Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
Beibendus Kerttu Rakke moodi
 
emily 22. november 2001, kl 14.15
Lugesin hiljuti Kerttu Rakke "Kolmandat printsessi". Hästi soravalt kirjutatud, ainult kiidusõnad Kerttule. Ja väga hea dialoog.
Mõtlema pani mind hoopis raamatus avanev pilt beibendusest. Et peaasi on rikas mees leida, et jumalapärast ei peaks tööl käima ... Et uue tuttava puhul vaadatakse kohe üle, mis firmamärke ta kannab.
Pole mina kõige vaesem inimene, riides käin vist ka täitsa normaalselt. Raamatus olid mõned beibe firmamärgid üles loetud, tegin huvi pärast oma riidekapis väikse revisjoni. Oh imet, leidsin Mexx nahktagi ja mitu One Way asja, Vero Moda on üks minu lemmikuid, nagu välja tuli. Fila spordirõivaid on meie majapidamises ka. Aga ma pole kunagi neile märkidele ostmisel tähelepanu pööranud, olen ostnud seda, mis meeldib ja mulle sobib.
Ja veel pean ma enesestmõistetavaks, et ka mina käin tööl. Et ma maksan ise oma arved. Et mehe puhul on palju muid olulisemaid asju tema sissetulekutest.
Kas mul on midagi viga või? Beibede arvates olen ma vist mingi õnnetu rumal tädi, kes pole osanud end elus sisse seada.
 
Ama 22. november 2001, kl 21.35
Ah, mis jutt see on. Kerttu Rakke kohta ytleksin ma niimoodi, et tark naine (kuuldavasti), kuid poositseb...v6i poosetab. Ja arvatavasti on see yleminev emotsioon v6i imago talle endale (justnimelt see beibede eluviis), kuid trykituna j22b ta ringlema kas v6i j22davalt. Ma tahan 8elda seda, et ma ei usu, et ta isegi sellesse usub, millest kirjutab. Lihtsalt aeg on selline, mil naismachod v6i beibmachod uhkelt pead t6stavad. Eks see kysimus, et milline 6ige naise v6i naise 6ige staatus on, saab peagi aja poolt lahendatud. Seni aga p88rlevad me ymber ja meid eksitusse ajades k6ikv6imalikud tuuled. Ning loodetavasti synnib sellest teeside ja antiteeside lahkk6lalisest perekonnast kunagi k6iki rahuldav syntees. Sina aga ela oma elu nii nagu pea (v6i syda) dikteerib, sest l6ppude l6puks algab ja l6peb k6ik ikka inimese endaga.
 
to 23. november 2001, kl 14.06
ega seda tule siis kohe tõsiselt võtta. ilukirjandus e. fiktsioon öeldakse selle kohta. aga kerttu rakke kirjutatu pole isegi mitte hea.
 
Katrin 27. november 2001, kl 15.52

Pange ennast põlema palun.
Emily, sul ei ole midagi viga, kui sa töölkäimist enesestmõistetavaks pead ja mehi raha järgi ei vaata. Sul on midagi viga, kui sa arvad, et Kerttu raamat on väärtkirjandus ja sealt peab firmamärgid üles kirjutama ja siis selle nimekirjaga oma kapi juurde jooksma.

Kerttu kirjutas vaimuka raamatu, ta tegi nalja, ta mõnitas inimesi. Kui raamat ei oleks teisel poolel lasteraamatu kuju võtnud ja haigelt lõppenud, arvaksin ma isegi, et on ok.

Igatahes nendele, kes lihtsat soppa lugeda tahavad, soovitan pigem Candace Bushnelli. "Sex and the city" maksab poes sama palju kui "kolmas printsess", aga on kõvasti sisukam.
 
emily 27. november 2001, kl 17.40
Ega ma siis nii väga tõsiselt seda ei mõelnud. Riidekapi juurde läksin huvi pärast, et pole firmamärgile kunagi thlp pööranud, et mis mul siis on.
Ootasin pigem beibede kommentaare nende elust. Arvan, et ega päris väljamõeldud Rakke raamat ei ole, eks seal on ikka ainest päriselust ka. Võibolla kuulas Decolte naiste WCs jutte pealt.
 
