Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kirjandus ja teater
Mikael Hakim 3.osa
 
lugeja 03. juuli 2004, kl 12.19
Lugesin just Mika Waltari "Mikael Hakimi" 1. ja 2. osa. Oskab keegi öelda, kas 3. osa on üldse eesti keeles ilmunud. Kui on, võtan kohe esmasp jalad selga ja raamatukokku.
 
my 03. juuli 2004, kl 18.31
On küll ilmunud. Mulle meeldis ka see raamat väga, aga lõpp kahjuks üldse mitte.
 
my 03. juuli 2004, kl 18.32
Mulle tuli meelde, et mina lugesin raamatu viimast osa mingis väliseesti väljaandes. Aga kuna leidsin selle ikka Eestist, siis leidub seda ehk ka raamatukogus. Aga ma usun, et ega see siinne variant ka lõpuni tõlkimata jäänud. See ju päris ammu trükitud.
 
Librarian 03. juuli 2004, kl 20.45
Lugu on nüüd sedasi, et see 1990. aasta "Mikael Hakimi" väljaanne (tõlkija Kaire Puumets, kirjastus Katherine) on jah pooleli jäetud. Mul endal kodus need 2 köidet, aga kolmandat ei tulnud ega tulnud, lugesin siis selle lõpuks soome keeles läbi. Kuna Waltari tekst on ikkagi soome keeles niivõrd palju parem tollest viletsast, lohakalt poolelijäetud eestikeelsest tekstist, siis lugesin kõik algusest peale soome keeles läbi (st Mikael Karvajalka + Mikael Hakim) ja soovitan kõigile, kel soome keel käpas, teha sedasama. Kontrollisin just praegu heliosest järgi, et ega see puuduv köide pole ehk kunagi hiljem ilmunud, aga ei ole. Võid ise järgi vaadata - aadress on helios.nlib.ee.
 
Librarian 03. juuli 2004, kl 20.51
Lisan veel, et väliseesti väljaanne on ka olemas (aastast 1958) ja helios näitab, et sellel on ka kaks köidet, aga usun, et seal midagi pooleli pole jäetud, lihtsalt materjal jagati kohe kahte ossa. TA Raamatukogus on väliseesti raamatute kollektsioon päris suur, sealt saad.
 
lugeja 03. juuli 2004, kl 22.23
Jah, just Katherine kirjastuse 2 raamatut mul ongi ja tegelikult ma eriti ei usu, et me külakogus see väliseesti variant olemas on. Lähim punkt, kust tasuks otsima minna, on siis Tartu.
Kahjuks ei oska soome keelt, võin ainult ette kujutada, millest ilma jään.
Suur tänu my`le ja Librarian`le vastamast!
 
Librarian 03. juuli 2004, kl 23.19
esineb veel kolmandat korda. Kui Lugeja juhtub veel siia vaatama, siis tahaks küsida, et kas sa tead, et see Mikael Hakim on järg raamatule Mikael Karvajalg, mis on sama paks ja sama huvitav ning kirjeldab peategelase elu enne kui ta Türki läks ja oma nime idamaiseks tegi. Heliosest nägin, et selle eestikeelne variant on olemas, välja antud 1957. ka väliseesti kirjastuse poolt. Aga helios näitas mulle ka veidi kurvemat asja, nimelt et selle eksemplarid on kõik Tallinnas. Võib muidugi olla, et heliose andmed on vananenud. Aga pole häda, raamatud saab ju raamatukogudevahelise abonendiga tellida. Telli siis korraga mõlemad osad - Mikael Karvajalg ja Mikael Hakim.
 
tartu 04. juuli 2004, kl 21.46
Tartu Lutsus välis-eestis on olemas mõlemad köited ja laenutatavad. Vt http://merihobu.utlib.ee/search*est/t?SEARCH=Mikael+Hakim

Samuti on Karvjalg olemas Tartus, kaks köidet.

Tartu raamatukogude koondkataloog on http://merihobu.utlib.ee/
did_1108726 25. mai 2021, kl 21.02
Ka mina lugesin Katherine omi kõigepealt. Rohkem osi ei ilmunud sest Katherine läx pankrotti. Eesti keeles on olemas Kanadas ilmunud variant,kus kõik osad olemas.
 
Lahe kutt 11. juuni 2021, kl 16.48
Te kõik olete ikka nii igavad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!