Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
lavakad
 
vuubets 14. mai 2002, kl 14.02
Kes teab, millistesse teatritesse need lavakad (XX lend)lähevad? Kas kõik Linnateatrisse?
 
sinilill 14. mai 2002, kl 14.22
http://www.postimees.ee/index.html?op=lugu&id=52297&number=500


Enamus kõrgema lavakunstikooli 20. lennu tudengitest asub tööle Tallinna Linnateatrisse ja Viljandi Ugalasse, värsket verd saavad veel vaid Nukuteater ja Draamateater.

Tööpakkumisi oli kõrgema lavakunstikooli juhataja Ingo Normeti sõnul rohkem kui kursus vastu suutis võtta. «Viieteistkümnele noorele tuli 43 tööpakkumist, mille vahel said noored ise valida,» ütles Ingo Normet. «Mitmed teatrid soovisid rohkem näitlejaid kui nad said.» Kursuse juhendaja Elmo Nüganen sai Linnateatrisse kuus omakoolitatud näitlejat. Noorte praktikabaasiks olnud Laia tänava teatrimajas asuvad tööle Hele Kõre, Alo Kõrve, Argo Aadli, Mart Toome, Evelin Pang ja viimase Panso preemia saanud Elisabet Tamm. Teist sama palju täna veel tudengipõlve nautivaid näitlejaid asub tööle Viljandi draamateatris Ugala, kus peanäitejuhi koha võtab sisse praegu Linnateatris näitleja ja lavastajana töötav Peeter Tammearu. Nukuteatri ridadesse asuvad kaks noort - Karin Lätsim ja Laura Nõlvak ning Eesti Draamateatri kollektiivi asub sulanduma Anti Reinthal. Nüganeni lend jääb ilmselt meelde kui üks musikaalsemaid - lisaks Olav Ehala lastemuusikalile «Burattino» tõid nad esmakordselt lavakooli ajaloos välja ooperi «Bastien ja Bastienne», kus näitlejail tuli end tõestada ka lauljatena. Mozarti barokkooperi lavastas Priit Võigemast - üks nende endi hulgast. Ebatavaline lavakooli ajaloos oli ka see, et tütarlastel ja poistel oli mõlemal oma diplomilavastus - poistel «Seitse venda» Kalju Komissarovi lavastuses ja tüdrukutel «Tshehhov ja showbisnis» Elmo Nüganeni lavastuses. Nende etenduste lavatee jõuab lõpule mai keskel. Tudengid said tunda ka Merle Karusoo omapärast lavastajakätt, tuues üle mitmekümne aasta taas vaatajate ette Eduard Vilde «Tabamata ime», mis etendub Linnateatris viimast korda 5. mail. Kursuse lõpupuändina salvestab kursuse juhendaja oma kasvandikud eesti mastaapseimasse filmi «Nimed marmortahvlil», mille peaosalisi mängivad Hele Kõre ja Priit Võigemast.
 
vuubets 14. mai 2002, kl 15.10
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!