Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
sõber haige
 
eiloe 08. mai 2002, kl 09.27
Sõber sattus haiglasse pikaks ajaks ja palus tuua lugemist. Ise ei loe raamatuid eriti, aga sõber tohutu fänn. Mitte naistekaid, vaid väga hea krimka käib kah, Fowelsi "Maag" ja "Liblikapüüdja" moodi midagi. Mitte väga rasket, aga huvitavat! Mida peaksin raamatukogust küsima?
 
evil - twin 08. mai 2002, kl 10.19
" Kiikhobune " - kahjuks ei mäleta kirjanikku ( eesti kirjandus muidu ).
 
ise 08. mai 2002, kl 10.22
Lembit Uustulnd "Kiikhobune Antverpenist" on see õige nimi.Spiooniromaan. Hea.
 
Norija 08. mai 2002, kl 10.36
Trampampaa...
Keeruline küsimus.
Aga proovi leida selline aeg, kus raamatukogutöötajal on natuke aega. Ja päri tema käest. Nad on üldiselt üsna sõbralikud.
 
ise 08. mai 2002, kl 10.57
Küsi John Grishami raamatuid: "Isepäine vandekogu", "Klient", "Firma". Lugesin need kunagi inglise keeles läbi ja väga põnevad olid. Nüüd on olemas eestikeelsed ja loodan, et heas tõlkes.
 
muti 08. mai 2002, kl 11.19
Patrick McCabe - Lihunikupoiss. Väga vaimukas ja hea raamat, kergesti loetav, aga mitte kerge sisuga. Huvitav ja paneb mõtlema. Soovitan kõigile väga soojalt.
 
kakuke 08. mai 2002, kl 11.42
Peaks ikka sõbra enda käest küsima. Kui ta on suur lugeja, siis teab ta ise kõige paremini, mis tal juba läbi loetud ja milliseid autoreid ta eelistab. Minul sõltub näiteks ka meeleolust suuresti, milliseid raamatuid ma mingil hetkel eelistaksin. Krimkasõpradele võiks alati peale minna mõni klassikaline krimka, aga samas võib neil see repertuaar ka juba otsast lõpuni läbi loetud olla (mõtlen eestikeelseid tõlkeid). Samas jälle võib mõni ootamatu leid hoopis teisest valdkonnast väga värskendavalt mõjuda... Soovitan siiski sõbra endaga nõu pidada.
 
eiloe 08. mai 2002, kl 12.34
Sõber: uut ( 2000 a. alates) ja huvitavat ja mitte Eesti autoreid? see mis alul ütlesin. Vanad jah vist kõik tal läbi. Kuulan loomulikult ka raamatukoguhoidja soovitust (annab laiskusest esimesed ettejuhtuvad), aga ka teie nõu :)
 
?? 08. mai 2002, kl 12.59
sa ütle paar sõna oma sõbra kohta, kes-kus-kui-vana jms, siis osatakse soovitada
 
krt 08. mai 2002, kl 13.49
Kui ta on tõesti tüüp, kellele meeldis Liblikapüüdja ja Maag, siis soovitaksin sarja XX sajandi moodne klassika (Kupar, sellised raamatud nagu Saskiaad, Inimkroket, Õhtukellad, Alkeemik etc etc). Samuti on Varraku Iirise sari (milles ilmus ka Maag) väga hea, aga juba raskem kirjandus. Ja siis on veel mingi uus sari moodsat klassikat ehk kaasaja kirjandust, kus head raamatud "Kogujate koguja", "Elu edetabelid". Soovitaks ka "Päevade vaht", mis on jälle neljandast sarjast... :))
 
Cat 08. mai 2002, kl 14.57
Kui sõber vähegi naerda tahab, siis vii talle Terry Pratchetti "Vaibarahvas", "Vahid!Vahid!", "Mort" ja "Head ended".
Hää huumor on ikka hea. Ja naer pidada terveks tegema. :)
 
