Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
Mae&Veerpalu&Olle
 
Spordisõber 13. jaanuar 2002, kl 00.49
Heaks etenduseks võib pidada meie suusatajate vahvaid saavutusi viimastel aegadel. Näiteks Jaak Mae ajaloolised teod sel laupäeval: MK-etapi II koht, MK-sarja üldjärjestuses III koht. Tahaks kellegagi seda rõõmu ka siin jagada, aga pole nagu õiget nurgakest selleks. Kui kirjutaksime neist teemadest "Soovita head spordiklubi-treenerit", siis võib mõni arvata, et Mae&Veerpalu&Olle hakkavad pensionile jääma (et juba treeneriks). Mõnes rubriigis olen kohanud lausa spordivaenulikkust. Aga kindlasti on ka neid naisolevusi, kellele lisaks oma füüsise vormishoidmisele läheb korda sport selle tegelikus tähenduses. Keegi küsis, miks siinses foorumis ei taheta "eesti asjast" rääkida. Minu meelest on maailmatasemel (suusa)sport praegu vägagi eesti asi.
Kas sporditeema huvilisi on rohkem? Ja mida arvate: millise foorumiteema all oleks sellistele alateemadele kõige õigem koht?
 
väikeMy 13. jaanuar 2002, kl 14.37
Arvan, et hea-etendus-rubriik sobib küll. ise olen ka mehe kõrval eesti meessuusatajate suuri tegusid vaatama/nautima hakanud. Vahva küll, et pidevalt figureerivad kaks tõsist suusariiki - Norra ja Eesti. Ainult meie naissuusatajad na kehvakesed...
 
Pole nõus 13. jaanuar 2002, kl 15.15
selline teema ja nurk nagu 'sport' on täiesti olemas, kirjutage seal.
 
tähelepanelik 14. jaanuar 2002, kl 01.07
Miks pole nõus??!
Vägagi meeldiv ja kõigest võib kirjutada ja loomulikult on see Eesti asi!
Kui ehk ainult seda, et siin võiks tabeliandmetele lisaks ka emotsionaalsemat poolt spordist valgustada. Kes oskab ja teab.
 
Tundeline 14. jaanuar 2002, kl 02.51
Lugesin äsja homseid ajalehti, meie kangete suusameeste kohta on selles mõttes head lood kirjutatud, et pole mingit tühikarglemist olümpiamedalite enneaegse väljajagamise teemal. Kõik rääkijad-kirjutajad hoiavad seda suurt unistust targu sordiini all - keegi ei julge ära sõnuda. Minu meelest on Mati Alaver koos oma suusapoistega väga kõrge eetika ja sisemise intelligentsiga mehed. Keegi ei kaaguta enne, kui munad munetud. Seni olen ma väga imetlenud Indrek Pertelsoni ja veel mõningaid judopoisse, kes on ka vaimselt suured isiksused. Mis minu meelest tõestab, et omaaegsed anekdoodid ja elavad näited sportlaste jõu ja mõistuse pöördvõrdelisusest ei pea enam paika. Niisugune areng nõukogude-aegsest spordikeskkonnast meie praeguseni on ikka uskumatult kiire olnud. Vanasti sai norra, rootsi ja soome suusatajate poole suure aukartusega vaadatud ja tekkiski aina küsimus: miks meie sportlased sinnamaale ei küündi? Et laiuskraad ju enam-vähem sama, mingi põhimõtteline kultuuriline lähedus justkui ka. Lumi on meil ka samast materjalist nagu päris-Põhjamaades...
Alles Alaveri jutust kilde kokku pannes võib aimu saada, kui kompleksse plaani järgi meie meestest maailmatippe on treenitud. Uskumatu teaduse ja praktika sümbioos! Peaks need tublid sitked eesti mehed vaid sellele pingele vastu!
 