Katrin 27. november 2001, kl 18.12
jah, küll ei julge seda kõvasti tunnistada, aga mina ka ei tea, mis firmamärgid mul on. teksade oma tavaliselt tean, aga see on ka kõik.

decolte jutt on muidugi õige, kuskilt kerttu selle jutu võtma pidi ja kuna ta ise on siuke muhe tädi, siis vaevalt see ta oma mõttemaailma väga peegeldab.
 
idu 28. november 2001, kl 12.25
Kes hindab kvaliteetset asja, sellel ilmselt leidub paratamatult ka mõned tuntud firmade riideid, kui ta just tervet oma garderoobi kuskil õmmelda ei lase. Ega selles midagi paha ka ei ole, kui inimene teab, mis firma riideid kannab. Paljud hõivatud inimesed, k.a. mina, kel pole aega shopata, ei lähe sihitult mööda kaubamaju jõlkuma vaid ostavad omale riideid juba teada sobiva stiiliga firma poest. Aga seljariie pole nüüd küll mingi selline asi, mille tootja veel korda peaks minema pärast ostu-müügitehingut, erinevalt näiteks pikemaealisest ja kallimast kaubast -tehnikast, autost, kus on garantiid, hooldused jm. värgid.

Need mexxid ja veromodad pole küll midagi erilist, täitsa normaalne keskklassi kaup. Võibolla on point selles, et neid asju müüakse meie Tallinna Stockmannis, mis on mõnede arvates eliitshoppamise koht. Oleks me mõnes teises linnas, oleksid ka teised margid, teised kaubamajaketid.

Peab aga tunnistama, et beibed ja muud ahvid on mõne firma, mille asjad mulle iseenesest meeldivad, vastumeelseks teinud küll. Näiteks ei taha nende pärast enam Nike'i, Armani shikk minimalism muidu päris meeldib aga jälle krdi beibed on ära solkind. Parem on võtta mõni samaväärne aga vähem tuntud, mis on pealegi odavam ka. Ainult niipalju on miinust, et selle kättesaamiseks pead pisut rohkem vaeva nägema.
 
Ly 01. detsember 2001, kl 00.13
Kerttu, kirjuta midagi head! Tahaks häid eesti raamatuid lugeda.
 
Katrin 02. detsember 2001, kl 20.33

Uhinen Ly uleskutsega.
 
Kris 04. detsember 2001, kl 13.55
Idu

Olen sinuga ühel meelel, aga kust ostad sina siin Tallinnas Armaniga samaväärset, kuid odavamat riideeset? Oleksin väga tänulik kui avaldaksid mõned kohad.
 
tüdruk 07. detsember 2001, kl 04.03
aga minu meelest kertu rakke ise ei ole beibe ning tal ei ole ka sellest maailmast suurt aimu. muidu tõesti ilmselt vero moda ei oleks mingi eriline bränd. kunagi ta kirjutas ühe beibeloo ekspressi, mis oli täiesti mööda. biebede stiilielemendid. preili rakke kirjeldas vene prostituuti.
 
Merle 17. detsember 2001, kl 10.44
Mulle igatahes see raamat meeldis, eesti keeles on taolisi raamatuid väga vähe, aga kohutavat tõlkekirjandust nagu Cartland jms üleliia. Pealegi pole "Kolmas printsess" tüüpiline naisteromaan vaid seal on mingi iva ka sees, mida tüüpnaistekatest ei leia. Ja kuidas saabki normaalne inimene beibendusest kõike teada, eks ainult beibed ise tea oma riietumisstiili, tore ,et nad seda teada annavad, siis saab Kerttu Rakke järgmises raamatus täpsem olla.
 
Hexx 27. detsember 2001, kl 10.11
Ühinen Merlega! KR on ju ise teatanud, et raamat tehti tellimuse peale ja et pidi sisaldama kõiki traditsioonilisele "naistekale"
omaseid elemente, nii ei saa parimagi tahtmise juures miskit tarka sealt leida! Okei, firmamärgid polnud eriti õnnestunud valik (liiga odavad tõelise beibe kohta!), ja lõpu üle polnud ma samuti just vaimustunud, aga see, et oleks andnud kõvasti positiivsemate omadustega kutti ja ägedamat lõppu välja mõelda, on ainult minu isiklik subjektiivne arvamus. Ja see väike mõttepojuke, mis sealt koorub, et -
paha, kui mehi raha järgi vaadatakse; aga fakt, et naise juures loeb ikkagi ainult välimus, on normaalne - tundus ka natuke kahtlase väärtusega.
Sellegipoolest oli tegija raamat! Kümneid kordi parem kui mingi nõme Cartland jt maailmas sellele teemale spetsialiseerunud ning äärmiselt edukad autorid.
 
Svea 27. detsember 2001, kl 13.17
ei ole kahjuks või õnneks KR raamatuid lugenud, kuid tänane postimees trükkis tema mõtted - ei taha ta teada midagi sõdadest ja haigustest, see olevat hoopis hea vahend vähendada rahvastikku. mulle isiklikult tundus see mõte nii loll, andke mulle andeks, et ei püüagi ta raamatuid lugema hakata. nii kitsarinnaline ja hoolimatu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!