stiil. siis võtsin kätte "jutud", (eesti nüüdisaegne kirjandus muidu väga huvitab kuna elan välismaal) aga peale ühe jutu läbilugemist ka see raamat jäi öölauale tolmukorra alla... ei saagi nüüd aru kas olen eesti elust 10 aastaga nii maha jäänud või mida inimesed ometi tema loomingust leiavad?
teemaalgataja 26. jaanuar 2007, kl 18.02 |
välismaine lugeja 26. jaanuar 2007, kl 18.26 |
häh 26. jaanuar 2007, kl 19.13 |
(saatuse)kaaslane 26. jaanuar 2007, kl 21.35 |
rt 26. jaanuar 2007, kl 22.52 |
igasuguseid asju leiame, esimene lehekülg on puhas vilde parafraas, mis teisel leheküljel saab säärase vindi, et niutsud rõõmust. Edasi tulevad loorits, eisen ja mis kõik; vahepeal on selget äratundmisrõõmu- mitu päeva saab ametisse minna peeglisse vaatamata- ja lõpp on täieline haamer. aga teemaalgataja lõpuni ei jõudnudki: siga, vana @!#$, ei tahtnud tänavu sugugi juurde võtta...
Loomkatsete põhjal - kolm põlvkonda loeb ja leiab kes mida, tühjade pihkude pole keegi jäänud, aga nood on muidugi suisa luuserid, elavad eestis, on tervete instinktide ja mõistusega.
Küsimus teemaalgatajale: kas kivisildniku luule sobib? päike ja jäämägi? Kui nood ka ei sobi, siis om selge pilt: väljakujunenud ugrimugriline arenematus ja kurtus, kusjuures, palun tähele panna, ei midagi hinnangulist, kõigest neutraalne diagnoos.
Loomkatsete põhjal - kolm põlvkonda loeb ja leiab kes mida, tühjade pihkude pole keegi jäänud, aga nood on muidugi suisa luuserid, elavad eestis, on tervete instinktide ja mõistusega.
Küsimus teemaalgatajale: kas kivisildniku luule sobib? päike ja jäämägi? Kui nood ka ei sobi, siis om selge pilt: väljakujunenud ugrimugriline arenematus ja kurtus, kusjuures, palun tähele panna, ei midagi hinnangulist, kõigest neutraalne diagnoos.
eesti naine 26. jaanuar 2007, kl 23.49 |
nojah 27. jaanuar 2007, kl 09.25 |
Cool Totu 27. jaanuar 2007, kl 11.02 |
Ma saan küll teemaalgatajast aru. Ma olen Kivirähki hoolega lugenud, ikka raamatud ilusti läbi lugenud, mind ta kahjuks kah sügavalt ei eruta. Kivirähk on andekas ja osav kirjanik ja tal on palju austajaid, ja õige kah. Aga minu jaoks on see natuke liiga osav, mis ta teeb. Natuke maneerlik. Ja minu hinge see ei puuduta. Ta on sellegipoolest tähtis kirjanik ja hea kirjanik.
õnnefanatt 27. jaanuar 2007, kl 11.44 |
:) 27. jaanuar 2007, kl 12.34 |
rehepapp on nii üle kiidetud, et seda on raske mõista :) raamatu alguses ei lähe tekst kuidagi käima, edasi ikka nagu midagi oleks, aga lõpp jälle liiga lame, vähemalt keskmise intelligentsusega lugejale. ometi teeb raamat paljudele rõõmu, ju siis on vajalik ja sihtgrupi taset ära tabav. kõik raamatud ei pea olema gurmaanidele kirjutatud.
