Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
autoga Ida-Euroopasse
 
emmeliine 13. mai 2002, kl 13.45
Kui minna suvel 2-3 autoga reisile, nii et peasihiks on Praha, mida sealkandis veel vaadata? Ja Prahas ja Viinis endas, mis on "kohustuslikud" objektid? Palju aega peaks sellise reisi jaoks arvestama, et "rooli maitse" suhu ei tuleks ja puhata ka saaks? Ja palju raha? Kust ööbimiskohti otsida?
 
krt 13. mai 2002, kl 14.56
netist saab igasugust infot, Praha kohta on üks paremaid lehekülgi http://www.prague.cz/sight.asp (sealt saab kõiki asju vaadata, alates vaatamisväärsustest kuni ilmateateni välja), samuti http://www.praegueguide.com

Kavatsen Prahasse minna selle kuu lõpul ja olen juba nii palju leidnud infot, et kõiki vaatamisväärsusi ei jaksa üles lugeda.

btw, kavandasime ka alguses autoreisi Prahasse ja Viini, aga arvutused näitasid, et vähemalt Prahasse minnes tuleb bussireis odavam. Öömaja leidsin Prahast kõige odavama mingi 20-30 eurot öö, saab netist broneerida (neid lehekülgi peaks leidma ka Praha turismilehekülgedelt). Söök peaks Prahas olema vist sama kallis nagu meil, Viinis on tunduvalt kallim minu teada.

Viinis on vist Schönbrunni loss see ilusaim koht, aga seal on ka palju muud. Ühes reisibüroos (Tartus Ülikooli tn) oli Viini väike broshüür hea võtta, seal peale vaatamisväärsuste ka jalutamismarsruudid peal.

Ahjaa, Praha ja Viin ei ole Ida-Euroopa, vaid peaks juba Kesk-Euroopa olema (Praha oli omal ajal Püha Rooma riigi pealinn vist) :))
 
krt 13. mai 2002, kl 14.58
sry, üks aadress läks valesti: pragueiguide.com/
Veel: http://www.pis.cz/a/index.html
http://prague2001.com/
 
ginger 13. mai 2002, kl 15.11
Sai üüritud Prahast auto ja Tshehhile kuskil 5-päevaga tiir peale tehtud (kõva tempo oli).
Põnevad on: Moraavia mäestiku (Macocha) koopad, Český Krumlovi kindlus-vanalinn, Marianske Lazne sanatooriumi moodi tervistavate vetega hoonekompleks, Karlstejni loss ja kindlasti valge Hluboka loss.

Ööbimiskohti väljaspool Prahat on küllaga, sellised väiksed pansionid. Õhtuti umbes 10 paiku pannakse pansionid kinni, nii et vaadake, et öömaja otsingul liiga hiliseks ei jää.
Kasuks tuleb saksa, vene ja kehakeel, inglise keelt nad suurt ei oska.
 
re 13. mai 2002, kl 15.18
Olen käinud nii Tšehhis-Prahas, kui Austrias-Viinis, väiksema seltskonnaga bussireisil. Tahaks niipalju öelda, et Austrias ei tasuks liiga suurt rõhku Viinile panna, ilus küll, aga suurlinn on ikka suur linn. Loodus ja väiksed linnad-külad mägede vahel on super. Salzburgi tasuks kah külastada. Salzburgi lähedal on Hellbrunni loss. Ilus väike "suveloss" kauni pargi, purskkaevude ja vesiatraktsioonidega, millega kuumal suvepäeval võib palju nalja saada.

Mis hindadesse puutub, siis polnud need Austrias sugugi nii röögatud. Näiteks suurematest marketi tüüpi toidupoodidest sai kraami kätte peaaegu sama hinnaga mis meil, kui mitte odavamalt.
 
vuubets 14. mai 2002, kl 14.00
Tšehhis on toit palju odavam kui Eestis (vähemalt poes). Majutus kah normaalne (eriti jah just need pansionid). Viinis ikka kallim..
 
mari 15. mai 2002, kl 13.10

Oh, õudse reisimisisu ajab see jutt peale!:)
 
veendunud automatkaja 23. mai 2002, kl 16.46
Prahas saab väga kiiresti odava öömaja ka kodumajutust pakkuvatest i-punktidest. (Üks on näiteks kesklinnas Raudteejaama ees.) Endal on neist väga head kogemused - korterid on kesklinnas ja odavad ja elad nagu kodus.

Ja kui te autoga lähete, võtke telk kaasa. Selliseid üliodavaid telkimisplatse koos dushi ja köökidega leiab vägagi hõlpsalt.

Aga inimesed MINGE SLOVAKKIAsse hoopis! Erakordselt
head mälestused on sellest riigist. Üliilus ja odav samuti. Eriti käige ära Banska Stravnica nimelises linnas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!