Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
Päkapikudisko
 
Pruun 25. märts 2002, kl 10.51
See film võiks olla kõikides koolides kohustuslik.
Ja miks seda taheti TVs ära keelata?

Kahju ainult, et sellised teemad lahenevad läbi massimeedia (või vähemalt leiavad mingi võimaluse teavitada, mis tegelikult maailmas toimub).
 
tsinna 25. märts 2002, kl 11.23
Lahenemisest on asi kaugel. Teavitaminegi suur samm edasi. Väga silmakirjalik, et sellistest asjadest pole kombeks rääkida. Koolis õpetajad võiksid küll häbeneda! Ise käisin klassi lastevanemate koosolekul, kus üks ema hakkas rääkima, et tema tütart kiusatakse. Õpetaja lõikas jutu nagu noaga katki: mis te nüüd, see pole võimalik, küllap teie tütar mõtles selle välja, et tähelepanu saada!
 
murel 25. märts 2002, kl 11.47
ma arvan, et see film taheti just selle pärast ära keelata, et oli selgelt näha kuidas koolides suhtuti saatejuhi püüdlustele koostööd teha. valdav suhtumine oli ju, et meie koolis küll vägivalda ja kiusamist ei esine ja ärge tulge meid siin laimama midagi. kusjuures otseselt ei süüdistanud koolidirektoreid keegi - ju siis king ikka pigistab, kui kohe kaitsepositsioon sisse võeti.

muuseas minu tuhmuv koolimäletus ütleb, et kiusatakse kõiki, st et kõik proovitakse läbi ja kes end kaitsta ei oska, seda hakatakse siis enam kiusama. ega inimene niiväga loomadest ei erinegi - väiksematele (nõrgematele) jäävad näritud kondid ja külmavõitu koht pesa servas.
 
plika 25. märts 2002, kl 12.00
Koolijuhtide osavõtmatus oli tõesti hämmastav. Mulje jäi, et probleemi pole ja seega pole midagi vaja ju lahendada. Kirjutan just bak tööd samal teemal- sotsiaalsest tõrjutusest. Nii et võtsin kohe tuld. Kahjuks polnud seda varem näinud, tundub, et õpetajad oleks olnud ideaalne uurimisteema. Need koolid, kus olen oma uurimust läbi viinud, on küll väga koostöövalmid olnud.
 
õpilane 25. märts 2002, kl 14.08
plikale
õpetajad on tõesti ideaalne uurimisteema, eriti sotsiaalse tõrjutuse koha pealt, sest õpetaja, nagu tihti selgub,on ise olnud tõrjutud ja sellest tuleb tema hinnangute ja reageeringute ebaadekvaatsus.
Kriminalistika tunneb seost, kuidas kuriteo ohver paneb tihti toime samalaadse kuriteo, ka Päkapikus lapsed ütlesid, et neid kiusati, nüüd nemad kiusavad.
Et õpetajatega sama lugu, selle peale nagu ei mõelda.
 
sandra 25. märts 2002, kl 14.17
Kui nüüd filmi juurde tagasi tulla, kas siis tõesti keegi ei pannud tähele kuidas ülimalt oluline, valus ja tõsine teema ning väga hea materjal oli äärmiselt kehvasti edasi antud ja filmi teostud oli allapoole igasugust arvestust?!
Ärge nüüd tulge ütlema, et hea et sellinegi vilets variant olemas on.
 
!!! 25. märts 2002, kl 14.51
küsimus ei ole tõesti praegu filmi kvaliteedis vaid probleemis, mida asjaosalised st koolide direktorid tahavad eitamisega olematuks teha. See ei ole muidugi ainult direktorite poolt, see on selgelt ka ministeeriumi soov olnud, kõik konfliktid peita. Nagu näha - kannatavad eelkõige lapsed ja mille nimel siis? Ametnike mugava elu nimel.
 
***** 25. märts 2002, kl 17.28
peabki näitama, sest mõnigi muidu ei usu, et elu sellisel kujul võimalikki on, mina vaatan koos oma 17-aastasega sarnaseid dokukaid ja kuulan huviga tema kommentaare. parim kodune võimalik variant ka selle hoitud ja armastatud lapse sotsiaalset närvi teritada....hariduses nagu igas valdkonnas, on tegijad ja olijad, nii et igast tunniandjast ja koolijuhist pedagoogi selles parimas tähenduses tahta ongi täna palju tahetud....ja tegelt on hädasolijaid lapsi aidata meie kõikide kohustus, seda muidugi omade võimaluste raames. kas teate kuipalju on lapsi, kellega kodus ei räägita?kuipalju laste küsimusi jääb vastuseta õhku rippuma?kuipaljud lapsed ei julgegi enam midagi küsida?ja kuidas nad tegelt naudivad suhtlemist täiskasvanuga? seda kõike on märksa rohkem kui et täna arvata oskame...
 
wo:man 26. märts 2002, kl 12.57
Filmi teosutus, sisu ja kõik muu oli minu meelest ülihea. Samuti nagu Kilmi ja Maimiku eelmisel filmi, Isamaa ilu puhul. Ootan huviga järgmist. Maitse asi muidugi.
 
mari 26. märts 2002, kl 15.28
mina ka peale selle filmi vaatamist mõtlesin, et mille pärast seda küll ära keelata taheti. Arvasin ka, et küllap pedagoogid olid vastu. Pärast lugesin lehest, et filmi näitamise vastu olid olnud hoopis filmis näidatud laste vanemad ja ühe lapse ema viiski asja nii kaugele, et tema last puudutav osa lõigati välja. Toda last mõnitati koolis sellepärast, et ta ema aitas koduste tööde tegemisel ning ema arvas, et mõnitamine ning peksmine läheb peale filmi näitamist veel hullemaks. (Täitsa põhjendatud kartus mu meelest). Ka Psühholoogide Selts (või Liit) oli vastu, kuna näidati episoodi psühholoogi seansilt, mis nende eetika järgi ei kuulu avalikustamisele. Filmi autorite sõnul oli stseen lavastatud.
Võib muidugi diskuteerida selle üle, kas tegelikult ikkagi koolide juhid ei mõjutanud vanemaid, et need protesteeriks filmi vastu... Mingi kontakt seal kindlasti on.
 
Pruun 26. märts 2002, kl 15.40
Lisaks Päkapikudiskole soovitan vaadata ka Isamaailu.

Mõlemad ülihead - näitavad, kui perversne võib maailm olla.
Peaosalised Janson ja Eenpalu väärivad Oscareid.....
 
Sippsikk 26. märts 2002, kl 17.45
Plikale- kui töö valmis , palun avalikusta. Olen ise sotsiaalametnik (mitte klienditöötaja) ja hädas pedagoogilise ressursi dinosauruste aegadest pärit eelarvamustega, peaasi, et meie koolist ei räägitaks . Ja siis viriseme halva nooruse ja ohtliku elu üle.
Rohkem toetavaid teemasid ja tegusid sotsiaaltöötajatele - nad on ju vaid missioonikandjad, töötasu selle töö kohta on imeväike , (ei pea silmas suurlinnu) teadmisi tihti napib aga koostöövalmidus on olemas, kuid kellega?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!