Ülle Ankru 14. jaanuar 2002, kl 09.27
autor:spordisöber
Aeg:01-14-02 08:19
Tore, et need vahvad suusamehed on eesti nime söna otseses möttes maailmakaardile suusatanud. Usun , et nende kangelasteod on ka stimuleerivaks faktoriks uuele järelkasvule. Mind igaljuhul kisub peale telespordi vaatamist ka ennast suusarajale.
Head suusatamist köigile soovides
 
Tjejen 14. jaanuar 2002, kl 09.56
Olen ka murdmaasuusatamise fänn (nn tugitoolisportlane) olnud juba aastaid ning sellise edu üle nagu viimastel aastatel (alates 1999 kui Veerpalu sai II koha MM-l) on siiralt hea meel. Piisavalt on kiidetud ning samas kirutud Kiku saavutusi (või nende puudumist), üles puhutud asjata lootusi ja ootusi - ning seda kõike ka Smigunide enda tiimi poolt.
Kuid meessuusatajate sisemine rahu, intelligentsus ning sportlik võime lubab loota enamat kui vaid paljad sõnad. Ma väga loodan ja ootan nendelt edukaid esitlusi nii OM-lt kui ka tulevastelt MK etappidelt.

Heia Heia!
 
"Tähelepanelikule" 14. jaanuar 2002, kl 11.02
Eelkõige tuleb see sisemine rahu ja sportlik võime just nimelt Mati Alaveri tarkusest kasutada teisi tarku mehi ja professoreid! Ja tema väga heast analüüsivõimest! Olles ise selle kõige sees ja teades tagamaid, võin seda julgelt kinnitada.
Ka Šmigunid said aru, et üksi oma tarkusest ei piisa, kahjuks jah, valusa kogemuse läbi, kuid siiski!
Allar Levandi aga leiab, et sportlane peabki läbi stressi arenema, ja teeb kõik selleks, et poiste vaimu "närida". On ju treenerist väga ebaeetiline oma hoolealust avalikult maha teha, et ennast ainult "patust" puhtaks saaks pestud! Treener peaks ju vastu pidi olema just see, kes esitab sportlasele ebaõnnestumise korral positiivseid argumente ja emotsioone! Milline treener jätab oma sportlased, neile eelnevalt teatamata, omapäid MM-ile? Täpselt nii tegi Levandi Lahti MM-i ajal. Päev enne võistlust, avastasid poisid hüppetrenni minnes, et nende treener on hoopiski Tallinnas!!!??! Rääkimata tema suutmatusest muretseda sportlastele varustust, kusjuures ise on Olümpianormi nii kõrgeks pannud! Nii, et meil ei olegi õigust neilt poistelt mingit arengut nõuda! Neile kes kahevõistlejatele pöialt hoiavad, kurvastuseks nii palju, et selle hooajaga lõpetavad arvatavasti, nii vennad Pikkorid, kui ka Villu Teder, sest sportlane võib ju palju tahta ja võimelinegi olla-seda näitavad ju Jensu ja Tampsi sähvatused Lahti MM-il ja Villu Tederi eelmine hooaeg MK B-grupis, kus ta oli kõikidel võistlustel punktikohal ja mitu korda lausa esikümne sees! Kahjuks oli see eelmisel hooajal ja sellest ei piisa, selle aasta tulemused on aga arvatavasti varustuse taga. Sai küll pikk jutt ja eelkõige vastuseks just "Tähelepanelikule", kuid päikest ja valgust teile kõigile!
 
mari 15. jaanuar 2002, kl 17.51
kui juba spordi teemal rääkima hakati, siis tahaks mainida, et ka mul oli eile väga meeldib tugitoolispordikogemus alal, mis eestis ei kuulu prioriteetsete hulka. eile toimus Lausanne'is iluuisutamine EM ja Eestist oli seal kaks paari! üks sai 12 koha ja teine 18, pole küll esirinnas, aga ikkagi saavutus, arvestades, et paljudel euroopa maadel polnud üldse ühtki paari väljas. headmeelt teeb, et eestlased on ka siis alati kohal, kui pole esikohta võimalik saada. eesti paaridest üks koosnes isegi muide eesti rahvusest sportlastest, teise paari moodustasid (nime järgi) lätlane ja venelane.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!