Tiina 08. mai 2002, kl 15.44
Boris Viani "Päevade vaht" on sarjast "XX sajandi klassika", Nick Hornby "Elu edetabelid" aga sarjast "Moodne aeg". Mõlemad Varraku omad. Veel soovitaks "Elu pluss" sarjast Philippe Djiani "Betty Blue". Ja veel paar sarja: kirjastuse Tänapäev "Punane raamat" - näiteks Ian McEwani "Tsementaed" ja "Amsterdam", ning kirjastuse Huma "Tähtraamat" - näiteks Joost Zwagermani "Gimmick!".
Kriminullide autoritest võiks sobida vahest Ruth Rendell, "Lukustatud tänav" näiteks, või tema Barbara Vine'i nime all ilmunud "Asta päevaraamat" ja "Väävelpulm". Või Elizabeth George. Või Mark T. Sullivan.
Ulmest lisaks Pratchettile veel Roger Zelazny, "Amberi"-sari või "Üksildane oktoobriöö".
Ehk õnnestus nüüd raamatukoguhoidja ametit veidi rehabiliteerida.
 
kass 08. mai 2002, kl 16.10
Tiinale: just lõpetasin "Asta päevaraamatu" ja olen täiesti vaimustatud!!! Kas sulle ka meeldis? Äärmiselt huvitav lähenemine kriminulli kohta.
 
Tiina 08. mai 2002, kl 16.37
"Asta päevaraamat" meeldis mulle väga, ja "Väävelpulm" samuti. Tegelikult meeldib mulle kõik, mis Rendell on kirjutanud, kas oma või Barbara Vine'i nime all. Päris omamoodi oli veel "Pruutneitsi", aga see on võibolla liigagi sünge. Mulle istub hästi ka tema Kingsmarkhami sari (näiteks "Keegi luiskab, keegi sureb"), sest tema raamatutes on kurjategijatel enamasti veidi teistsugused motiivid kui tavakrimkades. Inimhinge ja selle salakavalaid keerdkäike jagab see tädi imehästi.
 
eiloe 09. mai 2002, kl 05.32
Suurimad tervitused teile sõbralt!
Kuis Prachettit teadsin tuua, hõiskas ta nagu karuke Puhh.
Tahtsin küll kogu sära enda peale paista lasta, aga sant südametunnistus käskis tegelikkuse päevavalgele tuua :(
Nüüd loeb ja paraneb vaimustusega.
Tänud!
 
kass 09. mai 2002, kl 14.40
Tiinale: kas mitte ei jooksunud sari Rendell`s Mysterys? tuleb kuidagi tuttav ette ka filmina. aga kahjuks ei ole ma teda B.Vine´na rohkem lugenud. Kas need raamatud, mis sa ülalpool nimetasid, on selle nime all välja antud? Siis tean rmtk otsida.
 
Tiina 09. mai 2002, kl 18.28
Kass, vabanda, olin sõidus, ei vastanud kohe. Oli küll selline sari, vist Kanal 2, seal olid enamasti nn. Kingsmarkhami lood (inspektor Wexford). Vine'i nime all on ilmunud veel "Väävelpulm", teised on Rendelli nime all - "Lukustatud tänav", "Pruutneitsi", "Krokodillilind" ja mitu Wexfordi lugu ("Kui mõrtsukas on töö teinud", "Mõni luiskab, mõni sureb", "Hunditapp", "Naine looriga"). Hääd lugemised kõik.
 
! 10. mai 2002, kl 11.39
see sõber ei olnud vist eestlane.. :(
 
eiloe 13. mai 2002, kl 18.18
Oli eestlane.
Miks sees nii kurvaks teeb?
 
lugeja 14. mai 2002, kl 14.14
Väga huvitav raamat pidavat olema "Kes näppas minu juustu?" kellegi inglase sulest. Ei tea, kas see raamatukogudesse jõudnud on, kuid müügilettidel täitsa olemas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!