kirjandusega ju niimoodi ongi, et igaüks leiab omale midagi, mis teda kõnetab, ei maksa pingutada, kunst pole kohustus. hea näide kunsti mittemõistmisest ja ülearustest pingutustest viimases sirbis, kus meie homopoeet püüab lahti mõtestada kunstnik põldroosi viimast raamatut. sild lähtub temale omasest arusaamast, mis peaks olema kirjandus, ega saa heale raamatule niimoodi üldse pihta :)
kirjandusega ju niimoodi ongi, et igaüks leiab omale midagi, mis teda kõnetab, ei maksa pingutada, kunst pole kohustus. hea näide kunsti mittemõistmisest ja ülearustest pingutustest viimases sirbis, kus meie homopoeet püüab lahti mõtestada kunstnik põldroosi viimast raamatut. sild lähtub temale omasest arusaamast, mis peaks olema kirjandus, ega saa heale raamatule niimoodi üldse pihta :)
muretu 27. jaanuar 2007, kl 13.23 |
oehh 27. jaanuar 2007, kl 13.45 |
Cool Totu 27. jaanuar 2007, kl 17.06 |
ka ei puudutanud 27. jaanuar 2007, kl 18.18 |
mulle ka see eestlaslik ahnitsemine hinge ei läinud, kuigi hea raamat on see küll. aga noh...selline mehelik raamat. mulle meeldivad sellised tundelised ja süvapsühholoogilised naistekad. kosutavad hinge ja puha. mehed niikuinii naise hinge kosutamisega hakkama ei saa või kui, siis vähemik nendest.
äkki tunnete mõnd sellist vaba ja vallalist meessoost hingekosutajat? hädasti oleks tarvis.
äkki tunnete mõnd sellist vaba ja vallalist meessoost hingekosutajat? hädasti oleks tarvis.
teemaalgataja 27. jaanuar 2007, kl 18.41 |
Mulle meeldis 27. jaanuar 2007, kl 18.51 |
siisike 27. jaanuar 2007, kl 20.52 |
kivisildnik 28. jaanuar 2007, kl 10.34 |
niinii 28. jaanuar 2007, kl 10.53 |
teemaalgataja 28. jaanuar 2007, kl 14.00 |
Cool Totu 28. jaanuar 2007, kl 17.02 |
Äh, Kivisildnik, põle see asi nii lihtne ühti, et ülikõva ja kogu lugu! Tõesta!
Mina saan aru küll Kivirähkist, aga ma ei pea ju sellepärast veel lordoosi langema. Kui ikka ei meeldi see natuke kenitlev maneerlikkus, siis ei meeldi, ja ma ei hakka siin väitma, et NII ON.
Ma tahan öelda, et MINU MEELEST NII ON. Seal on ikka vahe vahel ju, kas sulle ei näi, herr Kivisildnik?
Mina saan aru küll Kivirähkist, aga ma ei pea ju sellepärast veel lordoosi langema. Kui ikka ei meeldi see natuke kenitlev maneerlikkus, siis ei meeldi, ja ma ei hakka siin väitma, et NII ON.
Ma tahan öelda, et MINU MEELEST NII ON. Seal on ikka vahe vahel ju, kas sulle ei näi, herr Kivisildnik?
:) 28. jaanuar 2007, kl 18.46 |
ehee 30. jaanuar 2007, kl 10.16 |
kass 30. jaanuar 2007, kl 12.00 |
saaresinine 30. jaanuar 2007, kl 14.30 |
Hot Dog 30. jaanuar 2007, kl 14.33 |
Jajah, kass, jätame nüüd kultuurikihi ja räägime natuke kui inimesed, kellel eeldatavasti mõlemal aru peas ja natuke kultuurikihti kah. Kas sulle ei tundu, et see on nigu natuke vulgaarne lähenemine, et kes ei ole meie (Kivirähki) poolt, see on meie vastu, ja et lisaks ei ole sellel isikul aru ka peas? Kui mulle näiteks meeldib väga Dostojevski, kes on väga põnev ja dünaamiline ja meeldib ka Jane Austen näiteks ja Kafka meeldib ka, siis miks mulle tingimata peab ülimalt meeldima ka Kivirähk? Ta pole üldse halb kirjanik ju, aga kui ma ei mõnule selle hoolega kokku kantud mütoloogilise materjali juures, siis pole lihtsalt midagi teha. Las Kivirähk kirjutab, las inimesed loevad, see on hea ja väga hea. Oleks kole küll, kui delfis kehtiksid maitsekaanonid ja vaidlus ära kaoks.
kass 31. jaanuar 2007, kl 15.07 |
vv 01. veebruar 2007, kl 00.46 |
Hot Dog 01. veebruar 2007, kl 07.46 |
Lisa postitus